KESKUSTELUT > MUUT AIHEET > METSÄKÖ PUIDEN TAKANA?

5335. Metsäkö puiden takana?

raima2.2.2010 klo 13:43
Havaitsin surukseni, että mahdollisuus antaa ja saada vinkkejä ristikkopulmiin on otettu pois. Olen vuosia kuulunut Sanaseppoihin ; liittyessäni käsitin seuran tehtäväksi ristikkoharrastuksen kehittämisen ja levittämisen. Mielestäni on käsittämätöntä, että joku varjelee mahdollisen voiton toivossa älynväläyksiään kuin saituri aarreettaan ajattelematta, miten paljon itsekin köyhtyy.. Luotettaisiinko onnettareen? Pyydän harkitsemaan asiaa uudestaan.
2. Marco Poloinen2.2.2010 klo 14:37
Olet erehtynyt - parissakin asiassa. Tämä ei ole Sanaseppojen sivusto (vaikka use(imm)at osallistujat ovatkin ko. yhdistyksen jäseniä). Toisekseen, tuskin kukaan "pihtaa" neuvoja omia voittomahiksiaan silmällä pitäen.

Kyse on nähdäkseni ensisijaisesti periaatteesta ja laatijoiden - usein kovan - työn kunnioittamisesta. Ja tietysti toisten, ei vinkkejä saaneiden osallistujien tasapuolisesta kohtelusta.

Jokainen "saituri" on varmaan valmis kertomaan "älynväläyksistään" niin tarkasti ja usein ja niin kauan kuin on tarpeen - mutta vasta palautusajan päättymisen jälkeen. Samalla hätäisimmillä kyselijöillä on mahdollista harjaannuttaa pitkäjänteisyyttään, jota nimenomaan koviksien ratkonnassa tarvitaan. (Lyhemmän tähtäimen toimintaan on mahdollista tutustua HS-ristikkosivuilla.)

Kolmas - eikä vähäisin - syy on se, että sivujen ylläpitäjä ei ole erityisen ilahtunut omiin ristikoihinsa (eikä muihinkaan!) kohdistuvasta ennenaikaispaljastelusta.

Yleisemmällä tasolla (varsinaisesti helpottamatta) vinkkejä on mahdollista saada ja antaa milloin vain, näin uskon.

Tässä suppeasti oma näkemykseni "vinkinsaantipulmiin". Muitakin näkemyksiä on.
3. raima4.2.2010 klo 13:06
M.P.
Eläkedementia ei näköjään tule yksin, olenhan itsekin käynyt Sanaseppo-sivuilla. Tarkoitukseni ei ollut sinua saituriksi nimitellä. Saat nettiruusun tuosta ilman tietokonetta olevien huomioimisesta. Kiitos kun raotit silmälappujani!
4. Marco Poloinen4.2.2010 klo 13:38
Kiitos kiittämästä! En ottanut "nimittelyäsi" mitenkään henkilökohtaisesti. Eikähän tuo "oma näkemykseni" ole mitenkään erityinen, vaan osa laajempaa näkemystä.

Tänä talvena tolan tekoon päässeen mummon sanoin: Eteenpäin! :-)
KOMMENTOI

Pakolliset kentät merkitty tähdellä *