KESKUSTELUT > RISTIKOT > PÄIVITTELYÄ

53. Päivittelyä

Marianna27.4.2003 klo 21:10
Mahtuisiko sivulle keskustelujen aiheen, lukumäärän ja päivämäärän lisäksi myös kellonaika? Mennään niin eri aikoihin tutumaan, jopa ennen puoltayötä.
2. Antti Viitamäki27.4.2003 klo 21:21
Näkyypihän tuo kellonaikakin silloin kun yksittäisiä viestejä lukee - mutta hyvin mahtuisi keskustelujen pääsivullekin otsikon viereen viimeksi lisätyn kommentin kirjautumishetki. Olisi ihan mukava, näkisi nopeammin mitkä keskustelut ovat saaneet jatkoa - kommenttien lukumäärästäkin sen voi tosin päätellä, mutta sellaisia numeroita on paljon vaikeampi pitää mielessä... Liikaa vaivaa muuttaa? :-)
3. Eki28.4.2003 klo 11:24
Kyllähän tuota kellonaikaa mietittiin silloin aloittaessa, mutta alunperin palsta oli liian kapea. Nytkin se helposti jakaisi otsikoita kahdelle riville. Pohdimme tätä vielä uudelleen. Tosi on, että itsekin olen muilla sivuilla käydessä miettinyt, koska kävin viimeksi ja sitten on ollut helppo kellonaikojen perusteella käydä uudet läpi. Tämä lie ongelma lähinnä modeemiyhteyksissä, kiinteissä yhteyksissa selaaminen on aika nopeaa.
Antti, vaikka kommentissasi "liikaa vaivaa muuttaa" on hymiö, se tuntui pahalta meidän viiden hengen tekijäyhmässämme. Tavallaan pääosan työ on jo ohi, mutta kaikki seuraavat edelleen sivuja tiuhaan tahtiin - kuin oman lapsen kehitystä - ja neuvottelemme jatkuvasti pienistäkin yksityiskohdista. En usko, että useimpien sivujen tekijöinä olevat hienot nettifirmat jäävät samalla tavalla väijyyn eikä näin myöskään korjauksia tehdä samalla tavalla nopeasti kuin tällä saitilla on tehty. Olet kuitenkin siinä mielessä oikeassa, että JOS jostain on "liikaa vaivaa", se merkitsee vaivan ohella helposti sadan euron lisäkustannusta ja se on aika paljon sivulla, joka tahtoo tuottaa ratkojille ilmaisen kohtaamispaikan ja jonka arkistopäivityksessä pelkästään menee keskimäärin vähintään tunti päivässä. Taustatyö on muuten jo aloitettu ja takavuosikymmenten aarteita alkaa ilmestyä tänne kevään aikana.
Toiveissa on myös se pulma, että asioilla on usein kaksi puolta ja nyt toteutettu saattaa hyvästä ideasta huolimatta olla parempi. Mutta JOS muutos on TÄRKEÄ, se tehdään vaivoja ja kustannuksia säästämättä. Siksi pyydän: kertokaa edelleen toiveitanne!
4. Antti Viitamäki28.4.2003 klo 12:01
Pahoitteluni - ei ollut todellakaan tarkoitus mollata millään tavalla. Hymiö yritti kuvastaa sitä pehmeyttä ja ujoutta, kun tällaisista teknisistä asioista hyvin vähän tajuava ihminen arveli että siinä voi mahdollisesti olla OIKEASTI kyse hankalasta ohjelmallisesta muutoksesta. Siis lähinnä ajatus oli, että "pärjätään hyvin näinkin, älkää suotta hermoilko"...

Sivuthan ovat mitä toimivimmat ja tyylikkäimmät - kaikki kunnia vain tiimille!
5. Jouni28.4.2003 klo 16:15
Ilmoittaudun minäkin kellonajan lisäämisen kannattajaksi samalla pontevuudella kuin Anttikin. Eli pärjätään kyllä ilmankin.

Otsikkoriviltä voisi mielestäni vuosiluvusta jättää kaksi merkkiä pois, ehkäpä koko vuosiluvunkin.
6. Maiju28.4.2003 klo 16:21
Samat sanat ja toiveet kuin Jounilla.
7. terok28.4.2003 klo 16:26
Kellonaika tekisi kyllä palstasta helpommin seurattavan, etenkin kun ketjut venyvät parhaimmillaan sangen pitkiksi. Mutta hyvä se on näinkin. Latausajat ovat (useimmiten) varsin lyhyitä, ja ulkoasu on selkeä.

Tekijöiden on hyvä pitää mielessä, että mitä parempi juttu on tekeillä, sitä helpommin siitä erottuvat pienet kauneusvirheet, joita sitten kritisoidaan, koska negatiivista palautetta on jostain syystä helpompi antaa kuin positiivista. Negatiivinenkin palaute tarkoittaa lopultakin vain sitä, että sivustoa kohtaan tunnetaan aitoa kiinnostusta, ja on siis eräänlainen kiitos tekijöille.
8. Eki28.4.2003 klo 16:40
Kiitos, alkaa vaikuttaa siltä, että koska tämä muutos ei ole kovin hankala, se kentien ihan oikeasti tehdään. Alamme pohtia toteutusta.
Juu, ei mitään hätää, tosiaan saa kritisoida ja kyllä se Antin hymiö antoi minulle (koska Antin hyvin tunnen) oikeansävyisen viestin, mutta se harmitti osaa muusta väestämme.
9. ++juh29.4.2003 klo 00:12
Miksi keksiä pyörä uudestaan? Tämä foorumi on onnistunut virittämään keskustelua sanaristikoista, mutta selainpohjainen toteutus hankaloittaa sitä ihan turhaan.

Ehdotetaan "oikeissa" nyysseissä (news), että perustetaan uusi ryhmä sfnet.harrastus.sanaristikot ja siirrytään keskustelemaan siellä.
10. Eki29.4.2003 klo 00:18
Olipas Juha veli hyvä rakentava ehdotus. Itse pidän tätä systeemiä vähintään yhtä hyvänä. Jokaisen viestin lukemisessa erikseen on myös oma vaivansa. Mikä on noin pahasti vikana selainpohjaisessa? Kyllä näitä vaihtoehtoja pohdittiin ja kaikki ovat mielestäni tähän mennessä olleet kohtuullisen tyytyväisiä.
Sitä paitsi kun tämä nyt kumminkin jää tänne, onko järkeä lähteä hajauttamaan porukoita kahteen paikkaan?
11. ++juh29.4.2003 klo 01:39
Nyyssiryhmä on erittäin hyvin toimivaksi havaittu keskustelufoorumin toteutus. Miksi tyytyä kohtuulliseen? Nyyssiohjelmat ovat paljon mukavampia ja monipuolisempia kuin selaintoteutukset.

Hajauttaminen ei kyllä kannata. Miten olisi oma sanaristikot.net-nyyssipalvelin, jossa olisi (aluksi) vain yksi ryhmä? (Ehkä sitä on harkittukin, mutta hylätty teknisistä syistä. En yhtään tiedä, kuinka hankalaa pystyttäminen ja ylläpito olisivat.)
12. Antti Viitamäki29.4.2003 klo 07:19
Minulle ei ole koskaan valjennut, että tasan minkälaisia ovat nämä "news"-ryhmät, mutta jos esimerkiksi Skepsis ry:n keskustelufoorumi on sellainen, niin ainakin tämä on sitä saittia paremmin toimiva ja helpommin luettava ratkaisu. Saisinko linkin johonkin hyvin toimivaan nyyssiin niin että lopultakin ymmärtäisin mistä on kyse? Vai toimivatko ne nimenomaan jotenkin muuten kuin selaimen avulla - kun tämä saitti kerran on "selainpohjainen"? (Nimim. "Oikeasti epätietoinen jo vuosia") :-)
13. Jyrki Takala29.4.2003 klo 08:51
Tuossa linkki erääseen nyyssiryhmään: http://groups.google.fi/groups?hl=fi&lr=&ie=UTF-8&group=sfnet.aloittelijoille

Yleensä kai tarvitaan jonkinlainen nyyssiohjelma, jonka avulla voi sitten keskusteluihin osallistua. Onnistuu kai myös selaimen kautta.

Minä vastustan ehdottomasti näin hyvin toimivan nettikeskustelupalstan siirtämistä nyyssiryhmäksi. Se vähentäisi keskustelijoiden määrää, koska sitten kaikki eivät enää pystyisi keskusteluun osallistumaan. Selaimen käytön osaavat kaikki netin käyttäjät, mutta nyyssiryhmien käytöön tarvitaan jo suurempaa taitoa. Lisäksi nyyssiryhmän ylläpito olisi luultavasti hankalampaa.
14. Antti Viitamäki29.4.2003 klo 10:13
Nyt muuten taisin keksiä mistä johtuu ettei tänne laitetut linkit välttämättä toimi! Jos osoite jakautuu kahdelle riville, control+c:llä kopiointi nappaa leikepöydälle vain ylemmän rivin! Nyt kun huomasin selaimeen "peistaamani" osoitetekstin olevan selvästi lyhyempi kuin tässä ilmoitetun, rupesin käymään sitä läpi merkki merkiltä - ja heureka! Riviltä toiselle siirtyminen katkaisee osoitteen!

Nyt Eki toimii se ++juh:n Aulisismikin - katsopa jääkö itselläsi osoitteen lopusta pois seuraavalle riville asemoitu ".pdf"...

Niin - kävin tuolla Googlen nyyssissä, ja täytyy sanoa että se ainakin oli minun mielestäni vielä hankalamman ja sekavamman oloinen kuin mainitsemani Skepsiksen foorumi. On monenkokoista ja -väristä tekstiä, epämääräisiä välejä, epämääräisiä viittauksia siihen sun tähän... Voi olla että pienellä parantelulla tuosta saisi luettavan mutta nyt se oli lähinnä ärsyttävä.

Kieltämättä minulla on tapana vastustaa kaikkea vierasta, mihin en ole vielä tottunut, mutta minä en näe tässä saitissa mitään varsinaista vikaa - enkä nyt näkemissäni nyysseissä todellakaan mitään etua tähän nähden.

www.skepsis.fi -saitilta löytyvät keskustelusivut on rakennettu "puumuotoon". Ne ovat kyllä tavallaan loogiset, kun voi kommentoida mitä tahansa keskustelunhaaraa, mutta kun sielläkin saattaa olla kymmenen kommentin otsikkona "Re: Alkuperäinen kysymys" (laiskat kirjoittajat eivät muuta otsikkoa) ja aihe jotain ihan muuta, niin jopa vaikeammalta sen lukeminen tuntuu.

Mutta niin, ehkäpä Skepsiksen sivut tai Takalan linkki eivät sitten edes ole kovin hyviä esimerkkejä nyyssistä.

Tätä saittia on ilo katsella, ja jos pieniä parannuksia koko ajan mietitään niin en minä kykene tätä ollenkaan huonona vaihtoehtona pitämään - tietämättömänäkö tyydyn liian vähään?
15. Eki29.4.2003 klo 10:18
Viestien tarkat ajat ovat tulollaan, jaksakaa odottaa...
16. Jyrki Takala29.4.2003 klo 10:47
Antti:
Skepsiksellä on aivan normaalisti selaimen kautta toimiva keskustelupalsta: http://keskustelu.skepsis.fi/html/keskustelu.asp

ja sitten nyyssiryhmä sfnet.keskustelu.skeptismi (http://groups.google.fi/groups?hl=fi&lr=&ie=UTF-8&group=sfnet.keskustelu.skeptismi)

Jos tarkoitit tuota jälkimmäistä, niin se on nyyssiryhmä, edellinen aivan normaali nettikeskustelupalsta. Aloittelijoiden ryhmään osoittanut linkki ei tosiaankaan ole mikään kovin hyvä esimerkki nyysseistä. Ehkä tuo skeptismi on vähän parempi.

Nyt kun kerran tällainen keskustelupalsta on vihdoin olemassa, en keksi mitään etua sille, että keskustelu siirtyisi nyyssien puolelle.
17. Marianna29.4.2003 klo 10:55
Olihan nyysseissä aikoinaan yritystä ristikoista keskustelemiseen, mutta ei siitä mitään tullut. En tiedä, miten on nyt - lopetin nyyssien seuraamisen ajat sitten, eikä nykykoneellani ole edes ohjelmaa. Tämähän on osoittautunut ihan toimivaksi ja seuraamisen arvoiseksi, mitä nyt alussa vähän totuttelua ...
18. Reima Mäkinen29.4.2003 klo 12:21
Tämä "www vs. news vs. mailing list" on ikuisuusaihe. Itsekin olen muutaman keskustelun käynyt siitä eri "harrastuspiireissä". Kaikista löytyy hyvät ja huonot puolensa. Vuorovaikutuksissa olevat ihmiset kuitenkin tekevät hommasta mielekiintoisen, niin että keskustelu tuppaa kokemusteni mukaan olemaan siellä missä ihmiset.

Esimerkiksi sarjakuva-aiheisella postituslistalla http://www.kupla.net/seur/puhe/puhe.html käsitelläänkin hieman eri aiheita kuin monta vuotta aiemmin aloittaneessa uutisryhmässä: sfnet.harrastus.kulttuuri.sarjakuvat Lukijoina ja osallistujina on osin samoja ihmisiä.
19. Pete Tuomola29.4.2003 klo 13:49
Viitamäen Antti kirjoitteli aivan oikein linkeistä, jotka eivät "peistaannu" kunnolla rivinvaihdon takia.

Linkit ovat yksi murheiden aiheuttaja keskusteluryhmissä: ne ovat usein pitkiä, ja selain tulkitsee ne yhdeksi sanaksi. Siitä seuraa, että linkki saattaa levittää koko sivun ja turmella ulkoasun. Tästä syystä linkit katkotaan tässä keskusteluryhmässä "väkivalloin" usealle riville (samoin muut ylipitkät sanat).

Fiksuinta kieltämättä olisi, että linkit näkyisivät viesteissä todellisina linkkejä. Sanaris.netin keskusteluryhmä sisältää kuitenkin vain hyvin "perustavaa laatua" olevia toimintoja.

++Juh on aivan oikeassa, että pyörää ei kannata keksiä uudestaan. Sanaris.netiin haluttiin kuitenkin räätälöidä keskusteluryhmä, joka on mahdollisimman yksinkertainen käyttää. Toivoimme, että silloin varmaan kokematonkin netin käyttäjä uskaltaa lähteä mukaan keskusteluun. Yksinkertainen toteutus ei tietenkään saisi haitata yleistä käyttömukavuutta.
20. Kotsa29.4.2003 klo 15:44
Kiitos sivuja ylläpitävälle taustatiimille
1) siitä, että sivut ovat olemassa - näitä on kaivattu
2) kunkin palstan viimeisimmän kommentin kellonajan lisäämisestä aihevalikkoon - oiva parannus ja nopeaa reagointia palautteeseen.
21. terok29.4.2003 klo 16:22
Jos halutaan keskusteluun osallistuvan muitakin kuin toisilleen ennestään tuttuja laatijoita, on tällainen avoin selainpohjainen keskustelupalsta varmasti kaikkein paras ratkaisu. Tuskinpa mikään nyyssiryhmä olisi näin nopeasti tullut näin vilkkaaksi.

Jonkinlainen nimimerkin rekisteröintisysteemi olisi kyllä ollut hyvä olla olemassa, lähinnä sen takia, että täällä monet esiintyvät oikealla nimellään. Netti on täynnä häiriköitä, todennäköisesti tännekin jossain vaiheessa eksyy joku valopää esiintymään jonkun toisen nimellä.
22. Eki29.4.2003 klo 16:44
Olin vähän aikaa poissa ja palatessa oli ajat päivitetty. Huomasin heti, että oli näppärä uudistus. Toinen iso uudistus aiemmin oli tämän vastauslomakkeen teko sellaiseksi, että samalla voi lukea aiempia viestejä. Kiitos aktiivisuudesta kaikille, käyttäjien avullahan nämä parannustarpeet huomataan.
Räätälöimme tosiaan sellaisen systeemin, joka tuntui sopivimmalta ja kätevimmältä. Henkilökohtaisesti minusta tämä toimii nyt erinomaisesti ja uusien viestien tsekkaus on nopeaa.
Rekisteröitymistä toki etukäteen jo pohdimme, mutta ainakaan vielä sen tarvetta ei ole ollut. Jos häiriköintiä tulee runsaassa määrin, palataan asiaan. Sillä välin, keskitytäänpä sananvääntöön, täällähän on mukavaa kisaa pidettykin pikavauhdilla. Ja on aina mukava, kun näkyy uusi nimi kommentoijan paikalla. Kaikki mukaan!
KOMMENTOI

Pakolliset kentät merkitty tähdellä *