KESKUSTELUT > RISTIKOT > KOVIKSISSA KAIKKI KEINOT SALLITTUJA?

5044. Koviksissa kaikki keinot sallittuja?

ö27.8.2009 klo 18:35
Ratkoin tässä ristikkoa, jossa oli vihje JOSKUS MAALATTUNA ja siihen tuli SOTA.

Arvelen, että laatija on ajatellut, että vihje SOTAAN YHDISTETTY olisi ollut liian helppo ja vaikeuttaakseen hän on etäännyttänyt yhteyttä vihjeen ja ratkaisusanan välillä. Samalla on kuitenkin ratkojalta kadonnut mahdollisuus iloita yhteyden löytymisestä.

Nyt pelkään, että RA vastaa, että onhan niitä sotataulujakin, mutta ei tässä siitä ole kysymys. Niin moni asia on maalattu.
2. ö27.8.2009 klo 18:39
Höh, piti sanoa, että vihje MAALAUKSEEN YHDISTETTY olisi ollut liian helppo.
3. Jukkis27.8.2009 klo 19:29
Jos jopa minä ymmärrän saman tien yhteyden JOSKUS MAALATTUNA -> SOTA, niin ei kyseessä ole kovin kummoinen kovistapaus. Sen sijaan yhteyttä MAALAUKSEEN YHDISTETTY -> SOTA en oikein tajua. Tai tajuan, mutta se on paljon huonommin ilmaistu yhteys.
4. ö27.8.2009 klo 20:10
tarkoitan, että vihjeeseen JOSKUS MAALATTUNA sopii monta vastausta aina totuudesta taivaanrantaan. Jos vihjeitä vaikeutetaan, niin mielellään ei tähän suuntaan.
5. RA27.8.2009 klo 20:14
ö, en nyt ihan ymmärrä, miksi pelkäät juuri minun jotenkin puolustelevan tuollaista vihjettä.

Kaipa tuossa on vihjeentekijällä ollut mielessä 'sotamaalaus'-sana? Vai olisiko ollut mielessä graffitit?

Kaiken kaikkiaan yhdyssanoihin perustuvat vihjeet voivat olla todella hauskoja. Hauskimmillaan ehkä silloin, kun yhteys ei tule ihan ekana mieleen, mutta on kuitenkin selvääkin selvempi kun sen keksii, esim.: TALVELLAKIN > SOTA.

Tapa vihjata yhdyssanasta vaihtelee:
Joskus se on TALVI-
Joskus TALVELLAKIN
JOSKUS TALVELLA
TALVEEN(kin) YHDISTETTY

Yhdyssanavihjeet voivat olla myös tosi tylsiä. Ainakin silloin, jos samassa ristikossa on niitä paljon. Ja jos tuossa ö:n esimerkissä vihjeentekijä todella ajatteli, että SOTA on JOSKUS MAALATTUNA (sotatauluissa), niin tähän tylsien vihjeiden joukkoon minäkin tuon siinä tapauksessa laittaisin.
6. Jukkis27.8.2009 klo 20:21
Aika tylsää olisi ristikoiden ratkominen, jos kaikki vihjeet olisi sellaisia, että niihin sopisi vain yksi ratkaisusana.

Minusta tuossa ilmiselvästi takana on se, että joskus sotaa on käyty maalattuna, mm. silloin kun sotamaalauksia harrastavat inkkarit oli osapuolena.
7. RA27.8.2009 klo 20:45
Juuri noin tulkittuna kuin Jukkis tuossa selitti, tuo vihje on hieno!
KOMMENTOI

Pakolliset kentät merkitty tähdellä *