KESKUSTELUT > RISTIKOT > ILTAPÄIVÄLEHTIEN RISTIKOT

5003. iltapäivälehtien ristikot

wuokkis5.8.2009 klo 15:37
Erkki Vuokila laatii iltapäivälehtiin liian helppoja ristikoita!
2. Eki5.8.2009 klo 16:03
Näin varmasti on monen henkilökohtaiselta kannalta. Kuitenkin lehtien toimitukset (minun tapauksessani IS) tilaavat pääasiassa sellaisia, mm. päivittäisen ristikon nimeksi tuli pehmis, joka on IS:n lauantainen brändi.

Lyhyen steitmentin lisäksi olisi tietysti ollut mukava kuulla vaikkapa, laativatko Teemu Pallonen, Toni Pitkälä ja IL:n puolelta Sami Hämäläinen ja Karikkoristikoiden poppoo vaikeampia tai sopivampia.

Oman mielipiteeni mukaan olen IS:n pehmiksiin "tuhlannut" lukemattomia hyviä visaisempien ristikoiden pohjia, jotta lehden lukijoilla ei olisi tylsää helppojenkaan parissa. On paljon harvinaisia kirjaimia ja pitkää sanastoa jne.
3. Jaska5.8.2009 klo 17:12
Onkohan wuokkis koskaan ratkonut maanantain historiaristikkoja. Ne ovat yleensä pehmistasoa, mutta muistitestinä ja tietysti oppimismielessäkin mielenkiintoisia. Voivat olla jopa vaikeahkoja, jos teema on täysin oudolta alalta, kuten esim. urheilu saattaa naisille olla.

Siitä puheen ollen muistin Pallosen ma-histiksen 20 teemasanasta suoralta kädeltä vain puolet. Se järkytti suuresti. Maksimi olisi ollut muuten 26 sanaa. Siitä laskien P. ylti kunnioitettavaan teemaprosenttiin 77.
4. RA5.8.2009 klo 17:18
Olin monta vuotta ratkomatta ns. helppoja ristikoita, koska ne tuntuivat niin tylsiltä "tässä on TAAS nämä samat vihjeet ja samat ratkaisusanat, kirjoitapa ne tähän TAAS vähän eri järjestyksessa" -virityksiltä.

Viime vuosina molemmat iltapäivälehdet ovat tarjonneet sellaista vaihtelua, että mielikseenhän noita ratkoo. Hyviä helppoja löytyy muualtakin, mm. Seiskasta ja monista ilmaisjakelulehdistä, esim. Joutsin Pekan ristikoita.

Ja sitten tietysti varsinaisista ristikkolehdistä.

P.S. Ei taida olla helppoa olla "Eki"? Joku heittää, että SE tekee niin vaikeita, ettei niitä kukaan ihmissuhteistaan huoltapitävä voi ratkoa. Ja sitten taas välillä, että SE tekee vain lastenristikoita. Sitten välillä SE laittaa sanoja, joita "ei ole olemassakaan" ja pääkuvatkin ihan mahdottomiin paikkoihin.
5. Päättäriratkoja5.8.2009 klo 18:22
Koska kyseessä ovat nimenomaan ILTAPÄIVÄlehdet, ei mielestäni voida vaatia, että niissä olisi tehtäviä, joiden ratkaiseminen ei suurimmalta osalta lukijakuntaa onnistu yhden iltapäivän aikana. Poikkeukseksi voidaan tietenkin laskea viikkoliitteet, joita ehkä pidetään esillä hieman pitempään kuin päivittäin ilmestyvää aviisia.

Jos visaisia haluaa, tarjolla on vaikka Iisakin visaiset tai Sanaseppo-lehti.
6. Taata5.8.2009 klo 18:50
Ratkoin IS:n 30.07.2009 numerosta Ekin, Teemun ja Malon ristikot, joista jälkimmäinen taisi olla hankalin. Nuo kaikki onnistuin ratkomaan, mutta HS:n heinäkuun Aulikseen jäi pari kirjainta auki samoin kuin KP:n ristikkoon muistaakseni. Ei ollut lähteitä käytössä, kun olin matkoilla. Siinä tulikin kerralla vaihteeksi tukku ristikkoja nopeasti ratkotuiksi.
Muutama sudokin onnistui vielä ohessa. Vaikeisiin en ala uhraamaan aikaa ainakaan kesäaikana vaan Auliksenkin lakanat laitan koskemattomina kokoelmiini.
7. wuokkis11.8.2009 klo 12:52
Vuokila teki sen taas....IS:n viikon nettiristikko. Jotain rajaa...iltapäivän tunnit matelee...
8. Eki11.8.2009 klo 12:57
Jos se on tosiaan helppo, se on onnistunut.

Jos ristikko on kokeneelle helppo, se ei ole sitä välttämättä sille helppojen kohderyhmälle. Juuri koskaan ei tule sellaista oloa, että "nytpä onnistui todella hyvä helppo". Aina joku asia tahtoo kaihertaa, usein hyvin pieni.
9. h21.5.2012 klo 09:59
Hämeenlinnan Apteekki-lehdessä oli Ekin laatima ristikko. Se oli helppo. Leikkaan ristikon pois lehdestä kansioon talteen.
10. Taata21.5.2012 klo 11:49
Pitäisi nähdä apteekkiristikko, että vieläkö olemme Aatan kanssa "kuvittajina"!
11. ?21.5.2012 klo 11:54
Oletteko pitkäänkin olleet?
KOMMENTOI

Pakolliset kentät merkitty tähdellä *