KESKUSTELUT > RISTIKOT > NOOTTIA RISTIKKOKUVITTAJALLE

5. Noottia ristikkokuvittajalle

Reima Mäkinen9.3.2003 klo 13:27
Taneli tuossa toisessa keskustelussa toivoi mahdollisuutta palautteen antoon laatijoille ja kuvittajille. Täällä sitä nyt ollaan, että antaa tulla. Olen piirrellyt kuvia ristikkoihin yli 15 vuotta ja siihen mahtuu varmasti monen laista. Omista maneereistaan ja ärsyttävästi toistuvista tylsyyksistään sitä on aika tietämätön.

Nuo vaikuttavat lähinnä ristikon ratkomiseen ratkojan kannalta, mutta itseäni kiinnostaa esimerkiksi sellainen asia, että voiko pääkuvaan piirtää vaikkapa ihmisen sillä lailla lapsenomaisesti tai abstrahoidusti? Siis silä edellytyksellä tietenkin, että pääkuvan viesti kuitenkin menee perille. Aika usein nimittäin pääkuvien vihje on jo puhe- tai ajatuskuplan tekstissä, niin että se on periaatteessa aika sama mitä kuvassa näkyy.
2. Markku Mäkelä9.3.2003 klo 18:17
Mäkisen Reiman tavoin ilmoittaudun vastaanottamaan sitä "noottia" mitä ristikkokuvituksista tulee mieleen. Kymmenisen vuotta kun olen noita isonokkasia ukkoja päätyökseni raapustellut sentin ruutuihin.

On varmasti monta asiaa jotka edelleen piirrän "väärin", mutten tajua korjata asiaa kun ei kukaan asiasta ole huomauttanut. Esim. AVOKKAAN piirsin monta vuotta sandaalin näköiseksi kun en asiaa "itsestäänselvyytenä" mistään tarkistanut. Oman jutusteluaiheen saisi varmasti myös siitä että onko vihjeen oltava ihan puhdasta "faktaa"?
3. Patrik Mattsson12.3.2003 klo 08:59
Olisin myös kiinnostunut saamaan palautetta kuvituksistani. Itse olen kuvittanut (sekä laatinut) ristikoita vasta reilun kolmen vuoden ajan. Kaikenlainen palaute olisi todellakin tervetullutta, koska ilman minkäänlaista palautetta on mielestäni mahdotonta kehittyä ristikkokuvittajana ja uskon, että kehittymisen varaa varmasti meikäläisellä vielä olisi (c:

Omasta mielestäni piirustukseni ovat monesti ehkä liian yksityiskohtaisia ristikkoihin.
Olisi kiva tietää ratkojien mielipidettä asiaan!
Ja aivan kuten Markkukin jo mainitsi, olisi hyvä tietää mahdollisista "väärin" piirretyistä asioista.
4. terok12.3.2003 klo 20:56
En nyt kenenkään yksittäisen piirtäjän töistä osaa sanoa mitään, mutta yleisesti puhuen itseäni ärsyttävät eniten epäselvät sutut, joista ei saa selvää edes suurennuslasilla tai päällään seisoen. Toisinaan kuvan tarkoitus ei selviä edes sanan ratkettua.

Kysymykseen siitä, pitääkö vihjekuvien olla 'faktaa', oma mielipiteeni on ehdoton 'kyllä'. Ärsytyskäyrä kohoaa ekstraterrestriaalisiin korkeuksiin, kun lentokoneen kuvaa pällisteltyään tajuaa sanan olevan 'helikopteri'. Ristikoitten vaikeustasoa pitää pystyä kohottamaan jotenkin muuten, kuin virheellisillä vihjeillä.
5. Markku Mäkelä13.3.2003 klo 09:22
Juuri tuota vertausta "Lentokone=Helikopteri" tarkoitin sillä faktalla. Helpohkoissa ristikoissa tuollaisten käyttö tuntuu hölmöltä, mutta entäs vaikeimmissa? Esim. vastaussanan ETANA piirtäminen visaiseen tehtävään on jo haaste. Jos piirtää etanan peräpäästä vain viimeisen kolmanneksen näkyviin, tullaan taas siihen "musteläiskäsuttu"-ongelmaan. Silloin on piirtäjä mielestäni epäonnistunut jos sanan ratkettuakaan ei ratkoja tajua vihjeen/ratkaisun yhteyttä.
6. terok13.3.2003 klo 16:14
Mielestäni vaikeammissakin ristikoissa pitäisi vihjeiden olla tarkkoja. Muuten ratkominen muuttuu arvailemiseksi, ja ratkaisun keksimisestä saatava tyydytys jää paljon vähäisemmäksi.

Tuo etana-esimerkki taas, voihan etanan muodostaa vaikkapa lauseella 'mc2->'. (Kuten muuan lupaava tiedemies todisti; E=mc2, -> taas kuvaa tanassa olevaa keihästä.) Eikä siinä viimeisen kolmanneksen piirtämisessäkään välttämättä ole mitään vikaa, kyllä sen luultavasti tunnistaa viimeistään sanan ratkettua. Kunhan ei piirrä sille sahalaitakuviota selkään.
7. Reima Mäkinen13.3.2003 klo 22:35
terok nosti esille suttu ongelman. Piirtäjälle tämä konkretisoituu siinä vaiheessa, kun omasta mielestä jotenkin toimiva piirros on skannattu (toimituksessa) niin että ohuimmat viivat ovat hävinneet tai menneet tukkoon. Onneksi tämä ongelma alkaa pikku hiljaa olla katoavaa kansanperinnettä.
8. Patrik Mattsson14.3.2003 klo 08:53
Tietenkin jos haluaa ristikosta vaikean, niin voihan sitä keksiä hankalan sanallisen vihjeen vaikka kaikille sanoille (esim. tuo mc2-> sanalle ETANA).
Tämä vaan aiheuttaa sen, että ristikosta tulee aika karun ja kuivan näköinen. Runsas kuvitus tuo ristikkoon kummasti eloa.

Tohon suttujuttuun sen verran, että tietenkin jos yrittää piirtää vaikka puoliska ruudun (10mm x 5mm) kokoiselle alueelle väkisin kuvan esim hanskoista, niin lopputulos on helposti aika suttuinen. Tuollaisia liian pieneen tilaan piirtämisiä ainakin ite yritän välttää. Riippu tietenkin kuvasti mitä piirtää.
9. Auri17.3.2003 klo 22:40
Tuossa annettiin esimerkki, miten vihjettä vaikeutetaan piirtämällä etanasta vain häntä. Minulle siitä tulee mieleen ANA tai ETA - samalla logiikalla kuin vihjeenä käytetyt vaillinaiset synonyymit, esim. ANTA = ORKO tai SUOM = KIEL jne.

Piirrosvihjeet ovat mielestäni erityisen piristäviä silloin, kun hahmolla on jokin hauska ilme tai aktiviteetti meneillään. Tällaisia piirroksia saa ihailla usein Pelikaaneissa - kiitos! - ja mielelläni annan anteeksi, jos joskus törmään epäselvään piirrosvihjeeseen, joskus harvoin silloin tällöin. . .
10. Tapio "Kotsa" Kotipelto22.3.2003 klo 23:26
Minäkin liityn tuohon kokeneempien kollegojeni kuuntelukuoroon (itselläni on 8 vuotta ristikkopiirustelua takana) ja ilmoitan, että palautetta kiitollisuudella vastaanotetaan.

Puheena olleesta suttu-ongelmasta totean, että tokihan se kuuluu piirtäjän ammattitaitoon tietää kuinka pientä kannattaa pipertää, jotta painojälki olisi vielä selkeää. Itselläni on tuossa vielä hiomista, sen tiedän palautteettakin; kyllähän sen itsekin näkee tuliko suttua eli ei. Mutta kyllä painotkin onnistuvat joskus sellaisia maanantaikappaleita tekemään, että mikään 1cm X 1cm -tilaan tehty piirros - edes tikku-ukko - ei ole tulkittavissa. Jotta saisi edes jonkintasoisen kuvituksen ristikkoa elävöittämään, ei raaski pirtää ihan niin yksinkertaisia (lue: jättää ihan niin paljon pelivaraa painolle), että mikään Murphyn mahti ei voisi suttua saada aikaan.
Minulla on tuossa vielä opeteltevaa, mutta IHAN aina ei piirtäjää voi sutuista syyttää.
11. Hannele25.3.2003 klo 14:30
Markku Mäkelälle antaisin sellaista palautetta, että on se sääli, kun hyvä piirtäjä on ajatusmaailmaltaan umpimielisen seksistinen rasisti. Mäkelän ristikot ovat aina täysin ratkaisusanoista riippumatta täynnä rullahuulisia neekereitä, rättipäisiä ählämejä ja isotissisiä bimboja. Vitseistä ja puhekuplista käy vielä selvemmin ilmi tynnyrissä kasvaneen nahkatukan ideologia. Yököttävää. En itse enää viitsi täyttää Mäkelän kuvittamia ristikoita. Yleisesti ottaen sanalliset vihjeet ovat lähes aina parempia, ovelampia.
12. Reima Mäkinen25.3.2003 klo 15:44
Pakko kommentoida Hannelelle. Ottamatta kantaa sen enempää Markun nais- tai mieskuvaan, voisin todeta, että tässä nousee esiin hyvin mielenkiintoinen kysymys piirrosten voimasta.

Piirroshan on (ainakin ristikoissa!) huomattavan yksinkertaistettu "kuva" todelisuudesta. Sekä tekijän että tulkitsijan kannalta. Usein vielä niin, että mitä simppelimpi kuva, sitä monimutkaisemmaksi sen tulkinta voi mennä. Edelleen kuvissa on huomattava määrä viittauksia suuntaan jos toiseenkin (intertekstuaalisuutta). Siis rinnastuksia kaikkiin muihin kuviin ja niiden käyttötilanteisiin.

Se, että joku kuva tai piirrostyyli herättää jossain ihmisessä voimakasta vieroksuntaa on tuttu ilmiö myös sarjakuvan puolelta. Tuttua on myös se, että toisen kauhistus on toisen ihastus. Siksi on mielestäni hyvä antaa kaikkien kukkien kukkia, kunhan pysytään asiallisuuden rajoissa. Näitä rajoja Markku ei mielestäni ole rikkonut. Humoristiseen tyyliin kuuluu kaikkinainen liioittelu ja ehkä olisikin syytä keskustella siitä kuinka hyvin humoristinen tyyli ylipäätään sopii ristikkokuvittamiseen?
13. Markku Mäkelä25.3.2003 klo 20:45
Kiitos Hannelelle palautteesta! Unohdit yhden persoonaani kohdistuvan luonnehdinnan, olen nimittäin myös kuvottava feministi. Varmasti yli 95% kuvituksistani "irvailee" heteroa, valkoihoista, suomalaista ylipainoista miestä.

Yhden asiavirheen haluan korjata, en ole nahkatukka, vaan pitkähköt hiukseni ovat söpösti poninhännällä.
14. iippo17.4.2003 klo 21:47
Eikö Hannele ole huolissaan Mäkelän asenteestaskinheadeja kohtaan? Mäkelä kuvaa jatkuvasti nämänuoret,
valkoihoiset, suomalaiset miehet vähä-älyisiksiluusereiksi...
No niin, minusta tämä Suomen parasristikkokuvittaja on kyllä aika tasapuolinen.
15. Aatu24.4.2003 klo 10:13
Häirinneekö sentti kertaa sentti kokoinen rullahuulinen neekeri ristikon kulmassa nyt sitten pahastikin kenenkään elämää...
16. Kravattimies24.4.2008 klo 16:17
Päivälleen viisi vuotta edellisestä kommentista!

(Pertin päivänä)
17. Eki24.4.2008 klo 16:55
MM aloitti koiraketjun ja nyt Jukkis taisi aloittaa samantasoisen villityksen.
18. iso S24.4.2008 klo 17:18
Siteeraan vapaasti mukaillen tänään näkemääni toteamusta: tuotahan ei ymmärrä kuin osuuskaupan hoitaja ja hänkin väärin.

Eki viitannee (tai sitten ei) Jukkiksen kommenttiin 24.4.2008 klo 13:56 säikeessä 21, "Kysymyksiä laatijalle":

"No tää nyt sitten vissiin on ennätys:
1835 päivää, 14 tuntia, 47 minuuttia"
19. Eki24.4.2008 klo 17:23
No juu juu, tietenkin ja totta kai.
20. Täyttäjä24.4.2008 klo 17:27
Mitäs muut, sekä vakkarilaatijat ovat mieltä HS-ristikoiden suosiosta. Ennätyksiä lyödään viikoittain. Laskurit ovat olleet tapissa jo kohta puoli vuotta. Olisiko sanarisin aika korjata kurssiaan? Suhde on nyt 1/10 ja tilanne vain pahenee.
21. Eki24.4.2008 klo 17:38
Olen katsellut tyytyväisenä HS-kirjoittelun kuhinaa, mutta ei se aiheuta minussa mitään tarvetta muuttaa jotakin omassa toiminnassa tai saa minua hakemaan keinoja, jolla tilanne ei "pahenisi".
22. iso S24.4.2008 klo 17:38
Aneeminen arvaus: Eki & k:nit kokevat vaihtelevia tunteita. Toisaalta vähän jurppii että Hesarin ristikoista kirjoitetaan niin paljon, toisaalta ovat tyytyväisiä kun puhutaan myös ristikoista eikä vain ketjuilla. Tyytyväisyyteen on sikälikin syytä että suuri osa Hesari-kommenteista kumpuaa niistä kummallisuuksista joita Hesarissa on viikoittain.

Mielenkiintoinen ilmiö on se että HS-keskustelu otti kunnolla tu(u)lta purjeisiin silloin kun alettiin perustaa ristikkokohtaisia säikeitä. Tämän tarpeellisuudesta jonkin verran keskusteltiin mutta eipä tainnut kukaan ääneen aavistaa seurauksia.
23. iso S24.4.2008 klo 17:40
Paras mies voittakoon. Jäin toiseksi. Mikäpä siinä, minun luulisi olevan hyvä häviäjä kun on niin paljon kokemusta :-)
24. Täyttäjä24.4.2008 klo 18:24
Oli se hyvä silloin , kun hesarin laatijoita haettiin. Millainen olisi iso tabloidi? Osaisiko erkki edes sitä hahmottaa. Kyllä se silloin oli hesarilla oikea päätös, että Aulikselle annettiin.
25. Eki24.4.2008 klo 18:43
Totesin kertoessani asiasta itsekin, että oli oikein, että Aulis sai sen.

En tiedä, mikä täsmälleen on "iso tabloidi" (eurotabloidi on vähän tabloidia isompi), mutta laadin tällä viikolla Iltikseen kahden tabloidin vappuristikon ja nautin joka hetkestä. Siinä saa revitellä paremmin kuin pienessä ristikossa.
26. Täyttäjä24.4.2008 klo 19:19
Eki
Se on suurempi, kuin pelikaaniaukeama.
27. RA24.4.2008 klo 19:27
Niin kauan kuin ristikoista täällä puhutaan, lienee aika yhdentekevää, minkä nimenomaisen ristikon tai laatijan innoittamana se tehdään?? Minusta kaikki ristikkokeskustelu on pelkkää plussaa ja kiinnostavaa. Ja hienoa, että sitä riittää.

Laatijoilla on erilaisia tyylejä ja sen myötä ristikot ovat erilaisia. Tästä seuraa myös se, että joissakin ristikoissa ja / tai tietyn laatijan ristikoissa on enemmän "keskusteltavaa" ja pähkäiltävää kuin joissakin muuntyyppisissä. Varsinkin, jos ratkojat kaipaavat ns. "apuja".

Jos/kun ratkojat haluavat pähkäillä viikkokaupalla vaikkapa HS-ristikoita, niin mitä se haittaa? Keneltä se on pois?

Jos/kun ratkojat haluavat antaa palautetta ja ehkä vain tarkentaa tai kysyä jotain vaikkapa IS Koviksista tai lukemattomista muista ristikoista (helpoista vaikeisiin), niin mitä se haittaa? Keneltä se on pois?

Ratkojana ja palstaa seuraavana olen pelkästään onnellinen, mitä useammista ristikoista ja sen myötä ratkontaan liittyvistä asioista täällä puhutaan. Näistä (jonkun yksittäisen ristikon pohjalta syntyneistä) jutusteluista jää kaikenlaista mukavaa mieleen, vaikka ei olisi ikinä juuri ko. ristikkoa nähnyt tai ratkonut.
28. Täyttäjä24.4.2008 klo 19:31
RA. Siirrynpä hesariristikoiden puolelle. siellä on mukavampaa porukkaa
29. RA24.4.2008 klo 19:38
Täyttäjä, mukavaa! Odotan innolla sinne ilmestyviä ristikkoaiheisia kommenttejasi.
30. Täyttäjä26.4.2008 klo 15:31
RA kirjoittaa mm.:
"Jos/kun ratkojat haluavat pähkäillä viikkokaupalla vaikkapa HS-ristikoita, niin mitä se haittaa? Keneltä se on pois?"

Harvinaisen naiivia tekstiä RA:lta. (Tai ominaista)

Kyllä se on pois muilta ristikko- ja iltapäivälehtien budjetista. Liian vaikeiden ristikoiden tekeminen tekee hallaa koko bisnekselle. Tähän perheeseen ei ole kohta puoleen vuoteen ostettu lauantai-iltistä. Iisi on liian helppo ja kovis liian vaikea. Lisäksi lehden hankkiminen vaatisi kioskilla käymistä. Kaupan päälliseksi tulisi kankikaikkosia ja muuta onnettomuuksilla mässäilyä.


Olisi yksi kaino toivomus. Haluaisin pitää HS-säikeet RA-vapaina alueina.
31. jokotaas26.4.2008 klo 16:14
Nimimerkki täyttäjä (tai mikä se tällä kerralla taas olikaan), et sitten viihtynytkään siellä mukavammassa porukassa. Minusta on aika ikävää lukea tuollaista tekstiä, jota sinä suollat ulos aina, kun pitää päästä purkautumaan, siinä ei nimimerkin vaihdoskaan auta hiukkaakaan, koska nuo samat kaunasi kohteet ovat aina hampaissasi. Pyytäisin, että jos et kykene rakentavaan keskusteluun ristikoista tai mistään muustakaan niin ethän silti viitsisi pilata muidenkaan viihtyvyyttä sivustolla. Vai onko se tarkoituksesikin? Toivoit RA:n pysyvän poissa HS-säikeistä, uskoisin hänen siihen suostuvan mielellään, mikäli sinä taas pysyt sillä puolella.
32. ?26.4.2008 klo 16:36
"Liian vaikeiden ristikoiden tekeminen tekee hallaa koko bisnekselle."

? Täyttäjä tekee tästä syystä HS-ristikoita mutta ei hanki liian vaikeita iltiksiä?

? Joku ei tästä syystä tee HS-ristikoita mutta ostaa aina iltiksen?
33. Jokotaas226.4.2008 klo 16:43
jokotaas
Hyvä se on mölistä nimimerkin takaa, joka ei tarkoita mitään. Kyssäri on samanlainen. taidatte olla yksi ja sama persoona.
34. Jokotaas226.4.2008 klo 16:54
Muuten, ? (kyssäri)Taisikin jo saada epätoivotun henkilön leiman hesaripalstalla monen kommentoijan esityksestä.
35. ?26.4.2008 klo 17:03
? Meitä on monta?
36. Jokotaas3,526.4.2008 klo 17:23
En usko. Yksi on.
37. Jokotaas ,3,626.4.2008 klo 17:29
Popcorn soi radiossa. Joskus oltiin Gambrinissa Isolla Roballa. ihmeteltiin mitä himmeitä nää jätkät oli. Jälkeenpäin ymmärsin, että suklaapuolta edustivat
38. ?26.4.2008 klo 17:41
? Niin ?
39. RA26.4.2008 klo 18:55
Järki ja pari fiksua tuttua sanovat, että "älä sano mitään"!! ... Ja sanon kuitenkin:

Kuulepas Täyttäjä... tai qwatever nyt oletkin!

Aina kun iskee halu keljuilla minulle, voit tehdä sen kaikista varmimmin suoraan s-postitse: Etunimeni on Riitta ja sukunimeni on Asikainen => spostiosoitteena: etunimi.sukunimi@kolumbus.fi - Osoite löytyy myös viimeisimmistä Sanasepoista sivulta 2.

HS-säikeisiin lienen osallistunut vuosien varrella alta kymmenen kertaa. Sekö on sieluasi syönyt ja häirinnyt?
Siis t u h a n s i s t a HS-kommenteista minun kymmenkunta viestiäni? Jestas sentään, jos olisin tiennyt tuon jo etukäteen!

Sinä jakelet täällä puhelupia. Minun tarkoitukseni ei ole jaella samoin. Tuo pyyntö "asioida" spostin välityksellä liittyy vain oletukseen, etteivät keljuilusi minulle ja minun vastakeljuiluni sinulle EHKÄ sittenkään kiinnosta kovin laajaa lukijakuntaa tällä palstalla.

Jos olet vakuuttunut, että kiinnostaa, niin jatka toki. Minä en. Odotan henkilökohtaista postiasi.
40. Täyttäjä26.4.2008 klo 19:04
Rakas RA. Jäi nyt sitten sanaseppojen uusintatilaus maksamatta. Paljolti RA:n ansiosta. Riehaannu vaan näillä sivustoilla. Mun maljani on täynnä erästä RA:ta
41. JMP26.4.2008 klo 19:29
Erittäin hyvä ja naseva vastaus Täyttäjälle. Ihailuni sinulle RA!
42. Kyllästynyt26.4.2008 klo 19:35
Täyttäjä, taidat kirjoitella tällä sivustolla tyhjä(n)päi(väi)siä kommentteja muillakin nimimerkeillä, tyylistä päätellen? Uskoakseni en ole ainoa, jonka mielestä tekisit palveluksen kaikille pysyttelemällä poissa täällä. Tai ainakin vaiti.
Mitä tulee kommenttiisi ristikoista, epäilemättä HS:n ristikot sopivatkin sinulle paremmin kuin Kovikset (tai Sanaseppo-lehden ristikot): niiden täyttämisessähän ei tarvita niinkään paljoa aivoja kuin kattavaa hakuteoskokoelmaa tai kunnon hakukonetta...
43. Eki26.4.2008 klo 19:49
Eivät olisi ristikkopiirtäjät ansainneet oman säikeensä muuttuvan tällaisen polemiikin tyyssijaksi.
44. Salainen26.4.2008 klo 20:07
En tällä kertaa paljasta nimimerkkiäni, koska uskon ennakkoluulojen vaikuttavan siihen mitä aion kirjoittaa.
Ensinnäkin luin koko sivun (myös 5 v vanhat). Täyttäjä tuntuu jotenkin tutulta HS ristikoista.
Kylläsynyttä ymmärrän, paitsi HS ristikoiden osalta, koska ei ne nyt kaikkien täytettävissä kuitenkaan ole, sillä agressiivisuuksien ja omien estojen purkaminen kuuluu jonnekkin muualle.
RA lle. Oli hyvä, ettet kuunnellut tuttaviasi tänne kirjoittamisesta, sillä se oli raikas tuuletus!
Itse kuulun kategoriaan Sanasepot ja HS. Joskus ostan viikonlopun IS n. Kovis on täyttynyt joskus, muttei aina.
HS on jokaperjantainen viihde ja tuttavani pitävät minua miltei nerona saatuani sen aina täyteen ja tiedoksi vielä, että 99% oikein. (100% en voinut laittaa, sillä pari kertaa olen 15 v aikana tehnyt todellisen huolimattomuusvirheen)
45. Kyllästynyt26.4.2008 klo 20:19
Se heitto HS:n ratkomisesta aputeoksien avulla oli naljailua nimimerkki Täyttäjälle, ja arvasinkin, että joku kyllä älähtää... Totta kuitenkin toinen puoli: kyllä Hesarin ristikoiden täyttäminen vaatii enemmän ns. guuglailua, kuin IS:n kovikset. Ja olen sentään (ainakin omasta mielestäni) kohtuullisen tietorikas ja kokenut ratkoja.
46. Salainen26.4.2008 klo 20:30
Älä nyt Kyllästy, en minäkään ole "eilisen teeren poika" näissä ristikkoasioissa. Enkä myöskään älähtänyt sinun kirjoituksesi takia. Kirjoitin tänne nimenomaan ja ainoastaan
RA n rohkean vedon tueksi ja ohimennen heitin sinulle myös
kommentin. Älä ystäväiseni vaan kyllästy!
47. Kyllästynyt26.4.2008 klo 20:50
Ei huolta, en ihan hevillä kyllästy!
Mahtaneeko yhteinen ystävämme Täyttäjä edes ratkoa Hesarin, tai muidenkaan lehtien, ristikoita? Tyyppi lie sama, joka kirjoittelee HS-säikeisiin sättien Aulis Lehtoa ja tämän ratkojajoukkoa. Eli ainoa tarkoituksensa on vain herättää mielipahaa ja suuttumusta... Kullakin huvinsa, mutta tuo on oudoimmasta päästä.
48. Salainen26.4.2008 klo 20:59
Hyvä Kyllästynyt ettet kyllästynyt. (Hieno lause). Olen samaa mieltä siitä, ettei ole ristikkojen täyttäjä, vaan kiusaaja ja useilla eri nimimerkeillä. (Toivon niin siksi, ettei olisi useampia) Olen itsekin langennut korjaamaan hänen ikäviä
kirjoituksia, mutta nykyään osaan ne ohittaa. Se on Paras
tapa.
Mukava, ettet kyllästynyt!
49. Täyttäjä26.4.2008 klo 22:13
Raikkat köyhät. Siiryn kommentoimaan viikon hesaria. Muut köyhät tonkikoot ensi perjantaina roskiksia.
50. Pekan salainen.26.4.2008 klo 22:18
Äsh. mäni viarin. Piti kirjoittoo B-kansalainen.
51. Salainen26.4.2008 klo 22:58
Hei Kyllästynyt. Todellakin Täyttäjä tuli häirköimään HS
palstalle! Ei voi mitään.
52. Salainen 227.4.2008 klo 01:26
Ei tamä ole hesarin salainen kanava, enkä kyssäriä noteeraa.
53. RA27.4.2008 klo 17:01
Palataanpa tämän säikeen varsinaiseen aiheeseen eli kuvittamiseen:

Monet kuvittajat piirtävät ihmisen käden 4-sormiseksi. Siinä on peukalon tapainen ja sitten kolme sormea.

Tämä tyyli löytyy MM:ltä, Charles M. Schultzilta (Tenavat), Uderzolta (Asterixit), Pitkälän Tonilta, Kämäräisen Karilta...
54. JPQ27.4.2008 klo 23:27
Mä pitäisin tärkeimpänä vihjekuvissa sitä että aiheen tunnistaa taiteellisuuskin sallittu kuten mäkelällä no jos en nyt sotke tosin olikohan jossain kuvissa pm eikä mm nimikrijaimina... (no ne humoristiset vihjekuvat jotka käsin piiretty mutta kait kone värjätty).
KOMMENTOI

Pakolliset kentät merkitty tähdellä *