KESKUSTELUT > MUUT AIHEET > LUPA PUHUA PUUTA HEINÄÄ

4883. Lupa puhua puuta heinää

Jondalar11.6.2009 klo 15:02
Näillä säikeillä ei katsota hyvällä silmällä lörpöttelijöitä. Ei saa iloita esim. jälkikasvun ylioppilasjuhlasta, muutoin tiukkapipo ilonpilaaja muistuttaa, että pysytäänpäs tiukasti säikeen otsikon sisällä. Onneksi tiukkapipoisuus ei yllä reaalimailmaan. Kauppatorilla saa sanoa muutakin kuin 'onpas kyssäkaalit kalliita, perunat rupisia, mutta kalat kauniita'.

Luin lapsena hyvän kirjan, niin hyvän että se piti lukea viisi kertaa uudestaan alusta loppuun. Kirjan nimi oli Tuntematon sotilas. Koko lukemisen ajan yritin löytää tuntemattoman sotilaan, kuka hän monista kirjan hahmoista mahtoi olla. Arvoitukseksi jäi, enkä hoksannut valittaa kirjailijalle, ettei hän pysyttäytynyt otsikon sisällä. Väinö Linnan oma ehdotus kirjan nimeksi oli Sotaromaani, mutta kustantaja keksi mukavamman nimen.

Minusta on mukavaa kun ristikkoharrastajat kertovat pienistä tapahtumista ympärillään ja tietenkin itsestään, siinä samalla kun ratkotaan ristikkoa. Mutta jos se on ehdottomasti kielletty, ei sitten. Itse ehkä voisin sanoa käynnistäni Werlan tehdasmuseossa tai elämyksestä kesäteatterissa, Piukat paikat; Heinolassa... Mutta, mutta, kiinnostaako se oikeasti ketään? Ehkä suurin riemu lörpöttelijälle itselleen on jaettu ilo, vaikka kuuntelijalla todellisuudessa on vaikeuksia peittää haukotustaan.

Mitä ajan takaa... Ajatusta, että jos ristikkosäikeellä sallittaisiin pikkiriikkinen inhimillinen häivähdys, keskustelu ristikoista olisi rikkaampaa. Totuus on se, että tiukkapipot ovat mitätön vähemmistö, ja lojaaleja, viisaita ihmisiä on näilläkin säikeillä pilvin pimein.
2. qwertsu11.6.2009 klo 18:24
Hyvä jondalar.
Olet nyt kyllä valinnut sen huonomman säieryhmän. Täyttä moskaa ovat nämä ketjutkin. Ei se mitään. Olemme käyneet Verlassa lukuisia kertoja. Hieno paikka.
Jospa tuo ylläpito siirtäisi tämän paremmalle puolelle.

PS. Kun katselee sitä työläisnaista, joka kohta kahdeksaakymmentä lähenteli. Lattiasssa ovat vieläkin hänen jalanjälkensä. Lupasi tulla tuuraamaan, jos olis tarvis.
Tehtävänä oli mitata arkin paksuus ja sen jälkeen tiputtaa se oikeaan lokeroon.
3. sama11.6.2009 klo 18:29
PS. Edellistä kirjoittaessani ainakin viisi! (5) kahelia ehtivät jättää hajumerkkinsä
4. Marco Poloinen12.6.2009 klo 13:17
Jondalar,
ihan hyvin kirjoitit. Valitettava tosiasia vain on, että ainakin itselläni kommentointihalut vähenee ratkaisevasti - säikeestä tai aiheesta riippumatta - siinä vaiheessa kun törmää qwerin oksennukseen.

Ps. Kyllä minusta esim. PuPe-säikeillä on "sallittu", ja ollut, pikkiriikkisiä ja isompiakin "inhimillisiä häivähdyksiä", vaikka keskustelut ovatkin pysyneet lähes aina joltain nurkaltaan ristikoissa kiinni.
5. Eki12.6.2009 klo 14:07
Ei kai siinä ole mitään kummallista, että joku liikaan rupatteluun kyllästyneenä tokaisee jotain ílkeää asiasta. Henkilö on joko kokonaan ulkopuolinen tai sitten hän haluaisi liittyä sakkiin, mutta ei kestä ylimääräisiä juttuja tai ei kerta kaikkiaan jaksa etsiä asiaa kaiken muun seasta.

Ymmärrän molempia osapuolia, mutta kaikkia ei voi miellyttää. Seuranhaluiset ja tiukan asialliset toivottavasti löytävät mukavan välimuodon, jossa molemmat olisivat suht tyytyväisiä. Relataan!

Eniten kai tämä koskee HS-säikeitä ja sanaristikkoseuraan liittyviä juttuja.
6. matts12.6.2009 klo 14:54
AKK:ssa puutaheinää saa viljellä. Eu -tukia ei kyllä saada mutta muuten on mukavaa.
7. Jondalar12.6.2009 klo 19:57
Kiitos mukavista vastauksista. Hauskaa, qwertsu, museossa oli se kun opas kertoi firman rakentaneen jopa ruumisarkut työntekijöille valmiiksi, ja opas mallasi minuun, kuinka puuseppä alkoi katsella sillä silmällä ja rupesi kohta ottamaan mittoja. Silloin oli työtahti kummasti piristynyt. Sata vuotta sitten töitä tehtiin tehtaalla 12 tuntia päivässä. Linjan alkupäässä oli pakksella hyytävä kylmyys ja kuivaamossa 75 astetta kuumaa. Kuorimakoneen hoitajilla oli sormet tasapituiset, terä oli silponut. Aika velikultia olivat.
8. RA12.6.2009 klo 20:00
Otsikon aiheeseen liittyvän asian hukkuminen muun jutustelun sekaan kai se narisijoita eniten harmittaa.

Näkyy ehkä parhaiten HS-säikeessä; Silloin tällöin joku ko. ristikosta kiinnostunut huokaa, ettei jaksa kahlata läpi edelle kirjoitettua. Ja siksi kysytään sitten samaa asiaa uudelleen ja vastataan uudelleen... ja sitten joku taas huokaa, ettei millään jaksa kahlata... jne. - Tuo ei ole mikään sormella osoitus vain HS-säikeen suuntaan, monet muutkin mielenkiintoiset säikeet sössiytyvät erilaisten sivujuonteiden vuoksi.

En osaa enkä halua edes yrittää määritellä, missä se raja milloinkin olisi. Monet sivujuonteethan ovat samalla todella hauskoja ja mukavaa luettavaa.

Hyviä kompromisseja?

- Laitetaan [sulkeisiin] asiat, mitkä jo kirjoittaessaan tietää menevän otsikon ohi - silloin palstalle tulee vähän kerrassaan sääntö, että pelkkää asiaa etsivä voi hyppiä ne yli.

- Puhutaan chatissa - chattiin on mahdollista perustaa myös ns. yksityischatteja, jonne pääsee vain tietyllä tunnussanalla. Ei sen tarvitse mikään salasana olla, mutta eipähän sitten kukaan ainakaan vahingossa eksy sinne valittamaan niitä näitä -pulinoista.

- Avataan tänne hömppäpuolelle eriaiheisia säikeitä samaan tapaan kuin täällä jo on mm. Ärsyttäviä-pieniä-asioita, Mukavia-pieniä-asioita, Luontoilta, AKK.
9. si-tee-raaja6.9.2009 klo 10:21
Blogien eli verkkopäiväkirjojen sisällöstä on tänä vuonna tehty jo noin 30 rikosilmoitusta, kertoo Väli-Suomen sanomalehtien Sunnuntaisuomalainen.

Poliisi tutkii kirjoittelua yleisimmin joko kunnianloukkauksena tai laittomana uhkauksena. Vuosittain suomessa tehdään blogeihin liittyviä rikosilmoituksia ainakin 30-40. Todellinen määrä voi olla suurempi, sillä tutkintapyyntöihin ei välttämättä kirjata termiä blogi. Myöskään blogikirjoittelusta annettujen tuomioiden määrää ei tiedetä.

Tunnetuin blogikirjoittelun tuoma oikeustapaus lienee Helsingin kaupunginvaltuutettua Jussi Halla-ahoa (ps.) vastaan nostetut syytteet uskonrauhan rikkomisesta ja kiihottamisesta kansanryhmää vastaan.

Mahdollisesti ensimmäinen tuomio blogikirjoittelusta annettiin vuonna 2005 kunnianloukkauksesta. Muhoksen käräjäoikeuden päätöksestä lankesi tuolloin bloggaajalle päiväsakkoja ja vahingonkorvauksia.

STT
10. 2.7.2010 klo 22:05
??
KOMMENTOI

Pakolliset kentät merkitty tähdellä *