KESKUSTELUT > RISTIKOT > MIELLYTTÄVÄ YLLÄTYS

4795. Miellyttävä yllätys

Jaska6.5.2009 klo 13:03
Tuli selailtua lehtipisteessä Kotiristikon kevätnumeroa. Ostettiinkin, kun laatijoiden joukossa oli muutama huippuratkojanakin tuttu nimi, ja haastettakin oli tarjolla.

Lehden vaikeusranking on 1-5 kynää. Tosi haasteeksi on otsikoitu Juha Leinosen 4,5-kynäinen ristikko. Pienellä varauksella mainokseen suhtauduin, kun muistelin rankingperusteiden olevan selvästi höllempiä kuin IS- ja pelikaanikoviksissa.

Epäilykset kuitenkin kaikkosivat nopeasti. Selvästi kovis, vaikka varsinaisia jujuvihjeitä olikin vähänlaisesti. Ratkesi sentään yhdessä istunnossa. Vaikeus IS-rankingilla lähinnä 3-. Erityismaininta kolmesta allekkaisesta 15-kirjaimisesta ratkaisusanasta lakonisine vihjeineen. Kiitokset Leinoselle kiitollisesta ostoksesta!

Lehden superhaasteeksi ilmoitettu Juha Starkkilan viisikynäinen krypto oli pikku pettymys. Toki 26 kirjainta on laadinnallisesti kova saavutus. Ratkonta ei kuitenkaan ollut sen pahemmin ohdakkeista kuin yleensäkään sokkokryptoissa. Arvioin kyllä olevani kryptojen ratkojana vähemmän tumpelo kuin ristikkojen.

Kovispuolta lehdessä edustaa vielä Seppo Rosenbergin nelikynäinen piilosana. Sen ratkoneen, lajin salat ehkä keskimääräistä paremmin hallitsevan PP:n lausunto: "Aika nerokas. Ei se ihan suoraan kirjoittamalla ratkennut."

Tuo tarkoittaa, että piilosanoja vähemmän ratkoneille se saattaa olla suorastaan vaikea!
2. Eki7.5.2009 klo 00:03
On hienoa, jos vaikeita ristikoita julkaistaisiin mahdollisimman laajalla sektorilla. Leinonenhan niitä osaa tehdä, jos haluaa. Joskus on vaikean paikalle sijoitettu selvästikin väärä leinostelu.
KOMMENTOI

Pakolliset kentät merkitty tähdellä *