KESKUSTELUT > RISTIKOT > IS KOVIS 25.4.

4779. IS KOVIS 25.4.

RA26.4.2009 klo 22:56
Kyllä minun puolestani olisi voinut laittaa tähän Tonin kovikseen täydet pallot ja vaikka neljännenkin.

Luulin ensin, että tulee kaikkien aikojen oma nopein, koska puolet ristikosta ratkesi liki läpikirjoituksena. Vasemmasta yläkulmasta kolmion ala. Loppu (oikea alakolmiopuolikas)olikin sitten varsinainen henkien taisto.

Aina nuo vain jaksavat viehättää ja ahatuttaa nuo tonimaisuudet, kuten ylh.vas. TULI JÄÄDÄKSEEN (6), alempana vas. EI VAPAA! (4) ja oik. alaneljänneksessä TUEN TARPEESSA (6). Ja yllättää siitäkin huolimatta, että jotenkin niitä osaa odottaa ja luulee jopa olevansa varuillaan.
2. Jaska27.4.2009 klo 00:14
Jäi kyllä selvästi alle henkilökohtaisen täyskovisrajani, joka lienee ainakin tuplaten RA:n vastaava.

Aloitin oikeasta alakulmasta, joka oli suorastaan pelottavan helppo. Vauhti luonnollisesti piankin hiipui, mutta noin puolet täyttyi lähes keskistahtia. Viimeiseksi jäi, yllätys yllätys. vasen alakulma. Minulla oli siinä ensin kaksi varmalta tuntuvaa sanaa, mutta eivät sitten olleetkaan oikein. Muualla taisi yksittäisistä sanoista pisimpään hannata mahdottomalta vaikuttanut APAATTISUUS ennen otsaan kumautusta. Joka tapauksessa aika leppoisa ristikko verrattuna PuPen pitkispahikseen!

HUOKAILUTTAVAn hyviä vihjeitä sen itsensä lisäksi useita, ja syvimmän sellaisen tuotti PÄIVÄLLINEN, EI JUOMA! Yksin tuosta hyvästä Pitkäläkin alkaa jo ansaita tulla syödyksi, äh ei kun lyödyksi ritariksi!
3. RA27.4.2009 klo 00:27
Näin se käy... Sen, missä minä tupeltelin, Jaska ratkaisi ekana.

Yhteenveto: Ei mitään opittavaa laatijalle! :-D
4. Lauri Kultti27.4.2009 klo 09:16
Kyllä täällä päässä maailmaa tämä tuntui taas aluksi aivan mahdottomalta. Monikon t-kirjaimia sinne tänne sijoittelin. Ensimmäinen vihje, johon silmäni osui, oli TNAURU, ja siitähän tuli naurettavan helposti ratkaisusana. Ajattelin jo, että tämä taitaa olla enempi 2½. Mutta ei sitten ollut. Kai sekin vähän ratkomista häiritsi, kun oli vieraita perjantaista sunnuntai-iltaan (huom! Iso S, muutkin osaavat tarvittaessa selitellä!!).

Oikea alanurkka täälläkin pisimpään hangoitteli. Hmm, Jaskalla on tietysti ihan sama, mistä nurkasta hän aloittaa - aina aukeaa helposti :)
5. Jaska27.4.2009 klo 11:38
Totuus on tarua ihmeellisempi. Ihmeellisiä sattumia sattuu. Ja joskus se sattuu. Empaattisena lähimmäisenä minuunkin sattui kovasti Lauri Kultin lähes uskomaton putoaminen SM-kisan välieristä :-(

Oikealla alakulmalla tarkoitin kuusi kokonaista ratkaisusanaa sisältävää 24 ruudun aluetta, josta ratkesivat välittömästi vihjeen luvun jälkeen RAKAS JEESUS ja KÄÄMIN KANSSA, tässä järjestyksessä. Pikku tuumaustauon jälkeen järjestyksessä HEINÄKAASUNAINEN (vaikka vihjeen oikeellisuudesta voikin viisastella), LUTIA ALEMPI!, MIES, PISTEELLISENÄ MAANITTELUA ja ENGL. SUHDE.

Myönnettävä on, että tämä lupaava alku perustui pelkästään aktiivimuistissa olevaan tietoon. Tästä päättelen, että minuun verrattuna nokkeluudessa ylivoimaiset RA ja Lauri Kultti eivät tällä kertaa onnistuneet heti aktivoimaan passiivista muistiaan, johon toki kyseinen tietous on ajat sitten tallentunut. Tai ainakin nyt on!
6. RA27.4.2009 klo 12:21
Se oikea alanurkka oli minulla pitkään tuhoon tuomittu yritys siksi, että vihjeeseen KÄÄMIN KANSSA (5) pidin "varmana" miehen nimeä, jonka hämärästi muistelin liittyvän muuntajiin.

Ei se liity. Tai liittyisi, jos vikakirjaimessa olisi pisteitä. Johan toki se oikeakin sanayhteys oli tuttu, mutta noinpa sitä välillä rakastuu johonkin - jopa virheelliseen - ideaansa.

Vihjeen LUTIA ALEMPI! ja ratkaisusanan (4) yhteys on edelleen tajuamatta.
7. Marco Poloinen27.4.2009 klo 12:46
Ristikkoa (tuskin koskaan) näkemättä sörköttäydyn väliin tuon LUTIA ALEMPI- vihjeen tiimoilta. Jos se ratkaisusana löytyy allakasta niin arvelen tietäväni yhteyden, mutta on varmaan muitakin vaihtoehtoja.
8. [MarcoP]27.4.2009 klo 13:20
[Varmaan tuo "parempaan musiikkiin" viittaava yhteys olisi hyvämuistiselle ihan selvä, joten joku muu kai sen täytyy olla...]
9. Pekka Harne27.4.2009 klo 13:26
Tonin ristikon ennakoitu vaikeusaste 3- osoittautui mulle pikemminkin 3+:ksi. Viimeisenä aukesi vasemman reunan keskialue.

Ehdotus Tonille: kun sarjasi 10-1 (vai 0?) lähenee loppuaan, miten olisi seuraavaksi A-Ö? Siinä riittäisi väsäämistä moneksi vuodeksi!
10. OP27.4.2009 klo 15:06
Voisin kopioida RA:n aloitustekstin, paitsi vielä on alaosassa tyhjiä ruutuja, mutta eiköhän ne siitä..
Aluejaksotus on ollut "inhottava", ei ole saanut montaakaan apukirjainta seuraavaan.
Viimeksi yhtä vaikea "Toni" oli viime syksyinen -HIMIHAILIJAT- ristikko.
Jatka vaan samaa rataa!!!
11. tonimikael27.4.2009 klo 18:28
Pekka, kiitos ideasta! :) Onhan tuo mielessä käynyt, toisaalta hirvittää ryhtyä sellaiseen, olla pitkät ajat "kädet sidottuina"... Noh.. saapas nähdä mitä tuleman pitää, eihän sitä tiedä, jos tämä numeroristikkosarja onkin vahingossa enteellisesti urani lopun lähtölaskenta. :P
12. lp27.4.2009 klo 20:09
Vasemmalta lähti aukeamaan niin kevyesti, että uskoin jo oppineeni jotain Tonin metkuista. Sitten toppasi, eilen taas ratkesi lisää ja nyt napsahtivat viimeiset avoimet paikat. Olipa taas tonimaista iloittelua.
RA, kysyin armeijan käyneeltä pojaltani yhteyttä lutin ja ratkaisun välille, hän vihjaisi minulle musiikin alalla olevaa nimeä, että sellaista oveluutta..
13. RA27.4.2009 klo 20:21
AAAHHH!! NYT sytytti!!
14. OP1.5.2009 klo 17:41
Sain tuon -LUTIA ALEMPI- sanan ristikkoon jo alkuviikosta, mutta en ymmärtänyt yhteyttä, vaikka armeijan olenkin käynyt.
Tänään yhtäkkiä tajusin, en edes miettinyt ristikkoa, mutta jostain (alitajunta) se vain tuli???.

Vielä on alaosassa paljon aukkoja, mutta onhan tässä vielä aikaa!!.

Aiemmat oli ratkaistu kohtalaisen helposti, joten kuvittelin osaavani jo jotain, mutta nyt Toni tiputti minut kerralla maanpinnalle.
15. OP6.5.2009 klo 18:00
Vasta nyt tuli valmiiksi???!!!
-RIITASOINNUN- kun keksin, niin siitä se aukes.

Oli minulle käsittämättömän vaikea 3-!!

Selitykseksi:-(

Yhden oikean sanan istuminen oikeaan paikkaan, voi ratkaista koko ristikon täyttöajan ja sen "helppouden".
Nyt se ei vaan osunut.
KOMMENTOI

Pakolliset kentät merkitty tähdellä *