KESKUSTELUT > RISTIKOT > IS KOVIS 27.12.

4492. IS KOVIS 27.12.

RA28.12.2008 klo 00:22
Yleissilmäys Ekin OO½:n vihjeisiin sai huokaamaan "jaha, taas on nimiä..." ja päätin jo, että jos ei ilman kuukletuksia ratkea, niin saapahan olla.

Mutta ratkesi! Hyvin ratkojaystävällisesti laadittu siis, vaikkakaan ei voi sanoa miksikään helpoksi. Tasaisesti täyttyi - ei ollut mitään erityisen helppoa eikä erityisen jumittavaa aluetta.

Noiden nimien kanssa on oikeastaan syntynyt joku viha-rakkaus -suhde; Kun ne tällä tavalla oivaltaa ja löytää omasta passiivisesta muististaan, niin kokemus on liki yhtä ahaa! kuin varsinaisissa oivallusvihjeissä. Kysymys on siis kai myös siitä, että nimet ovat (sittenkin) riittävän tunnettuja, vaikka itsestä ensin tuntuu, ettei aavistustakaan.

Pääkuvan alla oleva piirros (5) :-D
Ja oikealla ylhäällä VATSASSAKIN (7) :-D
2. PP28.12.2008 klo 12:45
Minun yleissilmäykseni eilen kauppakeskuksen kevytlimun ääressä ei tuottanut minkäänlaista tulosta. Tuijotin kymmenisen minuuttia ja tulos oli: ei ainuttakaan sanaa. Mutta kummasti heti kotona lähti luistoon, kun muistelin Ekin matkoja.

Mukavahan se oli minustakin. Ei googletusta eikä kangerrusta. Lisäisin noihin RA:n jo mainitsemiin vihjeen TUOTE ja KANSAINVÄLINEN AUKKO. Jälkimmäisessä menin hieman metsään tai paremminkin golfkentälle. Oivallusta jäi kaipaamaan vielä MARA SUKUNIMI ENSIN, miksi tuli xxxx. Sukkela ristikko kaikin puolin.
3. RA28.12.2008 klo 12:56
Tuo samainen MARA on vihjeenä joskus yksinkin. Siis ilman lisävihjettä. Ja vastaussana on silloinkin 4-kirjaiminen.
4. PP28.12.2008 klo 15:16
Höh! Kun ei sytyttänyt, niin ei. Jaska sen sitten hoksasi. Olihan se ollut ennenkin. Taisi iskeä se Toipan mainostama sementtitauti.
KOMMENTOI

Pakolliset kentät merkitty tähdellä *