KESKUSTELUT > RISTIKOT > MITÄÄNSANOMATTOMAT JULKKIKSET

4296. mitäänsanomattomat julkkikset

Hannele16.10.2008 klo 05:54
Olemme aina tehneet mieheni kanssa ristikoita ja tyttäremme siinä mukana lasten kirppuristikoita. Nyt hieman vanhempana hän tekee helppoja aikuisten ristikoita.
Miten ihmeessä selitän, millä meriitillä pikkujulkkikset Kata Kärkkäinen, Arlene Kotala, Asta Seppälä jne. ovat päässeet ristikoihin mukaan!? Inga Sulin ei sen kummemmin sano kenellekään mitään ja nimet vaan on ja pysyy ristikoissa.
Uudistukaa tekijät.
2. PP16.10.2008 klo 09:50
Mitä tiedämme Titta Eskolasta? Aika usein hän esiintyy ristikoissa. Ei ole kovinkaan kauan, kun piilosanassa oli vihje jotenkin tähän suuntaan: Kapeikossa Eskola naurattaa. Vastaus oli ku-titta-ja.

Vuoden 1970 Miss Suomi -kisoissa, jolloin missiksi valittiin Ursula Rainio, Titta pääsi 12 finalistin joukkoon. Hän oli 22 v., 170 cm ja painoi 51 kg. Lisäksi hänestä on juttua Kotiposti 5/1970:ssa otsikolla 'Titta Eskola mallina maailmalla'. Esiintyy kylläkin Erkki Vuokilan Sanaristikot -kirjasta. Siinä löytämäni meriitit. Mielestäni roikkuu turhaan ristikoissa.

Hannelelle sanoisin, ettei niitä meriittejä aina kaivata, kunhan nimi vain on yleisesti tunnettu. Asta Seppälästä kerrotaan: 20 v, 170 cm, 50 kg, Helsingistä kotoisin oleva televirkailija, kolmas perintöprinsessa Miss Suomi -kisoissa-77, kun Armi Aavikosta tuli missi. Miss World -kisojen semifinalisti. Markku Aron ex-vaimo. Nimi on tuttu ehkä tuon viimeisen perusteella, vaikka ns. meriitit puuttuvat.

Kata Kärkkäinen on kirjailija-käsikirjoittaja, siis yleistietouden piiriin kuuluva. Inga Sulin on erinomainen laulaja ja ansioitunut myös näyttelijänä. Yleistietoa. Arlene Kotala on julkkis, toinen perintöprinsessa -93 (Miss Suomi Tarja Smura), nimi on tuttu, vaikka meriittejä ei liiemmin olekaan.

Sanot: "Miten ihmeessä selitän, millä meriitillä pikkujulkkikset Kata Kärkkäinen, Arlene Kotala, Asta Seppälä jne. ovat päässeet ristikoihin mukaan!? Inga Sulin ei sen kummemmin sano kenellekään mitään". Ottaisit ihmeessä itse selvää noista ja monista muistakin, jotta voisit lapsillesi kertoa, keitä he ovat ja mitä tehneet. Ei vanhempienkaan asioiden tietäminen ole paha asia ollenkaan. Ristikoiden laatijat tietävät sen enkä näe mitään syytä huutoosi: Uudistukaa tekijät!
3. IiKoo16.10.2008 klo 10:09
Inga Sulin ei enää nykysukupolvelle ole tuttu. Kärkkäistä en lukisi pikkujulkkikseksi, vaikkei kirjailijaliitto häntä vielä riittävän hyvänä kirjailijana pidäkään, että pääsisi ko. liiton jäseneksi.
4. Matti16.10.2008 klo 10:12
Hanna, ihan mielenkiintoisen asian toit esille - miksi joku on julkkis. Usein siihen ei tarvita mitään syytä. Julkisuus ruokkii julkisuutta. Jos Anna kirjoittaa jostakin, niin seuraavassa numerossa Me Naistenkin täytyy kirjoittaa. Kansa tarvitsee julkkiksia, ja ellei niitä ole, niitä tehdään. No niin, selitä tämä nyt sitten lapselle.

Jos jonkun tuoreimmat esiintymiset julkisuudessa ovat 70- tai 80-luvulta (esim. Titta Eskola), niin ehkä hänet voisi jo päästää ristikoista eläkkeelle.
5. PP16.10.2008 klo 10:24
IiKoo; Inga Sulin on esiintynyt Salatuissa Elämissä ja Käenpesässä ihan lähiaikoinakin nähdyissä uusinnoissa. Kyllä nykypolvellekin pitäisi olla tuttu.
6. Taata16.10.2008 klo 11:11
On se kauheaa, kun Ekin pitää vuosikausia murehtia sitä,
että antoi aikoinaan Otavan julkaista Ristisanakirjan. Ei varmaan siksi, että jäi palkkiotta vaan siksi, että tuli panneeksi sinne kaikenlaisia aikansa julkkiksia, jotka nyt sitten kiertävät edelleen ristikoissa. Varmaan Veijokin suree samaa asiaa, mutta lykkää uusia painoksia silti hänkin.

Ymmärrämme tämän Ekin suuren murheen ja annamme arvon surutyölle, mutta näkisimme mieluummin asian niin,
että kirja kuvastaa aikaansa eli 1980- luvun alkua ja siten sen ajan eräänlaista historiaa noitten aikojen julkkujen osalta.

Sen sijaan, että näitä Ines Geislereita ja Ines Diersejä
surisi elämänsä loppuun asti, oli hedelmällisempää kaikkien
kannalta ottaa uusi näkökulma asiaan ja hyväksyä menneet ja katsoa tulevaisuuteen ja ottaa uuteen painokseen näitä uusia julkimoita joko ansiosta, puolison ansiosta tai vain lehtien tekemien juttujen ansioista jakamalla heidät vaikka eri otsikoiden alle kuten esim. "Julkkikset", "Turhat julkkiset" jne. Täältä palstoiltakin löytyisi apuja hommaan kuten ylläkirjoitetuista teksteistäkin voi huomata.

Sitten laatijatkin tietäisivät ja uskaltaisivat laittaa uudempia henkilöitä ristikoihin, kun ne löytyvät kirjoista, vaikka ei välttämättä edes kovakantisista. Tässä tulee mieleen nyt
toimittaja Anna Politkovskajan murhaoikeudenkäynti Moskovassa.

Tietenkin olisi muutakin päivitettävää.
7. Eki16.10.2008 klo 13:15
Hannele on oikealla asialla, mutta sillä asialla on kuitenkin puolensa.

On paljon julkkiksia, joilla ei ole sen suurempaa meriittiä kuin saatu julkisuus. Heitä ei löydä tietosanakirjoista ja lehdetkin saattavat unohtaa heidät nopeasti.

Olen PP:n kanssa samaa mieltä, että Hannelen listasta Kata ja Inga eivät ole pelkkiä julkkiksia. Usein ristikkojulkkiksista mainitaan ensin Tea Ista ja Atik Ismail, mutta myös he ovat edelleen työelämässä, Tea näyttämöllä ja Atik tällä hetkellä mm. kirjallisuudessa. Heillä on myös melkoisia meriittejä omilta aloiltaan.

Ongelmahan ratkojan kannalta on samojen sanojen toistuvuus. Ristikossa on pakostikin lyhyttä ja kirjaimistoltaan tavallista sanastoa. Atik ja Kata tulevat laatimuksiin. Jos päättää, ettei käytä noita kahta sanaa lainkaan, ne korvautuvat usein joillakin vastaavasti ”huonoilla” sanoilla.

Itse yritän koko ajan päivittää nimistöä, mutta myönnän, että käytän esim. Asta Seppälää vihjeenä Astalle tai toisena Astana, jos sana on monikossa. Asta-nimisiä ei vain ole! Jos olisi, käyttäisin pääasiassa sitä. Mutta sitten se alkaisi kyllästyttää, sillä Asta tulee ristikkoon tosi helposti. Ei se nastan kuva –N tunnu myöskään kovin mukavalta.

Hyviä/tutuhkoja Titta-nimisiä on oikeastaan vain Jokinen. Jos sana on Titat, voi tietenkin vihjeittää Jokisen kaimoina, mutta jos toista nimeä haluaa, Eskola ”mahtuu mukavasti riville”. Titta Karakorpi, entinen näyttelijä ja nykyinen teatterin monityöläinen, on nykyisin von Martens, joten hänen käyttönsä on hankalaa monesta syystä, eikä hän julkisuudessakaan ole paljon enää ollut.

Laatijoilla on siis joidenkin sanojen kanssa paljonkin vihjeitysongelmia. Moni todella yrittää välttää aikansa eläneitä nimiä tai turhaa tietoa. Useimmat varmaan koko ajan vaanivat uusia nimiä. Esim. Amin Asikaisen noustua huipulle Idi Aminin tarve vihjeissä pieneni dramaattisesti. Samoin kävi Stan Laurelille, kun Stan Saanila sai viimein kyllin näkyvän paikan eli Uutisvuodon kapteenin osan.

Tällaiset sanat ovat siis kerta kaikkiaan sellaisia, että ne esiintyvät ristikoissa ”joskus”. Tutkimukset kuitenkin osoittavat, että ei mikään sana toistu ”joka ristikossa” Yleisin sana eli taas oli vain joka viidennessä. Esim. Tea Ista esiintyi yllättävän harvassa ristikossa.
8. Jaska16.10.2008 klo 15:03
Myös mykän elokuvan suurimpiin tähtiin kuuluva Asta Nielsen on silloin tällöin kelpuutettu ristikko-Astaksi.
9. Eki16.10.2008 klo 15:05
En ruvennut luettelemaan Astoja. On niitä useita, muttei yhtään "hyvää", sitä tarkoitin.
10. kp16.10.2008 klo 16:17
astanhan saa ristikkoon helposti samalla tavoin kuin räikkönen
11. Taata16.10.2008 klo 16:22
Ei vaikeuksia Astojen kanssa. Mitä KP tarkoitat? Ajaako joku
Asta kilpaa?
12. kp16.10.2008 klo 16:32
nimipäivä> naisenpää
13. Matti16.10.2008 klo 17:24
alusta>Asta
14. PP16.10.2008 klo 18:22
Kun tämä nyt taas meni yhden sanan säikeeksi, niin pistänpä minäkin lusikkani Asta-soppaan. Tällä Astalla on jopa oma funclubinsa, hän on villi ja suloinen kuuluisa vaalea filmitähti. Esiintynyt monissa elokuvissa mm. Cary Grantin, Irene Dunnen ja Katherine Hepburnin kanssa. Hän on kettuterrieri 1930 -luvulta, oikealta nimeltään Skippy.

Sitten on myös Asta Ovaska. Hänen kuulantyönnön ennätystuloksensa 18,57 m vuodelta 1989 on voimassa oleva SE. Hän on myös yksitoistakertainen Suomen mestari ulkoradoilla 1983-1993. Meriittiä siis on.
15. Eki16.10.2008 klo 18:26
Asta Ovaska työnsi neitinä nimellä Hovi. Sukunimen muutos teettää aina hieman harmeja laatijoille. Vanhoissa ristikoissa on vanha tieto ja uusia pitäisi päivittää. Tänään panin Lindalle ekan kerran vihjeeksi Lampenius-Cullberg.
16. Taata16.10.2008 klo 18:34
Ei kannata Eki noin herkästi vaihdella nimiä. Taiteilijanimillä tunnettuja henkilöitä ei kannata muutella esim. Vieno Kekkonen ja Pirkko Mannola.
17. Matti16.10.2008 klo 21:48
Eikö esim. Taina>Uppa ole ihan kelvollinen, sillä perusteella että tyttönimensä on Uppa. Eihän väitetä, että vihje kuvaa tämän päivän tilannetta. Vai?
18. Eki16.10.2008 klo 21:55
On laatijakohtainen asia, hyväksyykö Tainan ja Up(p)an vielä vai pitääkö mainita o.s. Henkilökohtaisesti yritän seurata tilanteen muuttumista, ilman stressiä.

Muistaakseni IS-koviksessani oli tässä taannoin "heitti" ja vastaus Uppa, vaikka Kolkkalana tuolloin vielä oli aktiivinen. Se oli tahallinen keskustelunherättäjävihje.
19. RA16.10.2008 klo 23:27
Etunimien vihjeittämisessä on kyllä monta puolta - vihjetyyppeinä vaihtoehtoja on ainakin kuusi:
- päänkuva (piirros)
- nimipäiväpäivämäärä
- joku kikkavihje (vastan kuva -V > ASTA, miehiä k:llakin > ARIT)
- valokuva (onko niin tunnettu, että tunnetaan naamasta?)
- sukunimi (onko niin tunnettu, että tunnetaan sukunimestä - ELI tämän säikeen aloituskysymys)

Ratkojan kannalta menee (minusta) tylsäksi, JOS ristikossa on paljon nimiä JA kaikki vihjeitetty jollakin yhdellä tyylillä.

Valokuva- ja sukunimivihjeissä on sitten laatijan mietittävä tuota tunnettuutta. Jos on yhtään aavistusta ristikon keskivertoratkojasta, niin se auttanee vähän; nimimerkki just kirjoitti hyvin toisessa säikeessä, että lasten ja nuorten ristikkoon Abreu on - ainakin tällä hetkellä - todennäköisesti parempi vihje kuin Hanski, Mutasesta puhumattakaan <> ANNA.

Ihmiset kuitenkin tuppaavat olemaan kiinnostuksissaan erilaisia niin, etteihän tuommoista voi koskaan loppuun asti tietämällä tietää. Miettimisen ja arvailun arvoinen paikka kuitenkin.

Hyvin tunnettu nimivihje on h e l p o s s a ristikossa takuuvihje. Takaa, että varmasti ristikko säilyy tarkoitetun helppona. Sehän on itse asiassa helpompi ja varmempi kuin mikään muista vihjetyypeistä.

Siis HYVIN TUNNETTU NIMI...
20. [RA]17.10.2008 klo 00:04
[Tuo kuudes vihjetyyppi on juuri kehitteillä :-D]
21. iso S17.10.2008 klo 00:16
Mitäänsanomaton julkkis: Harpo (Marx). Hänhän ei elokuvarooleissaan puhunut!
22. kp17.10.2008 klo 13:49
Hitler mitäänsanomaton julkkis
23. ,-viilari17.10.2008 klo 14:14
Onko varmaa, etteivät Marxin veljekset todella puhuneet mitään rooleissaan, mykkäfilmissähän ei vain ollut ääniraitaa!
24. -D17.10.2008 klo 14:22
Google / Wikipedia:

"Harpo oli veljeksistä se, joka ei koskaan puhunut mitään, käytti kiharaista peruukkia ja soitti harppua. Tämän roolin hän otti jo veljesten esiintyessä vaudeville-näyttämöillä ja jatkoi sitä johdonmukaisesti myös elokuvissa. Vaikka hän tulikin Marx-elokuvissa tunnetuksi mykkänä, hän ei sitä oikeassa elämässä ollut."
25. RA17.10.2008 klo 15:01
Jäin vielä miettimään tuota Hannelen kysymystä: "... millä meriiteillä... (joku on ristikossa)?"

Näyttäisi siltä, että useimmilla laatijoilla nimen TUTTUUS on tärkeämpi kriteeri kuin meriittien määrä ja arvostus.

Ristikkoon "pääsyä" ja ristikossa "esiintymistä" ei siis ehkä kannata edes arvioida siltä kantilta, että vain ansioituneita ja merkittäviä henkilöitä saisi olla. Monesti nämä kaksi asiaa (tuttuus + meriitit) yhdistyvät samassa henkilössä. Monesti ei; Meriittejä on vaikka millä mitalla, mutta juuri kukaan ei tunne. Kaikki tuntee, mutta juuri kukaan ei tiedä, että miksi. - Ratkojan kannalta (helpoissa ristikoissa) minusta on reilumpaa, että pelataan pelkällä tuttuudella.

Jaa niin... sitten on tietysti vielä se, että KUKA nyt ylipäätään helposti "tunkee" laadintaan. Teemaristikoita lukuunottamatta prosessi menee kai lähes aina niin päin, että laatija ei suinkaan ensin mieti, että ketkähän merkkihenkilöt laittaisi ristikkoon, VAAN ensin tulevat nimet ja sitten mietitään sopivaa vihjettä.
26. Jukkis17.10.2008 klo 16:04
Penn & Teller -taikuriduon pienempi jäsen Teller on kanssa mitäänsanomaton julkkis.
27. PP17.10.2008 klo 16:57
Emme me ratkojat aina tiedä, mistä jokin nimi on tuttu, se vaan yksinkertaisesti on t u t t u. Nähty, kuultu, luettu jostakin ja tarttunut mieleen.

Tuli tässä mieleeni ihan lähiaikoina eräässä ristikossa esiintynyt 'Suonperä' = Tiiu. Pari merkintää netissä äitinsä firman yhteydessä. Ei monellekaan tuttu nimi. Ainoa 'meriitti' on, että äiti on tuttu.

Toisessa ristikossa oli valokuva naisesta, jota ei moni tunnistanut. Hän on laulaja, joka 1960 -luvulla lauloi ensin itäkarjalaisia lauluja, sittemmin työväenlauluja, kääntyi muslimiksi 80 -luvulla ja toimii nykyään arabiankielen opettajana.

Hän on Heli Keinonen. Nimi tuli ristikkoon itsekseen, mutta monelle jäi tämän Helin sukunimi vieraaksi. Tässä tapauksessa valokuva oli väärä valinta, ehkä sukunimi olisi paremmin tuonut jonkinlaisen assosiaation.
28. Libero17.10.2008 klo 23:41
Stan Laureliin tavalla tai toisella viittaava vihje on minusta edelleen parempi kuin vihjeet Saanila tai Uutisvuodossa. Tämä johtuu siitä, että lakkasin katsomasta Uutisvuotoa silloin, kun Tommy Tabermann jäi ohjelmasta pois. Saanilan aiemmista ansioista en ole vieläkään perillä. Iltiksen Plus-liitteestä olen lukenut Saanilan ja Rosa Meriläisen Viikon saldo -palstaa, joten vasta siitä olen miehen rekisteröinyt.

Onnistuneina nimivihjeinä pidän niitä, jotka rajaavat henkilön ammatin tai muun toimenkuvan perusteella. Ekillä oli hiljattain vihje OOPPERA-KARES. Tällä viikolla ratkomissani ristikoissa hänen nimivihjeitään olivat muun muassa FUTIS-ESKO, BONDINA ja vaikeanpuoleinen SOTAPÄÄLLIKKÖ JUAN sekä Kari Kämäräisen loistovihje EX-SF-OHJAAJA.

Teemu Pallosen vihjeen LAITURI muistan nähneeni kahdesti. Kummallakin kerralla ratkaisusanaksi tuli jääkiekkoilijan nimi. Vihje rajasi kaikki maailman jääkiekkoilijat ja jalkapalloilijat sentään laitaan... Sieltä oli helppo valita tunnettuja laitureita. Oli kiva vihje, mutta sitä ei sovi sovittaa ristikkoon kovin tiheään. :)

Kun vastaussanaksi tulee vaikkapa JARKOT, niin hyvässä vihjeessä on kaksi sukunimeä, LAINE ja AHOLA. Vihje on parempi kuin vaikka AHOLA 2 x. Jos toisen nimeä ei tiedä, niin toisen voi tietää. Lisäksi tuo "2 x" näyttää aina hiukan rumalta.

Naisen ansio on monesti siinä, että hän on merkkimiehen vaimo. Tähän kuvioon liittyviä nimivihjeitä on usein. Kun naisen etunimestä tavallisesti on kyse, tuntuu korrektilta käyttää vihjeessä vastaavasti miehen etunimeä tyyliin MARTIN VAIMO.

Ihmiset ja heidän nimensä ovat kiinnostavia. Vieraista ristikkonimistä koetan ottaa selvää. Tällä tavoin ne saattavat jäädä mieleen. Kiinnostavaa on tarkkailla sitäkin, millaiset nimet seuloutuvat ristikkoihin. Eri laatijoilla on eri nimiä, joten nimifriikkinä en ole päässyt pitkästymään. Ja Atik käy yhä.

Vaikka ymmärrän Hannelen näkökannan, olen hänen kanssaan toista mieltä. Mitäänsanomattomia julkkiksia ei ole. On vain tunnetumpia ja vähemmän tunnettuja ihmisiä.

Esimerkiksi Taatan mainitsema Anna Politkovskaja (16.10. kello 11.11.) on ajankohtainen nimi, mutta en usko, että hänenkään nimensä on jokaisen suomalaisen huulilla. Nimi oli juuri eräässä ristikossa, mikä oli siitä hieno asia, että sen soisi tulevan mahdollisimman monelle tutuksi.
29. Hakro18.10.2008 klo 01:04
Libero: Minusta "laituri" ei ole millään tavalla "kiva" vihje. Se voi olla luonteva sellaiselle, joka sattuu olemaan kiinnostunut tästä luistelutappelulajista. Se on yhden (tai ehkä kahden) lajin erikoisslangitermi - sellaisia voisin omalta harrastealueeltani löytää tusinoittain, ja ne olisivat mahdottomia ulkopuolisten ratkaista.

En sinänsä vastusta tällaisten slangitermien käyttöä. Jotenkin ne vain tuntuvat rajoittuvan urheilutoimittajien kielipuoliseen sanankäyttöön.
30. Matti18.10.2008 klo 01:10
Usein joku pääsee ristikkoon siksi, että hänen nimensä rakenne (vokaalit, konsonantit) on sellainen, että se pelastaa ristikosta jonkin alueen. Atik, Ista. Eivät he ansioistaan tai tunnettuudestaan ole ristikoissa. Tietty tunnettuus tietysti vaaditaan ristikkokelpoisuuteen.
31. pekka18.10.2008 klo 01:15
lyhyesti
32. qwer18.10.2008 klo 05:10
Kata Kärkkäinen tuli julkisuuteen, kun pääsi esittämään mirriään Playboy-lehteen. Joku kuvaaja bongasi hänet kadulta. Kirjailijaliitto on aivan oikealla tiellä. Ei hänelle kirjailijan statusta.
33. JTak18.10.2008 klo 09:34
Kiinnostaisi tietää kuka on tuo FUTIS-ESKO. Ei tullut ketään Esko-nimistä mieleen hetken mietinnällä. Melkein uskaltaisin sanoa, ettei ainakaan Suomen kahdella ylimmällä sarjatasolla pelaa ketään, jonka etunimi tai sukunimi olisi Esko.
34. ?18.10.2008 klo 10:02
Maajoukkueen valmentaja Esko Malm 1979-81?
35. JTak18.10.2008 klo 10:21
Ahah, no sepä se tietenkin.
36. kp18.10.2008 klo 17:31
Esko>tietäjä
37. Libero18.10.2008 klo 18:03
Hakro: Taisi olla peräti ensimmäinen kerta, kun naputtelin jotakin myönteistä slangisanasta. Jäin heti kiikkiin ja tukea vaille.

Urheilutoimittajien sanankäyttöön kaikki tuntuu lopulta kulminoituvan. Heidän heikoksi luonnehditusta ilmaisukyvystään riippumatta melkoisen suuri suomalaisjoukko viljelee urheiluslangia. Kaikenikäiset ja kaikentasoiset pelaajat ja valmentajat, hallinto- ja huoltojoukot sekä penkkiurheilijoiden ja fanien armeija ovat kaikkea muuta kuin marginaaliryhmää.

Voin leikisti kuulla fiksun valmentajan huutavan pelin tuoksinassa: "Ja nyt oikea laitahyökkääjä kentälle, ole hyvä!"

Laiturista on sellainenkin slangimuunnelma kuin laita. Nimivihjeenä "laita" olisi aika vaikea. Se ei minustakaan olisi kiva. Se olisi loistava.
38. lukija19.10.2008 klo 00:24
qwer oletko lukenut yhtään Kata Kärkkäisen kirjaa?
luultavasi olet yli 20 v. sitten katsonut ne lehtikuvat.
katsos se on niin, että jotkut kehittyvät ja heistä löytyy
uusia lahjoja huolimatta siitä tai sen ansiosta, että
on nuoruudessaan pääsyt ko lehteen. sekin on erittäin
uskomaton saavutus. ei onnistu monelta ja hakijoita
riittää enemmän kun suomessa on ihmisiä.
39. Matti19.10.2008 klo 01:32
Minustakin Minna on ihan OK-tyyppi.
40. JPN19.10.2008 klo 01:32
Laituri upottaa maaleja, palloja, kiekkoja ja vastapuolen joukkueita (Huuhkajissa omikin) mutta oletusarvoisesti itse pysyy pinnalla. Varsinkin jos on Lip-Lap, Lip-Lap, maanmainio laita.
41. JPN19.10.2008 klo 01:33
omikin = omiakin
42. tänään19.10.2008 klo 14:00
nimipäiväänsä viettää Uljas. vieläkö joku muistaisi Kandolinin?
43. Seppo19.10.2008 klo 14:34
Kävisikö tuon Uljaksen vaikeaksi vihjeeksi "Amorin kollega"?
44. TJV19.10.2008 klo 20:05
Vaikeaksi sen kai voi laskea. Itse olen ihmetellyt tietosanakirjoissani Uljas Kandolinista kertovia artikkeleja.
Yleisesti tunnettu näyttelijänura kerrotaan kaikissa, mutta
puuttuu tiedot miehen mittavasta jousiampujan urasta.
Muistelen melko moninkertaiseksi Suomen mestariksi. Onhan
sen hänelle itselleen täytynyt olla merkittävä asia, kun paljon
on harrastanut ja menestynyt hyvin.
45. TJV19.10.2008 klo 20:08
Siispä kirjoitukseni ei kuulukaan varsinkaan säikeen otsikon
alle. Tuskin sitä tarkoittivat nimimerkit tänään tai Seppokaan.
46. Seppo19.10.2008 klo 22:11
Kyllähän tässä taas hieman aiheesta rönsyillään, mutta Uljas on yksi niistä etunimistä, joille ei monia muita haltijoita Kandolinin lisäksi löydy. Onneksi tuo etunimi sentään on myös adjektiivi, jonka kautta se useimmiten vihjeitetäänkin.
47. Matti19.10.2008 klo 22:14
Uljas Lehtonen on aika tunnetun luomuviljelypioneerin Ulla Lehtosen miesvainaa. Teki työuransa Warkauden tehtaan ammattikoulun opettajana.
48. pekka22.3.2012 klo 15:55
Amorin kollega = Eros
49. Aaah23.3.2012 klo 16:37
Nyt löytyy! Makeita mimmejä ja mirrinsä esittelijöitä.

-http://www.sub.fi/viidakontahtoset/
KOMMENTOI

Pakolliset kentät merkitty tähdellä *