KESKUSTELUT > MUUT AIHEET > TOIVELISTA PÄIVITYSTÄ VARTEN

4080. Toivelista päivitystä varten

Eki4.7.2008 klo 09:11
On käynyt selväksi, että näiden sivujen perussysteemejä pitää päivittää. Tähän voisi kertoa toiveitaan ja ongelmia, joiden eteen on joutunut sivuilla käydessään. Tästä sitten toteuttajan kanssa voimme poimia informaatiota. En luultavasti juuri kommentoi kirjoituksia erikseen, antaa niitä tulla jonoon ja ehkä viisaammat lukijat vastaavat, jos väliin tulee asioita, jotka vastakommenttia kaipaavat.
2. Jukkis4.7.2008 klo 10:02
No tietysti aiheiden ihmeellinen hyppiminen "ristikot" ja "muut aiheet" -alueiden välillä. Tuo aihealueen määräytyminen tuntuu olevan toteutettu nykysysteemissä ihan kummallisesti. Esim. tämän säikeen URL.ssa on parametri "ryhma=1", ja jos siihen vaihtaa "ryhma=0" (tai poistaa parametrin kokonaan), niin ainoa vaikutus on se, että otsikko KESKUSTELUT: MUUT AIHEET vaihtuu otsikoksi KESKUSTELUT: RISTIKOT. Tämä ei kuitenkaan aiheuta säikeen siirtymistä alueesta toiseen, mistä voi päätellä, että säikeen aihealue määritellään jollakin muulla tavalla kuin tuon "ryhma"-parametrin avulla, jonka avulla ainoastaan määritellään se, mitä kirjoitetaan otsikkoon. Joten ihmetyttää, että miksi ihmeessä tuo parametri edes pitää olla käytössä.

En ymmärrä, miten ihmeessä tuo aihealueen määrittely on edes saatu toteutettua niin, että säikeet hyppii satunnaisen tuntuisesti paikasta toiseen.
3. Miimu4.7.2008 klo 17:40
Hyvin on toiminut, mitään kauheita hankaluuksia en ole havainnut. Tai joo!: kerran etusivulla äät ja ööt eivät näkyneet oikein, mutta sekin on jotenkin korjautunut... älkää kysykö miten!

Yksi toive minulla kuitenkin on: chatiin olisi kiva päästä myös Firefox-selaimella, ei tarvitsisi erikseen vaihtaa Exploreria.

Nythän mä hokasin, että olihan mulla toinenkin toive;-) Jonkinlainen haku-systeemi olis hyvä olla, että löytäisi vanhoista nopeasti oikean säikeen/aiheen. Noista haku-jutuistahan on montakin vinkkiä tullut täällä keskusteluissa, mutta arvaatkaa, olenko pistänyt ne mieleen...

Ei muuta valittamista systeemeistä. Kiitos!
4. Eki4.7.2008 klo 18:25
Hakuja pannaan esiin uudistuksen yhteydessä.
5. Miimu5.7.2008 klo 16:00
Laittakaa nyt hyvät ihmiset tänne noita toiveita ja ongelmia! Meidän etuhan se on, että parannuksia tulee. Olen lukenut saitin muilta säikeiltä, että ongelmia on ollut - kirjatkaa ne tänne, kun varta vasten pyydetään.

Onhan siinä tietenkin se huono puoli, että jos kaikki ongelmat ovat tiedossa ja ne korjataan, niin sittenhän niistä ei voi valittaa... ;-)
6. Eki5.7.2008 klo 16:05
Hyvä se on, Miimu, että hoputat, mutta ei tässä vielä kiirettä ole. Keskellä heinäkuuta ei vielä hommiin aleta. Mutta kyllä tämä nyt hoidetaan.
7. Kravattimies6.7.2008 klo 04:50
Kommentointialueen rivinpituus oli aikoinaan sama kuin julkaistun tekstin rivinpituus. Jossain vaiheessa tuli muutos huonompaan - tai ainakin siltä näyttää käyttämilläni koneilla. Koneet ovat tosin vaihtuneet, joten testatkaa tätä ja yrittäkää korjata se vasta sitten, jos on aihetta.

Otan esimerkin ylempää. Jukkiksen 4.7.2008 klo 10:02 lähettämän tekstin kolmas rivi näyttää tosi pitkältä, siinä on kirjoitusta laidasta laitaan (siis täältä katsoen).

Kun kopioin sen rivin kommentointiruutuun tyhjälle riville, niin se ei sovi yhdelle riville, vaan jakautuu kahdelle riville, vaikka se on yhdellä rivillä julkaistussa tekstissä. Onkohan muilla sama tulos tästä testistä?

Näytölläni kolmas rivi oli tämä (loppuu pisteeseen):

tuntuu olevan toteutettu nykysysteemissä ihan kummallisesti.
8. Matti6.7.2008 klo 11:22
tuntuu olevan toteutettu nykysysteemissä ihan kummallisesti.

Siis tämä on ctrlc:n ja ctrlv: tulos. Vaan hatanneeko tuo mittään.
9. iso S6.7.2008 klo 20:40
Yksi pikku toivomus tähän hätään mieleen ponnahtaa.

Keskustelun otsikko ja viestikenttä on toteutettu eri tekniikalla.

Viestikenttään voi kirjoittaa pitkän tekstin joka rivittyy täällä kentän leveyden mukaisesti ja teksturiin kopioituna myös hienosti sen mukaan kuinka leveässä ikkunassa se näytetään (tai tulostettaessa paperin leveyden mukaan).

Otsikko pätkähtää pysyvästi eri riveille jos sen leveys on enemmän kuin noin 52 merkkiä. Tämä aiheuttaa ongelmia toistaiitoiselle tilastoijalle.

Olisi kiva jos tämän saisi korjatuksi. Suuresta ongelmasta ei ole kysymys joten e sitten jos se on kovin työlästä.

Parempaa tulevaisuutta odotellessa uuden säikeen perustajat voisivat pyrkiä sellaiseen nasevuuteen että otsikko mahtuisi noin 50 merkkiin.
10. Ari7.7.2008 klo 12:37
Toivoisin että linkit salittaisiin normaalimuodoissaan (toimivina) niinkuin aikaisemmin oli ja mahdollisten häiriköiden linkit estettäisiin muunlaisella suodatuksella.
Häirikön linkki eroaa tavallisesti normaalista linkistä ja ulkoasu näkyy em. säikeessä "1. Mielipiteitä kaivataan!".
Varmasti löytyy konsti hylätä ne automaattisesti.
11. turutar7.7.2008 klo 12:44
Olisi hyvä, jos säikeeseen kirjoitettuaan voisi ennen viestinsä lähettämistä tarkistaa, onko kirjoittamisen aikana joku´jo ehättänyt osallistumaan säikeeseen, ilman että oma viesti poistuu sillä aikaa. (Toivottavasti tein itseni ymmärretyksi. Ehkä tälläinen toiminto on olemassakin, mutta minä noviisina en ole sellaista keksinyt.)
12. Jukkis7.7.2008 klo 12:55
No turutar tuonhan voi tehdä niin että avaa uuden selainikkunan (varmaankin Ctrl-N kaikilla selaimilla) ja menee siellä sanaristikot.net:iin ja katsoo säiettä ennen kuin sitten siinä ekassa selainikkunassa painaa Lähetä-nappulaa.
13. turutar7.7.2008 klo 13:02
Kiitos, Jukkis, neuvosta! Toimii.
14. mor7.7.2008 klo 14:52
Minä olen tuon varmistuksen tehnyt aina niin, että kopioin tekstin (Ctrl + C), päivitän sivun (F5), liitän tekstin takaisin (Ctrl + V), lisään nimimerkin ja lähetän. Kuulostaa ehkä monimutkaiselta, mutta homma käy loppujen lopuksi kädenkäänteessä.
15. Eikä noita...7.7.2008 klo 14:58
... kirjaimia tarvitse edes muistaa, kun vasemmalla ylhäällä on MUOKKAA-toiminnot
16. Eki7.7.2008 klo 15:01
Samoin teen kuin mor. Jos kirjoitan pitkästi (kuten "joskus" tapahtuu), kirjoitan usein varsinaisen tekstin kirjoitusohjelmalla. Se auttaa pariin asiaan. Ensinkin joskus käy niin, että kopioitava teksti ei kopioidukaan (jos leikkaa tekstin, silloin se toki kopioituu, jos se leikkaantuu). Toiseksi kirjoitusohjelman avulla löytyvät kirjoitusvirheet paremmin kuin tässä tilassa olevasta tekstistä (jos ohjelma alleviivaa oudot sanat).

Tämän kirjoitin suoraan tähän.
17. Eki8.7.2008 klo 23:35
Otetaan etusivulle.
18. Pete8.7.2008 klo 23:42
Miksiköhän tämä on täällä "hömppäpuolella", meinasi jäädä näkemättä koko aihe. Tässä muutamia ehdotuksia/kommentteja jonkunlaisessa tärkeysjärjestyksessä, toiset käyttöön liittyviä, toiset teknisempiä.

Tehkää seuraava versio yhteisiä pelisääntöjä noudattaen (standardit), niin toimii niin Linuxissa kuin Macissakin ilman ongelmia.

Linkit ja tasalevyinen teksti ainakin saisivat toimia. Helpoin mahdollisuus olisi varmaan käyttää ns. BB-koodeja (fi.wikipedia.org/wiki/BBCode) eli url ja code tagit. Quote olisi varmaan myös hyödyllinen, kun lainauksiakin näkyy tällä sivustolla. Ristikkokeskusteluissa tuo code olisi kullanarvoinen kun ei tarvitsisi välilyöntejä korvata alaviivoilla tai vastaavilla. Tuohon lisänä esikatselu, ettei virheelliset koodit aiheuta turhia sotkuja.

Säilyttäkää selkeä ja yksinkertainen ulkoasu. Nykyisin parasta tämän keskustelupalstan toetutuksessa minusta.

Kannattaisin, että sivusto alkaisi käyttämään kaikkialla Unicode-merkistöä, jolloin ei olisi mitään ongelmaa kirjoittaa vierasperäisiä nimiäkään oikein. Täällä kuitenkin aika ajoin tarvitaan harvinaisempia merkkejä, joita ei pysty esittämään. Tämä vaatii nykyisten viestien uudelleenkoodauksen, mutta se on kuitenkin triviaalia.

Firefoxilla ainakin näkyy nykyään näiden keskusteluiden alue leveämpänä ja nuo laidan palkin kapeampana kuin muualla, joten ainakin täällä rivinpituus on piteämpi kuin kravattimiehellä. Tosin rivinpituuteen vaikuttaa myös fontin koko, joten suosittelisin, ettei tuo olisi kiinteä vaan liikkuisi selainikkunan leveyden mukaan. Toki jonkun maksimikoon voi antaa.

Rekisteriseloste näkyville sivulle, en löytänyt edes mainintaa mistä sen voi käydä tarkistamassa. Antaa paljon avoimemman ja luotettavamman kuvan sivustosta.

Selkeät virheilmoitukset, jos viestiä ei voida lähettää ja pituuden tarkastus jo ennen viestin lähetystä (Javascript).

Keinotekoisesti jatkettuja ketjuja voisi automatisoida, että kaikki keskustelut jakautuisivat alasivuiksi, joilla kullakin viestejä esim. 100. Tällöin uusi käyttäjä voisi helposti lukea aikaisemmat viestit helposti läpi ja vanha käyttäjä hypätä suoraan viimeiselle sivulle. Lisäksi mistään sivusta ei tulisi "ylipitkää". Lisäksi erillisiä koosteita ei tarvittaisi.

Noita linkkejä voisi tosiaan lyhentää, kun suurin osa tiedoista on turhia, tai laittaa vaikka oma BB-code, jolla voisi viitata helposti tiettyyn aiheeseen. Lisäksi viestilaskurit yli 8-bittisiksi.

Yksi tapa välttää noita automaattisia mainosviestejä olisi köyhän miehen CAPTCHA, joka olisi helppo tunnistaa. Tuskin spammaajat kovin suurta vaivaa näiden foorumeiden takia haluavat nähdä. Tuohon voisi lisätä vielä valkoisen listan (whitelist), jossa olisi luotettavat nimimerkit, joille tuota ei tulisi. Läpipäässeet mainokset voisi sitten poistaa käsipelillä.
19. ?8.7.2008 klo 23:52
Kuinka niin ketjuissa (joissa saman nimen tms. toistaminen on kielletty) ei tarvittaisi koosteita? Onko tosiaan olemassa jokin nopeampi tapa tarkastaa, onko joku nimi jo ollut?
20. HT9.7.2008 klo 00:42
Pete: "Kannattaisin, että sivusto alkaisi käyttämään kaikkialla Unicode-merkistöä, jolloin ei olisi mitään ongelmaa kirjoittaa vierasperäisiä nimiäkään oikein. Täällä kuitenkin aika ajoin tarvitaan harvinaisempia merkkejä, joita ei pysty esittämään." Mitä merkkejä lie jäänyt näkymättä, mutta ainakin arabiaa, hepreaa, venäjää ja kreikkaa on tällä saitilla pantu esille.
21. Timppa9.7.2008 klo 14:39
Sama toive kuin Miimulla, Firefoxilla olisi hyvä päästä chattiin, jos joskus sattuisi olemaan asiaa...;)
22. Pete10.7.2008 klo 00:38
Kun HT ei antanut yhtään esimerkkiä, niin ei voi tarkastaa onko kyse siitä, että kirjaimet näkyvät samalla lailla kun asettaa samat selainasetukset vai siitä, että ne on HTML-koodeilla laitettu, jolloin ne näkyvät kyllä oikein kaikilla, mutta kopiointi ei onnistu suoraan. Muutkin saavat toki laittaa esimerkkejä.

Noiden ketjujen osalta tarkoitin lähinnä noita ketjuja, joita joku voisi haluta lukea myöhemminkin, kuten ammatit yms. Noille muille voisi kyhätä oman viestityypin ja hiukan PHP-koodia, joka käsittelisi ne järkevämmin. Toki kun ne eivät kiinnosta itseäni ja osallistujiakaan ei tunnu häiritsevän 40 kopioitua viestiä alussa, niin eipä tuo minuakaan liikuta.
23. Pete10.7.2008 klo 00:45
Kun täällä on noita erilaisia tehtäviä, niin BB-koodeihin voisi ehkä lisätä spoiler-tagin. Idea siis on että tuon tagin sisälle voisi laittaa vastauksen tai vihjeen ja se ei näkyisi ennen kuin käyttäjä klikkaisi sen näkyväksi. Siis ei pilaisi keksimisen iloa vahingossa.
24. Miimu10.7.2008 klo 18:01
Mielestäni rekisteröityminen ei olisi ollenkaan huono ajatus. Vältyttäsiiin siltä, että joku käyttää jonkun toisen nimimerkkiä. Tuollahan spekuloidaan chatissa juuri nyt, kuka kukin on ja onko joku just se kun väittää olevansa... Samoin esimerkiksi "?"-nimerkkejä on varmaan useitakin.

Nykyään aika monelle sivustolle vaaditaan rekisteröityminen, joten se on varmaan tuttua touhua suurimmalle osalle kävijöistä. Se ei ole iso homma, eikä sitä tarvitse tehdä kuin kerran.
25. Ari17.7.2008 klo 07:50
Tuli tuossa koostaessani mieleen, että olisi hyvä jos viestin maksimipituutta ei olisi tai saisi ainakin lähettää triplasti pidempiä viestejä.
26. iso S17.7.2008 klo 16:58
Samaa olen ajatellut, samasta sattuneesta syystä. Toisaalta on tietysti hyvä että jonkinlainen kontrolli on olemassa ettei joku leikkaa-liimaa tänne Dostojevskin koottuja tekosia.

Voi olla olemassa teknisiä syitä pituuden rajaamiseen ja samaiset syyt saattavat estää tai hankaloittaa kompromissiehdotukseni toteuttamista: sallitaan (ainakin lähes)rajoittamaton pituus säikeen ensimmäiseen viestiin. Esimerkiksi yhdyssanaketjussa pituuden kolminkertaistaminen ei riittäisi alkuunkaan, vaikka nopeuttaisihan sekin koosteen pukkaamista noin kuudella minuutilla.

Tuolla lievennyksellä koosteen saisi lähtemään kerralla ja ylipitkien tekstien lähettäminen ei olisi mahdollista ellei avaa sitä varten uutta säiettä. Sellainen on ylimääräinen kynnys joka saattaa hillitä, ja lisäksi ylläpito voi tarvittaessa poistaa/sensuroida päästön.

Sellainen parannus olisi ilman muuta hyvä ettei viesti katoaisi bittiavaruuteen, paluun ulottumattomiin, kun
- viestin maksimipituus ylittyy
- viestirivien maksimimäärä ylittyy
- Lähettäjä-ruutu unohtuu tyhjäksi

Lähettäjän kirjoitaminen viimeksi on tahallista varmistelua (siis jos se toimisi turvallisesti): sillä tavalla ei keskeneräinen viesti pääsisi karkaamaan vahingossa käsistä.
27. qwer17.7.2008 klo 23:21
Olen sitä mieltä, että nämä sivustot pitäisi sulkea lopullisesti. Ovat aikansa eläneet ja aiheuttaneet pahennusta ja mielipahaa suurelle joukolle.
28. ...18.7.2008 klo 08:59
Tuohon edellä olevaan qwerin kommenttiin sen verran, että sivustot itsessään eivät aiheuta mielipahaa tai pahennusta, kyllä niiden aiheuttajat istuvat siellä näppäimistön ääressä. Toisekseen, missä sinäkin sitten purkaisit noita traumojasi?
29. Ylläpito30.8.2008 klo 22:24
Otetaan etusivulle.
30. Libero30.8.2008 klo 22:51
Kysymysmerkit ilmaantuivat ä- ja ö-kirjainten tilalle heinäkuun loppupuolella etusivun teksteihin ja säikeiden otsikoihin käyttäessäni Firefoxia. Aiemmin ei ole tällaista sattunut. Kun avaan ääkkösongelmaisen säikeen, otsikko ja teksti ovat normaalissa asussaan.

Sitten elokuun puolivälissä latasin Firefoxin version 3.0.1. Etusivu ja säikeiden otsikot menivät entistä kamalammiksi. Nyt ääkkösten paikalla on mustia neliöitä valkoisine kysymysmerkkeineen. Muuten uusi selainohjelma on visuaalisesti aika hieno, tosin ei vieläkään Safarin näkymien veroinen.

Safarilla ja Internet Explorerilla kaikki sujuu kuten ennenkin, mutta kumpikaan niistä ei erinäisistä syistä käy esimerkiksi ketjujen koostamishommiin. Tästä syystä joudun käyttämään myös Firefoxia ikävine suttuineen.

Ääkkösongelman alkuvaihe osui jotakuinkin samoihin aikoihin kuin sivuston muutaman vuorokauden pakollinen käyttökatko. Olen odottanut asian korjaantuvan itsestään. En tosiaan tiedä, mitä täällä päässä voisin sen hyväksi tehdä. Muilla verkkosivuilla ääkkösongelmaa ei esiinny.
31. airisto30.8.2008 klo 23:06
Suomalainen "tulikettu", valitse yläpalkissa "Näytä" >" Merkistökoodaus" > "Tunnista automaattisesti" > "Yleinen", niin taas toiminee.
32. Libero30.8.2008 klo 23:49
airisto: Kiitos nopeasta ja suomenkielisestä opastuksesta!

Muuten meni hyvin, mutta joka kerta sain silti sekunnin murto-osan ajan seurata, kun virheelliset merkit muuttuvat oikeiksi. Kun merkistökoodeja on kuusi erilaista, niin vekslasin sitten kokeeksi niitäkin. Sain koodeja ruksaamalla näkyviin sekä ääkkössotkut että kunnon ääkköset, joten sieltä suunnasta apu löytyi.

Ja näin kauan harmittelin turhaan. Nyt toivelistalta saa poistaa yhden toiveen.
33. Ari1.9.2008 klo 09:22
Libero, mitä tarkoitat tällä (koostamisongelma?): "Safarilla ja Internet Explorerilla kaikki sujuu kuten ennenkin, mutta kumpikaan niistä ei erinäisistä syistä käy esimerkiksi ketjujen koostamishommiin."

Minä käytän ainoastaan Exploreria, tottunut käyttämään enkä muuta halua käyttää kun olen firefoxista saanut huonoja kokemuksia.
34. Libero1.9.2008 klo 18:33
Ari:

Tarkoitin vain sitä, että omissa systeemeissäni Firefox on kolmesta selaimesta ainoa, joka palvelee noissa koostamishommissa hyvin, siis minun näkökulmastani. En halunnut mitenkään yleistää. IE:n Mac-versio on vanha, ja voisin siitä luopua kokonaan.

Mac Os X -käyttöjärjestelmän nimikkoselain Safari kävisi koostamisiinkin, jos käyttäisin ketjuun liitetyn aineiston muokkaamiseen jotakin muuta ohjelmaa kuin sitä, joka toistaiseksi on minulle mieluisin. Myös kyseinen ohjelma on Applen juttuja. Tuntemattomasta syystä se toimii Firefoxin kanssa moitteettomasti, mutta Safarin kanssa se yllättäen temppuilee. En ole viitsinyt asiaa sen enempää selvittää edes itselleni. Ongelmat ilmenevät maalaamis- ja poistamistyövaiheissa, jotka eivät kuitenkaan kuulu näiden verkkosivujen mahdollisiin päivittämistarpeisiin.
35. Jukkis1.9.2008 klo 18:53
On kyllä jännää törmätä asiaan, jossa kuvittelee olevansa ainakin jonkinlainen asiantuntija, ja josta sitten ei ymmärrä oikeastaan mitään. Tuo, että jonkun ketjun koostamishomman onnistuminen jotenkin kytkeytyy siihen, mitä selainta käyttää, on nyt tuollainen mysteeri, jonka tajuamiseen mielikuvitukseni ei riitä. Ei sillä, että Libero sinun pitäisi ruveta selittämään, mistä ihmeestä on kysymys. Tämmöinen ääneen ihmettely vaan pääsi nyt minulta.
36. Libero1.9.2008 klo 19:08
Jukkis: Olen ääneen ihmetellyt samaa itsekin, joten suon saman sinulle ja muillekin ihmettelijöille. Olet asiantuntija, minä en ole, mutta uskon siihen, mitä näen. Olisi tosi kiva, jos tulisit katsomaan näitä minun ihmejuttujani, joista minulla on vain vankkaa kokemusperäistä tietoa. Tervetuloa!

PS Varmaan olisi syytä vaihtaa tämä sivujuonne "Tarvitsen apua tietokoneen käytössä" -säikeeseen, joka sekin olisi väärä säie...
37. Eki23.9.2008 klo 22:05
Etusivulle vaihteeksi.
38. Eleth24.9.2008 klo 10:01
Tämä ketju liittyy jokseenkin tiiviisti Hemulilta-ketjuun, voisiko niitä kuvitella yhdistävänsä? Edes ylläpidolle itselleen, ettei tarvitsisi samoja asioita pohtia useampaan kertaan..
39. Ylläpito24.9.2008 klo 10:03
Me yritämme lukea sitten kaikki asiaan liittyvät ketjut.
40. Ari26.9.2008 klo 22:33
Mitenkähän ketjujen käy jos nämä kaikki toiveet täyttyvät?
Tarkoitan lähinnä tuota 255 rajapyykin täyttymistä joka nyt on ollut selkeästi vaihe siirtyä uuteen jatko-osaan. Tulipahan vain mieleen tällainen jutska.
41. iso S28.9.2008 klo 12:16
En välttämättä ymmärtänyt kysymystä oikein, mutta käsittääkseni ketjujen ei käy kuinkaan.

Ketjut on ollut tapana siirtää uuteen säikeeseen siinä vaiheessa kun niiden lataaminen on alkanut olla kiusallisen raskasta hitaalla linjalla. Nykyään useimmilla lienee laajakaista, mutta toisaalta jotkut selailevat toisinaan kännykällä joten tarve pätkimiseen ei ole poistunut.

255 ei ole tässä suhteessa mikään maaginen luku. Systeemi ei rajoita viestien määrää siihen mihin laskuri pysähtyy eikä estä aikaisempaa siirtoa uuteen säikeeseen. Se ei edes kohtele ketjuja sun muita aiheita tasapuolisesti. Joihinkin lähetetään yksisanaisia viestejä, joihinkin monikymmenrivisiä, joten tiedonsiirtorasituksen kannalta yhden 255 on enemmän kuin toisen, kolmannesta puhumattakaan.

Jos tulevien uudistusten joukkoon kuuluu laskurin kapasiteetin lisääminen, voidaan silti jatkaa nykyiseen tyyliin. Sen verran porukassa on jatkuvuutta että tuo raja pysyy mielessä ja "ikuisuusketjut" voidaan siirtää uuteen säikeeseen 255:n täytyttyä. Toisaalta, jos säikeellä on selkeä aihe, on toivottavaa että kaikki siihen liittyvä tulee saman katon alle ja on lisäksi perusteltua syytä uskoa että kertyvien viestien määrä pysyy suhteellisen kohtuullisena, voi 255:n reippaasti ylittääkin, kuten nykyäänkin tapahtuu. Mitenkään esimerkiksi HS-säikeitä ääneen mainitsematta.
42. Ari28.9.2008 klo 12:42
Iso S, sitä juuri tarkoitin. Tuo rajapyykkihän voidaan silloin sopia vaikka ketjukohtaisesti, tai sitten koostaja tekee uuden ketjun koosteineen silloin kun sen parhaaksi näkee.
43. iso S28.9.2008 klo 21:38
Ari, sitä minäkin tarkoitin ja totean edelleen että mikään ei oleellisisesti muutu: rajapyykki voitaisiin nykyäänkin sopia ketjukohtaisesti ja koostaja voi koostaa silloin kun se hänelle sopii.

Itse muistelen joskus koostaneeni yhdyssanat "etuajassa" koska olin lähdössä lomalle ja tuo omia aikojaan muodostunut rajapyykki oli todennäköisesti rapsahtamassa täyteen sen aikana. Yleensä se on mennyt "jonkin verran" yli; en ole erityisesti tarkkaillut määrää, olenpahan vain koostanut silloin kun on sattunut olemaan sopivasti aikaa.

Liian pitkälle ei kannata venyttää, koska silloin käy samalla tavalla kuin osan 22 kanssa. Kooste ei mahdu yhteen viestiin ja nyt siellä on kerrasta toiseen osat 22/1 ja 22/2. Silloinkin syynä oli luultavasti loma, mutta saattoi olla taktikointiakin eli hurskas mutta turha toive että joku muu hoitaisi homman kun sopivasti viivyttelisi.

Nykyisinkään raja ei ole tekninen rajoite eikä siitä ole olemassa mitään virallista sopimusta. Onpahan vain syntynyt käytäntö.
44. Libero30.9.2008 klo 00:06
iso S: Kun ketjun jostakin säikeestä syntyy kaksiosainen versio, niin jatko-osahan on täysin ketjuilijoiden aikaansaannosta.

Systeemi ei tosiaan rajoita viestien määrää siihen, mihin laskuri pysähtyy. Omasta puolestani soisinkin, että ketjuilijat itse huomaisivat rajoittaa määrää per säie.

Kun 255 viestiä on kohtuullisesti ylittynyt eikä koostetta syystä tai toisesta kuulu, niin se lienee melkoisen selvä merkki siitä, ettei koostajalla ole ollut koostamiseen aikaa. Käytännössä tämä ei kuitenkaan näytä merkiksi riittävän.

Maaginen luku 255 on hyvä luku. Se pitää kulloisenkin koostamisurakan aisoissa. Tai sen pitäisi pitää...
45. RA30.9.2008 klo 01:15
Tarkoittaako tuo Teidän (Ari, iso S, Libero) yllä oleva keskustelunne sitä, että meidän ketjuilijoiden kannattaisi malttaa mielemme (kun mittarissa on 255) eikä tunkea enää vaan jäädä odottamaan uutta säiettä/koostetta? Siis NÄIN aina silloin, kun kysymyksessä on KETJU, jossa KOOSTEella on merkitystä?
46. Ari30.9.2008 klo 09:17
RA: en tarkoita sitä.
47. Eleth30.9.2008 klo 11:01
Tulipa tässä mieleen, kun muutetaan yksi kirjain-ketjua taas koostettiin.. Olisiko mahdollista koota vanhat sanat jotenkin muuten kuin tavallisiksi vastauksiksi. Tuonkin ketjun ollessa jo aika pitkä sanoja kertyy koosteesta jo n. 60 vastausta.

Ehdotuksena: voisiko vaikka sivupalkkiin miettiä listää, jossa jo käytetyt sanat olisivat vaikka aakkosjärjestyksessä (helpompi löytää). En tiedä, kuinka vaikea sellainen olisi tehdä, mutta voisi kuvitella sen olevan nykytekniikalla mahdollista.
48. ?30.9.2008 klo 11:03
???
49. Ari30.9.2008 klo 12:15
Eleth, siis miten sinä haet sanoja jos ne pitää olla aakkosjärjestyksessä?
Ketjun tarkoitus on olla KETJU joka jatkuu säännönmukaisesti ja jos se aakkosjärjestetään niin ketju hajoaa.

Ctrl+F-toiminnollahan haetaan jo käytetyt sanat ja aakkosjärjestyksellä ei ole mitään merkitystä.
50. Eleth30.9.2008 klo 12:39
Totta, tätä en tullut ajatelleeksi, kun idealampun sytyttyä nopeasti tuon kirjoitin. :) Toisaalta ketjuthan on tarkastettu jo aiemmin ja sanojen esiintymissäie voisi esiintyä vaikka sanan perässä linkkinä, jolloin ketjuuntumisen voisi tarkistaa erikseen, jos tahtoo sen nähdä.

Ctrl+F on hyvä ja toimiva systeemi, ja käytänkin sitä keksittyäni sanan. Mutta samalla lailla sanan voisi hakea aakkosjärjestyksessä olevasta luettelosta, eikö?

Pointti ei kuitenkaan ollut aakkosjärjestys vaan se, että jo esiintyneet sanat voisivat olla jossain muuallakin kuin ensimmäisessä 60 vastauksessa.
51. Ari30.9.2008 klo 12:55
Muutetaan yksi kirjain - ketjun osalta olen esittänyt ehdotukseni uudistukseen että tämä kyseinen ketju jatkuisi joskus php-ohjelman koostamana ja samalla ohjelmalla myös voitaisiin tarkistaa onko sana jo ollut.

Toiminta voisi olla esimerkiksi näin:
Avataan linkki "Muutetaan yksi kirjain - ketju" jolloin nähdään viimeinen sana. (Sivulla on myös linkki sanalistaan.)
Laitetaan ehdotettu sana ikkunaan ja nimimerkki toiseen ikkunaan (jotka ovat tuollaisia yhden rivin ikkunoita) ja lähetetään. Sitten tulee ilmoitus että:
a) Sana on jo ollut
b) Sana ei jatku sääntöjen mukaan
c) Sama lähettäjä ei voi lähettää peräkkäin vuorokauden sisällä
d) Sana on liitetty ketjuun

Nämä ehdot tarkistetaan ohjelmallisesti ja tapauksessa d sanasi oli kelvollinen ja ketju jatkuu siitä. Muulloin ehdotettu sana hylätään ja sama ikkuna aukeaa jolloin saa ehdottaa uutta sanaa ja näkee taas jos vaikka viimeisin sana on vaihtunut jonkun toisen ehtiessä lähettää ennen sinua.
52. Marco Poloinen30.9.2008 klo 13:08
Mitenkäs tuo php- ohjelma suhtautuisi niihin hyviin(!) selityksiin?
53. Libero30.9.2008 klo 13:35
RA (30.9. kello 1.15):

Minä tarkoitan.

Ei nimittäin ollut enää mitään järkeä eilisessä touhussa. Palasin muutaman päivän tauolta katsomaan muun muassa kirjailijaketjun tilannetta. Ennen lähtöäni olin "taktikoinut" noin 110 nimeä seuraavaan koosteraakileeseen valmiiksi odottamaan, kun oli syytä otaksua, että säie tulee noiden päivien aikana täyteen. No, oli tullut. Uusia nimiä oli kertynyt noin 250. Niitten ruokkoamisessa kului tovi jos toinenkin.

Kun käytännössä ei mitään koostajareserviä tunnu olevan, niin vaihtoehdot ovat vähissä. Tästä syystä myös ketjuilijat voisivat malttaa mielensä oikeassa paikassa oikeaan aikaan. Näin moni ketju toimiikin, joten ei tämä näkökulma ihan vieras muillekaan ole.

Jään odottamaan ohjelmauutuuksia ja niiden sovelluksia.
54. Ari30.9.2008 klo 13:48
Marco Poloinen, mikäli selitykset, niinkuin ilmeisesti on, ovat osa hupia,niin niitä ei tarvitse jättää pois.
Voihan ikkuna olla sellainen että siinä on kolme eri tekstikenttää:
Lähettäjä, sana ja sanan selitys.

Tässä vaiheessa on hyvä antaa ehdotuksia jos vaikka Ylläpito olisi halukas tällaiseen ohjelmakoodaukseen. Minä voin myös auttaa sen minkä voin. Ohjelmakoodissa sääntöjen tarkistamiseen ohjelmallisesti voin auttaa hyvinkin paljon, nimittäin koostaja-ohjelmani on tehty javalla ja sen kääntäminen php:lle on melko helppoa.
55. RA30.9.2008 klo 14:07
OK. Ari ei tarkoita, että pitäisi odotella koostetta 255:n jälkeen. Libero tarkoittaa.

Olisikos sitten mahdollista saada kuhunkin ketjuun ohjeet tästä? Tai tarvittaessa tarpeeksi monta "toppuutteluviestiä", kun raja alkaa lähestyä? Tms.?

Tekniikoita ymmärtämätön ei moista osaa ajatella ja tavallinen ketjunkuluttajahan ei edes näe, kuinka älyttömän paljon yli 255:n milloinkin jo ollaan.
56. Hemuli30.9.2008 klo 16:39
Libero toivoo, että malttaisimme mielemme oikeassa paikassa oikeaan aikaan.
En ole voinut "malttaa", kun en ole tiennyt, mitä toivotaan. Eli kannatan RA:n ehdotusta 14:07.
57. k1.10.2008 klo 13:21
"Alkukirjainketjun" ja kaikkien ketjujen saatesanat siistittäköön säädyllisiksi.
58. ?1.10.2008 klo 13:25
???
59. Marco Poloinen1.10.2008 klo 16:09
Niin ettäkö oikein isokin ongelma säädyttömät saatesanat? Jos jätetään tahallisten ilkeilijöiden rivoudet pois laskuista, niin näiden sivujen tekstit ovat minusta kyllä pysyneet ihan hyvin ruodussa. Pikkulapsia täällä pyörinee varsin vähän (ovat juutuubin jalostavassa maailmassa) ja aikuisten passaa ohittaa mielestään käymättömät (vitsikkäät?) selitykset olankohautuksella.

Hieman provosoituneena ja hieman kärjistäen; minua rassaa paljon enemmän monet nimimerkki "k":n "Muutetaan yksi kirjain"- ketjussa esittämät sanat, jotka kaipaisivat perusteluikseen huomattavasti värikkäämpiä saatesanoja..
60. iso S1.10.2008 klo 17:01
Alkukirjainketjun saatesanat: "Seuraava jatkaa edellisen ilmaisun viimeisestä sanasta käyttäen omassa ilmaisussaan sen kirjaimia alkukirjaimina."

Jos noissa näkee jotain säädytöntä niin on parasta viedä mielikuvitus heti pesuun. Ei tietenkään ikkunalliseen pesukoneeseen.

Aikoinaan joku professori kehitti sanan "keho" koska oli kokenut ongelmaksi sen ettei suomessa ole erikseen sanaa elävälle ja kuolleelle ruumiille. Hän toimi aktiivisena uudissanansa markkinamiehenä ja ehdotti mm. yleisen saunan saunottajalle (tällaisia oli ennen), että tämä pesee hänen kehonsa. Saunottaja totesi että kyllä hän herran muuten pesee mutta kehonsa herra saa pestä itse.

Siltä varalta että säädyttömyyden näkeminen johtuu väärinkäsityksestä (sanan merkitys tulkittu väärin), korostan että "ilmaisu" ei tarkoita "kehoa".
61. Ylläpito24.11.2008 klo 13:06
Otetaan etusivulle, vaikkei mitään olekaan vielä tapahtumassa. Oli vajonnut melkoisen alas.
62. Libero24.11.2008 klo 23:44
Jukkis (1.9.2008 kello 18.53):

Vaikka vapautit minut enemmiltä selittämisiltä, niin kestätkö silti kuulla? Minulle asia nimittäin selvisi saman tien eli noin kello 19.10. Vimmastuin sen verran, että lakkasin ihmettelemästä ja ryhdyin etsimään ratkaisua.

Ongelma ratkesi, kun muutin erään tekstinkäsittelyohjelman asetuksia. Riitti, kun klikkasin kerran hiirtä. Tavallaan olen sinulle kiitoksen velkaa.

Onhan selaimella ja selaimella silti väliä. Olen koekäyttänyt nyt myös Caminon 1.6.5-versiota. Siinä on Mozillan poweria ja Macin stailia. :)

Tämä viesti on sivujuonteen sivujuonne, mutta kun aihetta sivuava jutustelu tässä säikeessä syksyllä alkoi, niin kai se saa luvan näin talvella tänne päättyäkin...
63. JiiTee25.2.2009 klo 22:35
Nostetaanpas taas tätä!
Olisi kyllä aika saada mm. Firefox toimimaan chatissa!!

(se kun tuo IE:n suosiminen on niiiiiiiin p.....stä!)
64. Ari6.2.2012 klo 13:29
Tuolla mm. Muutetaan yksi kirjain - ketju 247 sivun laskuri näyttäisi käyvän yhtä lukua suuremmalla kuin on viestejä.

Miten muuten näiden sivujen päivitysten laita on?
Ainakaan mitään suuremmin näkyvää ei ole tullut vastaan, chatin poistoa lukuunottamatta.

Linkitkään eivät kai vielä toimi?
65. Ari6.2.2012 klo 13:32
Korjaus edelliseen: Laskuri toimiikin oikein!
66. Ylläpito6.2.2012 klo 13:34
Ei ole mitään suunnitelmaa vielä päivityksestä.
67. Jukkis6.2.2012 klo 13:38
Sen sijaan ketjussa "Eri kirjaimet lyhenteessä -ketju 17" laskuri näyttää lukemaa, joka on 2837 kpl vähemmän kuin viestien määrä.
KOMMENTOI

Pakolliset kentät merkitty tähdellä *