KESKUSTELUT > MUUT AIHEET > OI VANHOJA ERILAISIA AIKOJA

4035. Oi vanhoja erilaisia aikoja

Eki10.6.2008 klo 01:15
Ajelin tänään Kelan pääkonttorin ohi ja mieleen palasi, kuinka sielläkin aikoinaan suhteellisen usein kävin viemässä ristikoita.

Aivan, viemässä. Oli silloin, 70-80-luvuilla jo olemassa Posti-niminen laitos, joka muutamaa kymmentä penniä vastaan toimitti ristikon perille kirjeessä. Mutta tuolloin oli tapanani yleensä maanantaina viedä ristikoita eri toimituksiin. Jossakin sattui olemaan tuttu toimittaja ja saattoi venähtää pitkäkin tovi jutellessa. Usein ei ollut ketään ja sitä vain jätti ristikon asianomaisen pöydälle. Toki sekin oli jotenkin mukavamman tuntuista kuin postissa lähettäminen. Alkuaikoina toimitin lehtiin alkuperäiset versiot, jotka usein olivat kookkaita, siinä yksi lisäsyy, miksi vieminen oli mukavampaa.

Viime vuodet ovat olleet erityisen nopean kehityksen aikaa. Toisaalta nyt jo käytännössä 100% ristikoista siirtyy toimituksiin sähköisesti. Toisaalta sähköpostilla saa lähes jokaisen ihmisen kiinni, useimmat sekä kotoaan että työpaikalta. Sähköpostista onkin tullut ehdottomasti yleisin kommunikointiväline.

Kummassakin ajassa on puolensa.
2. Eki13.6.2008 klo 21:44
Liittyen vielä noihin asioimisretkiin kaupungissa. Alkuaikoinahan ei ollut kännyköitä. Aika usein piti etsiä puhelinkoppi, jotta sai kontaktin kotiin tai johonkin bisnestuttuun. Jos halusi katsoa osoitetta, yleensä jokaisen puhelinkopin luettelosta oli keskustan kartta revitty.

Nyt kaikki puhuvat kännyköihinsä ja niistä saa halutessaan irti mitä informaatiota tahansa.
KOMMENTOI

Pakolliset kentät merkitty tähdellä *