KESKUSTELUT > RISTIKOT > LAHDENPOU.... ..PPIJÄRVELLÄ VIHJE...

40. lahdenpou.... ..ppijärvellä vihje...

Titta24.4.2003 klo 13:03
Ärsyttääkö ketään muuta vihjeet tyyliin vai.. ..veri (suka)? Sellaiset vielä sulatan, joissa vastaus löytyy vihjeen sisältä, kuten... ööö... Hankitk.. ...sut? (ostos).

Jotkut laatijat tuntuvat pitävän tällaisista vihjeistä kovastikin. Heikki Luukkalakin (jonka vihjeistä pidän oikein paljon, Heikin ristikot täyttyvät usein ilman Ristisanakirjaa) on näitä käyttänyt jonkun verran, onneksi sentään sieltä parhaasta päästä...

2. Jouni24.4.2003 klo 13:11
Heikki käyttää juuri tuota jälkimmäistä tyyppiä ja se menettelee. Monipuolinen vihjeistys on laatijalle ansioksi.
3. Timppa24.4.2003 klo 13:49
Kyllä ärsyttää, esim. p....to ja p....ri (terveisiä Hannu Salokankaalle), joiden vastaussana ei liity mitenkään vihjeeseen. Muita inhoamiani vihjeistyksiä on tähdellä (*) tai nuolella merkityt viittaukset toiseen vihjeruutuun...
4. Jouni24.4.2003 klo 14:00
Kai meitä kaikkia joskus kismittävät tietynlaiset vihjeistykset, varsinkin jos emme saa niitä ratkaistuksi. Mutta juuri siitähän tässä on kysymys.
5. Timppa24.4.2003 klo 14:04
Enimmäkseen tehtävät kyllä ratkeavat (lukuunottamatta Leinosia), mutta tietyt vihjeistykset eivät ole minun mieleeni, mutta makuja on monia ja annan mielelläni laatijoille suht' vapaat kädet.

Nyt onneksi on tämä foorumi, jossa muutkin ratkojat voivat antaa palautetta laatijoille...
6. Jyrki Takala24.4.2003 klo 14:42
Tuolla tavalla on helppo keksiä yleisimmillekin ristikkosanoille vaikka miten paljon uusia vihjeitä (upe. ...kataulu, ra... .oostuu, ov.. ..ävöineet) . Jos tuo sama vihjeystystapa toistuu samassa ristikossa moneen kertaan, niin sitten ollaan mielestäni hakoteillä.
7. Ile24.4.2003 klo 16:23
Samaa mieltä Jyrkin kanssa ja pitkälti muidenkin, siis kaikkea sopivassa suhteessa. Viitamäki ja Luukkala tekevät tosi hienoja vihjeitä, joissa on kaikki samassa. Sen sijaan esim. Skytällä Iltiksessä voi olla O- ja siihen voi tulla NEAT tai SAKE tai LAVI eikä sillä ole mitään tekemistä minkään kanssa. Ei saa olla liikaa vaihtoehtoja, ei tule mukavaa ahaata!
KOMMENTOI

Pakolliset kentät merkitty tähdellä *