KESKUSTELUT > RISTIKOT > SIVUSTON SYSTEEMIT

3859. Sivuston systeemit

Ylläpito27.2.2008 klo 12:46
Lähettäjä: Ananias 27.2.2008 klo 12:17

"Mitenkähän muuten saisi tämän sivuston pitäjälle perille seuraavan, käyttöystävällisyyttä lisäävän toiveen? Nyt uusimmat viestit ovat jostakin syystä valikon alaosassa ja aina rullauksen takana. Miksei homma voisi toimia täsmälleen päin vastoin, eli vanhat viestit laskeutuisivat unholaan, (josta ne olisivat kuitenkin aina tarvittaessa ylös nostettavissa) ja sivusto alkaisi aina uusimmalla viestillä?"


Kyllähän meihin yhteyden saa nopeasti. Teemme tätä ihan sivuhommina ja varsinaiset ristikkotyöt pitävät kiireisinä. Eihän täällä kaikki toimi niin kuin pitäisi (vaikkapa tuo linkkien toimimattomuus on ikävä sivuvaikutus muista korjauksista), mutta aika kivasti kuitenkin?

Tästä Ananiaksen aiheesta keskusteltiin sivuston alkuaikana. Kun sivun loppuun pääsee end-näppäimella, kovin iso tuo "käyttöepäystävällisyys" ei ole. Tämä järjestys on kuitenkin monessa sunteessa looginen ja yleisesti käytössä. Tähän on totuttu, näin voi sanoa. Muutostyö olisi melkoinen, varsinkin jos kaikki vanhatkin säikeet järjestettäisiin uusiksi.

Käyttömukavuutta olemme vuosien varrella lisänneet mm. tekemällä jaon kahteen eri leiriin (ristikkoväki ei tykännyt että ketjut olivat aina päällimmäisinä). Lisäksi aluksi, kun kirjoitti kommenttia, koko säie katosi pois näkyvistä eikä kirjoittaja pystynyt katsomaan kirjoittamishetkellä, mitä muut olivat säikeeseen kirjoittaneet, ellei avannut sivuja toiseen ikkunaan. Sekin muutettiin.

Monilla muilla saiteilla käyneenä pidämme,.että tämä itse rakennettu systeemi on pohjaidealtaan melkoisen näppärä. Koko säie näkyy kerralla, ei tarvitse avata jokaista mielipidettä erikseen.
2. u27.2.2008 klo 15:06
Ihan tylsää, ettei keskustelujen otsikkosivulta näe yhdellä silmäyksellä, onko säikeisiin on tullut uusia viestejä. Mutta näin ylläpito sen saisi tehtyä:

1) Keskustelujen otsikkosivun php-koodista poistetaan .link_1-viittaukset. Luultavasti vain yhtä riviä pitää muuttaa.

2) Otsikkosivun säikeiden linkkien (URL) loppuun lisätään #nro, jossa nro on säikeen viestien lukumäärä. Sehän on jo linkin jälkeen olevassa kentässä, ja taas riittänee, että vain yhtä koodin riviä muutetaan.

Näin mittavien muutosten tekoon saanee kulumaan jopa tunnin, jos oikein kovasti yrittää olla tekemättä mitään.

Muutosten jälkeen aina kun otsikkosivu ladataan, niin uusia viestejä sisältävien säikeiden linkit ovat #nro-lisäyksen vuoksi selaimelle uusia ("unvisited"). Uudet linkit näkyvät selaimessa erivärisinä, koska sen estävä .link_1 on poistettu.
3. u27.2.2008 klo 15:38
Hmm... tuon 1-kohdan sijaan pitäisi kai siivota tyylitiedostoa sanaristikot.net/styles.css, kun siellä sotketaan uuden linkin väri.

Eli 1-kohta uusiksi:

1) Tyylitiedoston viimeinen tyyli (A:visited) pois ja .link_1-tyylin väri helskuttiin.

(Olisi tuossa tyylitiedostossa muutakin siivottavaa, mm. fonttikoot on näköjään määritelty pikseleinä.)
4. EJlo28.2.2008 klo 15:14
Kävin lukaisemassa näitä saitteja tälläkin puolella ja asiaahan täällä on vaikka kuinka. Ikävä kyllä olen itse käynyt tällä puolella vain hät´hätää vilkaisemassa josko löytyisi helppo mahdollisuus jatkaa "ensimmäisen kirjaimen" säiettä. Aina voi siis oppia uutta, kuten nyt.
5. matts28.2.2008 klo 15:34
Toive, että viimeinen viesti olisi ensimmäinnen ei niinkään haittaa tietsikalla säiettä selaillessa mutta kun tulee joskus katsottua puhelimen webselaimella niin silloin se hidas rullaaminen kyllä harmittaa.
6. ?!28.2.2008 klo 22:32
EJlo, ihan ystävyydellä, luuletko, että mitenkään olisi mahdollista, että vihdoin uskoisit, että nämä keskustelusäikeet ei ole mitään saitteja? sanaristikot.net on saitti.
KOMMENTOI

Pakolliset kentät merkitty tähdellä *