KESKUSTELUT > RISTIKOT > IS KOVIS 24.11.

3699. IS KOVIS 24.11.

RA26.11.2007 klo 20:50
Enpä taida osata ratkoa täyteen tätä Tonin kovista, olkoonkin vaikka kuinka "VAIN" OOO- :lla merkitty (siis EI täysi kolmepalloinen).

Tuijottelin eilen puolisen tuntia ja äsken toisen puolisen tuntia, mutta aukkoja on vielä vaikka kuinka paljon.

Mites muilla?
2. ö26.11.2007 klo 20:55
Haa! Minulla ratkesi kummemmitta vaikeuksitta.

Vaikutti Tonin välityöltä. Tai sitten Eki on kesyttänyt nuoren orhin.
3. RA26.11.2007 klo 20:59
Ai jaahah! :-(
4. lp26.11.2007 klo 21:06
Vasen puoli on lähes kokonaan auki. Jatkan taas tuijottelua ja ihmettelen, miten joskus ei säteile ja joskus se on yllättävän helppoa. Ei kai ne aivotkaan ole aina tasavireessä.
5. Jaska26.11.2007 klo 22:35
Jaa että oli tunnin tuijottelun jälkeen vielä aukkoja. Kamalaa. Täälläkin takkusi eniten vasemmisto ja jopa sen sinänsä helppo äärioikeisto. Kummasti ne vaan helpotkin välillä hannaa. Vasen yläkulma oli kyllä oikeasti vaikea. Parhaitten tonismien loistaessa poissaolollaan jäi parista vihjeestä vähän väkisin väännetyn vaikeutuksen maku. Onneksi Jaskallakin on joskus pitkä - pinna! Ei täyskolmonenkaan väärä rankkaus olisi ollut. Arvosanaksi jää tällä kertaa tyydyttävä 8½, perin harvinaista näissä Plusin koviksissa.
6. Seppo26.11.2007 klo 23:43
Jättäisin kyllä tuon miinuksen pois siksi, että vasemmisto hiukan pisti vastaan. Oikeisto ja keskusta olivat melko kevyet, erityisesti nautin, kun pääsin kirjoittamaan ristikon pisimmän sanan valmiiksi siinä vaiheessa, kun olin saanut siihen vaakasanoista kaksi ekaa kirjainta.
7. Lauri Kultti27.11.2007 klo 09:20
Ensin ajattelin, että 3- oli vähän yläkanttiin, koska tämänkertainen Toni lähti niin helposti käyntiin. Mutta, mutta, loppua kohti alkoivat vaikeudet kasaantua. Täällä jäi OIKEA alakulma ja siitä keskelle alhaalle suuntautuva kaistale viimeisiksi murheen-/ilonkryyneiksi. Minun ratkonnassani kävi sellainen säkä, että ylempi pääkuvan lause jostain syystä valkeni muutaman kirjaimen jälkeen.
8. lp27.11.2007 klo 12:20
Pari kirjainta on enää epävarmaa. Lapsuuden leikit auttavat näköjään vanhemmallakin iällä.
9. Juha N27.11.2007 klo 21:43
Kiitos luonnontiedon päivityksestä. Oli varmaan itse kullakin päässyt unohtumaan, mikä kasvaa/pesii JOKISILLA KALLIOILLA, mutta Tonin ansiosta tiedämme tämän taas :D

Tämä ristikko toi myös mieleen, että Vanhan testamentin viimeisimmästä suomennoksesta on kulunut jo kohtalainen tovi. KERTOI TARINOITA UKKI-NOOASTA, hehe. Ekin pitää varoa, ettei vaan tule pian joku Paarma vaatimaan Tonia käännöskomiteaan...
10. Libero28.11.2007 klo 22:52
Aivan turhaa kainostelua on tuo miikka pallojen perässä. Ei olisi tarvinnut kainostella...

Tänään on keskiviikko, siis jo viides päivä ristikon ilmestymisestä. Ratkonta-aikaa per päivä on ollut pätkittäin, mutta jokainen pätkä on tuottanut enimmäkseen pelkkää iloa. Vielä tarvitsen 1-2 kunnon rutistusta. Puutetta on vain muutamista kirjaimista, mutta näin valitettavasti on. Numeroidut kirjaimet ovat kondiksessa.

Koettakaas nyt lähettää telepaattisesti sivustatukea, kun ei tätä enää kehtaa keskenkään jättää!

Pääkuvan alapuolelta lähtenyt ratkaisulause oli minulle helpompi kuin toinen lause, mutta molemmista pidin. Juha N:n mainitsema Nooa-vihje ja siitä tullut ratkaisusana olivat niin hyviä, että yksistään niiden takia kannatti puskea. Vihjeen PAPIN KÄSIN vastaussana (15) ei ole ristikon pisin, mutta harvinaisuudessaan se on minusta erittäin hieno.
11. ps7.12.2007 klo 19:31
Täällä taitaa olla kommentoimassa vain "ammattilaisia" eikä meikäläisen kaltaisia harrastelijoita. Tästä ristikosta vasen laita täysin auki vieläkin, muuten kyllä täytetty, laittaisin mieluummin plussan kolmen pallon jälkeen.
1.12 kovis ratkesi parissa päivässä kun yleensä menee kaks puolikkaassakin vähintään viikko, vaikeimmissa kauemman. Yleensä sitkeällä yrityksellä ristikko kyllä täyttyy ennen ratkaisun julkaisemista.
12. RA7.12.2007 klo 20:07
Vähän täällä lienee sellaisia "ammattilaisia", jotka ratkovat ristikon kuin ristikon "tuosta vain" (= alle tunnin tms.). Jokainen enemmän ratkova varmasti tunnistaa, että joskus saattaa itsellä ratketa nopeammin kuin muilla. Ja joskus tasan päinvastoin.

[Tuli mieleen se vitsi, missä blondit tarkastaa vilkkujen toimivuutta: toimii - ei toimi - toimii - ei toimi...]

Kaiken kaikkiaan tuota aikavertailua muihin ei varmaan tarvita (paitsi tietysti joissakin kisoissa ja ehkä ristikon laatijaa tai sen vaikeusasteen määrittelijää saattaa kiinnostaa, mihin väliin ratkonta-ajat asettuivat). Enkä usko, että juuri kukaan täällä noita aikoja rehvastellakseen esittelee.

P.S. ps, itselläni se vasen laita lähti ratkeamaan alhaalta päin vihjeistä AFRIKASSA, YKSI TURKISTAKIN (4) ja siitä piirroksesta, jossa "mies katselee etusormeaan ja peukaloaan" (4). Laitapa sormesi samalla lailla ja tunnista, mikä sana tulee mieleen.

(Ratkaisujen lähetysaika on jo päättynyt, että mikään ei estä keskustelemasta ratkaisusanoista myös selväsanaisesti.)
KOMMENTOI

Pakolliset kentät merkitty tähdellä *