KESKUSTELUT > MUUT AIHEET > EU-MÄÄRÄYKSIÄ

3686. EU-määräyksiä

kudos18.11.2007 klo 00:13
Voimariinia ei saa kutsua voimariiniksi, koska siinä on muutakin rasvaa kuin maitorasvaa (voita).

Yskänlääkettä ei saa kutsua yskänlääkkeeksi vaan oraalinesteeksi, koska Keski-Euroopassa kutsutaan yskänlääkkeeksi (myös) rintaan hierottavaa linimenttiä, jota hengitetään sen haihtuessa.

Onko muita typeryyksiä? (Todellisia juttuja, ei mitään "kurkkudirektiivin" tapaisia kuvitelmia.)

Kysymys:
Mitä termiä britit käyttävä kasvirasva- tai maitojäätelöstä? Onko se "ice cream"? Jos on, niin millä perusteella?
2. Hakro18.11.2007 klo 00:58
Voimariinissa oli sentään jonkin verran voita. Sen sijaan mitään mariinia ("merellistä") siinä ei ollut. Ehkäpä se kiellettiinkin sen takia?!

Voimariinista sai voimaa, ja jos -riini viittaa margariiniin (vrt. Ingmariini: -http://iprinfo.com/page.php?page_id=3&action=deta ils&id=575&offset=20), niin sitäkin Voimariinissa oli. (Todettakoon että Valion perustelut tässä olivat syvältä Turusta.)

Käsittämätöntä on, että EU:lta unohtui kieltää muut VOIta sisätävät asiat kuten karVOItus, aiVOInfarkti, kilVOIttelu... keksikää lisää!

Toisaalta Oivariinissa ei ole mitään todistettavasti "oivallista". Tämä tuotenimi pitää ehdottomasti kieltää! Vaadin Voimariinia takaisin!

(Itse kylläkin syön vain oikeaa voita, mutta tämä on periaatekysymys.)
3. Hakro18.11.2007 klo 01:12
Edellisestä filosofoinnista ihan oikeaan asiaan:

Suomessa oli hienosti toimiva autojen katsastusjärjestelmä, jossa katsastuksen ajankohta perustui rekisterinumeron viimeiseen numeroon. Kymmenen erilaista numeroa ja 12 kuukautta antoivat juuri sopivasti liikkumavaraa.

Sitten EU määräsi, että autot on katsastettava myös niissä maissa (Kreikka ym.), joissa tähän mennessä ei ollut katsastusta ollenkaan. Ja varmuuden vuoksi annettiin myös ohje, että katsastuksen ajankohta on aina tasavuosien kuluttua ensimmäisestä käyttöönotosta.

Vastaava systeemi oli ollut Suomessa käytössä aikaisemmin, ja se oli todettu epäonnistuneeksi: katsastukset ruuhkautuivat vuoden lopulla ja keväällä, jolloin uusien autojen rekisteröinneissä on huippukohta.

Seuraus EU:n direktiivistä: suomalainen katsastusinssi otti nöyrästi käyttöön vanhan, jo kertaalleen huonoksi todetun systeemin.

Tämä ei ole voinut olla vaikuttamatta myös katsastusmaksujen huimaan nousuun.
4. Juhani Heino18.11.2007 klo 21:57
EU-parlamentti muuttaa Brysselistä Strasbourgiin monta kertaa vuodessa.

Mäkin olen Voimariinin kannalla (vaikka yleensä en käytä levitteitä lainkaan, ja jos käytän, mieluummin sitten voita). Eurotottelemattomuus kunniaan! ;-)

Jäätelö on ilmeisesti tosiaan aina "ice cream". Jäätelönvalmistajien oma lobbausjärjestö ainakin määrittelee kasvirasvan yhdeksi mahdolliseksi raaka-aineeksi.
-http://www.euroglaces.eu/ShowPage.aspx?iPage=5

Erikoistermeistä maitojäätelöä vastaa näköjään "Milk Ice" ja kermajäätelöä "Dairy Ice Cream". Kasvirasvajäätelölle ei ollut omaa nimeä.
Vielä kattavampi termi on muuten "Edible Ices" johon kuuluvat myös sorbetit, mehujäät yms.
5. JPQ18.11.2007 klo 23:57
Yskänlääke juttu on jo naurettava tuo toinen ihan oikein.
Minäkin syön vain voita ja voisimme kieltää seuraavat sanat voivottelun saattamana ja tähdellä merkityt muutenkin.
käsivoide
voimistelu *
voipaala
voitto *
voitelu
voittamaton
voimansiirto
voimala
voimapaperi
voimapari
voimala *
voikka
voimasuunnikas
voihkinta vähintään rinnalle sanat margariinhkinta,ja sitten
öljyhkinta tai totaali kielto.
lisää kiellettäviä asioita:
biovita syy sisältää sanan voi takaperin eikä silti aineksissa ole voita.
ps. miten voileivälle saa pistää muuta levitettä kuin voita ? voisiko joku tehdä asiasta euulle voittoisan aloitteen että kasvilevitteet kieltoon tai no ei ehkä kieltoon valmistus sallittu mutta myynti tehtaan ulkopuolelle kielletty ja tuotteita ei myöskään saa hävittää. ja parin otin voittaakseni aikaa kirjasta. ja kasvirasvaa ei saisi minusta jäätelössä käyttää se pitäs olla käyttää ilmaisua jäätelöä hämäävästi muistuttava tuote jota valmistetaan koska teollisuus keksi sellaisen ei siksi että sillä on kysyntää.
6. iso S19.11.2007 klo 08:58
En voi olla huomauttamatta teille jotka syötte vain voita: yksipuolinen ravinto on kaikilla tavoilla epäterveellistä. Pitäisi syödä myös vihanneksia.

Voileivälle voi levittää vaikka bitumikatteen, jos alla on leipää ja välissä voita (syöminen on jo toinen juttu). Onhan voileipä voileipä vaikka siihen laittaisi päälle juustoa, kinkkua, makkaraa ja/tai muuta jääkaapista löytyvää. Valo kannattaa jättää sinne :-)

Voin kera tai ilman, suomalaisten voileipä on lähempänä totuutta kuin englantilaisten sandwich, ellei heillä ole tapana pudottaa leipä suolapitoiseen maahan ennen syömistä. Sand = hiekka, wich = paikka josta löytyy suolaa.
7. JPQ19.11.2007 klo 09:26
iso S: syön minä vihanneksia ja marjoja,juureksia ja juustoa ja suklaatakin. ja mehuja ,ruusunmarja teetä ja kahvia ja limonaadia ja vettä. leipää en syö en edes riisikakkua. PS: ikävä kyllä vilja oireita saava (viitteitä myös että riisistä ja maissista) jolle liha/kala/sienet jne tekee vatsan väänteitä kuten myös onneksi kasvirasvatkin. Nehän on paholaisen keksintö.
8. matts19.11.2007 klo 10:48
Voikkaan (tulevaisuudessa; Levitekkää) osalta Suomessa onkin tehty kaikki voitava (tulevaisuudessa; levitetava) ongelman poistamiseksi.
9. iso S19.11.2007 klo 11:41
EM-karsintaottelussa tilanne näytti pahalta, mutta ykskaks Suomi levitetti (ent. voitti) 2-1.

Lappeenrannassa olevan Voisalmen kaupunginosan nimeksi on välittömästi muutettava Levitesalmi. Sen kunniaksi salmea on ruopattava leveämmäksi.

Voionmaan opiston nimi on myös vanhentunut ja uusi nimi olkoon Leviteonmaa. Jaa että mikä se on sellainen Leviteko? Tuorein Leviteko on estepujottelun keksiminen. Pujottelukilpailun esteenä oli lumen puute.
10. Arska II19.11.2007 klo 12:12
Viimeisin polemiikki on syntynyt Keiju-margariirasian päälle liimatuista tarroista, joissa lukee 12 mm korkuisin kirjaimin VOITA, ja alla pienempänä: 10000 €. (Keijun pienet kirjaimet e u ovat alle 10 mm.) Raisiota on kehotettu poistamaan nämä tarrat harhaanjohtavina. Saa nähdä, kuinka tässäkin jupakassa käy.
KOMMENTOI

Pakolliset kentät merkitty tähdellä *