KESKUSTELUT > MUUT AIHEET > YHDYSSANAKETJU -38

3640. Yhdyssanaketju -38

iso S15.10.2007 klo 20:51
Tässä ketjussa ketjutetaan yhdyssanoja. Jatkosanan alkuosan pitää olla sama sana kuin edeltävän sanan loppuosa. Monikko- ja yksikkömuodot ja sijamuotoihin taivuttaminen on sallittua.

Saman yhdyssanan toistumista pyydetään välttämään. Etsimisen helpottamiseksi säikeen alussa on kooste aiemmin käytetyistä sanoista. Etsintä onnistuu useimmilla selaimilla näppäinyhdistelmällä Ctrl-F ja/tai valikosta Muokkaa - Etsi (Edit - Find).

Varmuuden vuoksi kannattaa hakea yksikkömuodon ja monikkomuodon yhteisellä osalla, siis esimerkiksi haku ruokapöy löytää sekä sanan ruokapöytä ja ruokapöydät.

Moniosaisten yhdyssanojen käyttö on sallittua ja niistä voi jatkaa yhdestä tai useammasta täydestä sanasta. Esimerkiksi sanasta jengityöntekijä voi jatkaa joko työntekijä- tai tekijä-alkuisista yhdyssanoista.

Sellaista sinänsä hauskaa tempua ei sallita missä sana jaetaan "mahdottomasti". Esimerkiksi tapauskova jakautuu tapa-uskova, ei tapaus-kova koska jälkimmäinen ei ole mielekäs sana. Jatkon pitää siis olla uskova-alkuinen, kova-alkuinen ei käy.
2. iso S15.10.2007 klo 20:52
Pieleen jytäsi. Tuli vanha numero. Tämä säie olkoon mitätöntätty.
KOMMENTOI

Pakolliset kentät merkitty tähdellä *