KESKUSTELUT > MUUT AIHEET > IS-KOVIS 6.10

3629. IS-kovis 6.10

lp8.10.2007 klo 14:22
Olipa pari rattoisaa iltapuhdetta tuon koviksen ja SK:n kolmitähtisen parissa. Ei ollut mitään tavanomaista "ristikkomössöä". Ihailut ja kiitokset laatijoille.
2. Eki8.10.2007 klo 14:30
Team Katalinin koviskoulun taitto oli peittänyt Vuokilan ja Lavoniuksen ja pääkuvan tehneen P.A. Mannisen nimen alleen, varoituksista huolimatta.

Tämä IS-kovis oli tonimikaelille omistettu. Hänhän toivoi joskus voivansa ratkoa sellaista ristikkoa, millaista hän itse tekee. Yritin nyt mielestäni paremmalla onnella kuin 4 viikkoa sitten.
3. lp8.10.2007 klo 14:46
En lähtenyt veikkaamaan tekijää, mutta tiesin, että joku katala hän on. Lisää tällaisia(vaikka en aina saa kaikkea läpi).
4. Eki8.10.2007 klo 15:38
Team Katalinin koviskoulun aikana julkaistaan toki myös tiimin ulkopuolisten laatijoiden teoksia kuten Skyttää ensi viikolla.
5. Libero8.10.2007 klo 16:56
Oli hulvaton ristikko!

Vaikka juju oli jo kirkastunut, pääkuvan nelikirjaimista sanaa jännäsin loppuun saakka. Siinä oli viimeksi tyhjää. Sitten sai taas nauraa tyrskiä. Voi että. :D Nauru on ihmetroppi: ratkonta sujui vilkkaammin kuin ehkä koskaan tätä ennen, siis tässä kategoriassa.

Nainen palvelutiskin takana -piirrosvihjeestä ja muun muassa vihjeistä OOPPERASSAKIN, WATERGATE ja MASKULIINILELUJA vyöryi ristikkoon komeita sanoja. Perunapiirroksesta tullut sana oli odottamattoman makoisa.

Laatijasta ei ollut epäilyksen häivää eikä myöskään kuvittajista, mutta oli silti niin väärin, että myös tästä ristikosta nimet puuttuivat.

Koviskoulu 2:sta sen verran, että uudelle ja uudehkolle ratkojalle lähes kaikki kovismaiset vihjeet ovat uusia. Tämä asianlaita rikastaa ainakin omaa ratkojaelämääni ja kumma kyllä tavallaan helpottaakin. Erikseen ei tarvitse varautua yllätyksiin, kun lakkaamatta tulee yllätetyksi. Tajuaminen vie toisinaan aikaa, mutta mitä väliä sillä on.

Myös vanhoista vihjeistä innostuu, kun ei tiedä, että ne ovat, hohhoijaa, vanhoja, moneen kertaan käytettyjä tai muuta sellaista. Vihjeiden kiertoikä saattaa sittenkin olla aika pitkä ja elinkaari korkea. Vai mitä?
6. Jaska8.10.2007 klo 18:37
Erinomainen koulutusristikko kovisvasta-alkajille. Lukuisia kovismaisia vihjeitä, jotka ratkoja kuitenkin pakosti (?) oivaltaa heti ratkaisusanan nähtyään, eikä esim. huomenna tai muiden selittäminä ensi viikolla plääh-elämyksin (nimim. kokenut). Pääkuvan hurja (ei savoa), etten sanoisi akrobaattinen ratkaisu toki saattaa utamia ensin nikotteluttaa, mutta ihme on, jos ei sen jälkeen myös naurata!

Koska olen luvannut itselleni olla rehellinen kuin konsanaan Timo Koivusalo talenttiarvioissaan (heh heh), on pakko ihmetellä, miksi laatija on ehdoin tahdoin heikentänyt ristikon taiteellista vaikutelmaa kelpuuttamalla siihen nelikirjaimisen trivialiteetin, kun piilokirjain olisi mahdollistanut toisen, ei läheskään loppuunkalutun ratkaisusanan, johon oli tarjolla jopa kullankimalteinen vihje (yritin samalla myös lyödä saitin virkkeiden pituusennätyksen välittämättä SEN taiteellisesta vaikutelmasta)?
7. Libero8.10.2007 klo 19:38
Libero: Holistisena ratkojana en huomannut kuvaamaasi trivialiteettia. Kouluttaisitkos minua ja kertoisitkos, missä päin sellainen on? :)
8. [Libero]8.10.2007 klo 19:40
Anteeksi nyt, painoin niin holistista näppäintä, että nimimerkki tuli tuplasti ja Jaska jäi vallan pois!

Jaska: Holistisena jne.
9. RA8.10.2007 klo 20:06
Vihjaiskohan Jaska toiseksi alimmalle vaakariville? Ei, kun puhuu trivialiteetista. Taitaa vihjata kolmanneksi alimmalle vaakariville?
10. ö8.10.2007 klo 20:27
Ei vaan oikealle ylhäälle.
11. RA8.10.2007 klo 20:44
No, mikä vika siinä oikealla ylhäällä olevassa sanassa (tai vihjeessä) on? Ei se minusta mikään trivialiteetti ole. Oikeastaan jopa päinvastoin. :-)
12. Jaska9.10.2007 klo 00:33
Hahahaha! RA huomasi, että kolmannella rivillä alhaalta on tosiaan myös banaali (ilman ekaakin lähellä totuutta!) ratkaisusana, ja siihenkin olisi sopinut kullankimalteinen vihje! Ei tosin sama, jota tarkoitin alarivillä sijaitsevalle sanalle. Itse asiassa sen ovat trivialisoineet samoina tai hieman muunneltuina toistuvat vihjeet. Tähänkin sen olisin kelpuuttanut esim. vihjeellä: RIEMUKAS HOHOTTAJA POEETAN SEURAAJANA!
13. RA9.10.2007 klo 17:59
Hahahaha! Kun palautusaika on ohi, niin laittaisitko, Jaska, nuo vaihtoehtoiset aivoituksesi suomeksi. Kiitos.
14. Jaska9.10.2007 klo 20:46
Mikäpä siinä. Lauantaina siis. Lisävinkkejä voin antaa jo nytkin. RAn tarkoittamalle sanalle sopisi vihjeeksi esim. LIRISSÄ, koska se K:lla alkava tyssäisi kaikati sensoriin. Alarivin kullankimalteinen vihje muutetulle sanalle: KULTANYRKKI. Ja selvennys hohottajalle: RIEMUKAS HOHOTTAJA RAKKAUDEN P(R)O(F)EETAN SEURAAJANA!
15. Eki30.10.2007 klo 09:33
Nythän tämän tribuuttini salat voi paljastaa. Pääkuvassa todettiin, että on ilmestynyt nyt myös jo kahdeksastoista paljaalla pinnalla myytävä tietyn alueen ruokasekoitus ja näin kuvassa näkyikin XVII EXSEXTEXMEXMIX. Muita ristikon tonimikaelmaisia sanoja olivat mm. FEEDBACKPISTE ja SIXPACK. Sen sijaan Toni ei tuntenyt sanaa BINTJE vaan piti sitä tietosanakirjatietona, vaikka itselleni se oli ihan tuttu. Pitkän X-sanan ristikkäiset äksät olivat EXODUS, AJAX, MARXVELJEKSET (oopperassakin), MAXMARA JA reunaa pitkin kulkenut NIXONLEGENDA (Watergate)
16. IiKoo30.10.2007 klo 15:09
Toni ei selvästikään hoida perheen ruokaostoksia taikka Pitkälöillä syödään vain riisiä ja pastaa...
17. tonimikael31.10.2007 klo 00:21
Yllekirjoittanut kuittaa juuri hyvin riisiä syöneenä. :) Ja jos kaupasta pottuja ostan, valitsen sen pirkan keltaisen kahden kilon pussin. Niin vaimoni on minua opastanut. :)
KOMMENTOI

Pakolliset kentät merkitty tähdellä *