KESKUSTELUT > MUUT AIHEET > MAAPALLON ILMASTON MUUTTUMINEN

3623. Maapallon ilmaston muuttuminen

REOP3.10.2007 klo 10:46
Maapallolla on ollut viimeisen miljoonan vuoden aikana erittäin merkittäviä ilmaston muutoksia. Parhaiten tunnettuja ovat mannerjäätiköt. Niiden syntyminen ja sulaminen on kerrassaan valtava ilmiö. Nyt olemme elämässä lämpövaihetta, joka alkoi ns. pikkujääkauden loputtua 1800-luvun lopulla. Niin - hyvät kanssaeläjäni: Minkälainen olisi ennuste, jos silloin ei olisikaan tapahtunut käännettä lämpenemiseen. Ihmiskunnan on turha kuvitella vaikuttaneensa noihin tapahtumiin, vaikka kuinka mahtavina täällä hääritään!
2. Jukkis3.10.2007 klo 13:28
Turha tästä on täällä ruveta vänkäämään, mutta vängätään silti. Se, että joskus aiemminkin ilmasto on muuttunut, ei poissulje sitä mahdolllisuutta, etteikö ilmasto voisi muuttua ihmisen toiminnan vaikutuksesta. Käsittääkseni historiasta ei löydy vastinetta nyt havaitulle ilmaston muuttumisen nopeudelle, vaikka sieltä tosiaan tietysti löytyy todisteita siitä, että suuriakin muutoksia on ollut suuntaan ja toiseen.
3. Sakke3.10.2007 klo 17:17
[http://www.overdrive.fi/ilmasto.jpg]
4. Jukkis3.10.2007 klo 18:39
Sangen hupaa, mutta miksi tuolla on kuvattuna joku 1920-luvun tilanne? Nykyäänhän harrasteautoja on Suomessa ainakin semmoiset pari miljoonaa, ja ne on liikenteessä aika lailla ympäri vuoden.
5. JPQ4.10.2007 klo 03:16
REOP: samaa mieltä ja he jotka eri mieltä ihmisen tutkimus menetelmät jos ihan rehellisiä saa olla on perin alkeellisia kuten nekin millä marssista elämää etsitään eli pohjaa tiettyihin oletuksiin oliko jopa siihen että elämä olisi hiili pohjaista todennäköisin vaihtoehto muttei ainoa muistetaan sekin kala? jolla kobolttia raudan tilalla veressään ja veri on sinistä joten maanpäältäkin löytyy poikkeuksia säännöistä.
6. Jukkis4.10.2007 klo 09:29
Täällä on nyt sen verran vakuuttavasti osoitettu maailman ilmastotutkijoiden enemmistön näkemykset vääriksi, että täytyy toivoa, että esim. YK:n pääsihteeri seuraa tätä palstaa, jotta hänkin havahtuisi, missä mennään. Erityisesti toi elämän etsiminen marssista pistää kyllä ajattelemaan. "Poijat kansan urhokkaan..."
7. YKsi lukija4.10.2007 klo 11:12
YK nyt on semmoinen instanssi, joka on tehty vain lihottamaan poliitikkojen pusseja. Kasvihuonepäästöihin voidaan puuttua ainoastaan sulkemalla kasvihuoneet ja siirtolapuutarhat. Tekisin työmatkani autolla jos löytäisin töitä. Näin ollen minun on toistaiseksi käytettävä autoa, joka saastuttaa koska en saa autoa käyntiin jos siinä on pakoputki tukittuna.
8. ö4.10.2007 klo 13:27
Täältä

[http://discover.itsc.uah.edu/amsutemps/index.html ]

löytyy mielenkiintoiset käppyrät keskilämpötilan kehityksestä.

Vertailkaapa tämän vuoden lämpöä 20 vuoden keskiarvoon.
9. Olavi Kivalo5.10.2007 klo 11:49
Vety polttoaineena on herättänyt innostusta, koska se ei tuota hiilidioksidia vaan vettä. En ole tosin nähnyt laskelmia siitä, paljonko vettä esim. liikenne yksin tuottaisi. Paljonko vesihöyryä yhteensä tulvisi pakoputkista ilmakehään ja mitä siitä seuraisi. Lämpimällä säällä se luultavasti lilluisi ilmassa lisäten sademäärää ja pakkasella huurtuisi. Oman pikalaskelmani mukaan todennäköisin skenaario Suomen talvessa on se, että auraustarve (ja työllisyys!) lisääntyisi räjähdysmäisesti. Sitä mukaa kun aurausauto työntää lunta edestään, tie sen takana peittyisi luudestaan lumeen.
10. Jukkis5.10.2007 klo 13:40
Aika hupaisa skenaario. No, pitää vetyautoihin vaatia pakokaasulumen sivullelietsoamissysteemi pakollisena lisävarusteena.
KOMMENTOI

Pakolliset kentät merkitty tähdellä *