KESKUSTELUT > RISTIKOT > IS KOVIS 15.9.

3597. IS KOVIS 15.9.

Lauri Kultti16.9.2007 klo 21:53
Tämänkertainen Alf ei meinannut ensin aueta millään, mutta hoitui yllättävänkin helposti, kun alkuun pääsi. Pääkuvan vierusta pisti pisimpään kampoihin, koska olin laittanut sinne pikkuisen väärän sanan, jota umpimielisesti pidin turhan pitkään varmana. Ekana aukesi pitkäkaulainen lintu ristikon yläosassa. NÄRÄ ÅBO oli ainoa, joka piti (häpeäkseni tunnustan!) tarkistaa.
2. matts17.9.2007 klo 08:30
Tämähän voisi ollava vaikka RISTIKOT otsikon alla, ilman suurta hämminkiä.
3. EJlo18.9.2007 klo 07:24
Pitkäkaulaiseen lintuun tuntui ensin sopivan parikin muuta sanaa. Jos "fogeli" olisi ollut sitaateissa niin asia olisi ollut saletti, nyt se tuli vasta yhden avun kera. Mielestäni herkullisin vihje-ratkaisusana oli piikkarijalkainen aave jota myös toisellakin nimellä kutsutaan. Ristikko lähti aukenemaan yläosastaan pääkuvan vierestä ja tutun näköisestä vaakunasta vähän liiankin helposti, mutta pianpa alkoi kolme tähteä tuntua ihan oikeutetulta määritteeltä. Merkillisen miehen ! yhteys ei ole oikein avautunut.
4. Lauri Kultti18.9.2007 klo 08:14
Minä katselin sitä aavetta ja hoksasin kyllä, mitä sillä suurin piirtein sanottiin. Mutta ratkaisusana valkeni vasta jostain syystä vasta kun hoin ääneen, mitä siinä vinkissä näin!!!

EJlo:

Tarkkailepa sen merkillisen miehen sisuksia; sieltä se löytyy.
5. arjatuula18.9.2007 klo 21:47
huhhuh..
Onpa kimuranttia.
Nyt on joka ruudussa kirjain, mutta ..
Selityksetkin osittain koossa.
Vihjeeseen VATKATTUKIN tullut sana ei kilauttele kelloja.
Liekö sitten enemmänkin umpisuossa ratkaisu.
Mutta kaiken kaikkiaan kivaa haastetta.
6. Jaska19.9.2007 klo 00:30
Arjatuulalle kilauttamaton on luokiteltava fakkisanaksi, joka on siis ristikkokonkareille tuttu, mutta utameille outo. Ei kuulu yleisimpien joukkoon. Löytyy kuitenkin MMM Sanaristikot -kirjasta, vieläpä taivutusohjein.

Meillä ratkottiin ristikko vuorovedolla vasta eilen. Rattoisa iltapuhde. Vähän sama juttu kuin LK:lla, vauhti kiihtyi loppua kohti. Leimallinen Simbergin ristikko, laatijan olisi tunnistanut ilman nimeäänkin. Miinuksen joutuu kyllä kympin perään vetämään hieman horjuvan sitaattien käytön jodosta. Ne olisivat kuuluneet vaikeimpaankin vihjeeseen kun kerran olivat helpommassakin. Tai sitten ei mihinkään, kovis mikä kovis.
7. arjatuula22.9.2007 klo 12:01
Nyt tämäkin utami ymmltää. Vika oli pystyvihjeen ymmältämättömyydessä. JÄLKI LANNASSA :-)
8. Riitta29.9.2007 klo 22:43
Ori-sanan monikko ei taivu Nykäsen mukaan ihan niin kuin Simbergin ristikko olettaa. Orilla on oma taivutus, ei noudata toria. Muuten päätä rasittava mielenkiintoinen ristikko
9. HT29.9.2007 klo 23:41
Nykäsen ohje ori-sanan taivutuksesta muuttui jo Suomen kielen perussanakirjassa puolitoista vuosikymmentä sitten eli nykyään hyväksytään vaihtoehtoisesti myös sama taivutus kuin tori-sanalle.
KOMMENTOI

Pakolliset kentät merkitty tähdellä *