3578. NEPER

Loskakryptomaanit5.9.2007 klo 19:40
Enempää kommentoimatta kyseisen kryptolehden nimeä tahi ilmestymisaikaa kysyisimme viisaammiltamme, mikä pirun krapu voi olla NEPER?

Koska sellainen, lähinnä mielestämme logaritmijuttuihin kuuluva sana tuli sokkona tehtynä ravun kuvan alle tummennettuihin ruutuihin...

Että semmoinen tapaus, ja maailmassa monta...
2. iso S5.9.2007 klo 21:38
Googlen kuvahaku antaa ainakin yhden rapukuvan hakusanalla neper kun malttaa kelata riittävän pitkään:http://www.struga.at/images/rakcols3.gif

Tämä ei tietenkään tosista että neperillä ja ravulla olisi mitään tekemistä keskenään.

Keisarihummerin tieteellinen nimi on nephrops norvegicus. Siinä on sen verran samankaltaisuutta että teoriassa yhteys voisi löytyä vaan enpä löytänyt.

Hakusanoilla neper crab löytyy pari linkkiä missä on samassa yhteydessä ravun tähtisumu ja neper. Lisäksi löytyy tämä: "In India Neper is the right-hand man of the Majarajah of Bahjur. ..... He and the Crab(s) are captured by War Nurse and the Girl Commandoes...". Kuulostaa enemmän videopelin juonelta kuin mytologialta ja lisäksi Neper napataan rapujen kanssa, ei ole itse rapu.

Mytologiasta puheenollen, Egyptissä oli Neper-niminen jumala joka myöhemmin tulkittiin Osiriksen ilmentymäksi. Olisikohan tämän symboli rapumainen? Jos niin olisiko ku niin julma että käyttäisi tällaista vihjeenä?
3. Hemppa5.9.2007 klo 22:16
Eiköhän k.o ristikossa ole tummennettu väärä sana, sillä kuvan vieressä oikealla pystyyn oleva sana sopii paremmin kuvavihjeeseen.
KOMMENTOI

Pakolliset kentät merkitty tähdellä *