KESKUSTELUT > RISTIKOT > APTEEKKIRISTIKKO 3/2007

3577. Apteekkiristikko 3/2007

Taata5.9.2007 klo 16:52
Tämänkertainen apteekkiristikko ei tuottanut kovin suurta tuskaa, ei ainakaan niin suurta, mihin eivät apteekin tropit olisi auttaneet muilla hyviksi koetuilla konsteilla höystettyinä.

Koska palautusaikaa on vielä rutkasti jäljellä, emme voi vielä paljastaa ratkaisusanoja emmekä käydä tässä kovin yksityiskohtaista keskustelua.

Muutamat piilokirjaimet saattavat aiheuttaa ongelmia kokemattomille ratkojille, mutta itseä alkoi epäilyttää se, että jos tarkastajat eivät ole tehtäviensä tasalla, niin eräs piilokirjain voi aiheuttaa vääriä hylkäämisiä. Onkohan laatija rakentanut tähän tietoisesti tai tiedostamatta ansan, joka voi puhuttaa vielä kovastikin. Itse epäilen jälkimmäistä.

Kaikesta huolimatta juuri apteekkiristikko poikkeaa edukseen harmaasta ristikkomössöstä. Näin siitäkin huolimatta, että aivan aloittelijoille se on liian vaikea, vaikka ei suoranaisesti mikään kovis olekaan. Jos ottaa kuitenkin liian koville, niin voi poiketa uudelleen apteekkiin hakemaan uuden ristikon ja tehokkaampia troppeja, jos ei kotikaapissa sattuisi niitä sillä kertaa olemaan.

Tuiteritaatoilla ei liene tässä suhteessa mitään vaikeuksia, mikä pieneksi lohduksi tulkoon mainituksi.

Nuo ristikon palkinnot kuitenkin ihmetyttävät jälleen kerran. Aina vain lotionia. Tällä kertaa arvonnassa onnistunut pertti tai liisa saa nauttia Eucerin lotion- perusvoiteesta 400 millin verran tai suihkuöljystä 400 ml, molemmat pumppupulloissa hajustamattomina.

Jos puutteita ristikkosanastosta ja vihjeistä pitää hakemalla hakea, niin apteekki- ja terveydenhoitoalan sanaston vähyys oli huolestuttavan vähäinen, mutta iso pääkuva kaksine lauseineen toi kuitenkin hieman korviketta, koska se liittyi osaltaan jopa ennaltaehkäisevään terveydenhoitoon eikä nyt suinkaan ollut kyse mistään naukkailusta, mikä täten mainittakoon väärinkäsitysten välttämiseksi. Kaikilla ei varmaan ole vielä tässä vaiheessa Yliopiston Apteekin ristikko käsillä.

Ristikossa oli myös ajankohtaisuuta Stasi-jutun liittyen, mutta erityisesti yksi vihjepiirros viehätti, koska se oli ristikon ainoa ilmeisesti käsin tehty vihjeytys, mikä on harvinaista tänä tietokoneaikakautena.
2. selvän teki5.9.2007 klo 20:45
"...alan sanaston vähyys oli huolestuttavan vähäinen."

"...ainoa ilmeisesti käsin tehty vihjeytys, mikä on harvinaista..."
KOMMENTOI

Pakolliset kentät merkitty tähdellä *