KESKUSTELUT > RISTIKOT > IS KOVIS 25.8.

3556. IS Kovis 25.8.

Eki25.8.2007 klo 15:33
Lupasin kirjoittaa tästä etukäteen, mutta meni melkein pitkäksi. Tämä kovis syntyi, kun Toni oli toivonut, että kun hän tekee tietynlaisia koviksia, hän haluaisi joskus ratkoa sellaisia itsekin. Siis sellaisia, joissa osa viehätyksestä on ovelanmallisissa sanoissa, jotka sijaitsevat yllättävissä paikoissa.

Tuo on ominaisuus, joka Tonin visaisissa ristikoissa on itseänikin erityisesti miellyttänyt. Niinpä päätin kokeilla. Tässä on lopputulos. Laatimus ei ole Tonin parhaiden tasoa eikä ihan sellainen kuin mitä yritin, mutta on se sinne päin. Vihjeet ovat selvästi helpompia kuin Tonilla, mutta tämäntyyppisissä voi ollakin vähän helpompia vihjeitä, kun juju on niissä joissakin yllättävyyksissä. Jos niitä olisi sinne tarpeeksi saanut.

Tonin eräs visainen ristikko oli Sanaseppojen kesäpäivillä Oulussa 2006 ratkottavana ja se jäi erityisen hyväsanaisena mieleen. Se julkaistiin Sanasepossa 3/07. Viime vuosituhannella Juha Hyvösen visaiset perustuivat samantyyppiseen juttuun.
2. Jaska25.8.2007 klo 19:20
Toni intoutui "tukitiiminsä" kanssa laadintaan, jota ei varmasti julkaista!

Näin kirjoitti ko. kesäpäivistä Riitta Asikainen. Onko Pitkälä siis valittanut tuomiosta? Mikä instanssi sen kumosi? Milloin Sanaseppo 3/07 on ilmestynyt? Ei ole meidän postiluukusta vielä tipahtanut.
3. Eki25.8.2007 klo 20:59
Äh, 3/06.
4. Jaska25.8.2007 klo 22:16
Jaa se Vapaa. Sitähän Toni ei olisi ollut pitkään aikaan ristikon julkaisun jälkeen, jos minä olisin saanut päättää. Olisin saatellut suljetulle osastolle ekolalla persuksiin läimien.
5. Libero26.8.2007 klo 00:00
Jestas, että syke nousi hetkittäin varmaan kahteensataan!

P. A. Mannisen piirtämä pääkuva oli loistava ja toimi taas kerran uskomattoman inspiroivasti. En malttanut oikein odottaa, mitä kivaa pitkissä ratkaisulauseissa olisi, kun melkein hengittämättä tapailin niihin tulleita sanoja. Elämyksellisesti väkevin oli 16-kirjaiminen pystysana määritteineen.

Lukuisista tyttöihin ja naisiin liittyvistä vihjeistä syntyi omanlaistaan kisailua, vaikka ne eivät olleet ristikon hankalimpia yhtä lukuun ottamatta. Vihjeen

ÖTTYT
ÖTTYT
- " -
idea valkeni kyllä välittömästi, mutta silti takkusin ratkaisusanan vaikeahkon alkupuolen kanssa viime sekunneille. Sen jälkeen olo oli sees. Myös vihjeen "NAAPURIN TYTTÖJÄ" 16-kirjaiminen ratkaisusana tuotti hauskan oivalluksen, ja sana sopi ihan lyhyin hampain tähän muutoinkin yllätykselliseen ristikkoon.

Vihje TAITOLUISTELUNUMERO (4) oli nasta. Ongelmallisimmaksi osoittautui vihje TÄHTI TAI .JDA (6), kun vihjeen jälkimmäistä osaa en ymmärtänyt. Tosin se ei oikeastaan ollut tarpeenkaan.

Oli vaikeanpuoleinen ristikko, kun vaivattomien ratkaisusanojen lisäksi oli riittävän monta vaivalloista. Oli kuitenkin kauhea kiire saada ristikko valmiiksi. Onneksi oli omatekoinen ruoska, joka viuhui. :) Minua tämä ratkontasessio ilmeisesti kuormitti enemmän fyysisesti kuin henkisesti.

Kaiken kaikkiaan oli palkitsevaa rääkkiä. Kiitos siitä.
6. tonimikael26.8.2007 klo 00:05
Paitsi että sitä Oulun kesäpäivillä ollutta ristikkoa ei ole julkaistu Sanaseppolehdessä koskaan. Vaan punaisessa pelikaanissa silloin samana kesänä. Että shilleen. :)
7. Eki26.8.2007 klo 00:19
Niinpäs olikin. Olen puhunut paljon pehmoisia.
8. Jaska28.8.2007 klo 00:18
Pääsin vasta tänä iltana värisyttelemään Vuokilan/Mannisen herkimpiä kieliä. Melko kauan kesti ennen kuin alkoi tulla vastakaikua. Yleensä kaksjapuoleen menee alle sama tuntimäärä, nyt reilusti yli. Ali- vai ylikunto kuin Krugerilla?Toisin kuin arvattavasti useimmilla muilla, minulla täyttyi viimeiseksi aukio pääkuvasta oikealle, osin hölmön virheen takia. Yllättävä oli toki myös (pääkuva)sanasto. Ristikko oli myös lähes kliinisesti puhdas fakeista, ehkä yksi rajatapaus, eikä nelitriviaalejakaan ollut häiritsevän monta. Paras 2½:sta toistaiseksi tänä vuonna. Vinkki Liberolle: .hyl!
9. Libero28.8.2007 klo 17:22
Jaska: Tack! Oma tulkintani polveili sinne tänne, mistä aavistin, että olin mennyt liian pitkälle.
KOMMENTOI

Pakolliset kentät merkitty tähdellä *