KESKUSTELUT > MUUT AIHEET > ELOKUVATIETOKANTA IMDB.COM

3530. Elokuvatietokanta imdb.com

iso S9.8.2007 klo 14:27
Imdb (Internet Movie DataBase) sisältää mielenkiintoista tietoa elokuvista ja elokuviin liittyvistä henkilöistä. Se on mainio tietolähde elokuvista kiinnostuneille ja tietysti siitä on apua niin laatijoille kuin ratkojillekin kun pitää keksiä etunimi sukunimestä tai päinvastoin.

Tähän säikeeseen toivon kertyvän kyseiseen kantaan (ja mielellään ristikoihin) liittyviä kommentteja.
2. iso S9.8.2007 klo 14:45
Tarkistin, joko kanta on noteerannut Lee Hazlewoodin kuoleman (4.8.2007). Ei ole. Samalla törmäsin nimeen Lee Hazelwood, joka on Imdb:n mielestä tehnyt pariin elokuvaan laulut "This town" ja "girl on death row". Netistä haettujen tietojen perusteella näyttää siltä että ne on säveltänyt Hazlewood eli kyseessä on sama mies mutta lukihäiriöinen nimi.

Joko virhe on syntynyt Imdb:ssä tai nimi on elokuvan krediiteissäkin kirjoitettu väärin (tahallaan tai vahingossa). Edellisessä tapauksessa sivu pitäisi poistaa ja sen alla olevat tiedot yhdistää oikeaan nimeen. Jälkimmäisessä tapauksessa sivulle pitäisi lisätä maininta oikeasta nimestä (Baron Lee Hazlewood) ja oikealle sivulle laittaa krediitteihin maininta "as Lee Hazelwood".

Nimen oikeaa kirjoitusasua arvailin ja ihmettelin jo 1960-luvulla kun Hazlewood levytti Nancy Sinatran kanssa. Vaikeaa se on edelleenkin ja jos pitäisi arvata niin menisi luultavasti väärin yhdeksän kertaa kymmenestä.

Kannan sisältöön voi lähettää päivityksiä (vaatii rekisteröitymisen). Lähetin tästä asiasta nootin. Ans kattoo tapahtuuko mitään ja jos niin milloin. Kuolinpäivästä eivät ota ilmoitusta vastaan ellei kyseessä ole kokenut päivittäjä jolla on moitteeton päivityshistoria. Olen pari vuotta sitten ilmoittanut kahdesta mahdottomasta syntymäajasta (31. marraskuuta puuttuu minun allakastani) ja noilla meriiteillä ei vielä ansioidu. Korjaukset kyllä silloin toteutettiin.
KOMMENTOI

Pakolliset kentät merkitty tähdellä *