KESKUSTELUT > RISTIKOT > TAVURISTIKOT

3460. Tavuristikot

Eki19.6.2007 klo 10:13
Tavuristikoiden laatijoista monet yrittävät löytää mukavia uusia risteäviä tavuja tehtäviinsä.

Tuossa Paksun Pelikaanin tavuristikkoa juuri laatiessani tuli eteen tilanne, jossa oli tarjolla ihan uusi tavuristeys.

TI-KI-TALK ja TALK-KI tai TALK-KU-NA olisivat menneet mukavasti ristikkäin. Ajattelin kuitenkin ensin mainittua hieman liikaa erikoissanana ja vieläpä englannin kielisenä. Jäi panematta.

Teinkö oikein vai olinko ihan hölmö?
2. Olavi Kivalo19.6.2007 klo 14:18
Oikein teit hölmö :-)
3. iso S19.6.2007 klo 14:49
Sana olisi herättänyt sekä ihastusta että vihastusta. Joidenkin ratkojien kannalta teit siis aivan oikein, joidenkin kannalta hieman väärin. Jälkimmäisiltä jäi elämys saamatta mutta eipä varmaan yksikään ratkoja kitise tavuristikon ratkottuaan: muuten ok mutta missä on TI-KI-TALK?

Näiden ryhmien ja hälläväliä-joukon prosenttiosuuksia voi vain arvailla, mutta ristikkoa ja vaihtoehtoa näkemättä (rohkeasti oletan sen olevan kelvollinen kun olet ennenkin laatinut) olen sitä mieltä että et tehnyt väärin, kuten tavallisesti :-)

Kielimiinuksen lisäksi sanan arvoa heikentää se että Tiki ei enää pelaa aktiivisesti. Puhe ei ole varmaan lakannut mutta nyt valmentajana ja kommentaattorina sillä ei ole enää sitä hyötyvaikutusta joka saatiin vastustajien kuumenemisen kautta.

Paljonkin huonompia "pakkorakosanoja" on nähty ja tullaan näkemään. Sikäli sen käyttöön ei ole estettä, jos ristikon muut ansiot sen avulla kohenevat. Erikoisristikossa (Jääkiekkolehteen tai vastaavaan) se sopisi vaikka laadinnan lähtökohdaksi.

Eikö tämä vanha viisaus ole aika hyvä: jos joudut miettimään voiko sanaa käyttää, sen käyttämistä on syytä välttää.
4. tonimikael19.6.2007 klo 16:35
Iso S: "Jälkimmäisiltä jäi elämys saamatta mutta eipä varmaan yksikään ratkoja kitise tavuristikon ratkottuaan: muuten ok mutta missä on TI-KI-TALK?"

:D
5. Jaska19.6.2007 klo 20:50
Mutta voi kitistä tässä ja nyt, että väärin teit. Ainakin siinä tapauksessa, ettei olisi ollut piilotavua. Koviksessa sekin olisi ollut hyväksyttävä. Jos sana olisi ollut ristikon tuleville ratkojille outo, niin suurimmalle osalle olisi apua ollut tarjolla perhe- / sukulais- / tuttavapiiristä. Sadoiltatuhansilta suomalaisilta jääkiekon seuraajilta tulisi kuin apteekin hyllyltä vastaus pehmisvihjeeseen ESALTA NHL-KAUKALOISSA KUULTU. Keskiksestä pois Esalta, koviksesta lisäksi NHL-.
6. Olavi Kivalo20.6.2007 klo 00:16
Tikitalk vois sopia paremmin vauvan peppuun kuin ristikkoon. Ja tavuristikko (tavis) on ylipäänsä syvältä riippumatta, onko kovis vai pehmis .
KOMMENTOI

Pakolliset kentät merkitty tähdellä *