KESKUSTELUT > RISTIKOT > IS KESÄRISTIKOT

3458. IS Kesäristikot

Eki18.6.2007 klo 09:42
Tässä pitkästä aikaa vähän informaatiota/mainosta/puffia.

Otsikko on kaksimielinen ja sen voimassaoloaika kummassakin suhteessa alkaa huomenna.

Tuttuun tapaan Iltis aloittaa Kesäristikoiden sarjan jokaisessa lehdessä elokuun puoliväliin asti. Voittona on 500 euron matkalahjakortti joka päivä.

Huomenna ilmestyy myös IS Kesäristikot, 36-sivuinen ristikkolehti, jonka saa IS:n mukana ja vain IS:n mukana kahden euron lisäpanostuksella. Esim. huomenna saa siis 3 eurolla ja 20 sentillä tiistain RistikkoExtran ja IS Kesäristikot. Juhannusnumerossa on Alfin Alkuvuoden vaikein, Pehmis on Kesäristikko ja PS-osiossa on kahdella aukeamalla kolme isoa ristikkoa. Nuo ja IS Kesäristikot maksavat 4 euroa ja mukana tulee tuhti juhannuslehti tietysti myös.

IS Kesäristikoiden sisällöstä sen verran, että pääpaino on luonnollisesti helpoilla ristikoilla, mutta vaikeusasteet etenevät alusta ja lopussa on huipentumana Tonin kolmitähtinen.

Tehtävät ovat kaikki nelivärisiä ja tavallisia kuvaristikoita täydentämässä ovat kaksi kryptoa, valintakrypto, kaksi avoristikkoa, tavuristikko, piilosana, sanakenno, sotkis (sivun anagrammiristikko), sanaristit, kääntis ja limis.
2. Jukkis18.6.2007 klo 10:11
Onkos tuossa 36-sivuisessa lehdessäkin käytössä se IS:n nerokas ja kuluttajaystävällinen periaate, että jokainen ratkaisu pitää lähettää omana tekstiviestinään?
3. Eki18.6.2007 klo 11:00
Tekstarit pitää lähettää yksitellen, mutta puhuin sinne sellaisen taulukon, jolla voi yhdessä kirjeessä lähettää kaikki ratkaisut. Kaikki ristikot ovat palkintokilpailuja ja kaikista jaetaan rahaa, yhteensä n. 2200 euroa.
4. Jukkis18.6.2007 klo 11:16
No mutta, hienosti toimittu. Vois jopa ihan omalla rahalla ostaa tommoisen.
5. tonimikael18.6.2007 klo 14:23
Eki: "Tehtävät ovat kaikki nelivärisiä"

Omasta puolestani voisin sanoa, että itse käytin ainakin viittä... :)
6. Eki18.6.2007 klo 14:25
Me poistettiin jokaisesta yksi, eihän tässä väreillä rehvastella.
7. Eki19.6.2007 klo 08:26
Nyt sitä saa. Se on semmoinen, jossa on Frangén kannessa ristikkonäyttelyn verho niskassaan.

kesän ensimmäiset matsat siis siitäja tämän päivän Teemun TiistaiPehmiksestä.
8. Eki19.6.2007 klo 08:26
Kuten huomaatte, jälkimmäinen kappale jäi oikolukematta.

Kesän ensimmäiset matkat siis siitä ja tämän päivän Teemun TiistaiPehmiksestä.
9. Römpsä19.6.2007 klo 09:07
Ekille kiitos vinkistä , tässähän tulloo kiire kaoppaan !
10. iso S19.6.2007 klo 10:19
Puff, tuo mainoslohikäärme on hönkäissyt ristikkolehteen yli tusinan erilaisia tehtäviä viemään tilaa kuvaristikoilta? No, meitä on moneen ristikkoasemaan joten olkoon sitten jokaiselle jotain, kunhan kuvisfanaatikoille on eniten. Parempi 36-sivuinen kaikilla mausteilla kuin 12-sivuinen puhtaana käteen. :-)
11. Mummu19.6.2007 klo 11:38
Tässä onkin tulossa hikinen viikonloppu, kun on Iltiksen ristikot, Kesäristikot, Hesarin ristikot, juuri tulleet Sanaseppo-ristikot ja kaiken päälle Juhannus. Lienee paras ilmoittaa lähipiirille sairastavansa erittäin tarttuvaa ja vaarallista kulkutautia, joka vaatii eristysselliä.
12. Eki19.6.2007 klo 11:46
Kesäristikot-lehdessä on vastausaikaa elokuulle asti.

Kuvaristikoita on Kesäristikoissa jo nyt niin maan perusteellisesti, että kyllä nuo muut tehtävät ovat oikeutettuja. Sitä paitsi lähes pelkkiä kuvaristikoita sisältäviä lehtiä on varmasti tarpeeksi.
13. Jukkis30.6.2007 klo 17:46
Täytyy oikein ihailla, miten selkeät ohjeet ovat osanneet laatia IS-kesäristikot -lehden vastausten postittamiselle. Ei ole mennyt journalistikoulutus hukkaan.

"Kuoren vasempaan yläkulmaan merkintä IS-RISTIKKO XX (X = ristikon numero) ja tehtävän yhteydessä kysytyt kirjaimet."

Siis jos ristikon numero 59 ratkaisukirjaimet ovat APINASIKA, niin lähetettäessä pitää kirjoittaa kuoren vasempaan yläkulmaan että
IS-RISTIKKO 5959 APINASIKA.

Miksihän se numero pitää sinne tuplana laittaa ja miksihän ratkaisu pitää kirjoittaa kuoren ulkopuolelle?

"Merkitse kuponkiin lähettäjän nimi ja osoite sekä haettava kirjainrivi."

Mihin ihmeen kuponkiin? Miksi ne kirjaimet pitää laittaa toiseenkin kertaan, kun ne on jo laitettu sinne kuoren vasempaan yläkulmaan?

Ylläolevista ohjeista on pääteltävissä, että tarkoitus on ollut, että jokainen ratkaisu lähetetään eri kuoressa, eli 28 kirjettä, jos ratkoo kaikki. Niinpä, miksi postin käyttäjät laitettaisiin eriarvoiseen asemaan tekstiviestivastaajiin nähden? Jos viimeksimainituille suodaan etu saada lähettää 28 eri tekstiviestiä ratkaisuina, niin miksi postittajille ei annettaisi samaa etua?

Nyt kuitenkin Eki on tosiaan saanut jonkilaisen mielenhäiriön aikaan toimituksessa ja ohjeiden ohessa on taulukko, johon voi kirjoittaa lehden 28 tehtävän 9-kirjaimiset ratkaisut. Olisko tämä nyt se "kuponki"? Ei siinä kyllä ole paikkaa nimelle ja osoitteelle, mutta kyllähän ne siihen reunaan jotenkin mahtuu.

"... voit täyttää tämän taulukon ja lähettää sen ohjeiden mukaan."

Minkä ohjeiden? Muuta ohjetta kuin edelläsiteerattu ei ole. Jos on ratkonut kaikki, niin pitääkö sinne kuoren vasempaan yläkulmaan kirjoittaa kaikkien 28 ristikon numero kahteen kertaan ja sitten kopsata sinne vasempaan yläkulmaan vielä 28 kpl 9-kirjaimisia ratkaisuja taulukosta eli kupongista? Mahtuuhan ne siihen varmaan, mutta toteutuuko "vasen yläkulma" -vaatimus kaikkien osalta?

Tai ehkäpä tarkoitus onkin, että ratkoja ottaa taulukosta 27 kopiota ja laittaa jokaiseen saamaansa 28 taulukkoon yhden tehtävän ratkaisun, nimensä ja osoitteensa ja lähettää ratkaisut 28 eri kirjeessä, joiden jokaisen vasemmassa yläkulmassa on ohjeiden edellyttämät tiedot.
14. RA30.6.2007 klo 18:28
Autan vähän:

Tekstiviestiohje: "Kirjoita viestiin... ... tehtävän yhteydessä kysytyt 9 kirjainta."

Tehtävien yhteydessähän ei ole KYSYTTY mitään kirjaimia, mutta ohje tarkoittaa, että tehtävissä on numeroitu 9 ruutua, joihin ratkojan saamat kirjaimet (vain yksi kirjain / yksi numeroitu ruutu!) lähetetään vastauksena.

Postitse: Jälleen sama juttu. Ks. yllä. Käsittääkseni kuoreen merkintä käy oikein hyvin. Suosittelen A4 -kokoa ja pientä käsialaa.

Kuponki: "Merkitse kuponkiin lähettäjän nimi ja osoite sekä haettava kirjainrivi." Pikkuvinkki: Haettava kirjainrivi on aina 1-9! ;-)

"Jos voitto osuu kohdallesi, soitamme sinulle" tarkoittaa, että kannattaa pitää ikkunat ja ovet auki. Ainakaan meillä päin ei soitot (edes Ämy-Rock) tahdo kuulua muuten. Erityisesti postitse vastauksensa lähettävien on hyvä muistaa tämä.
15. RA30.6.2007 klo 18:33
Vielä yksi vinkki: Kannattaa laittaa mukaan musiikkitoivomus. Ymmärtääkseni Iltis mielellään (tietysti mahdollisuuksien mukaan) soittaa tai soitattaa juuri sen.
16. Eki30.6.2007 klo 21:08
Olin minäkin aika äimänä, kun taulukossa ei nimen ja osoitteen paikkaa ollut, mutta kyllä sen voi lähettää liittämällä jonnekin tietonsa ja voi voittaa siinä missä yksittäin soitellutkin.
17. Eki30.11.2007 klo 14:20
Tänä aamuna lähti painokoneisiin IS Jouluristikot ja tulee lehtipisteisiin tiistaina ihan samalla konseptilla kuin Kesäristikot.

Tunnette lehden siitä, että tällä kertaa Frangén on hiippalakissa.

Tahdomme Juhani Tolvasen kanssa kiittää kommenteistanne! Niiden perusteella pyrittiin vastauskuponki nyt saamaan sellaiseen muotoon ja sinne sellaiset tekstit, että ei olisi ärsyttävvyyksiä ja/tai typeryyksiä.
KOMMENTOI

Pakolliset kentät merkitty tähdellä *