KESKUSTELUT > RISTIKOT > FREETIME/KEVÄT/2007/RISTIKKO

3412. FreeTime/kevät/2007/ristikko

Ultsi18.5.2007 klo 18:30
Sain ym. lehden "liikelahjana". Vau, mikä ristikko! Tosi upea pääkuva! Sisältöä yritän täytellä.
2. Utelias putelias18.5.2007 klo 21:29
Kuka sen ristikon on laatinut? Onko Vipnova vielä lehden kustantaja?
3. airisto18.5.2007 klo 21:59
Ks.
http://www.vipnova.fi/FREETIME_KEVAT_netti.pdf
4. Olavi Kivalo19.5.2007 klo 08:36
Upeus ja Kroatia-aiheisuus löytyvät enintään taustakuvasta.
5. Kravattimies20.5.2007 klo 03:58
Miten voikin olla niin tuhruisen epäselvä kopio minulla!

Vasta sitten, kun olin ratkaissut ristikon oikein, tajusin, että NILSin alla olevat NOPAT (väärä tulkintani aluksi) sisältävät tavut ZO- LA. Kankaiden piilokirjain piti hakea netistä. Muuten OK.
6. Olavi Kivalo20.5.2007 klo 09:52
Tämä yhden tähden eksemplaari kuuluu joukkoon nimeltä sumea ristikko. Siinä missä laatija tavanmukaisesti sumeuttaa vihjeen käsitteellisesti, tässä sumeutus on visuaalista samaan tapaan kun Hesarin ristikoissa. Visuaalisesti sumeassa kolmen tähden ristikossa ruuduista on ääriviivat poistettu.
7. Ultsi20.5.2007 klo 21:26
Minusta se pääkuva on niin söötti!

Nyt, kun se oli täällä nähtävänä nettiversiona, oli se kyllä aika paljon hämärämpi kuin painoversiossa, kuten muutkin vihjeet. Kuka söi bitit?

Tätä palstalla esiintyvvää, täysin teilaavaa, palindromihenkilöä, joka selvästikään ei ole edes ratkonut koko ristikkoa, en minä kyllä ymmärrä, ellei kysymys ole korkeamman tason fiduilusta?
Mutta voihan ja saahan se olla mielipidekin?

Ratkaisussa kompastelin keskiaukiossa, "Zolat" näkyy kyllä lehdessä selvästi. joten ei ollut Kravattimiehen tulkintaongelmia.

Ratkaistu!
8. Libero21.5.2007 klo 17:44
Silmissä sumeni, kun huomasin, että tulostin alkaa tyrkätä väripainosta koko 68-sivuisesta lehdestä, vaikka koetin heti tarkentaa tulostustilaukseni pelkkään ristikkosivuun. Onneksi ehdin jarrutella niin, että lehdestä tuli paperiversiona ristikon lisäksi vain kaksi mainossivua.

Ristikko oli lajissaan letkeä ja pääkuva söpö. Tällaisia "ekstroja" on välillä kiva ratkoa, kun joku - tällä kertaa airisto - ystävällisesti heittää linkin. Laatija oli aivan suotta helpottanut vihjettä KUUMEETTOMUUDET antaessaan ratkaisusanan piilokirjaimen. Mikä muu siihen olisi voinut tulla kuin K?

Puhekuplan EN PYRI! -vihjeestä tuli mallikas sana, samoin muun muassa vihjeestä PEHMOT. Kovin suuresti en hurmioitunut ratkaisusanasta, jonka vihjeenä oli TULLIRAJOITUKSETON. Oli sanassa kuitenkin mittaa, ja ääkköset kuitatkoot sanan mahdolliset heikkoudet.

Uuttakin opin. En ollut koskaan kuullut, että viisikirjaiminenkin MYY VIINAA. Uteliaisuuttani googletin vastaussanan.
KOMMENTOI

Pakolliset kentät merkitty tähdellä *