KESKUSTELUT > MUUT AIHEET > EUROVIISUT II

3393. Euroviisut II

Pena3.5.2007 klo 18:09
Ensimmäinen säie täällä:

http://sanaristikot.fi/keskustelut/index.php?ryhma =1&p1=vast.php&p2=info_3.php&id=667&alku=930&t=k2

Uutta viisuasiaa tänne. Kerran ne vain Suomessa pidetään!!

d=)
2. corona3.5.2007 klo 20:26
Hyvä Pena!

Olen tässä jo odotellutkin, että milloinkas sitä tohtii noin niikuin julkisesti vuohivirsukansan viisukarkeloista pamista.

Toivottavasti Mr. Murphy ymmärtää olla saapumatta kisapaikalle, vaikka ko. herran läsnäololla saisimme valtavasti mediahuomiota osaksemme.
3. Jukkis3.5.2007 klo 21:19
No veikkauksia:

Veikkaus 1: Hanna Pakarinen pääsee finaaliin.
Veikkaus 2: Hanna on 10 parhaan joukossa.
Veikkaus 3: Veikkauksista 1 ... 3 vähintään kaksi pitää paikkansa.
Veikkaus 4: Veikkauksista 1 ... 4 vähintään kolme pitää paikkansa.
....
Veikkaus N: Veikkauksista 1 ... N vähintään N-1 pitää paikkansa.
4. JPQ3.5.2007 klo 22:20
Hanna pakarinen tippuu melkein tai pääsee melkein jatkoon ja sijoittuu hännille sinne minne suomi aina kuulunut ja tulee kuulumaan niin kauan kun täällä otetaan vain sekulia kisoihin.
5. Eki3.5.2007 klo 22:22
Millaista musaa Juha-Pekka haluaisi edustuskappaleeseemme?
6. Jukkis3.5.2007 klo 22:31
"hännille...aina kuulunut ja tulee kuulumaan.."

JPQlla vähän lyhyt muisti? Ei yllä ihan viime vuoden toukokuulle asti?
7. corona3.5.2007 klo 22:56
Jännityksellä odotan Hannan salaisia suunnitelmia. Hän on ilmoittanut aiheuttavansa puheenaihetta kisojen jälkeenkin sijoituksestaan riipumatta; saaden yleisön ihastumaan tai ärsyyntymään esityksestään.

Oma ehdotukseni on iki-iha Elovena-tyttö -look. Se olisi niin suomalaista puhtaimillaan. Lordi edusti Menninkäistä ja nyt Hanna edustaa Päivänsädettä.

"Säde vastas: "Peikko kulta,
pimeys vie hengen multa,
enkä toivo kuolemaa.
Pois mun täytyy heti mennä;
ellen kohta valoon lennä,
niin en hetkeäkään elää saa!"
8. Tsööts4.5.2007 klo 20:32
Pakarinen ei tipu mihinkään tänä vuonna - viime vuoden voittajamaan edustajana on automaattisesti finaalissa.
9. Jukkis4.5.2007 klo 21:17
No näinhän minäki tuolla veikkasin.

Seuraava veikkaus: Ruotsi ei voita. Joku Balkanin maa voittaa.
10. iso S4.5.2007 klo 22:49
Jotenkin järkeni niksahtaa Jukkiksen veikkauksissa, jos tarkoituksena on että veikkaukset kolmosesta alkaen ovat aina oikein.

Edellisen vuoden voittajamaalla on finaalipaikka ilman karsintoja, joten ensimmäinen veikkaus on teoriassa oikein.

Finaaliin tulee yli 10 maata ja äänestys on arvaamaton, joten veikkaus 2 voi mennä pieleen. Silloin veikkauksesta 3 tulee paradoksi koska se laskee itsensä mukaan. Veikkaus kolme pitää paikkansa, jos se pitää paikkansa, mutta se ei pidä paikkaansa, jos se ei pidä paikkaansa. Tule siinä sitten hurskasta hullummaksi.

Pari porsaanreikää:

Hanna on valittu Suomen edustajaksi ja suomella on voittajamaana finaalipaikka, mutta onko silti täysin varmaa että Hanna päsee finaaliin? Entäpä jos sirkuksesta karannut lihava kameli istuu hänen päälleen ja häntä kuljettava ambulanssi törmää leipurin autoon sillä seurauksella että Hanna tukehtuu pullaan? Kylläpä jää silloin finaaliin pääsemättä, pahoin pelkään.

Entäpä jos sirkus pitää kamelinsa paremmin huostassa, Hanna todellakin pääsee finaaliin ja sijoittuu kymmenettä huonommalle sijalle? Meneekö toinen veikkaus silti välttämättä pieleen? Eihän sinä puhuttu mitään sijoituksista vaan paremmuudesta ja kukahan senkin määrittelee! Jukkiksen intresseissä on olla sitä mieltä että Hanna on paras, lähinnä parasta tai ainakin kymmenen parhaan joukossa, olipa joukko mikä hyvänsä. Silloin hän saa (kamelit poissulkien) loistavan ennustajan maineen.

Muuten olen sitä mieltä että "Musta sulhanen" olisi pitänyt valita. Se on niin ihanan kornilla tavalla sisällöltään perisuomalainen (jonkinlaisella ylikansallisella kantripoljennolla ryyditettynä) että olisi ollut mielenkiintoista nähdä miten se uppoaa muissa maissa ja kuinka syvälle.
11. Jukkis10.5.2007 klo 15:36
Eipä täällä pahemmin euroviisut porukkaa kiinnosta?

Nyt kun noita on nähnyt, ja erityisesti kuullut*), niin kylläpä on Georgialla hyvä biisi. Aivan mahtava. Tyypillistä kyllä, ainakaan vedonlyöjät ei siihen juurikaan usko. Ääliöt.

Serbia ja Bosniakin on aika hyviä. Ja Andorran skeittipunkki on kiva. Ja yllättäen huomaan tykkääväni Islannin biisitäkin. Ja Bulgarialla on jänskä kipale.

Yllättävän hyvätasoinen skaba. Taidan ryhtyä euroviisufaniksi.
12. Jukkis10.5.2007 klo 18:13
No jos minä sitten vaikka keskustelen itseni kanssa.

Näköjään tuossa vuodentakaisessa viisusäikeessä tuli neuvottua että Suomen seuraava edustaja sais olla "Nuori reipas rokkibändi (ilman kajalia; äsken mainitsemani DE olisi mainio), biisissä vahva melodia, jossa parhaista lähteistä varastettua mukana niin paljon kuin laki sallii."

Andorrassa näköjään lukevat näitä juttuja kun varastivat ideani.

(Ja tarkemmin ajatellen ei tietenkään vedonlyöjät ole ääliöitä kun eivät Georgian puolesta vetoa lyö. Vedonlyönnin päämäärä on tietysti voittaa, js silloin ääliö on se vedonlyöjä joka Georgian kuvittelee voittavan. Ei mitään mahiksia.)
13. corona10.5.2007 klo 19:54
Täällä pidetään nyt matalaa profiilia, eikä haluta näyttää todellista luontoa. No rehellisesti sanottuna, en itsekään tiedä mistä kirjottaisin: kilpailukappaleista/esiintyjistä vai ylipäätään kisajärjestelyistä ja siihen ympätystä Suomi-kuvasta. Jälkimmäinen vaihtoehto vie nyt pidemmän korren, joten lopetan oman osuuteni allaoleviin ajatuksiin.

Tämäniltainen karsinta näyttää meille sekä muille maille vierahille, miten Yleltä homma hoituu ja jos hyvin, niin ainakin epäonnistumisen painolasti on poissa harteilta ja kansa voi hengittää vapaasti aina lauantaihin asti.

Yksi asia on takuuvarma: kaikki 42 osallistujamaata kehuvat järjestelyjä kaikkien aikojen upeimmaksi ja me olemme otettuja, kunnes seuraavana vuonna uusi maa panee vielä paremmaksi, etc. Siis ei mitään uutta auringon alla.
14. corona11.5.2007 klo 01:16
Onnea ja menestystä Bulgarialle, Unkarille ja Slovenialle, joista erityisesti Unkarin kappale oli mahtava (bluesdiggari kun olen).

Ohjelma sujui ilman hässäkkää, joten kaikki hyvin. En tiedä miten upealta esiintyjien mukaan vaihtuva, värikylläinen tausta näyttää paikanpäällä, mutta kotisohvalta katsottuna nopeasti vaihtuva tempo valaistuksessa teki ohjelman rauhattomaksi. Tosin siellä oli myös hyvin onnistuneita heijastuksia, jotka sopivat kappaleen tunnelmaan erinomaisesti.
15. Jukkis11.5.2007 klo 08:28
Hmm, telkkarin poppimusiikkiohjelmassa rauhatonta menoa.... Siinäpä tosiaan jotain uutta ja ennennäkemätöntä.

Mutta pääasia että Georgia jatkaa. Ja Serbia. Ja Andorra saikin tippua, kyllä sitä nyt jonkinlaista melodiaa pitäis laulajan pystyä ylläpitämään livenäkin.
16. iso S11.5.2007 klo 09:07
Viisainta pitääkin matalaa profiilia ettei leimautuisi. Eilisen Hesarin mukaan noin puolet euroviisufaneista kuuluu sellaiseen vähemmistöön että heidän taipumuksiaan on pidetty sairautena ja toteuttamista plus toteuttamiseen yllyttämistä rikoksena, ei niinkään kauan sitten.

Teknisesti ohjelma sujui kuin ammattilaisilta ja juontajatkin selvisivät kunnialla ja takeltelematta. Kielitunteja oli otettu. Lapsellinen kliseemäinen yleisön innostaminen olisi saanut jäädä vähemmälle, olisi voinut luottaa siihen että tapahtuman perinteet ja ulkoiset puitteet olisivat riittäneet. Mikko esitti juontajaa niin uskottavasti että tuskin Paasonen olisi pannut paremmaksi. Jaanassa olin havaitsevinani jonkinlaista mielistelevää veikistelemistä. Syntyi mielikuva pikkutytöstä joka on joutunut hieman liian suuriin puitteisiin, mutta eipähän juontajilla niin kauhean suurta roolia tässä ollut eikä rima pudonnut vaikka vähän värähti. Jää nähtäväksi miten finaalissa sujuu pisteiden vastaanotto.

"Postikortit" olivat ihan ok, samoin alkushow. Tanssii tähtien kanssa -ohjelmassa nähtiin kyllä vaivattomampia nostoja kuin kyseisen kisan tuomari tässä esitti! Pitäisikö treenata pattia vai hankkia kevyempi/ponnistusvoimaisempi pari? Äänestyksen aikainen numero meni minulta yli hilseen mutta enhän minä mitään taiteesta ymmärräkään.

Kappaleista ei noussut minulle yhtään suosikkia. Tarvittaessa olisikin kyllä voinut jakaa kappaleet kolmeen ryhmään: ehdottomasti ei jatkoon, hällä väliä, suosittelen jatkoon. Onneksi ei tarvinnut. Tulos meni osittain arvioni mukaan, osittain selvästi ristiin sen kanssa. Paljon oli huutamalla laulamista mutta Andorraa lukuunottamatta useimmat lauloivat ihan nuotista tai ainakin läheltä vierestä.

Monessa maassa luotettiin tuulitunnelissa testattujen säärien lumovoimaan. Moldovan mummokin oli päivitetty sellaiseen versioon että parasta ennen -päiväykseen on vielä reilusti marginaalia. Esimerkiksi Puola sai kuitenkin huomata ettei tällainen turvatakuu ole riittävä.

Nopeasti ja huomaamatta lavastukset, kalustukset ja soittopelit vaihtuivat kappaleiden välillä. Hommaa tietysti jouduttaa se että mitään soittimien piuhoja ei tarvitse kytkeä kun porukka on vain soittavinaan.

Jossain vaiheessa juontajat puhuivat selin yleisöön. Tätä voisi pitää epäkohteliaana. Toisaalta se antaa tilaisuuden näyttää samalla yleisöä sekä touhuta kameran näkemättä lavan asetuksien kanssa. Minun siistiä silmääni häiritsi sama mikä on nähty aikaisemminkin: finaaliin pääseviä julistettaessa kuoret heiteltiin huolettomasti, jopa tarkoituksellisen näyttävästi huitsin nevadaan. Tämä on roskaamista ja antaa väärää esimerkkiä. Kuoret olisi pitänyt laittaa taskuun tai niitä varten olisi pitänyt olla roskis. Sen tuomisestahan olisi voinut saada näyttävän tai huumoripitoisen pikku shown samalla kun olisi päästy fiksuun toimintatapaan.

Iskelmäradiossa annettiin eilen kuuma vinkki. Hannan sijoittuminen finaalissa on jo etukäteen tiedossa. Yhtye on lavalla taustalla ja Hanna sijoittuu sen eteen.

Pisteet sähkötekniikalle.
17. Jukkis11.5.2007 klo 09:19
"Jää nähtäväksi miten finaalissa sujuu pisteiden vastaanotto."

Heh.

Eihän mitään piuhoja tarvisi kytkeä vaikka oikeasti soittaisivatkin. Pisteet radiotekniikalle.

Lisää oleellisuuksia:

Se Modovan housuton giltsi oli kyllä... Laskeekohan se sitä edessä olevaa riepua vielä hiukka alemmaksi finaalissa? Ja kummalta näkyy enemmän: Moldovalta vai Venäjältä?
18. Eki11.5.2007 klo 09:54
Mulla on semmoinen vamma, että unohdan melkein kaikilta aina sen kotimaan eli nyt kun täällä puhutaan siitä ja siitä maasta, en ole varma, kenestä puhutaan. Paras apu on ollut jonkun lehden sivusta, jossa on kaikki edustajat kuvineen. Silloin pysyy Eki hyvin kärryillä, mistä on kyse. Hiljakseen tietysti opin joitakin varmasti, mutta vähemmistöön se jää.

Oli huvittavaa katsoa Viihdeuutiset uusintana kisan jälkeen. Sveitsin kuuluisa Dj BoBo hehkutti, että viimein Sveitsi huomataan ja ovat suosikkeja.

Jatkoonhan ei mennyt yhtään läntisen Euroopan maata. On toki vaikea sanoa, liittyikö se mitenkään esitysten laatuun, sillä monet idemmät maat tekevät parempia biisejä. Ja mm. Viro teennäisellä esityksellään ei päässyt jatkoon. Heh, tajusin just, että Israel ei onneks mennyt jatkoon.

Viihdeuutisissa Englanti hehkutti voitonmahiksiaan ja kertoivat lähteneensä kerrankin kunnon popkappaleella liikkeelle. No juu, Englannin kappaleet eivät ole viime vuosina juuri ihastuttaneet, eikä tämäkään, ellei pääse sen lentohenkilökunnan camp-huumorin tuolle puolen.
19. Tsööts11.5.2007 klo 16:49
Oma suosikkini oli Andorran nuorten miesten veikeä punk-popbiisi, mutta eihän se tietenkään mennyt jatkoon. Pojat olivat Blink-182:tensa ja Greendaynsa yms. kuunnelleet. Lämmitti vanhan punkin sydäntä! Eivät vain ymmärrä hyvän musiikin päälle Euroopassa:-)
20. corona11.5.2007 klo 17:10
Kiitti Tsööts, kun muistutit tuosta poikabändistä; olisi sopinut musiikkinsa puolesta finaaliinkin. *Tälle porukalle oli valittu napakymppiin osunut taustakuvapläjäys.
Se toimi tosi saumattomasti esiintyjien ja ennen kaikkea kipaleen ehdoilla.

Koska Jukkis heitti vähän pyyhkeitä taustagrafiikkakritiikistäni (ihan ok ei siinä mitään), niin jotten itseäni vielä perusfossiiliksi julistuttaisi, *kehuin ainakin yhtä onnistunutta suoritusta.
21. Eki12.5.2007 klo 15:40
MTV3:n uutisten valopöytä on niin häikäisevä ja inhottavasti välkkyvä, että nämä kisat ovat olleet lepuutusta silmille.
22. Juhani Heino12.5.2007 klo 16:03
Tuli katsottua semifinaali samalla kun juteltiin kaverin kanssa. Oma suosikkini (kaikkien biisit ensikuulemalta) Tsekki ei päässyt jatkoon. Näyttää siltä ettei rokki oikein menesty, joten taitaa Hannallekin käydä huonosti.
Unkari ja Georgia erottuivat positiivisesti, muista ei jäänyt oikein mitään vaikutelmaa. Paitsi Israelista kökkö sellainen (onneksi ei päässyt finaaliin) ja Itävallasta tosi räikeä valoshow: tuli tosiaan mieleen että "Get a life"...
23. RA12.5.2007 klo 16:31
Minun suosikkeja olivat Islanti ja Kroatia. Molemmat tippuivat. Että semmoista.
24. jepsjuu12.5.2007 klo 16:36
Heikohkosti tänä vuonna seuranneena eipä osaa sanoa muuta kuin että jotenkin taso olisi laskemaan päin. Varmoja mitallisteja on tänäkin vuona varmaan Kreikka, vaikka en ole ehdolla olevaa laulua edes kuullutkaan. Mutta Kreikkaa äänestävät välimerenmaat, vanhat itäblokin maat sekä pohjoismaat (etenkin Ruotsi), jotta noinhan noita varmoja pisteitä kerätään.
Itäiset maat ovat kasvattaneet laulujen määrää, jotta vanhat mannereuroopan maat ovat jäämässä auttamattomasti paitsioon.

Lordin voiton jälkeen olisin suonut Suomelle edustuskappaleeksi laulutaidollisen esityksen (jotain Tarja Turusen tyyppistä), jotta maailma näkisi, että Suomessakin ostaan laulaa kauniisti että modernisti. Siispä toivoisin, että Slovenian tuon tyylinen laulu menestyisi, koska siinä oli myös hyvä sävel.

Oliko se Georgia, jolla oli melko hyvä esitys, mutta vaikea sanoa, kuka pärjää, kun ei ole kaikkia kuullut.
Idols-aikana kyllä Hanna Pakarista kehuskelinkin laulajaksi, ja onhan se sitä jokseenkin, mutta edustuskappale on melko raskas kuunneltavaksi, jotta enpä jaksa uskoa sen menestykseen.

Mutta Suomi löi maalin....
25. Eki12.5.2007 klo 16:41
Jotain Tarja Turusen tyylistä eli Katra? ;)

Katran ensilevy on teilattu aika laajallsa sektorilla.
26. jepsjuu12.5.2007 klo 17:16
En kyllä tiedä Katran laulutaidosta, mutta jos hän oli ehdolla, niin ei ehdokaskappaleissa ollut oikein minun mieleistä, mitä niitä vähän kuuntelin.
Tarja Turusella tarkoitin itse Tarjaa, jos hänelle olisi sorvattu tyylikäs kipale, niin olisi voinut odottaa jotain. Hänhän olisi jo rutinoitunut esiintyjä, että taitoa tuollaisiin kisoihin olisi riittänyt. Mutta tuostahan on turha jossitella, kun ei sellaisita ole ollut ; )
27. Eki12.5.2007 klo 17:24
Suomalaisesta laulun osaamisestahan tuli näyttöä välikappaleissa. Mutta joo, kyllä Tarja oikealla kappaleella olisi meille yksi parhaista edustajista.
28. Vähemmän ideaali12.5.2007 klo 20:05
Lähettäjä: iso S 11.5.2007 klo 09:07
"Viisainta pitääkin matalaa profiilia ettei leimautuisi".

Homofobi kaiken lisäksi?
29. Tuomas L.12.5.2007 klo 20:27
Kids Top 20 tänä aamuna...

Mia: "Aiotteks te äänestää Hannaa?"
Lapset kuorossa: "Jooooo!!!!!"

Jotenkin kyllä epäilen, että saattaa jäädä aikomukseksi...
30. RA12.5.2007 klo 22:40
Olipa hyvä tuo Unkarin biisi. Kuulin sen nyt eka kerran kunnolla.
31. RA13.5.2007 klo 01:03
SE oli sitten Serbia. Että semmoista.
32. Kravattimies13.5.2007 klo 04:47
"Varoitamme joka kerta iltaan saakka. Ellet halua kuulla euroviisutuloksia, sulje korvasi nyt!"

Tällainen euroviisuvaroitus annettiin aikaerosta johtuen tänä aamuna Australian ABC:n 24 tunnin uutisradiossa.

Televisiosta finaali tulee vasta parhaaseen katseluaikaan illalla.

Eilen näytettiin tunnin mittainen Finland Zero Points ja sen perään viisujen "semifinaali".

Ennen kuin kertoi kolmen menestyneimmän maan nimet uutisradiotoimittaja lisäsi: "Okei, minäkin suljen korvani nyt!"
33. Jukkis13.5.2007 klo 12:56
Toiseksi paras voitti. Paras oli kahdestoista.

Tekiköhän Irlanti jonkinlaisen pieleenlaulamisennätyksen?

Jälkikäteen huvittaa ruotsalaisten etukäteisuho. Ja toki myös suomalaisten. Jos kisat jatkuu nykymuodossaan, niin taitaa olla Suomella paluu aikoihin ennen Lordia. Uutuutena se, että myös Ruotsi saa jatkossakin tuta, millaista on olla viisuhylkiömaa. Siihen asemaan on näköjään esim. Ranska ja Espanja päässeet. Ja tietysti Britit.
34. Eki13.5.2007 klo 14:05
Miten läntisen Euroopan maa voi päästä semifinaalista finaaliin?

Miten läntisen Euroopan maa voi saada finaalissa yhtään pistettä itäisen puoliskon maalta? (Ei niitä ainakaan paljon herunut)

Läntiset maat antavat ainakin toistaiseksi aika vuolaasti pisteitä idän puolelle.

Olisihan se toki aika kauheaa äänestää läntistä maata vain siksi, että itäpuoli ei saisi lisä-ääntä.

Minulla ei todellakaan ole mitään itäisen puoliskon maita tai ihmisiä vastaan ja heidän kappaleensa ovat toki keskimäärin parempia, mutta eivät lopputulokset ja finaalipaikat pelkästään musiikillisista syistä ja todellisten mieltymysten perusteella ratkea.
35. täh13.5.2007 klo 15:45
Seuraavassa äänestyksessä pitäisi pisteitä jakaa Haagin sotarikostuomioistuin.
36. Eki13.5.2007 klo 16:00
Tuo oli ihan hyvä kommentti, ei tämä niin vakavaa ole.
37. iso S13.5.2007 klo 17:22
Oli miten oli, äänestystapa vaikuttaa vahvasti tuloksiin. Aika erilaisia listoja saataisiin jos rinnakkain olisi neljä tapaa:
- musiikin ammattilaisista koostuva asiantuntijaraati
- "kansan pienoismalli" -raati (satunnaiset henkilöt, mutta kansaa vastaava ikä- ja aluejakauma)
- nykyinen puhelinäänestys
- postikorttiäänestys

Saattaisipa sekin vaikuttaa aika vahvasti jos pisteet painotettaisiin suoraan väkilukujen suhteessa tai jollakin väkiluvun funktiolla (neliöjuuri, logaritmi) niin että pienten kansojen ääni ei olisi yhtä vahva kuin suurten. Tämä ikään kuin ennustaisi oletettua levymyyntiä.

Entäpä jos pistelasku muutettaisiin niin että jokainen antaisi kouluarvosanan kaikille muille maille kuin itselleen ja keskiarvo ratkaisisi? Tämä luultavasti nostaisi niitä maita jotka saavat nykyisin melko hyviä pisteitä sieltä täältä ja jäävät muualla juuri "pistekynnyksen" alapuolelle. Vastaavasti sijoitus putoaisi niillä mailla jotka jakavat mielipiteet voimakkaasti: huippupisteitä ja pohjalukemia, mutta ei siltä väliltä. Nykyinen pistelasku ei rankaise jumboksi jäämisestä. Sijat 11-24 ovat tasan yhtä arvottomia.

Yksi tärkeä muutos ainakin pitäisi saada: Pisteistä valtaosan pitäisi määräytyä sen mukaan, kuinka paljon kapple muistuttaa sen maan esitystä jolla on nimissään kisojen piste-ennätys! :-)
38. corona13.5.2007 klo 18:05
Tässä tulokset:

1. Serbia 268 pistettä
2. Ukraina 235
3. Venäjä 207
4. Turkki 163
5. Bulgaria 157
6. Valko-Venäjä 145
7. Kreikka 139
8. Armenia 138
9. Unkari 128
10. Moldova 109
11. Bosnia-Hertsegovina 106
12. Georgia 97
13. Romania 84
14. Makedonia 73
15. Slovenia 66
16. Latvia 54
17. Suomi 53
18. Ruotsi 51
19. Saksa 49
20. Espanja 43
21. Liettua 28
22. Ranska 19
23. Iso-Britannia 19
24. Irlanti 5

Suomalaisilla ei ole mitään hävettävää sijoituksensa suhteen, sillä päihitimmehän Ruotsin (tack Sverige). Tulosten perusteella vakiomaat (maksumiehet) Saksa, Ranska, Espanja ja Iso-Britannia pärjäsivät vieläkin huonommin. Eli jos laitamme länsiblokin paremmuusjärjestykseen, Suomi oli toiseksi paras Kreikan jälkeen.

Hannan osalta ei ole moitteen sanaa: kappaletta oli sovitettu "pehmeämmäksi", joten siihen tuli paljon intensiivisempi lataus alkuperäiseen verrattuna.

Komiikkapuolesta vastasivat Joulupukki ja Krisse Salminen. Kiitos asianosaisten, tämän jälkeen ei suomalaisten tarvitse ottaa stressiä tulevista viisukoitoksista. Vakavasti otettavaksi jääkin enää vain kilpaurheileminen Suomi-verkkareissa!
39. Jukkis13.5.2007 klo 19:27
Itä vs. länsi -asetelmaa valaisee hieman seuraava tuloslista, jossa on laskettu mukaan vain ns. länsiblokin antamat finaalipisteet. Niillä pisteillä lopputulos olisi:

1. Serbia
2. Turkki ja Ukraina
4. Unkari
5. Venäjä
6. Bulgaria
7. Kreikka
8. Armenia
9. Romania
10. Bosnia-Herzegovina
11. Ruotsi
12. Moldova
13. Suomi
14. Valko-Venäjä
15. Saksa
16. Espanja
17. Georgia
18. Latvia
19. Iso-Britannia
20. Slovenia
21. Makedonia
22. Liettua
23. Ranska
24. Irlanti

Todellinen tuloslista:
http://www.yle.fi/eurovision/main.php?id=4413

Että sittenkin aika lailla turhaa loppujen lopuksi on tuo lännen valitus tämän valossa. Länsi-Euroopankin mielestä idästä tulee parempia euroviisuja.

Jos semifinaalipisteistä olisi otettu vain lännen antamat huomioon, niin Georgia, Makedonia ja Moldova olisi tippunut pois finaalista, ja tilalle olisi tullut Portugali, Islanti ja Andorra.

Semifinaalissa vaikutus on hiukka isompi.
40. Kravattimies14.5.2007 klo 03:25
Euroviisujärjestelyjä, näyttämöefektejä, valoja, värejä, ohjausta yms. kehui moneen kertaan aivan oikein se brittiselostaja Terry Wogan, jota Australiassa kuunneltiin televisiosta tänä vuonna. Erinomainen show!

Valikosta otin Australian alatekstit mukaan, joten pystyin lukemaan laulujen sanat vaikka sloveniaksi. Osa oli käännetty englanniksi.

Viisujen välissä oli mukavia tarinoita Suomesta. Niitähän sanotaan postikorteiksi. Yhdessä sellaisessa aihe sivusi Savonlinnaa ja siinä tekstitys huvitti, kun se postikortti käännettiin oopperaksi Semolinassa (semolina = mannaryyni).
41. JTak14.5.2007 klo 09:18
Kyllä viisuissa länsieurooppalaisetkin voivat pärjätä, kunhan laittavat kisoihin tarpeeksi hyvän kappaleen ja esiintyjän. Takavuosilta muistuu mieleen esim. suomalainen Lordi.
42. Jukkis14.5.2007 klo 10:13
Joopa, mutta ilmeisesti se länsieurooppalainen kappale ja esiintyjä pitää sitten olla jotenkin ihan poikkeuksellinen, että se Itä-Euroopastakin saisi merkittävästi pisteitä. Niinkuin Lordi oli.

Tietysti olisi hyvä että lännessä saataisiin aikaan edes sellaisia biisejä, jotka kelpaisi edes länsieurooppalaisille. Semmoiseenhan esim. Britannia ei näköjään kykene. Ruotsi menestyi viime vuonna aika hyvin tällä menetelmällä. Mutta voitto vaatii myös Itä-Euroopan pisteet, ja kyllä asia taitaa olla niin, että ne pisteet sieltä itäeurooppalainen maa saa helpommin kuin länsiseurooppalainen maa.

Kyllä minusta ainakin on aika selvää että esim. Romanialla (nyt 84 p.) on Itä-Eurooppaetua, joka esim. Ranskalta (19 p.) puuttuu. Jos Ranska olisi esittänyt Romanian kappaleen ja päinvastoin, niin ihan saletti on, että Romania olisi saanut vielä enemmänkin pisteitä, ja Ranska vähemmän. Noihan oli hiukka samanhenkisiä biisejä.

Todistaahan tuota ei voi, ihan näppituntumalla vaan lämpimikseni spekuloin.
43. Eki14.5.2007 klo 10:41
Aika pitkälti samaa, mitä Jukkis yllä sanoi, yritin minäkin omassa kyselytuokiossani esittää.

Tulkinta on toki pienestä kiinni, sillä jos vaikka otetaan Ding-dinge-dongin suomalaislevytys, joka on liki identtinen tuon 70-luvun viisuvoittajakappaleen alkuperäisversion sovituksen kanssa, niin silti se on suomeksi pieni tylsä huonoosti laulettu hömppäpoppiesitys (paljon enempää ei voittajaesityskään kyllä ole mutta silti...).

Lordin voitto perustui mm. valtavaan etukäteiskiertueeseen ja yhtyeen itsensä aiheuttamaan ennakkokohuun. Bändi oli monien maiden lehdissä ykköspuheenaihe ja esiintyi mm. Englannin omassa finaalissa. Vaikka kappalekin oli hyvä, niin ei sillä yksin olisi menty jatkoon. Vääränlaisella promootiolla olisi voitu olla viimeisiä ja täysin naurunalaisia.

Puhutaan paljon, että kansainvälisesti tunnetut artistit tulevat nyt kisoihin. En usko, että HIM tai The Rasmus olisivat muulla kuin aivan nappikappaleella jatkossa semifinaalista. Niiden suosio monissa itäisen Euroopan maassa saattaisi auttaa, muttä sitä nolompaa olisi tippua finaalista.

Sanottakoon nyt kuitenkin, että Serbia ansaitsi voittonsa ja biisin loppu on hienosti rakennettu musiikillisesti ja visuaalisesti. Sen sijaan kakkonen Ukraina on mielestäni juuri niitä, jollaisia ei välittäisi nähdä ja kuulla, siis kappale oli kammottava - mutta toki niin ylikammottava, että ehkä se alkoi jo naurattaakin. Onhan voittaja ennenkin ollut typerä, ei se olisi ollut kuin n. 19. kerta.
44. JTak14.5.2007 klo 11:59
Eihän euroviisujen pisteytys ole ikinä reilua ollut, joten ei tämä mikään uusi ilmiö ole. Nyt sentään pisteitä antavat maassa asuvat ihmiset, eivätkä tuomariraadit, joiden oli aina pakko antaa pisteitä naapurimaan kappaleelle oli se miten huono tahansa. Sama suuntaus tosin tuntuu jatkuvan nytkin, sillä aika monesti naapurimaalle meni iso kasa pisteitä. Taso oli tämänvuotisissa viisuissa surkea, eikä noista kappaleista mitään jaksaisi kuunnella enää myöhemmin esim. levyltä. Islannilla oli mielestäni ihan jees kappale, mutta eivät päässeet edes finaaliin.
45. corona16.5.2007 klo 11:52
Euroviisujen jälkeen suomalaista elokuva- ja musiikkitaidetta nautitaan Cannesissa tulevana viikonloppuna.

Mukana ovat myös Hartwall-spektaakkelissa esiintyneet suomalaisartistit: Lordi ja Hanna Pakarinen sekä tietenkin Joulupukki promotoimassa elokuvaa 'Joulutarina' tai sitten jotakin muuta (ehkä Koskenkorvaa), koska suomalaisen kulttuurin edistäminen Joulupukin avustuksella on jo maan tapa.
p.s. Areenalla pukin roolissa oli Kari Väänänen.

http://www.filmikamari.fi/page.php?id=5&news_id=24 1
46. Töks töks16.5.2007 klo 13:03
Euroviisuissa piti esiintyä myös Apocalyptican. Mutta esiintyikö se? Vai olinko niin tällissä etten huomannut.
47. corona16.5.2007 klo 13:09
Jep, taisit missata väliaikanumeron, missä sellohevarit esiintyivät akrobaattien ym. sirkustaiteilijoiden musiikillisena taustatukena.
48. Pena2.3.2008 klo 09:18
"Teräsbetoni on voittanut Suomen karsinnan vuoden 2008 Eurovision laulukilpailuun. J. Aholan säveltämä, sanoittama ja sovittama kappale "Missä miehet ratsastaa" keräsi superfinaalissa rekisteröidyistä puhelin- ja tekstiviestiäänistä 38,9%.

Toiseksi karsinnassa sijoittui Kari Tapio kappaleella "Valaise yö" (ääniä 33,9%)ja kolmanneksi Cristal Snow kappaleella "Can't Save Me" (ääniä 26,5%)." (YLE)

"- Emme aio vaihtaa esityskieltä, koska Suomen kielessä on hauskoja jippoja, Teräsbetoni antoi esimerkiksi." (IS)


Onnittelut Teräsbetonille, ja plussat Suomen kielestä!
49. JTak2.3.2008 klo 10:13
Harmi ettei noita suomen kielen jippoja kuulla ainuttakaan tuossa edustuskappaleessa:
.http://youtube.com/watch?v=CLI4pl8YU9Y
50. Pena21.5.2008 klo 10:27
Ei jippoja mutta jostain syystä minnuu jaksaa huvittaa "ja tuvassa lämmin kamiina". Pojilla itseironia kohallaan?

Huh hah hei ja finaalipaikka tuli!


"Huh! Hah! Huh! Hah!
Huh! Hah! Huh! Hah!

Olkoon myrsky sekä viima
Ja tuvassa lämmin kamiina
On kunnia ja miehuullisuus
Suorittaa velvollisuus

Maailma on kylmä vaikka
On ehkä lämmölläkin paikka
Kentät kutsuu sankareita
Eikä suinkaan pelkureita

Missä miehet ratsastaa
Siellä lampaat ei voi laiduntaa
Missä miehet ratsastaa
Siellä kuulee susien ulvontaa

Huh! Hah! Huh! Hah!

Olkoon edessä tuhoa
ja takana lemmen lumoa
On miehellä velvollisuus
muistaa urhoollisuus

Ei kukaan voi välttää kipua
Ja vain elämän virrassa lipua
Kentät kutsuu sankareita
Eikä suinkaan pelkureita

Missä miehet ratsastaa
Siellä lampaat ei voi laiduntaa
Missä miehet ratsastaa
Siellä kuulee susien ulvontaa

Missä miehet, missä miehet ratsastaa
Missä miehet, missä miehet ratsastaa

Missä miehet ratsastaa
Siellä lampaat ei voi laiduntaa
Missä miehet ratsastaa
Siellä kuulee susien ulvontaa

Missä miehet ratsastaa
Siellä lampaat ei voi laiduntaa
Missä miehet ratsastaa
Siellä kuulee susien ulvontaa

Missä miehet... Hah! Huh! Hah!
Missä miehet... Hah! Huh! Hah!"
51. Matti21.5.2008 klo 15:22
Mitenkähän Kari Tapion Valaise yö olisi pärjännyt. Sitä emme koskaan saa tietää. Vain arvailla.
52. ö21.5.2008 klo 16:27
Tämä riimi:

Missä miehet ratsastaa
Siellä lampaat ei voi laiduntaa

on vähän pliisu.

Keksisikö kukaan mitään muuta, mitä sen paikalla olisi voinut olla?
53. Jaska21.5.2008 klo 16:39
Missä miehet ratsastaa
siellä haistellaan hevonpaskaa.
54. PP21.5.2008 klo 18:40
Missä miehet ratsastaa
sitä aavista ei vaimotkaan.
55. iso S21.5.2008 klo 18:54
Missä miehet ratsastaa
siellä naiset katsastaa

(jälkimmäisen rivin voi tulkita tasapuolisesti molemmin päin, eli sopivasti ajatuksen kulmaa suuntaamalla objektista tulee subjekti.)
56. RA21.5.2008 klo 19:04
Missä miehet ratsastaa
siellä vieterit ne vain paukkaa

(tarkoitin niitä leikkikenttien vieteriheppoja, mitä luulitte)
57. PP21.5.2008 klo 19:18
[RA: Tottakai ajattelin heti vieteriheppoja, eihän nykyään enää käytetä hetekoita!]
58. Jukkis22.5.2008 klo 20:53
Tähän voisi vaikka laittaa jotain hajamietteitä.

Bosnian biisi on aivan käsittämättömän hyvä. Ranskan hiukka Air-tyypinen elektropoppis on aika mainio. Serbialla on hieno mahtiponsiballaadi. Toivottavasti Ruotsin tämänkertainen muovimimmi tippuu jatkosta. Venäjän laulu on ihan kamala. Espanja on hauska. Belgiakin oli hauska, mutta tippui.
59. Jukkis22.5.2008 klo 23:23
Sitten voisi vielä sellaisen havainnon julkituoda, että Suomen esityksen yksi vahvuus on se, että esittäjän ympärillä ei huseeraa kummallisia nykimisliikkeitä tekevää permantovoimisteluryhmää, kuten melkein kaikilla muilla mailla.
60. RA22.5.2008 klo 23:24
:-D
61. jupejus22.5.2008 klo 23:48
Ensimmäinen semifinaaliosuus meni näkemättä ohi, mutta tuskin siinä mitään niin tärkeätä saattoi olla, kun tässä toisessa osiossa oli noinkin hyvä taso jäljellä. Tässä toisessa osuudessahan oli mm. naapurimaat Ruotsi ja Tanska, sekä Islantikin, että tuolla puhelinäänestysryhmittymällä olisi ollut oletettavaa, ettei Suomi olisi selviytytynyt jatkoon. Suomen onneksi Suomi sai vain pohjoismaista Norjan äänestysmaaksi (jolla on varsin kelpo esitys itselläkin - videon nähnyt).

Mutta tässä toisessa semifinaalisarjassa tietenkin ykköseksi nousee Ukraina ja lähes samaan jos ei parempaankin samanvertaiseen suoritukseen yltää Malta Vodkalla. Esityksessä oli ytyä ja voimakas kokonaisuus.

Albanialla oli hyvä-ääninen nuori laulajatar ja hyvä lauluesityksesltään oli myös Georgia. Turkin rokkikin soi melkoisesti ja Latvian merirosvoesitys varsin hyvää perinteistä Euroviisukabareeta.

Islannin esitys yllättävän voimakas ja Ruotsin Hero on levyllä parempi... kun lavaesiintymisessä oli jotain keinotekoista. Monta hyvää esitystä.
Ei muuta kuin odottelemaan tämän erän tuloksia, pääseekö noista yksiköään finaaliin vai meneekö taas se veisupuolen laulu Svetisistä kuin loganin aikoihin (toivottavasti ei) ; )
62. jupejus23.5.2008 klo 00:02
Äsken päättynyt äänestys. Äänestyskommentti: Hyvin meni tulokset. Maltan heikkous on tietenkin se, että sillä ei ole tehokkaita äänestysnaapureita, mutta sen laulussa oli jotain hyvää, täytyi olla... tai sitten ei ; )

Mutta hyvä Ani Lorak - finaalin menit (ja jokaisen ristikkoihmisen ihannenimi.)
63. ö23.5.2008 klo 08:51
Veikkaan, että voittaja tulee kolmikosta Ukraina, Serbia ja Teräsbetoni.
Venäjän kappaletta en tallenninlaiteongelmien takia kuullut.

Täysin käsittämätöntä minulle on esim Latvian ja Tanskan pääsy jatkoon. Se kertoo, etten ymmärrä musiikista mitään.
64. jupejus23.5.2008 klo 11:19
Euroviisuissa on viime vuosina tapahtunut selvää kulttuuripohjaista eroa. Pohjoismaat lukuunottamatta Suomea lukeutuu selvästi europoppi-tyyliseen musiikkiin, jota Ruotsi selvimmin palvoo vuodesta toiseen. Tämän vuoden äänestysjakautuma tuki tuota jakoa sikäli, että ruotsalaiset, tanskalaiset ja islantilaiset äänestivät vahvasti toisiaan. Kaikilla oli yhtä tasavertaista musiikkia, eikä tänä vuonna niin huonoakaan. Aiempina vuosina ollut paljon köykäisempääkin tavaraa.

Toinen suuri kulttuurialue on Aro-Aasia. Sitä edustaa monet entisen N-L:n maat. Yksi voimakas kulttuurialue on Välimern itäiset maat, joita Kreikka edustaa vahvimmin ja jota myös Ruotsi on vahvasti tukenut - ja äänet ovat kulkeneet toisin päin myös. Yksi pieni alue on Balttianmaat.

Suomi yritti takavuosina useasti päästä europopilla tai länsieurooppalaisella laulumenttaliteetilla kärkisijoille, mutta tunnetusti huonoin tuloksin. Ainoastaan Lehtinen, joka taisi eurooppalaisen sävellystekniikan pystyi kolkuttelemaan lauluillaan kärkisijoja. (Ja vieläkin se letkis löisi läpi, jos joku sitä kunnolla uskaltaisi.)
Samoin irlantilaistyylinen Viulu-ukko menestyi jokseenkin.

Suomi siis kuuluu selvästi slaavilaiseen kulttuuripohjaan. Nyt kun löydetty "hevimusiikki", jota tuetaan slaavilaismelankolisella humppapoljennolla, niin menestystä alkaa tulla.

Euroviisut, vaikka ne vuosikymmeniä tuossa ovat olleetkin, niin perustuvat kuitenkin tietynlaiseen aitouteen. Kulttuuripohja pitää olla aito, että se onnistuu. Itämaiden lisääntyessä musiikki on tullut yhä enemmän aasialaistyyppiseksi. Pohjoismaalainen tyyli jäänyt vähemmälle. Mutta tänä vuonna tuon tyylin etu oli äänestysmaiden jako.

Suomen menestys perustuu miten slaavimaissa ja Välimeren maissa Suomen kappale hyväksytään. Ruotsi, Tanska, Islanti ja Norja äänestävät toisiaan sekä muita eurooppalaisia maita. Tuskin sieltä suurta apua Teräsbetonille heruu, jos ei suomalaiset itse äänestä naapurimaiden kautta, mutta väki on vähäinen. Korkeintaan pohjoismaista Norja voi antaa ääniä Suoemlle rutkemminkin.

Suomen kappalehan on sävelmältään kenties parempi kuin Lordin kappale, mutta Lordin estys sokeerasi erikoisuudellaan. Jos Suomi pärjää tai jopa voittaa niin se suotakoon, mutta parempaa laulutaitoa ja esitystaitoa edustaa moni muu tänä vuonna. Mutta hyvät taidothan ei ole monestikaan olleet euroviisuissa minkään menestyksen tae.
65. Pena25.5.2008 klo 08:19
Euroviisujen (2008) finaalin tulokset:

1. Venäjä 272
2. Ukraina 230
3. Kreikka 218
4. Armenia 199
5. Norja 182
6. Serbia 160
7. Turkki 138
8. Azerbaidzan 132
9. Israel 124
10. Bosnia-Hertsegovina 110
11. Georgia 83
12. Latvia 38
13. Portugali 69
14. Islanti 64
15. Tanska 60
16. Espanja 55
17. Albania 55
18. Ruotsi 47
19. Ranska 47
20. Romania 45
21. Kroatia 44
22. Suomi 35
23. Saksa 14
24. Puola 14
25. Iso-Britannia 14
KOMMENTOI

Pakolliset kentät merkitty tähdellä *