KESKUSTELUT > MUUT AIHEET > IDIOOTIT ASIALLA

336. Idiootit asialla

ile25.9.2003 klo 18:55
Keskiviikkona ilmestyneessä Helsingin uutiset -lehdessä on pieni rikosuutinen.

'Rakennustarvikkeita varkaille jakomäessä'

Uutiseen sisältyy mielenkiintoinen lause:

'Kankaretie seitsemässä sijaitsevan Helsingin Energian laitoksen verkkoaitaan oli leikattu neljä ihmisen kokoista aukkoa.'

Lucky Lukessa 'Daltonit lumipyryssä' paetessaan vankilasta jokainen Daltoneista louhii muuriin itselleen oman aukon. Olisiko syytä antaa vihje poliisille?
2. iso S25.9.2003 klo 19:29
Poliisit osaavat nuo hommat neuvomattakin. Tammisaaressa on legendan mukaan päätelty reiän koosta, että murtautujia oli vain yksi.

Logiikkaa löytyy jatkuvasti näistä surullisista perhetragedioista. "Poliisitutkinnan mukaan mies ampui ENSIN vaimonsaja SITTEN itsensä." Kas kun ei koskaan päinvastaisessa järjestyksessä.
3. Kravattimies27.9.2003 klo 06:13
Olipa tuolla Turun suunnalla tullut kamala tulva. Tielaitoksen miehet veivät tien varteen varoituskyltin.

Tien varressa oli mökki, jossa asui mummo. Eräänä päivänä mummo katseli ikkunasta, kuinka joku losautti suoraan sinne tulvalammikkoon autolla. Mummo soitti poliisille: - No nyt sinne joku ajoi keskelle jorpakkoaa! Tulkaa nyt auttamaan!

Poliisit ja pelastuslaitoksen väki saapuivat paikalle, ja kahlasivat auton luo, jossa vieläkin istui hölmistynyt mies. Poliisi kysyi: - Kuissi sä täällä tämmöttis istut? Ekkö sää varotusmerkkiä nähny?

Siihen mies: - Jaa mää vai? Mä luulin et siinä lukkke "tul vaa".
4. Pena27.9.2003 klo 07:27

Ja tulvasta tulee mieleen...Oulu!
5. tjn27.9.2003 klo 08:08
Lääkäri mummolle: Se on virus
Mummoi: Sus siunakko. Mä luulin et jalas
6. Aulis27.9.2003 klo 10:41
Muonion terveyskeskuksessa oli Kulhia niminen lääkäri.
Mummo tuli lääkäriin. Vastaanottoapulainen pyysi odottamaan ja sanoi, että Kulhia tulee kohta.
Mummo alkoi marmattaa ja sanoi.
Tänne asti piti tulla. Olisinhan minä kulhia saanut
kotonakin
7. Matti27.9.2003 klo 18:26
Teksti tavaratalo Hong Kongin hyllyssä: Ostaessasi nestemäisiä pulloja tarkasta että korkki ei vuoda.
8. Ibis29.9.2003 klo 08:45
Turun Sanomat uutisoi muutama vuosi sitten tapauksesta, jossa auto oli ajanut ojaan. Autossa oli viisi miestä. Uutisen viimeinen lause meni jotenkin näin:" Yksi miehistä ajoi autoa, muut olivat kyydissä". Ahaa...
9. ile29.9.2003 klo 12:54
Kävin osoitteessa www.koulukaverit.com katselemassa, josko löytäisin tuttuja oman koulu-urani taipaleelta. Löytyihän niitä. Katsellessani erään koulun kohdalla itseäni aiemmin sekä myöhemmin valmistuneita oppilaita kiinnitin huomioni nimeen, joka tuntui löytyvän vähän joka vuosikurssilta. Ja totta. Tämä neitonen ei ollut ymmärtänyt, että tarkoitus on laittaa nimi vain sen vuoden kohdalle, jolloin on valmistunut kyseisestä koulusta. Hän on kirjannut itsensä valmistuneeksi joka ikisen koulussaolovuotensa kohdalle, ja kun kouluja on vielä useita, niin listasta on tullut mielettömän pitkä.

Kävin vilkaisemassa neidon oppilaskorttia. Siinä ei ollut tarinaa siitä, mitä hänen elämässään on opiskelun jälkeen tapahtunut, ainoastaan yksi sana: 'Sihteeri'.
10. miukumauku29.9.2003 klo 13:25
Nauratti tuo Ilen juttu, vaikka saattaapi sitä itsekin välillä olla ihan merkonoomi tai insinööri. Tai poliisi tai ristikko-...
11. Pena29.9.2003 klo 13:33
...hullu? d:)
12. 14-vuotias ratkoja30.9.2003 klo 21:46
Oulu on paras!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!

Mää on OULUSTA ja OULU on PARAS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
13. !30.9.2003 klo 21:52
!!!!! !
14. Pena1.10.2003 klo 20:40
Ohhoh, jopas OULUn poika on terhakkana. Suorastaan(!) TULVAhti ruutuun!

Mutta niin kai sitä tuossa iässä pitääkin!

d:)
15. ile1.10.2003 klo 22:31
Kuulin tänään työmaalla 'hirveän' hauskan tarinan. Se menee näin:

Elettiin 90-luvun puolta väliä. YIT oli aloittamassa työmaata Venäjällä. Suomalaiset rakentajat olivat Moskovan asemalla odottamassa junaa, joka toisi rakennusmiesten tarvikkeita - asuntovaunuja ja silleen - sekä tietysti konttikaupalla erilaista materiaalia, jota Venäjällä ei ole saatavissa.

Aikaa kului, junaa ei kuulunut. Lopulta venäläiset yhteistyökumppanit pantiin selvittämään asiaa. Oliko sataa vaunua kiskova veturi ylittänyt rajan? Kyllä. Mutta mihin lienee rajan ylitettyään suunnistanut? Sitä ei tiennyt kukaan. Koko juna oli kadonnut kuin pieru saharaan.

Suomen puolella lastattiin uusi juna, jossa tällä kertaa oli mukana aseistetut vartijat. Ilmeisesti heille oli vielä maksettu vartioinnista, sillä lasti saapui kuin saapuikin perille.

Sama tarinoitsija nimittäin kertoi toisenkin jutun.

Työmaalle tuotiin hitsausvälineitä. Mestarin piti poistua paikalta, joten hän sanoi eräälle venäläiselle, että seiso tässä ja vartioi näitä tamineita. Palattuaan tovin päästä paikalle mestari löysi vartijan, joka seisoi tiukasti asennossa, katse eteenpäin, mutta tavaroita ei näkynyt missään. Kaikki kamat viimeistä hitsauspuikkoa myöten olivat kateissa. 'Missä kaikki työvälineet on joita olet tässä vahtinut?', kysyi mestari. 'Mistä minä sen tiedän?', vartiomies tuhahti.
Tuohtunut mestari selosti työtoverilleen tapahtunutta. Kaveri kysyi: 'no maksoit sä sille?'.
'Miten niin, sehän on täällä töissä?', vastasi mesu mutta ymmärsi yskän.

Seuraavan kerran, kun työmaalle tuli rahanarvoista tavaraa, laittoi mestari saman miehen vartioimaan lastia. 'Vartioi näitä sillä aikaa kun olen poissa', mesu sanoi ja survaisi miehen kouraan kahisevaa. 'Ole huoleti', lausui venäläinen topakasti ja kaivoi taskustaan revolverin. Sillä kertaa tavarat pysyivät tallella.

Mitenkäs tämä nyt liittyy aiheeseen? No aasinsillan kautta tietysti. Eikös joku venäläinen Dostojevski ole kirjoittanut kirjan, jonka nimi on 'Idiootti'?
16. Jouni1.10.2003 klo 22:45
Liekö totta, mutta väitetään, että ainakin ennen Venäjällä toimi Kadonneiden Junien Löytötoimisto.
17. Titta2.10.2003 klo 00:05
Rakennettiinpa kerran Venäjällä saunaa. Suomalaiset asiantuntijat suosittelivat puuta lauteiden materiaaliksi. Neuvojen vastaisesti päätettiin lauteet tehdä kuparista, joka on puuta loisteliaampaa ja arvokkaampaakin. Toisella saunomiskerralla saunassa oli jo puiset lauteet.
18. iso S2.10.2003 klo 08:30
Olen kuullut saman jutun, mutta siinä sauna rakennettiin Suomessa, nimittäin Neuvostoliiton tilaamaan jäänmurtajaan. Yhden tulkinnan mukaan tässä ei ollutkaan kysymys venäläisten tyhmyydestä, vaan oveluudesta. Murtajan hinta oli sovittu eikä sitä laudemateriaali heilauttanut. Näin neukut saivat puun hinnalla kallista kuparia.
19. Hui hai2.10.2003 klo 16:24
Oulun yliopiston vanhalle puolelle oli rakennussäädösten takia kiellettyä rakentaa saunaa, mutta eihän mikään ole niin viisas kuin ihminen paitsi insinööri. Niinpä vanhalta puolelta löytyy lämpö- ja kosteuskäsittelylaboratorio. K.o. laboratorion samankaltaisuus saunan kanssa on pelkää sattumaa =)
20. ile2.10.2003 klo 18:35
Termejä on monia.

Muistuupa mieleen erään raudoittajan lausahdus kaukaa kahdeksankymmentäluvun alusta. Koitti ruokatunti. Mies astui ruokalaparakin ovesta sisään, istui pöydän ääreen ja söi eväänsä. Sitten hän tarttui pöydällä lojuvaan Jalluun, otti rennon asennon ja tokaisi: 'Jaahas, jospa sitä syventyisi hetkeksi tarkastelemaan näitä liikuntasauman leikkauskuvia.'

Että silleen.
21. Kravattimies7.10.2003 klo 07:40
SAATE

24.9.2003

Arvoisa kirjelähetyksen vastaanottaja

Teille osoitetussa kirjelähetyksessä havaittiin 22.9.2003 Oulun POSTIKESKUKSESSA VALITETTAVA KASTUMISVAURIO, JONKA AIHEUTTI ILKIVALTAISESTI KIRJELAATIKKOON KAADETTU VÄRI SOTKIEN LÄHETYSTEN PÄÄLLYKSIÄ.

Pahoittelemme tapahtunutta. Toivomme ettei kirjeenne sisällölle sattunut mitään vahinkoa.

Yhteistyöterveisin
Suomen Posti Oyj

(Kaikki ristikot ovat pilalla)
22. Titta7.10.2003 klo 11:02
Voi surku... tuo loppu aiheutti välittömän reaktion, vaikkei omalle kohdalle sattunutkaan.
23. Tytti Kulhia14.2.2006 klo 01:19
Isäni, lääk.lis. Yrjö Kulhia (1912-70) ei työskennellyt koskaan Muoniossa vaan Kemissä vähän aikaa 1960-luvun alussa. Toisaalta, koska "lääkäri Kulhia" -vitsit eivät perustu pelkkään sanaleikkiin, pyydän sukuni nimissä, että poistatte kaikki KULHIA-vitsit. Liisa Kulhian perikunta pyytää myös po. vitsien poistamista. Terveisin Tytti Kulhia Tampereelta
24. Tsööts14.2.2006 klo 09:32
Tytti Kulhia: Tosikko, vai?
25. Kaaleppi14.2.2006 klo 10:18
Varmin tapa saada jo unholaan jäänyt ( tässä säikeessä v.2003 kirjoitettu ) pikkujuttu kaikkien täällä kävijöiden uudeksi mielenkiinnon kohteeksi, on juuri tuollainen poistopyyntö.
Minä en, ja luulen ettei moni muukaan, ole moiseen juttuun ja sukunimeen ennen tätä kiinnittänyt juurikaan huomiota. Eli mahtoikohan Tytti nyt ajatella asiaansa ihan loppuun saakka?
26. iso S14.2.2006 klo 11:58
Tämä on tilanne missä on kohtalaisen helppo ymmärtää kaikkia osapuolia, mikä tarkoittaa sitä että on kohtalaisen mahdoton löytää kaikkia tyydyttävää ratkaisua. Tilanne on yhtä kimurantti kuin Muhammedin kuvat.

En siis ota kantaa puolesta enkä vastaan. Ihmettelen vain kohtaa "Kulhia-vitsit eivät perustu pelkkään sanaleikkiin". Mihin ne sanaleikin lisäksi perustuvat?

No, ainakin osa hauskuutta on siinä että kyseessä ei ole pelkkä väärin kuuleminen. Hauskuutta lisää jos tietää että joillakin murrealueilla (varsinkin pohjoisessa) on tapana puhua "hoon päältä". Minusta tämä kuuluu kuitenkin sanaleikin reviiriin enkä siis käsitä tuota muuhun perustumista.

Jos ajatus on että tarkoitus on mollata tiettyä henkilöä niin eiköhän silloin keksittäisi paljon mehevämpiä keinoja kuin nimeen tarttuminen. Lisäksi tässä jutun kärki kohdistuu nimettömäksi jäävään mummoon eikä lääkäriin, jonka ammattitaitoa tai ihmisarvoa ei kyseenalaisteta millään tavalla.
27. Antti Viitamäki14.2.2006 klo 12:27
Kas kun ei Suomen Jormat ry. tai Jortikoiden laaja suku ole jo ryhtynyt vastaavaan vastaiskuun.
28. jupejus14.2.2006 klo 12:56
Ei tuota vitsiä (jos tuota kukaan sellaiseksikaan osaa sanoa, ei ainakaan hyväksi) - niin ei tuota vitsiä voi murteiden piikkiinkään iskeä, koska tuossa h väärässä paikassa. Sen mitä tunnen pohjoista murretta, niin tuo menee samaan kastiin kun "jänkhäkin".
Muut k.o. murrealueen ukopuolella haluavat ilmeisesti esittää vitsikästä ja sijoittavat hoon heidän haluamalleen paikalle, joka tietenkin menee väärään kohtaan, joka vähiten hauskuttaa ainakin murretta omaavien mielialoja.
Vitsi on nimeä loukkaava, että sikäki Tytti oli aivan oikeassa.
29. iso S14.2.2006 klo 14:09
Siitä voi olla kahta mieltä voiko nimeä loukata. En ole ainakaan kuullut sellaisesta tapauksesta missä nimi olisi valittanut loukkaantuneensa. Tytti ja kenties muutkin Kulhiat ovat loukkaantuneet eikä aiheetta mutta se on eri juttu.

Kaikki muutkin nimeen liittyvät jutut pannaan! Tässä kaksi esimerkkiä, nämäkin ovat ennen kerrottuja mutta tällaisia ei saa enää päästää ilmoille:

Pohjanmaalla oli kaksi Raunio-nimistä veljestä, joista toinen luki lääkäriksi ja toinen eläinlääkäriksi. Heillä oli vastaanotto samassa talossa ja joskus vastasivat toistensa puhelimeen.
Kerran joku soittaja ei tunnistanut vastaajan ääntä ja kysyi, onko tämä nyt se ihmis-Raunio?

Yrjöistä puheenollen, Yrjö Littunen ja Jukka Virtanen tapasivat jollain kokkareilla. Yrjö esitteli itsensä: Littunen. Jukka vastasi välittömästi: Lirtanen.

Pyydän anteeksi kaikilta Lirtasilta ja muilta ketkä kokevat itsensä ihmisraunioiksi. Tarkoitus ei ollut loukata enkä tarkoittanut ketään sellaista henkilöä jolla olisi minkäänlaista yhteyttä todellisuuteen.
30. mor15.2.2006 klo 08:04
Huumorintajuttomuus / herkkähipiäisyys on merkillinen juttu. Olen joskus miettinyt miten hankalaa elämän täytyy olla, kun joka asia tuntuu piikkinä lihassa.

Lappilais-/lappalaisvitsit menevät minuun aivan täydestä, sillä en tunne sikäläisiä murteita, eikä minulla ole aavistustakaan, mihin se h kuuluisi lykätä. Nuo jutut vain kuulostavat hauskoilta!

Aivan samoinhan ihmiset nauravat turkulaisvitseille, joissa käytetään "murretta", jota kukaan turkulainen ei käytä. Hauskoja nekin ovat! Tai tamperelaiset, savolaiset etc.

Hymyilkää ihmiset, se on hauskaa!
31. ,-viilari15.2.2006 klo 08:15
Lukaiskaapa Oulun yliopiston professori Harri Mantilan väitöskirja " Ei meilläkhän senthän jokhaiseen sanhaan hootakhan panna !" Siitä selviää mihin se H kuuluu, lukukokemuksen jälkeen tarkkailee esim Liksomin tekstejä vähän eri silmällä kuin aikaisemmin.
32. iso S15.2.2006 klo 11:22
Minun h-tietoni on kotoisin lähinnä vitseistä ja sketseistä eikä seiso tieteellisellä pohjalla. Jonkinlainen tuntuma h:n sijoittamisesta kuitenkin on syntynyt, monilta osilta luultavasti väärä. Jokin syy ja logiikka siinä hoottamisessa kuitenkin epäilemättä on, kuten savolaisessa vokaalien lisäilyssäkin (ääntöelimistö pääsee helepommalla).

Joku aika sitten luin maitopurkin kyljestä Liksomin tekstiä nimikkolehmän hoidosta. Joku h-tehostettu sana särähti korvaani, en valitettavasti muista mikä. Oletin kuitenkin että Liksom muistaa miten kotiseudulla puhuttiin ja minä oudoksun tietämättömyteni vuoksi.

Välimerkinviilari, saan sen käsityksen että Liksom ei välttämättä olekaan Suomen korkein auktoriteetti tässä asiassa. Mantilan väitöskirjaa ei satu olemaan hyllyssäni, joten voitko antaa pienen tiivistelmän:
- onko h-säännöissä alueellisia tai ajallisia eroja
- voitko esittää säännöt tai joitain yleisimpiä lyhyesti
- miksi on väärin mennä jänkhälle syömään pulhia?

(sattuneesta syystä käytän esimerkissäni pullia, joka lienee analoginen loukkaavan sanan kanssa)
33. haloo15.2.2006 klo 13:21
Ette taida tajuta että tuo Tytti Kulhia on feikki...
34. JPQ15.2.2006 klo 13:33
Lisäksi tosiaan pohjaa vain nimeen jos muuhun eikun kertomaan ja sitä
paitsi miksei virtaset yms ole loukkaantuneet vitseistä heistäkin
kait on vitsejä väännetty.
35. iso S15.2.2006 klo 14:29
haloo: en ainakaan minä tajua, mutta minähän uskon myös että joulupukki on olemassa, wrestling on rehtiä urheilua eikä Torinossa ole yhtään epoa maistanutta.

Lääkäri Yrjö Kulhia ei ainakaan ole mielikuvitusolento eikä kaikilla Kulhioilla ole pipo kireällä. Seuraavan Tytin äiti tosin ei ole synnynnäinen Kulhia, joten geenit ovat muuta sukua:

Ritva Marja Kulhia os (nee) Ranta-aho. Ali Kulhian ja Tytti
Kulhian äiti, lupsakka Tampereen likka!
sivut.koti.tpo.fi/alikulhia/ritva.htm
36. Jaska15.2.2006 klo 15:38
Jos minä olisin pappi, en suostuisi kastamaan Huttusen tytärtä (pojasta puhumattakaan) Vienoksi, enkä myöskään Karvon poikaa Pekaksi.
37. Matti15.2.2006 klo 15:44
Jokohan mainitsin, että riemu teekkariorkesterissa oli suuri, kun saimme joukkoomme viulisti Huttusen.
38. Tuomas L.16.2.2006 klo 14:28
Rami Kukko on kuulemma ollut oikeasti jonkun nimi.
39. .-viilari16.2.2006 klo 14:52
Ihan lyhyesti: Peräpohjalaisten h:n päälle puhumisessa on sama periaate kuin pohjalaisillakin, h on vain lipsahtanut edelliseen tavuun. "mennähän- menhään". H pannaan passiivin infinitiiviin ja allatiiviin . Lähdethään saunhaan tai lähdethän saunhan, paikallisia variaatioita on. Nykynuorisolta on kadonnut tuntuma alkuperäiseen H:n käyttöön, he saattavat sanoa "sauhnaan" eli h on siirtynyt taas tavun verran alkuun. Ehkäpä seuraava sukupolvi sanoo jo hsaunaan... (viilarin kommentti).
40. iso S16.2.2006 klo 15:11
Asia kirkastui. Ei voi syödä pulhia kun on väärä sijamuoto, mutta olisi nähtävästi mahdollista selittää miten sivelhään pulhiin (kanan)munaa?

Jänkhäkin oli jupejusin mielestä tuomittava. Tässäkään virhe ei kai ole sanassa itsessään vaan sijamuodossa eli voi sanoa "lähdethään jänkhään"?

Mitään lakia näissä murreasioissa ei ole, tule eikä tilata. Jos seuraava sukupolvi alkaa yksimielisesti mennä sauhnaan, olla sahunassa ja tulla shaunasta niin tästä tulee sen sukupolven totuus. Mitäpä näistä jänkhäämään! :-)
41. Sikar16.2.2006 klo 15:29
Luulin lähettäneeni ystävälleni hyvänkin vitsin. (Kraka 27.9.2003 klo 06:13)

Poliisi kysyi: - Kuissi sä täällä tämmöttis istut? Ekkö sää varotusmerkkiä nähny?
Siihen mies: - Jaa mää vai? Mä luulin et siinä lukkke "tul vaa".

Sain heti vastauksen turkulaistarkastajalta.
Turunnettuna: "Kui sää tääl istut? Ek sää varotusmerkkii nähny?"
Ja sitten "Jaa, mää luuli et sii luki "Tul vaa".

Et simmottis.
42. marjaana16.2.2006 klo 16:27
Murteet ovat kyllä hauskoja. Vuosia sitten opiskelin kaukana kotoa ja luokalla oli väkeä vähän joka suunnalta Suomea. Vertailtiin omia murteitamme ja meillä oli kädet taskussa mm. näin:

- Kädet taskussa
- Käret taskussa
- Käet taskussa
- Käjet taskussa
43. Tsööts16.2.2006 klo 18:02
...Ja oululaisittain käet taskusa...
44. Jukkis16.2.2006 klo 20:04
... ja e-pohjalaisittain: Käret taskus.
45. Taata16.2.2006 klo 21:21
Oululaisittain: käjet taskusa!
46. Libero16.2.2006 klo 22:29
Kirjaimiin liittyy tämäkin:

"Cmabridgen yilopitson tuktimusken muakan ei ole väilä, msisä jäjretsyksessä snaan kijraimet ovat. Anioa täkreä aisa on, että esnimmäinen ja viimienen kijrain oavt oikelila paillaaoikn. Ndeiin vässliä kiameirjt vivaot olla msisä jrjeäksestssyä tahasna. Hevletin ällitsyttävää."

Jäätn lhäeten miantiesmatta. Teito kiutnekin mlulitsaa möys ritskoinladainnan snänäöt. Ekiö oeklin uepaa!
47. manaajra16.2.2006 klo 22:44
tsoi kvia!
48. JTak17.2.2006 klo 13:09
Cambridgen tutkimus on väärässä. Jos sekoittaa kirjaimet kunnolla, niin ei sanasta kukaan ota selvää ilman pohtimista.
49. tonimikael17.2.2006 klo 13:33
JTak. Ehkä se toimii paremmin englannin kielen kanssa, kun siellä sanat ovat keskimäärin paljon lyhyempiä kuin suomessa?
Waht do you tnihk? ;)
50. Jukkis17.2.2006 klo 13:41
Jeps. Jo silloin aikoinaan kun tuo juttu oli uutisissa ja myös täällä keskusteluaiheena, otti hiukka kupoliin se laiskuus, jolla asiaa suomen kieleen sovellettuna esiteltiin. Eihän parin kirjaimen paikan vaihtaminen tietenkään juuri ymmärrystä haittaa, mutta kun väitetään että "missä järjestyksessä tahansa", niin sehän ei todella pidä paikkaansa. Jos olisi sanottu että homma pätee englannin kielisessä tekstissä, niin OK, mutta kun piti väkisin yrittää tuollaisella surkealla esimerkillä soveltaa asiaa suomen kieleen.

Cbdgaieemrn ytpoolioisn tkemtuiksun maukan ...
51. Tytti Kulhia24.5.2006 klo 20:45
Koko Kulhian suvun puolesta pyydän, että poistatte kaikki Kulhia-vitsit. Kulhia-niminen lääkäri on ollut Kemissä (1960-61), ei Muoniossa.
52. iso S24.5.2006 klo 22:26
Hysteria toistaa itseään? Tuntuu jotenkin tutulta ja onkin. Kelatkaapa takaisin helmikuun 14. päivään. Siteeraan sieltä Kaaleppia:

"Varmin tapa saada jo unholaan jäänyt ( tässä säikeessä v.2003 kirjoitettu ) pikkujuttu kaikkien täällä kävijöiden uudeksi mielenkiinnon kohteeksi, on juuri tuollainen poistopyyntö."
53. Ari24.5.2006 klo 22:33
Niinpä. Itsekään en olisi sitä huomannut, ellei olisi nostettu etusivulle!
54. Ali Kulhia5.6.2006 klo 00:22
Vitsihän on hauska, kertoo isästäni, joka oli itse roisi lääkäri, vainaa tosin ollut jo vuodesta 1970. Hän käytti kotimaisia tuki- ja täytesanoja enemmän kuin ehkä minun olisi tarvinnut lapsena kuulla, mutta enempi minä itse siunailen, ihan työkseni. Tyttikin on ihan hauska, kunhan itse kertoo vitsin;-)
Serkkumme ovat taasen kovin vakavia miehiä, joita harmittaa monikin asia.
55. Ali Kulhia5.6.2006 klo 00:24
Meitä Kulhioita on kaiketi elossa 13 ja useimmat nauravat myös itselleen.
56. Tytti Kulhia21.10.2006 klo 17:57
Olipas hyvä, että keksin tehdä taas googletuksen nimelläni. En ole feikki vaan oikea ihminen. Kulhia-nimisestä lääkäristä tehty vitsi ilmeistyi jo 1970-luvulla Apu-lehden vitsipalstalla. Koulukaverini tulivat virnuillen ko. lehteä näyttämään. Sittemmin alkoivat H-vitsit levitä kansanedustaja Liisa Kulhia myötä. Häntä ja hänen perhettään vitsit eivät naurattaneet. Mies ja vanhin poika muuttivat nimensä.

Huomio kaikki tämän palstan lukijat! Kirjoittakaa Googleen hakusanaksi Kulhia ja saatte sivukaupalla "Liisa Kulhia" -vitsejä ja muutakin tietoa sukulaisistani.
57. Hakro15.3.2007 klo 21:12
Edellä mainittu Cambridgen tutkimus toimii lähinnä englannissa ja vastaavissa kielissä, joissa sanoja ei juuri taivuteta. Suomen sanat taivutuspäätteineen menevät pahasti sekaisin.
58. Tsiisus16.3.2007 klo 19:59
Hyvä Tytti!
Googlaapas uudestaan. Serkkusi Ali on ihan toista mieltä roiseista vitseistä.
59. Seppo Ranta-aho30.5.2007 klo 23:33
Nimimerkin Tsiisus takaa kyräilevä kommentoija on komeasti ulalla. Alilla ja Tytillä - kiitos omalla nimellä esiintymisestä - on näet sama isä (Yrjö) ja sama äiti (Ritva).
Näin toteaa Nurmijärveltä lapsosten ihka elävä eno Seppo Ranta-aho, kohtuullinen sanaristikkojen hyväksikäyttäjä.

Jos "Tsiisuksella" tai muulla porukalla sattuu asiaa kulttuurin kehtoon, niiin täällä esitetään tänä kesänä herra Kiven Nummisuutareita ja Kullervoa. Edellisen ohjaa Kai "Raid" Lehtinen ja jälkimmäisen Timo "tv-konkari" Bergholm.
Ja mitä Aleksis Kiveen tulee, voin vahvasti olettaa, että hän sai huikeasti aihetta Seitsemään veljekseen synnyinkylästäni Vihdin Vihtijärveltä. Olisiko aihetta muuttaa maan vanhin ja arvostetuin kesätapahtuma Kivi-juhlat Nurmijärven Palojoelta Vihdin Vihtijärvelle, Ali ja Tytti Kulhian isovanhempien seuduille? Siinä ei tosin Google auta.

Jos Kulhia-muunnosten ohella teatteri ylipäätään lainkaan kiinnostaa, voi kesäkuussa seurata myös Juha "Guru" Hurmeen ohjaamia Aleksis Kiven ja Volter Kilven lyhyitä näytelmiä samaisella Taaborinvuorella Palojoella. Että tämmöistä...
60. sonja.rosvo13.1.2008 klo 16:48
=)-
61. Kravattimies26.1.2008 klo 06:48
Tosi tulva-asiaa, vrt. Vitsi 27.9.2003 klo 06:13

Viiden vuoden kuivuuden jälkeen 3/4 Krakalandian osavaltiota on tulvan alla.

Muutama päivä sitten erään kadun joka ikiseen taloon oli murtauduttu, kaikki arvokas viety, tavarat rikottu, kuva-albumit ja kirjat heitetty alakerran lattialle mutavelliin sillä aikaa kun asukkaat oli pakkoevakuoitu tulva-alueelta.

Tyypit on saatu kiinni. Niitä oli kaksi: nuorempi 14, vanhempi 16. He tekivät todella rumaa jälkeä ainakin 20 talossa.

Poikien oman turvallisuuden takia he viettivät ensimmäisen yönsä sellissä ja sitten heidät vietiin toiseen kaupunkiin, koska paikkakunnan asujaimisto oli uhannut lynkata ne typerykset.

Suurinta tulvaa miesmuistiin oli kuvattu useista helikoptereista paljon enemmän kuin uutisissa näytettiin.

Tosi idiootteja pojat olivatkin: eihän muita ulkona liikkujia edes ollut alueella ja uutiskopterit filmasivat joka puolella!
62. Kravattimies13.2.2009 klo 06:20
Melbournen ympärillä riehuvista maastopaloista on näytetty uutisissa, kerrottu radiossa ja kirjoitettu lehdissä.

Kokonaisia pikkukaupunkeja on tuhoutunut.

Medialta on yhä pääsy kielletty joillekin rikosalueille.

Uhrien lukumääräksi on arvioitu 300.

Mieleen jääneitä muita numerotietoja:

Liekin korkeus kerrottuna kolmella pitäisi olla turvallinen etäisyys. Esimerkiksi 50 m korkealle liekille turvallinen etäisyys olisi 150 m. Sen verran pitäisi olla pelkkää hiekkaa talon ja metsän välissä.

Ennen vanhaan oli sellaisia lämmittimiä, joissa oli yhden kilowatin hehkulanka. Sellaisia lämmittimiä kaksi tuhatta jokaisella neliömetrillä vastaa tämän maastopalon kuumuutta.

Maastopaloille on taulukko nollasta sataan, jossa sata on maksimi. Tämän maastopalon luku on 320.

Erään tuhoutuneen huoltamon tankissa oli viimeksi ostetun bensamäärän hinta 6 dollaria 66 senttiä.

Nicole Kidman ja Keith Urban ovat lahjoittaneet 500 000 dollaria avustuskeräykseen.
63. turutar13.2.2009 klo 13:26
Ehkä minulta jäi jotain ymmärtämättä, koska en tajua edellä olevan tekstin yhteyttä säikeen aiheeseen. Tarkoittaako otsikon idiootti nyt minua?
64. Kravattimies13.2.2009 klo 13:36
Tarkoitti idioottia, joka on pidätetty. Nimi ei ole tiedossa.
65. iso S13.2.2009 klo 16:52
Joissakin paikoissa ehmisiä ei ole päästetty palaamaan koteihinsa. Tätä on ihmetelty ja viranomaisen selitys oli suomeksi käännettynä sellainen että sen voi ymmärtää kahdella tavalla (palaa tai palata): "jos ihmiset palaisivat kotiinsa ja siellä olisi vielä ruumiita niin..." Alkuperäisversiona tässä ei varmaan ollut mitään idiotismiin viittaavaa.
66. Matti13.2.2009 klo 17:47
Pyromaani palaa rikospaikalle.
67. Pir6.11.2009 klo 08:27
Valitettavasti pakko sanoa, ettei tuo Tytti Kulhia ole feikki. Hän on ihan oikeasti tosikoin ihminen jonka olen koskaan tavannut.
68. PS11.11.2009 klo 09:54
Keski-Uusimaassa tänään juttu otsikolla: "Ruotsalaislaivoista löytyi uppoavia pelastusrenkaita"
Eräs merimies huomasi, että pelastusrengas tuntui yllättävän painavalta. Kun hän käänteli rengasta, siinä näkyi reikä josta valui ulos useita litroja vettä - ja kun rengas heitettiin mereen, se painui pohjaan.
69. Matti11.11.2009 klo 20:09
Bisquit: Tehkööt italialaiset kouluihinsa krusifiksit Carraran marmorista. Ne tippuvat seiniltä omia aikojaan.

Clas Ohlsonilta (nimi muutettu) löytyy palovaroitin, jossa on torkkunäppäin.
70. qwertsu1.1.2011 klo 23:07
Tähän sopii kuin naula päähän Maikin ja Ekin keskinäinen kisailu kirjailijaketjussa
KOMMENTOI

Pakolliset kentät merkitty tähdellä *