KESKUSTELUT > MUUT AIHEET > LASKUJEN YM. SÄILYTYSAIKA

3352. laskujen ym. säilytysaika

corona4.4.2007 klo 10:50
Nuorimmaiseni muutti omaan kotiin avopuolisonsa kanssa hyvillä neuvoilla varustettuna - ainakin äidin mielestä. Neuvoni koskivat maksettujen laskujen (sa: 5 vuotta) ja virallisten dokumenttien, esim. tiliotteet, osamakuskuitit, (sa: 10 vuotta) säilytysaikaa. Asuntolainaan liittyvät kuitit ym. dokumenit 30 vuotta, mikä on arvioitu asuntolainan takaisinmaksun päättöaikataulu. Tytär empi moista tiukkalinjaista/-pipoista aikatauluttamista, joten tarvitsisin pikaista tietoa nykysuuntauksesta, jos jollakulla olisi parempaa tietoa kuin mitä itselläni on.

Kiitos tiedoistanne etukäteen sekä Hyvää pääsiäistä foorumilaisille!
2. Sakke4.4.2007 klo 13:39
Jos nuorimmaisesi on esim. 20-vuotias ja ottaa nykytrendien mukaisen asuntolainan eli 60 vuotta ja pamfletit pitää pitää hallussa vielä sen jälkeen 30 vuoden ajan, niin ollaankin jo Akakin iässä!

Ei kai sitä paperisälää nyt ihan vietävästi tule, jos säästää sen 5-10 vuotta kaikki vähänkin merkitykselliset kuitit esim. remonteista ja muista. Laittaa vaikka tärkeät ja suuret toiseen mappiin ja ryhmä b:n toiseen ja tästä toisesta sitten heittää hemmettiin niitä papruja silloin tällöin.

Itse olen tallentanut kaikki kuitit, jotka saattavat merkityksellistyä, vuodesta -96. Eipä niitä tuossa ole kuin nelisen mappia. Tuonkin saisi zipattua varmaan kolmeen mappiin kun heittäisi lakanneista firmoista tehtyjen ostoksien kuitit tms.
3. Pena4.4.2007 klo 16:32
Mullakin on monta mapillista kuitteja, vuodesta -88.

Mutta viime kesänä ostetusta digikamerasta ei sitä kuittia löydy! (Ei väläyttele salamiaan!) Voipi kuulemma tulla niin kalliiksi ettei kannata korjuuttaa. Kuitti kun löytys niin menis takuuseen. Woe rähmä!
KOMMENTOI

Pakolliset kentät merkitty tähdellä *