KESKUSTELUT > RISTIKOT > LAADINTAA

3332. Laadintaa

airisto26.3.2007 klo 16:41
Paikallislehti julkaisee henkilökuvan oman kylän pojasta/tytöstä, joka on saanut joinkinverran julkisuutta laadittuaan ristikoita ja saatuaan niitä julki jossain aviiseissa.
Jutussa ao. henkilö selostaa, miten ristikko alkaa syntyä tyhjälle ruutupaperille lyijykynää ja kumia, sekä päästään löytyvää sanavarastoa ja tietopohjaa hyödyntäen. Ristikko alkaa hahmottua ja siihen piirustetaan erilaisia kuvia ja keksitään sanoille osuvia sanallisia vihjeitä. Valmista tekelettä parin päivän puurtamisen jälkeen silmäillessään, laatija herkeää miettimään, että näinköhän se tapahtuu suurissa ristikontuotantofirmoissakin, vai onkohan niillä joku kone, joka suoltaa ristikkoja aina kuhunkin tarpeeseen. Markkinoinnin aika koittaa. “Meillä on sopimus firma X:n kanssa”, “Me hankimme kaikki sanatehtävät Y Oy:ltä”, “Z Oy toimittaa halvalla tarvitsemamme aineiston”. Pieni paikallislehti suostuu kuitenkin ostamaan ristikon sivun täytteeksi ja maksaakin siitä n. tunnin palkkaa vastaavan rahasumman. Turhautunut laatija-parka pistää saavutuksensa pöytälaatikkoon odottamaan “parempia aikoja”. Saattaapa ottaa muutaman kopion ja lähettää sukulaisille ihmeteltäväksi.
(Tarina on fiktiota.)
2. Eki27.3.2007 klo 09:59
Meillä Sanaris Oy:ssä ainakin ihminen tai ihmiset suoltavat aina ristikon kuhunkin tarpeeseen. Käytännössä kaikki ristikot tehdään tilauksesta eli varastoon niitä ei värkätä. Koneita toki käytetään tuotanto- ja toimitusvaiheessa ja laatiessakin useimmilla on Ristikkorenki auki.
KOMMENTOI

Pakolliset kentät merkitty tähdellä *