KESKUSTELUT > RISTIKOT > SYLVIN HELPOT HELMI-EXTRA

3294. Sylvin helpot helmi-extra

nimetön5.3.2007 klo 10:09
Ei sytytä, ei.

Etukannessa, vihje: "valkea". Yksi kirjain puuttuu: AL_A
Kannen sisäsivulla, vihje: "skaalassa". Kaksi kirjainta puuttuu: A_TEER_T

Nuo puuttuvat kirjaimet ovat "piilokirjaimia", vai mitä termiä tuollaisesta kirjaimesta käytetään, mikä ei risteä toisen sanan kanssa. Ristiin tulevat sanat ainakin näyttäisi olevan oikein.
Pelastakaa pinteestä, olkaa niin ystävällisiä, yritän viisastua ja olla kysymättä lisää neuvoja, vaikka voi tietenkin olla, että tämä on niin traumaattinen kokemus, ettei tästä toivu ikinä.
2. Eki5.3.2007 klo 10:13
Eka on vaate.

Tokassa kannattaa sijoittaa E-kirjainten väliin viiva.

Keksitkö tuosta itse? Ensimmäinen vaatii kyllä tietoa.
3. iso S5.3.2007 klo 10:24
Kun vain yksi kirjain puuttuu ja on noin selkeä vihje niin kannattaa kokeilla Googlella systemaattisesti eri vaihtoehtoja: alaa valkea, alba valkea, alca valkea, ...

Ei tarvitse mennä aakkosissa kauas.

Kun Eki ystävällisesti avitti että kyseessä on vaate niin haku "valkea vaate" johtaa ratkaisun äärelle. Tietoa kyllä tarvitaan ratkaisuun mutta kovin laaja koulutusta ei välttämättä. Riittää kun on rippikoulu ja rokotus ja siitä rokotuksestakin voi tinkiä :-)

Toinen tapaus eroaa edellisestä siinä että puuttuvia kirjaimia on kaksi, joten se on asteen verran työläämpi ratkaista mahdolisia kirjaimia läpikäymällä. Kyseessä on kuitenkin ihan normaali suomalainen sana joten vaihtoehtoja voi kelata päässään. Merkitystä ei tarvitse kysyä Googlelta.
4. Ritu5.3.2007 klo 10:32
Tuolla iso S:llä se on sitten sana hallussa. "Riittää kun on rippikoulu ja rokotus.....", heh ;D
5. Jaska5.3.2007 klo 10:34
Onko se pinne pelkkää ahdistusta vajaaksi jääneestä ristikosta vai liittyykö siihen myös taloudellinen pointti? Onko siis kyseessä palkintokilpailu, jossa ristikkojen palautusaika vielä jatkuu? Tällä sivustolla on voimassa suositus, että niihin ei suoraan paljastettaisi ratkaisusanoja. Etköhän selviä pulmastasi pikku apuvihjeilläkin. Nelikirjaiminen on kirkollinen vaatekappale. Se löytyy kaikista tietosanakirjoista, ja onhan sinulla kai googlekin käytössäsi. Aloita aakkosten alusta, ratkaisu voi löytyä yllättävänkin nopeasti! Jälkimmäinen on yhdyssana, 4 + 4 kirjainta. Mietipä piilokirjainta kumpaankin osaan erikseen, kekkaat varmasti (skaala = asteikko).
6. iso S5.3.2007 klo 11:19
Ritu: voip olla, ja hyh-henkisten mielestä sanan (kavereineen) pitäisi pysyäkin hallussa eikä singahtaa maailmalle!

Jaska: toit julki sen mistä Eki vaikeni ja minä olin hiljaa. Tuo periaate voisi olla jonkin etusivulta lähtevän linkin takana pysyvästi ja helposti nähtävänä että siihen olisi helppo tarvittaessa viitata ja vedota ilman että tiedon pihtaaminen koettaisiin alentuvaksi pottuiluksi.
7. nimetön5.3.2007 klo 12:33
Kiitos.
Se oli se viiva mikä puuttui, hetihän tuo on nähtävissä mikä sana siihen tulee.
Ekaan sanaan joutuikin googlea käyttämään.

Ja, jos mahdollista, niin nyt on vielä tyhmempi olo, mutta saa ainakin yön nukuttua.
8. Eki5.3.2007 klo 12:41
Ei noissa mitään tyhmisteltävää ole. Tällaiset kommentit auttavat sitä paitsi laatijoita ajattelemaan ristikon laadintaa yhä enemmän ratkojan kannalta.
9. iso S5.3.2007 klo 13:42
Ratkojan sokeus voi osua helppoonkin kohtaan. Itseltäni vei viime viikolla pari päivää aikaa tajuta että "pyhä" ei ole välttämättä "SANT", "SAN", "S" tai "ST" vaan se voi olla myös "SU".

Mahtavatko täällä esitetyt kommentit auttaa Sylvin laatijoita? Lehti ei ole minulle ainakaan niin tuttu että muistaisin ketkä sinne laativat. Eki, onko tietoa, vierailevatko sikäläiset laatijat täällä? No, niille laatijoille ketkä kommentin näkevät palaute on hyödyksi. Ei kai kenenkään intresseissä ole että ratkaisu kaatuu piilokirjaimeen.

Tuntuisi siltä että helpon nimellä julkaistavassa ristikossa olisi voinut käyttää nelikirjaimisen sanan piilokirjaimena jotain toista kuin sitä toista mitä käytettiin. Kyseisen ristikon muuta sisältöä näkemättä on kuitenkin paha mennä arvostelemaan. Voihan olla että ne yleisemmin tunnetut vaihtoehdot olivat jo muualla käytössä.
KOMMENTOI

Pakolliset kentät merkitty tähdellä *