KESKUSTELUT > RISTIKOT > PUPE 2/2007

3265. PuPe 2/2007

Jaska17.2.2007 klo 17:43
Onnittelut Antti Viitamäelle, joka on nyt saavuttanut uransa huipun mitä pitkillä ratkaisusanoilla sokeeraamiseen tulee. Tämän jälkeen ei mikään tällä alueella voi enää hätkähdyttää, koska saavutus on ylittämätön myös muille laatijoille. Jopa Toni Pitkälälle, jolla oli kerran 4x24 pystyaukeama. Siinä oli kuitenkin kaksi enemmän ja vähemmän keinotekoista sanaa.
AV pläjäytti nyt 3x25 vaaka-aukion täysin moitteettomine, selkokielisine sanoineen, joista kaksi löytyy jopa... stop, nyt oli lipsahtaa liikaa. Aukiota risteää koko ristikon halkovan, niin ikään korrektin 22-kirjaimisen lisäksi mm. 19-kirjaiminen, kaksi 16-kirjaimista ja yksi 15-kirjaiminen sana. Toisaalla on niin ikään luonteva 23-kirjaiminen, ja kaikkiaan yli 10-kirjaimisia sanoja on kuusitoista. Kirjainkeskiarvoa 6,6 uskallan väittää kokoaukeman ristikkojen ennätykseksi.
Lienee turhaa lisätä, että ennätysristikon vihjeistyskin on AV:n tavanomaista korkkiruuviluokkaa. Silti vain yksi vihje jäi sekä minulta että ristikon pääosin täyttäneeltä vaimoltakin tajuamatta. Pitäisiköhän siitä miinustaa...
KOMMENTOI

Pakolliset kentät merkitty tähdellä *