KESKUSTELUT > RISTIKOT > APU RISTIKKO 5/2007

3250. Apu ristikko 5/2007

Tapsa III7.2.2007 klo 15:42
Tuli vähän ongelmia, oikeassa yläkulmassa on vihje "Kettunen". En kyllä kooklettamalla löydä mitään kettusta joka tohon sopis. Nimi alkaa kai "KA"
Lisäksi tuo punainen kuvio on minulle aivan käsittämätön. Olisko siinä mies ylösalaisin pyssy kädessä? Ratkaisu voisi olla "SAPO", olenko oikeassa?
2. Pena7.2.2007 klo 15:56
"Kettunen" taisi olla tv-ohjelma?
3. iso S7.2.2007 klo 15:59
Mies pyssy kädessä voisi viitata Sapo-nimiseen dekkarisarjaan. Mies ylösalaisin, oletettavasti käsi ojossa, viittaisi siihen että käsi on tyhjä ja kyseessä on opas. Koska kuva on ylösalaisin, myös sana käännetään ylösalaisin ja saadaan opas => sapo. Pystysanalle tämä on luontevampi temppu kuin vaakasanalle. Vertaa ylösalaisin oleva lampaan kuva => sammal.

Muuten, kuten viimeksi säikeessä
http://www.sanaristikot.net/keskustelut/index.php? ryhma=0&p1=vast.php&p2=info_3.php&id=3244&alku=0&t =k1
todettiin, täällä ei pidetä suotavana paljastaa sellaisten ristikoiden ratkaisusanoja missä on vielä palautusaikaa jäljellä. Ongelman voi kuvata ja siihen voi antaa hienovaraista näkökulma-apua.

Jos kuitenkin kysyy niin vastauksen mahdollisuutta parantaa aika oleellisesti jos mainitsee kuinka monta kirjainta ratkaisusanassa on. Tässä tapauksessa veikkaan neljää, jolloin kyseessä olisi viittaus televisio-ohjelmaan missä humoristi pohtii syntyjä syviä, viimeksi nähdessäni Japanissa oli hän. Kirjankin tai kirjoja on mies julkaissu joten tiedon valo alkaa kajastaa kun laitat hakusanoiksi kettunen ohjelma tai kettunen kirja.
4. X7.2.2007 klo 16:57
Kettunen oli Markus Kajon toimittama tv-ohjelma.
5. Tapsa III7.2.2007 klo 18:46
Olen itsekin katsellut TV:stä Kettusta, kas kun ei tullut yhtäläisyys mieleen, se siitä.
Vielä kuvasta, miten se siihen dekkariin liittyy, tajuan kyllä että ratkaisu on lopusta alkuun.
6. qwer7.2.2007 klo 19:03
Hyvää iltaa lajitoverit, sanoisi Kajo, jos ohjelma jatkuisi. Japanista kertova ohjelma oli ihan hyvä, vaikka Iso S sen taas - kuten muutkin ohjelmat haluaa pitää ihan omana tietonaan. Toivottavasti hänellä on vielä ratkaisuaikaa jäljellä. Japanilaiset kun ovat maailman pitkäikäisintä kansaa
KOMMENTOI

Pakolliset kentät merkitty tähdellä *