KESKUSTELUT > RISTIKOT > TÄMÄN SIVUSTON HENKI?

3245. Tämän sivuston henki?

tonimikael6.2.2007 klo 10:56
Luin tuolla Suomi24.fi:ssä ristikkokeskusteluja ja kun siellä joku ohjasi kysymään täältä neuvoa, hälle vastattiin näin:

"Jos sieltä jotain neuvoo lähet kyselemään niin muista tsekata viestis tarkkaan ennenkuin lähetät. Ekana ne arvostelee sun äidinkielentaitos ja sit joku linkkaa johonki vanhaan keskusteluun missä ne tappelee keskenää. "
3. Jukkis6.2.2007 klo 11:38
Parempi onkin ettei noin huonolla äidinkielentaidolla tänne tule. Ja sitäpaitsi:
http://sanaristikot.fi/keskustelut/index.php?ryhma =0&p1=vast.php&p2=info_3.php&id=2569&alku=345&t=k1
4. Jukkis6.2.2007 klo 11:40
Katos, meillä aika yhtäaikainen oivallus, että miten tommoiseen viestiin tietysi pitää ensimmäiseksi vastata jotta esitetty käsitys osoittautuisi oikeaksi.
5. Eki6.2.2007 klo 12:14
Tänään kirjoitetaan kahdessakin säikeessä vähän samansuuntaista asiaa.

Sivuston perustaja kerron yhden ongelman, joka on usein tilanteena.

Joku kirjoittaa jotakin, johon on helppo tölväistä. Toivon usein hiljaieesti ja hartaasti, että kukaan ei vastaisi. Riittää kuitenkin, että YKSI sadoista sivujen seuraajista sanoo JOTAKIN poikkipuolista ja KAIKKI sivuston MUUT kirjoittajat (paitsi oma "kaveripiiri") on helppo leimata ilkeiksi, vaikkei kirjoittajalla olisi edes mitään tarkoitusta ilkeillä.

Yritetään yhdessä vielä! Eikä loukkannutakaan liian helposti.
6. iso S6.2.2007 klo 12:14
Mikä se tiety on? Mikä vastaa toiseksi jos tiety vastaa ensimmäiseksi? Opettele laittamaan pyöreämpi piste että tyhmempikin ymmärtää lauseen loppuvan. Lue opiksesi vaikka tarinoita laadinnasta niin olet edes sen aikaa pois jaloissa pyörimästä!

http://www.sanaristikot.net/keskustelut/index.php? ryhma=0&p1=vast.php&p2=info_3.php&id=1674&alku=630 &t=k1

Täällä on muuten henki niin hyvä ettei siitä tarvitse tulla urputtamaan yhtään mitään. Kukaan ei ole koskaan sanonut mitään ilkeästi ja jos asiasta huomautetaan niin ei siitä kukaan edes puoliksi täysjauhoinen vedä hernemaissiporkkanoita nenäänsä. Ikinä ei ole raastuvallakaan uhkailtu ja jos joku väittää vastaan niin haastan oikeuteen.
7. ö6.2.2007 klo 13:00
Iso S: raastupa on nykyään käräjäoikeus.

Ainahan täältä voi lähteä vaikkapa Tiede-lehden palstalle käymään sivistynyttä keskustelua.

http://www.tiede.fi/keskustelut/viewtopic.php?t=94 07&highlight=bushman
8. iso S6.2.2007 klo 13:32
ö: sitä suuremmalla syyllä ei ole uhkailtu. Olisi voitu uhkailla silloin kun uhkaukset olivat rautaa ja oikeudet raastupia ja mikäpä estäisi nykyäänkään uhkailemasta jos ei olisi se hyvä henki päällänsä. Ei uhkaillessa ole suurtakaan väliä sillä onko uhka toteutettavissa.

Voihan lataamattomalla pyssyllä ryöstää pankin kun uhattu ei tiedä uhkausta bluffiksi. Voinhan minä uhkailla vaikka sillä että kaverini Napoleon tulee ja vie sinut Bastiljiin jos et asetu. Sinä tiedät ja minä tiedän että Napoleon on kuollut, mutta tietääkö Napoleon? Jos ei tiedä niin saattaapa hyvinkin tulla. Varo vain jos minulle rupeet! Kääri hihat vaan ja Tiede-lehden orsilla tavataan!

Aikuisten oikeasti: onhan täällä ollut kaikenlaista. On provosoitu ja provosoiduttu. Enimmäkseen kuitenkin häiriköinti on ollut yllättävänkin vähäistä ja monissa tilanteissa on vaiettu viisaasti kun vänkääminen ei olisi kuitenkaan johtanut mihinkään inttämistä kummempaan. Asia ja huvi on mahtunut pienten kuohujen sekaan.

Ratkaisusanojen kysyjät ovat saaneet nenälleen, se on totta. Joskus palaute on ollut asiallista, joskus tarpeettoman töksäyttävää. Kysyjät saattavat olla ensimmäistä kertaa täällä eivätkä tiedä vallitsevasta käytännöstä. Se pitäisi jaksaa selittää maltillisesti eikä vain töräyttää tylyä eituuta.

Jotkut kysymykset ovat olleet niin sekavia että niistä ei saa tolkkua apteekkarikaan. Silloin ymmärtää jos vastaukset ovat olleet avoimen pilkallisia. Sekava kirjoittaminen ei yleensä ole osaamattomuutta vaan viitsimättömyyttä. Ei ajatella mitään vaan roiskaistaan sitä mukaa kuin ajatuksenvirta lainehtii. Aina kannattaisi lukaista tekstinsä "vierain silmin" ja hetken miettiä, voiko tuon ymmärtää sellainen joka ei tiedä mitä kirjoittajan päässä liikkuu. Muuten lukija voi luulla että siellä loiskuu.

Pieniin kirjoitus- ja kielioppivirheisiin on mielestäni suhtauduttu pääasiassa joko lempeän huvittuneesti (otetaan ilo irti kun tilaisuus tarjotaan) tai asiallisen opastavasti. Aina eivät huumorintajut ole kohdanneet jolloin on syntynyt henkisiä mustelmia. Se on harmillista kaikkien osapuolien kannalta. Joskus on ollut melko selvää ilkeilyäkin havaittavissa. Se laskettakoon ilkeilijän viaksi, ei kohteen.
9. Libero6.2.2007 klo 18:30
Kyllä sitä ihminen pystyy tyrimään Suomi24.fissäkin.

Siihen maailman aikaan, kun tämä Sanaristikot.net oli itseltäni vielä hukassa ja olin huonosti perillä siitä, mitä sopii kysyä ja mitä ei, pyysin pari, kolme kertaa ratkonta-apua Suomi24.fin ristikkopoppoolta. Ehkä kahdesti sain asiallisen ja fiksun vastauksen, mutta kolmannella kerralla tuli ensin ärräpäitä koko loppuelämäksi ja sitten vaivoin vastaus kysymykseeni. Vieläkään en tiedä, miten toimin väärin, mutta kyselemiset jätin siellä sikseen.

Tällä palstalla saa kysellä, ja melko usein - siis melkein aina - joku vastaakin. Kun silloin tällöin kysymykset jäävät ilmaan, niin parempi vaihtoehto se kuitenkin on kuin ärräpäävyöry.
10. ö6.2.2007 klo 19:52
Mitä mieltä muuten olette, onko palstan henki muuttunut sen jälkeen kun ketjut tulivat? Muistelen, että aikaisemmin puhuimme enemmän kaikista asioista maan ja taivaan välillä. Nyt on vain kaksi vaihtoehtoa: ketjut tai ristikot.

Expertus dico
11. Taata6.2.2007 klo 20:34
Olen ainakin yrittänyt puhua muistakin asioista, mutta sitten tulee kummallisia kommentteja joissa annetaan ymmärtää, että vaikeneminen on kultaa, joka tunnetusti voittaa hopean.
Nyt eilen Taatan kioski II:ssa puolestaan käsittelin Ahjo-lehden ristikkoa joten en minä ainakaan kokonaan seilaa muissa asioissa, vaikka joku niin väittäisikin. Tapinreiästä
katselijoista voi näyttää milloin miltäkin touhuni, mutta ei se nyt niin kovasti hidasta, kun on paremminkin muut asiat enemmän ehtimisiäni rajoittamassa. Ristikoita käsittelen kuitenkin päivittäin ainakin jossain muodossa.
12. tonimikael7.2.2007 klo 08:27
VArokaa ristikkokansa! Liobero (ja minä kun en kirjoitusvihreitä tee!) tuossa saattoi ymmärtämättään äidyttää yllepaukauttaneessa innon käyttää ristikossaan sanaa ÄRRÄPÄÄVYÖRY. Ihana sana! Niin on nimesi vastustajan hyökätessä takimmaiseksi vetäytyvä pelaaja. (Suom. sanat Taukki).
13. Olavi Kivalo7.2.2007 klo 09:14
Au, Liero, iihana sana, hi! Ärräpäävöyry, ryövää pärrä. Ihana sana. Hiio, reilua!
14. raukoo10.2.2007 klo 03:43
Uskoisin että Erkille lupaamani keskustelu on nyt totta. KP ja raukoo tekevät yhteistyötä.Myös Erkin kanssa puhuessani Iisalmessa ,hän oli hyväntuulinen, toivottavasti myös erkki huomaa yhteistyökuvion mahdollisuuden!ja vielä jukkis .Kaipa korjaat kirjoitusvirheet.
KOMMENTOI

Pakolliset kentät merkitty tähdellä *