KESKUSTELUT > RISTIKOT > PUNAINEN PELIKAANI 1/2007

3178. Punainen Pelikaani 1/2007

Matti30.12.2006 klo 14:26
Sivun 25 käärmeeseen haluaisin hiukan apuja...
2. Hullu-Micke1.1.2007 klo 19:16
Taskukaimasi oli eilen mukanani.

Toivottavasti Matti olet jo ihan itse pähkäillyt kärmeksen sisälmykset.
Osannen arvata, missä sulla tökkii, vaan uskoisin, että yksiksesi jäät vielä pitkäksi aikaa.

Minulla muuten on aiheeseen liittyvä laulun sanoitus 70-luvulta, jonka linkitän/kopioin muutenvaan tänne myöhemmin Ekinkin nuoruusmuistoja kunnioittaen. (jos suinkin muistan)

Matin harmiksi se ei tule nyt.

Äläkä Matti ota itseesi. On minullakin pientä puutosta jossakin lehden ristikoista, vaan en suostu apua ruinaamaan.

Se kai vaan on niin kirjoittamattoman lain mukaan, ettei yli ykkösistä liikaa huudella ratkaisuajan sisällä.
(pakko tosin itseni maanpinnalle pudottaa ja myöntää "helponkin" piilokirjaimen tuottaneen joskus suurta tuskaa.)

Vaan siinähän kai tämän homman juju lopulta piilee: Ratkaisun hakee mielellään jopa Nasan ulottumattomista, ja omatkin ennakkoluulonsa murtaen.
3. Kasperi2.1.2007 klo 16:26
Todennäköisesti minulla aukko käärmeessä ja sivistyksessä samalla kohtaa. Jätin sen hautumaan, seuraavat ristikot ovat taas suhteettoman helppoja, viimeistä aukeamaa olen tuijottanut nyt viidettä päivää, mutta kyllä se siitä. Ajattelin vilkaista sitä kärmestä vielä ennen postilootaan tipauttamista, mutta jos ei täyty niin ei täyty....
4. Matti2.1.2007 klo 19:02
Säikeen aloittanut ei ole Keravan Matti. On niin yleinen nimi, että ...
5. Jaska3.1.2007 klo 00:06
Aloitin käärmeen n. tunti sitten, valmis on. Omalla skaalalla keskis, mikä johtuu siitä, että ikää on ja erinäisiä penkkejä kulutettu. Kumia ei tarvittu kovin paljon. Sattumastahan näinkin nopea suoritus voi osin johtua. Joskus näihin menee tosiaan päiviä. Laatijalle annettava moite vihjeestä, joka on ainakin minun logiikallani vähän liian pitkä. Liekö tahallinen harhautus.
6. RA3.1.2007 klo 00:59
Jaska, sinun logiikalla "vähän liian pitkä"?? Heh.

Nimim. eräs ristikkoasi ratkoa yrittänyt
7. Hullu-Micke3.1.2007 klo 03:18
Hiljalleen niitä vinkkejä alkaa näköjään Matillekin varista. Laatija on tosiaankin nuoruusmuistoistaan onnistunut kaivamaan yli nelikirjaimisen sanahirviön ja vastaantulevatkin osuvat onneksi hieman harvemmin esiintyviksi.

Vaan kaikkien riemuksi julkaisen tässä todellisen käärmepienokaisten äidin (eiköhän toki jo ennen minuakin aseteltu)

Päästä häntään: Auringon jumala (4)
Hännästä päähän: Merkintä (4)

Lipsahti hieman asiattomuuksiin.:), vaan eihän mikään ristikkojuttu ole mitään ilman atonia.
8. Antti Viitamäki3.1.2007 klo 03:25
Tässä teille, hoopot... ;-)

Päästä häntään: Muriaanin huudahdus (3)
Hännästä päähän: Hämmästyneen huudahdus (3)

Päästä häntään: Joki (2)
Hännästä päähän: Pankki (2)

Päästä häntään: Juoma (1)
Hännästä päähän: Paidan muoto (1)

:-)
9. Hullu-Micke3.1.2007 klo 04:00
Koska Antti tarttui täkyyn, niin laitan tänne.
Olisiko joskus sinun tai teemun pupe-ristikossa ollut pääkuvassa vihjeytetty pikkuristikko.
En muista, eikä sen väliäkään.

Ristikonhan voisi laatia tyyliin ristikko ristikossa.

Aloittaisi 1x1 tehtävästä.
Ympärille 3x3, seuraavaksi 5x5

Tai jos vaativammasta 2x2
esim. taas aton aiheinen RA ja alle vaikka EI, jolloin seuraava olisi 4x4 kokoinen. Tuohon vielä helposti sanat nakkaa, mutta taitaisi 6x6 olla jo työn ja tuskan takana, jotta sanat saisi läpi kulkemaan joka osioltaan.
10. Jaska3.1.2007 klo 11:22
Ainakin Antti Viitamäellä oli PuPessa 4/2006 sen tapainen, mitä Hullu-Micke tarkoittanee.
11. Hullu-Micke3.1.2007 klo 16:20
Oli toki tarkoitus Viitamäkeä kiittää "äitikärmeksen" jälkikasvun esittelystä ikäjärjestyksessä, vaan näköjään missasin tuosta "torta på torta"- teemaisesta haasteesta.

Kiitti Jaska vahvistuksesta: Anttiahan syylliseksi alkuun epäilinkin. Varmuutena en uskaltanut väittää, varsinkin, koska en tunnustaudu arkeologiksi. (paitsi tiukan paikan tullen)

Vaan koska aiheesta en lipsu, niin vihjaan alkuperäiseen avunpyyntöön päissä olevan eri konsonantit:)
12. Kasperi3.1.2007 klo 18:36
Ei se kärmes varmasti vaikea olekaan, sen ratkeaminen riippuu hyvin paljon siitä, mistä se lähtee itselle avautumaan. Jonain toisena päivänä se olisi varmaan mennyt yhdeltä istumalta läpi, mutta nyt kävi näin että se 'akateeminen' -vihje jäi kaihertamaan..
13. Jukkis6.2.2007 klo 12:14
Kun (vielä) ei ole olemassa www-sivua, jonne ratkoja voisi mennä varmistamaan, onko Pelikaanilehden jossain ristikossa virhe vai onko ratkoja vaan tumpelo, niin kysyn että:

Punainen pelikaani 1/2007, sivu 12, Mirja Pihlajamäen ristkikko. Vasemmassa reunassa vihje "PAMAHTAA", ratkaisusana 10-kirjaiminen, sen viides kirjain risteää kuvavihjeestä tulevan 4-kirjaimisen pystysanan kanssa. Jos laitan tuohon 10-kirjaimiseksi sen ainoan, mikä minusta mitenkään on mahdollinen, niin pystysanaksi tulee sellainen sana, josta en mitenkään ymmärrä, että miten se liittyy mihinkään. Tuon 4-kirjaimisen viimeisen kirjaimen vaihdolla saisin aikaan jonkinlaisen järjen, mutta silloin tuon viimeisen kirjaimen kanssa risteävästä 6-kirjaimisesta katoaa tolkku.

Että onko kyseessä ristikon virhe vai enkö vaan tajua? Koska ratkaisuaikaa vielä on, niin ihan vaan varmistus siitä, että ristikossa on virhe tai ei ole virhettä, riittää.
14. Jaska6.2.2007 klo 12:37
Ei ole ristikossa laatijan virhettä, mutta sinulla ilmeisesti on jossain risteävässä pystysanassa. Sekä kymmen- että nelikirjaimiseen tuli aivan luonteva ratkaisusana.
15. Eki6.2.2007 klo 12:41
Vaikka säikeen otsikko on kuivuudessaan ärsyttävä, yritän koota itseni vastaamaan Jukkikselle sen alla enkä perusta uutta raikkaammannimistä säiettä sitä varten.

Sitä ennen pitää mennä vielä katsomaan sanakirjasta, mikä sellainen ristkikko on, josta on kyse.

No ei mitään, itsekin huomasin juuri kaksi tökeröä kirjoitusvirhettä sivuston henkeä koskevan säikeen kommentissani. ja tähän kommenttiin niitä tulee varmaan taas lisää itselleni tai muille korjattavaksi.

Tutkin Jukkiksen mainitsemaa paikkaa tarkasti yrittäen samalla miettiä, millaisen virheen J olisi saattanut tehdä. Se ei selvinnyt, mutta ei minusta siinä kohdassa virhettä lehdessä ole. Joku "varma" sana ilmeisesti nyt vain pettää.

(Aika monta kirjoitusvirhettä jo ensimmäisellä oikoluvulla korjasin. Jos on liian kiire saada mielipiteensä julki eikä muka ehdi oikolukea tekstiään, noin käy.. ja käy oikolukienkin. Ja varsinkin silloin, jos lähtee muuttamaan tekstiä jostakin keskeltä. Jos ei sitten oikolue uudelleen.)
16. Jukkis6.2.2007 klo 12:54
OK. Kiitos tiedosta. Näin ounastelinkin, koska varmaan joku muu noista muista tänne kirjoittelevista, joilla näyttää olevan tapana ratkaista tämmöiset lehdet täyteen samana päivänä kuin ne käsiinsä saavat, olisi asiasta huomauttanut.
17. Eki6.2.2007 klo 12:58
Joskus käy kuitenkin niin, että kuulen (todellisesta) virheestä tosi myöhään tai en ollenkaan. Kaikki varmaan silloin ovat ajatelleet, että onhan tuon joku kertonut. On tosi hyvä kuulla virheestä heti, niin ikävää kuin virheen löytyminen onkin.

Tuollaista virhesivustoa tai -osiota ajatellaan kyllä, mutta tämä viikko aikatauluineen ei anna myöten sellaiselle.
18. Jukkis6.2.2007 klo 13:16
Selvispä tuo kohta, kun osasi niksauttaa ajatuksensa uuteen asentoon. Ongelma oli vihje, jossa on kolme pisaraa ja viiva. Siihen tulee sana 12345. Minulla oli siinä oikeat kirjaimet mutta väärässä järjestyksessä, joka kuitenkin antoi ihan yhtä pätevän ratkaisusanan, eli 15342, ja silloin PAMAHTAA-vihjeeseen tuli kanssa ihan pätevä sana, jossa sitten kuitenkin viides kirjain sotki homman. Olikohan laatija oivaltanut onnistuneensa rakentamaan aika mainion ansan?
19. Hullu-Micke8.2.2007 klo 13:56
Jukkis
Vilpitön epäilysi mahdollisesta virheestä laadinnassa, sai minutkin tutkimaan ko. kohtaa uudelleen, sillä en suoralta kädeltä muistanut mitään erikoista.
Tyypillinen "Mirjan Mainio", jossa oivaltavuus näyttelee pääosaa.

Mukava tilanne osoittamassasi kohdassa, sillä alkuperäisillä sanoillasi 'pisaroihin' ja 'pamahtavaan' toteutuisi ristikko oikein, mikäli 'huoneennurkan' tilalle olisi sorvattu vihje suomalaisuuden kannattajasta, rahasta tai venevajasta.:)
Tosin ratkaisusana olisi huono, sillä ko. sanalle on vaikea löytää hyvää merkitystä sukunimen lisäksi.(ja sekin nippelitietoutta)

Itseäni tässä ristikossa ihmetyttää hieman vihje 'kela' ja sen ratkaisusana. Yhteys sanoilla on mielestäni hieman liian pitkän piuhan päässä toisistaan.

Kokonaisuus ratkaisee: Oikein mukava laatimus.:)
20. Hullu-Micke8.2.2007 klo 14:20
Peevelin peeveli.

Oikolukuun kannattaisi itsekunkin panostaa hieman enemmän.
Meni näköjään puurot ja vellit edellisen viestin lopussa sekaisin.:(
Tai eitten en ymmärrä vihjeen ja vastaussanan käsitteellistä eroa.

Sorry.
21. Zebraze8.2.2007 klo 16:32
Tuo kela ihmetytti suuresti. Mielestäni virheellinen vihje!
22. Jaska8.2.2007 klo 19:24
Nykäsen mukaan uistin tarkoittaa pelkän vieheen lisäksi myös kokonaisuutta, johon kuuluvat lisäksi siima, vapa ja herrojen paljastama ratkaisusana (no tuskin siitä kukaan hyötyy). Vihje kuului näet UISTIMESSA. Ristikkoa silmäillessäni sattui silmään täyttämättä jäänyt ruutu. Ja kas, nyt huuli pyöreenä ihmettelen, olenko näin tietämätön ja/tai tyhmä. En näet keksi vihjeen PYHINÄ PIDETTYJÄ ratkaisusanan piilokirjainta. Jos laatija on siis tarkoittanut siihen tulevaksi vain yhden kirjaimen.
23. Jukkis8.2.2007 klo 19:39
Joo, tuo PYHINÄ PIDETTYJÄ -sanan ympäristö oli kanssa hankala. Sain siihen lopulta jotenkuten kelvolliset sanat, mutta kyllä siihen iukaa purnattavaa jäi. Siihen on kanssa rakentunut jonkilainen ansa. Ehkäpä palaamme asiaan vastausajan päätyttyä.
24. Jukkis8.2.2007 klo 20:04
Jotta "iukaa"? Miettikääs sitä.
25. Lauri Kultti8.2.2007 klo 20:12
Älä huoli, Jukkis. Kyllä tuo iukaakin googlesta löytyy. Tosin lauseesi jää jossain määrin tulkittavaksi, mutta hyväntahtoinen tulkitsija kyllä saa siihen tolkkua ;)
26. Jaska8.2.2007 klo 20:15
Jukkis, jos tuo oli vihje, niin en tajua sitä. Sen sijaan hoksasin, miksi en tajunnut ratkaisusanaa. Ansapa ansa. Joten siihen ei ole minun osaltani tarvis palata.
27. Timppa21.2.2007 klo 20:28
Onkohan mulla jotain pielessä vai esiintyykö Tonin s. 30-31 ristikossa sama sana kahdessa eri yhdyssanassa?
28. Eki21.2.2007 klo 21:16
Kyllä semmoista esiintyy. Ei se ole suotavaa (varsinkaan pienemmissä ristikoissa) mutta en minä sen takia ristikkoa muutettavaksi lähetä, jos on vaikeasti muutettavissa. Tuollainenhan voi tulla vahingossakin.
29. Timppa21.2.2007 klo 21:32
Joo, ihan anteeksi annettava pieni lipsahdus, ei se ratkontanautintoa/kärsimystä paljon muuta. Sama juttu oli Kämäräisen Karin s. 13 (PaPe 1/2007) ristikossa, mutta siitä huolimatta iloisia terveisiä Savoon!
30. Jaska21.2.2007 klo 22:04
Enpä edes huomannut Pitkälän koviksessa moista toistoa. Siinä ei ollut muuta vikaa kuin taitto, josta olen ennenkin purnannut.
31. Eki21.2.2007 klo 22:48
Nyt pantiin seuraavassa Mustassa Tonin aukeama keskelle, kun Toni ei oikein tuota taitetta ota huomioon piirrellessään.
32. kari kämäräinen22.2.2007 klo 06:22
Timppa: Terveisiä sinnekin! Minulla se ei varmaankaan ole ollut lipsahdus vaan ihan tietoisesti olen sinne samoja sanoja ängennyt. Varmaan ollut joku vaikee kohta muuten edetä ristikossa!
33. Timppa22.2.2007 klo 11:36
Karik> Aika hyvä selitys! :) Kirjoitinkin aikaisemmin vähän asian vierestä; ei siinä ollut kahta samaa sanaa, mutta 2 ratkaisusanaa pohjautuu samaan kantasanaan. Ei haittaa!

(33 a:ta yhdessä kommentissa, mutta älkää siirtäkö silti tätä hömppäpuolelle. Joku alkaa vielä ketjuilla...)
34. iso S22.2.2007 klo 11:48
Sanojen toisto on mielestäni kauneusvirhe ja on makuasia miten paljon se häiritsee (jos sattuu huomaamaan). Minusta häiritsevyys riippuu melko paljon siitä miten lähekkäin sanat ovat. Jos on peräkkäin tai keskenään poikittain esimerkiksi AJAA ja AJOTAITO niin eihän se kivalta tunnu.
35. Jukkis27.2.2007 klo 08:54
Palautusaika umpeutui, joten kysymys sivun 17 ristikosta (laatija H. Salokangas):

Vihje: "KANADASTA"
Ratkaisu: NIKKARI

Ymmärrys: ??????
36. JTak27.2.2007 klo 09:09
Ainakin kanadalaisia jääkiekkoilijoita sanotaan nikkareiksi. En tiedä mistä nimitys on peräisin.
37. Jukkis27.2.2007 klo 09:50
No kappas, näyttäis tällainen käytäntö tosiaan olevan. Enpäs ole koskaan ennen moiseen törmännyt. Kertonee jotain suhteestani jääkiekkoon.
38. Antti Viitamäki27.2.2007 klo 10:11
Kertonee jotain myös Salokankaan suhtautumisesta jääkiekkoon?

:-)

Minullekin ihan outo termi - ja lisäksi ihmettelen, että vihje ylipäätään oli napattu urheilusta, vaikka sanalla on yleisempikin merkitys. Oh well.

Muuten olen sitä mieltä, että urheilu on hävitettävä.
39. Matti27.2.2007 klo 16:41
Kirvesrinnoikisi olen kuullut kadalaisia jääkiekkoilijoita kutsuttavan. Eikös niillä ole jokin pertuskan kuva pelipaidassa. Tulisiko nikkari sieltä? Kanadasta>nikkari on kyllä mielestäni huono, jos selitys on ylläoleva.
40. Antti Viitamäki27.2.2007 klo 18:30
Tiedän olevani ihan liian vähän perillä urheilusta, mutta ensimmäisenä tulee kyllä mieleen vaahteranlehti, kun kanadalaisten rinnuksista aletaan puhua.

Sen sijaan on kyllä epämääräinen mielikuva Tapparan pelipaidoista jostain vuodelta tutti ja peukalo.

Hassua, että kukaan urheiluihminen ei ole vielä rynnännyt mukaan tähän keskusteluun. Taitaa olla hiihdot kesken.
41. RA27.2.2007 klo 19:06
"Nikkari on jääkiekkotermi, joka viittaa nimenomaan kanadalaiseen pelaajaan ja pelitapaan. Nikkarihan on kyllä alun perin (ja vieläkin) tarkoittanut yleiskielessä varsinaisesti puuseppää, mutta jääkiekkoslangissa nikkari pelaa kanadalaisittain kovaa, antaa puutavaraa eli käyttää mailaa, mutta välillä myös taituroi, kuten kunnon puuseppä ikään. Nikkari-nimitys tuli jääkiekkokieleemme muistaakseni jo 1960-luvulla."
42. Jukkis27.2.2007 klo 19:58
Tuolla 8.2.2007 klo 19:39 valitin tämän lehden sivun 12 ristikosta (Pihlajamäki) että sanasta PYHINÄ PIDETTYJÄ jäi purnattavaa.

Se oli pitkään auki, koska siinä oli oleellista keksiä oviaukosta sisään menevän sian kuvasta oikeat sanat. Minulla oli siitä kuvasta ensin SIKA ja ASUA, jolloin PYHINÄ PIDETTYJÄ oli kummallinen SAM-T (tuossa on piilokirjain). Sitten vaihdoin kuvasta LIKA (koska sika oli likainen) ja OSUA, jolloin sain jotenkin ymmärrettävän LOM-T, eli siis LOMAT. Paitsi että eihän lomia pyhinä pidetä.

Jossain vaiheessa sitten älysin että nehän onkin LAMAT, ja siitä kuvasta tulee LIKA ja ASUA.

Ja aiemmin 6.2.2007 klo 12:1 ihmettelin saman ristikon PAMAHTAA-vihjeen ympäristöä. Siinä minulla oli kolmen pisaran kuvasta KUURO (siis sadekuuro), jolloin PAMAHTAA -> ROUTAPANOS. Mutta silloin tuon sanan viides kirjain aiheutti se, että poikkisana meni käsittämättömäksi. Sitten jossain vaiheessa älysin, että nehän onkin KOURU ja RUUTIPANOS.

Kaksi mainiota ansapaikkaa oli siis tässä ristikossa.
43. Kasperi27.2.2007 klo 20:54
Tä!?! Pyhinä pidettyjä=lamat? Miten niin? Siis onko lama vain pyhäpäivänä vai onko lama pyhä asia vaiko kenties lyhenne pyhästä Dalai Lamasta....??? Minulla siinä on lomat, eikös loma ole aika pyhä asia...=) Mutta selittäkää nyt minullekin logiikkanne (ennenkuin tajuan asiayhteyden itse ja punastun täällä koneen ääressä)...
44. RA27.2.2007 klo 21:04
Jukkis (ja ko. ristikon laatija),

kyllä minusta sinne vasempaan yläkulmaan aivan yhtä perustellusti sopisi myös

- pystyyn PYHINÄ PIDETTYJÄ = LOMAT (lomapäivät ovat monen suussa arkikielisesti pyhäpäiviä ja toisinpäin pyhäpäivät ovat lomapäiviä)
- vaakaan (sikapiirros - sika menossa sisään oviaukosta) = OSUA

- Ja jos oikein saivarrellaan, niin eihän tuollainen juuri sisään menossa oleva sika sen enempää asu kuin osu. Vielä. Joten makuasia, mitä se siinä tekee.

Jukkiksen ratkaisu lienee kuitenkin se, mitä laatija haki.
45. Jukkis27.2.2007 klo 21:18
Joo, kyllä minustakin taas tuntuu, että nuo molemmat OSUA/LOMAT ja ASUA/LAMAT on kelvollisia. Jälkimmäinen ehkä vähän kelvollisempi.

Kasperi, lama (laama) on yleissana, tarkoittaa lamalaisen (laamalaisen) uskonnon munkkia.
46. Kasperi27.2.2007 klo 21:55
Jep jep... Kuten jo mainitsin, minulle loma on pyhä asia, ja mielestäni tuo sika ei ollut ollenkaan pöllömpi, kun osui oviaukkoon, eikä yrittänyt seinän läpi.
47. Kasperi27.2.2007 klo 21:57
By the way, tämän säikeen alussa/aloituksessa kyseltiin käärmeeseen vinkkiä.. Mikä siihen akateemiseen loppujen lopuksi tuli vastaussanaksi?
48. Jaska27.2.2007 klo 22:06
Tänään joku saattaa vielä tiputtaa ratkaisun postilaatikkoon? No, paljastettiinhan yllä jo lamakin. Siis opintojakso.
49. Jaska27.2.2007 klo 22:18
P.S. Vielä se vihje, joka oli mielestäni liian pitkä: lumestakin. Ratkaisusana nietos. Nietoksista tavallisin on luminietos, joten siihen olisi riittänyt pelkkä lumesta. Sen sijaan hiekastaKIN (vaikka tavallisempi on hiekkakinos). Saisikohan tästä viikon saivartelijan tittelin.
50. Eki27.2.2007 klo 22:22
Jos nietoksen kohdalla sanotaan sitä suoraan kinoksen synonyymiksi, niin miten ne sitten ovat eksaktisti erilaisia?

Kyllä tuota kinin poistamista ajateltiin.
51. Jukkis2.3.2007 klo 10:44
Ekillä varmaan riittää kiireitä SM-kisan kanssa, joten ymmärrän, jos vastausta ei tule. Mutta kysyn silti:

Miten tuon edellä käsitellyn Mirja Pihlajamäen ristikon (s. 12) kanssa menetellään arvonnassa? Kelpuutetaanko PYHINÄ PIDETTYJÄ -kohtaan sekä LAMAT että LOMAT, vai vain toinen (kumpi)?
52. Eki2.3.2007 klo 10:50
No juu. Piti ihan kaivaa tuo laatijan paperi esiin. LAMAT siellä tosiaan on, mutta merkitsin myös O:n kelpaavaksi. Kiitos huomiosta!
53. Pekka Harne2.3.2007 klo 12:23
Jos ihan tarkkoja ollaan, pyhinä ei pidetä lomia, vaan viikkovapaita tms. Vuosilomiinhan ei lasketa mukaan pyhiä.
54. Eki2.3.2007 klo 12:37
Niinhan se puhuttiin. Mutta voidaanko ristikoissa olla NIIN tarkkoja. Sitten moni vakioristikkovihjekin pitäisi hylätä kokonaan.
55. Jukkis2.3.2007 klo 12:57
Mutta jos ymmärtää "pitää"-verbin toisella tavalla. Eiköhän esim. ay-liike pidä lomia ja muita vastaavia saavutettuja etuja melkoisen pyhinä asioina, joihin kapitalistin ei pidä koskea.
56. neitix30.5.2007 klo 17:21
Huomasin vasta nyt uutta Punaista Pelikaania odotellessa tarkistaa ykkösen pulmakohdat. Niistä kahta en edelleenkään ymmärrä.

Sivulla 17 Salokankaan ristikon oikeassa alakulmassa on vihje NOLLA VÄHÄN ja ratkaisuksi tulee KARE.

Sivulla 24 Kämäräisen ristikon oikeassa yläkulmassa on vihje ASAL- ja ratkaisuksi tulee OKAAT.

Jaksaisiko joku vielä kertoa miksi ja miten niin, kun olen ihan ymmälläni?
57. Eki30.5.2007 klo 17:23
No:n kanssa kare on nokare.

Sala- on kaato, päätykirjaimet vaihtavat päätä.
KOMMENTOI

Pakolliset kentät merkitty tähdellä *