KESKUSTELUT > RISTIKOT > "ÄLLI" AUTTAA!

3176. "Älli" auttaa!

Eki29.12.2006 klo 11:01
Kyllä sana älli on usein pelastavana, mutta vielä useammin oudoista paikoista pelastaa Ally (McBeal). Näin kävi jälleen kuluvalla viikolla. Se alue täyttyi niin hyvillä sanoilla, että tuli laatijalle kovin hyvä mieli.

Sanokaa, olenko väärässä vai olenko väärässä, että Ally McBeal on pääosalle kansasta tuttu asia. Voi olla, että sanan Ally kirjoitusasu ei ole kaikille selvä, mutta muuten helpossa paikassa vihje McBeal soittaa suurimmalle osalle ratkojia jotain kelloa.
2. iso S29.12.2006 klo 11:28
Ällistä on paljon apua, myös oudossa paikkassa.

Ally McBeal oli sen verran paljon katsottu ja puhuttu sarja (eikä mitään muinaishistoriaa ja pyörii edelleen uusintoina) että minusta se puolustaa toistaiseksi paikkaansa paljon pätevämmin perustein kuin moni ristikoista ja vain ristikoista tuttu sana. Ajan kanssa kelpoisuus hiipuu tai yhdistelmä siirtyy edellisen lauseen loppuosan puolelle mutta tämähän on asia missä Ekiä ei ole tarpeen valistaa.

Älkääkö nyt kysykö ainakaan minulta missä asiassa Ekiä pitäisi valistaa. En minä kaikkea tiedä vaikka luulettekin minun niin luulevan!

Siis ratkojana en nikottelisi yhtään jos ratkaisusanan olisi Ally ja sen vihjeenä McBeal. Koska näin on, niin laatijana en epäröisi käyttää sitä. Vuonna 1996 käynnistin sivu-uraani ja näyteristikossani oli sana Olly (entinen limsamerkki) mikä oli tarkastajalle (r.i.p.) tuntematon. Onnistuin korjaamaan sen (muistaakseni) Allyksi mutta valitettavasti McBeal ilmestyi vasta paljon myöhemmin joten helpon vihjeen vääntäminen oli vaikeaa.
3. Lauri Kultti29.12.2006 klo 13:20
Kyllä tuo Ally tuttu on, vaikka en kertaakaan ole nähnyt hänen tähdittämäänsä tv-sarjaa (enkä edes tiedä, mikä ko. sarja on). Olen joskus lehdestä hänestä ja hänen paino-ongelmistaan lukenut. Hän lienee näitä Hollywood-anorektikoita, liikakilot hyllyvät kai tuolla 40 tienoilla. Itsetuntoa ja mielenrauhaa hänellekin uudelle vuodelle!
4. Jaska29.12.2006 klo 13:31
Ally McBeal anoreksioineen ja avioliittoineen on ollut siinä määrin esillä mediassa, että hänet on luettava aktiiviratkojan yleissivistykseen kuuluvaksi. Juttu on niin, että ilman viihdepuolen julkimoiden (myös urheilijoiden) kohtalaista tuntemusta ristikko kuin ristikko saattaa takuta. Miljonäärivisassakin on turhaa haaveilla isommasta potista, ellei ole seurannut aktiivisesti hömppäpalstoja ja saippuasarjoja.
5. Eki29.12.2006 klo 14:05
Laurille tiedoksi, että Ally McBeal on sarjahenkilö, jota esitti Calista Flockhart, jolla taas ne paino-ongelmat olivat.
6. Taata29.12.2006 klo 15:32
Enpä paljon muuta kuin aamuTV:tä katsele, mutta nimi kuulostaa tutulta, kun Misulla tuolla olohuoneessa on toosa melkein aina kotosalla ollessaan auki ja seuraa noita sarjoja.
Uusi James Bond käytiin kuitenkin katsomassa uudessa elokuvateatterissa, kun oli vapaaliput sopivasti. Otin siellä
nokoset hieman ennen kasinokohtausta. Lopun valvoinkin sitten kevyesti, mutta juonesta piti hieman kysellä. Kovaa oli meno ja räiske alussakin, mutta siitä huolimatta nukahdin, vaikka en käyttänyt mukana olevia korvatulppiakaan. Voi olla, että yhden elokuvan olen suurin piirtein kokonaan katsonut tänä vuonna, mutta nauhoilla olisi varmaankin reilut kaksituhatta elokuvaa kerättynä. Ilmeisen turhaa touhua tuo nauhoituskin, jota aiemmin harrastin kuten nuo videointitouhutkin. Aikaa ja rahaa vain menee.
7. iso S29.12.2006 klo 15:33
Juu, ja jos niistä 40:n tienoilla hyllyvistä liikakiloista pääsisi eroon niin pääsisi koko Flockhartista. Kunnon anorektikollahan pätee yhtälö elopaino = liikakilot eli kyseessä on seikkailu "Kun mikään laihdutus ei riitä".

Yhden väitteen mukaan sarjan luoja David E. Kelley painosti vahvasti naisnäyttelijöitä laihduttamaan. Toisen teorian mukaan kyseessä oli yleisempi ilmiö. Näin kertoo sarjan trivia IMDB:ssä:

During the "thin" epidemic of Hollywood in the late-1990s, the average size of the women on the set was 0-2. Jane Krakowski, a size 6 reportedly said some days she felt like a "fat cow".

Tänä vuonna CF on tehnyt uutta sarjaa "Brothers & Sisters". Tässä sarjassa Kelleyllä ei liene näppejään pelissä. Yksi ohjaajista on tainnut menettää muistinsa? (Ken Olin)
KOMMENTOI

Pakolliset kentät merkitty tähdellä *