KESKUSTELUT > RISTIKOT > UUSIA RISTIKOITA

3165. Uusia ristikoita

Tinke19.12.2006 klo 22:00
Lisää ratkottavaa :)

Löytyy nettisivuilta: http://timostenhall.suntuubi.com/?cat=1

Ratkokaa ja kommentoikaa. Nyt siellä on yksi ristikko. Vain yksi siksi, että menetys ei ole niin suuri, jos sen joku menee omimaan itse laatimakseen. Ristikkoa ei ole missään lehdessä tai yleensäkään missään muualla.
2. RA19.12.2006 klo 23:31
Ratkoinpa ja kommentoin, kun kerran pyysit:

Ratkoin viime perjantaina 15.12. ilmestyneen Hesarin Aulis Lehdon ristikon, ja siitä ja tästä sinun ristikostasi tuli ratkojana melko samanlaiset vaikutelmat.

Auliksella oli mm. yläoikealla (oikealta laskien 15. ruutu, ylhäältä laskien 3. ruutu kuva, josta ei saanut selvää, esittääkö se pohjoismaiden karttaa vai kaalikerää vai mahdollisesti jotakin muuta. - Samoin kävi tämän sinun ristikkosi kanssa; ratkoin suurimman osan sokkona, saamatta selvää tekstistä / kuvista. Mm. vasemmassa yläkulmassa olevat kuvat (karamellin alla) ovat täysin arvattavissa (vaakaan ONKALOT, MÄET), samoin ison alakuvan vieressä oleva kuva (pystyyn IVAR), samoin se teksti + kuva, mistä ratkaisusanaksi tulee KAKUT jne. Auki on vain yksi (piilo)kirjain samaisen epäselvyyden takia: Oikeassa reunassa epäselvästä kuvasta tulee tiEt, tiUT tai tiAT.

No, tuo voi olla pelkkää tekniikkaa (ja siinä mielessä äkkiä korjattavissa). Ratkontakokemus olisi kuitenkin ollut olennaisesti parempi, jos kuvista/teksteistä olisi saanut selvää, joten enpä malta olla nostamatta "hattuani" niille ristikontekijöille, jotka panostavat ristikoiden ulkoasuun.

Sanastosi ja vihjeityksesi oli ihan OK.

Ehkä parhaasta päästä olivat mm. TUOTTELIAITA -> TEHTAAT, SITÄ HANNULLA PALJON -> TUURI, [P]ALAUTETTUJA -> ANTIT. Huonoimmasta päästä puolestaan olivat mm. JOKA -> KAIKKI (??) ja URHEILUSEURA DYNAMO -> KIEV (kun vihje on suomeksi ilman mitään viitettäkään kielen vaihtamiseen, niin ratkaisusanankin olisi reilua olla suomeksi eli KIOVA).
3. RA19.12.2006 klo 23:40
Se olikin toisinpäin, eli vihje KAIKKI -> ratkaisusana JOKA.
4. Libero20.12.2006 klo 00:31
Ratkaisusanalle KAKUT lienee vihjeenä VANKEUTTA 3 V. + KAKUN KUVA. Hyväksyisin kyllä ratkaisusanan KIEV, kun Dynamo Kiev on käytössä suomenkielisissäkin tiedotteissa. Suomeksi seura on muodossa Kiovan Dynamo, joten vihje ei selvästikään tarkoita sitä. Neljä kuvavihjettä jäi epäselviksi, esimerkiksi alimmainen ratkaisusana ROSEVIINIT selvisi itsekseen.

Sanasto oli mukavaa ja vaihtelevaa ja pääkuvan ratkaisulause oikein hyvä. Parhaita vihjeitä oli RA:n mainitsemien lisäksi TYÖKALU YLEENSÄ PAKISSA.

Kolme vihjettä kirjoittaisin toisin: Alulautanen, po. Aluslautanen, -Kohju, po. -kohju, ja -Laina, po. -laina, ellet sitten ryhdy käyttämään vallan isoja kirjaimia. Ratkaisusanalle JOKA ei käy vihjeeksi KAIKKI. Vihje voisi olla esimerkiksi - TOINEN.
5. Arska20.12.2006 klo 00:44
Ratkoin minäkin ja kommentit samat kuin RA:llakin. Olet tallentanut ristikon jpg muodossa. Se ei ole ollenkaan hyvä "formaatti". Gif tai tif muoto parempi. Kaikkein paras on pdf joka vaatii oman ohjelman! Ja isompanan pliis. Ei noista pikkukuvista ja kaikista teksteistä saanut selvää vaikka kuinka tarkensin ja "kaulin ja käänsin" kuvankäsittelyohjelmalla. (Oletko itse kokeillut tulostaa ristikon nettisivulta(si)?) Ristikko sinänsä ok, tuollaisia näkee joissain julkaistunakin. Mikä on vihje OSSI sanalle? Ei saa selvää. MERIKARI, no joo...
6. RA20.12.2006 klo 01:14
Mielestäni tuo vihje URHEILUSEURA DYNAMO tökkii silti, vaikka (urheilusivuja hyvin vähän lukeneena) uskonkin Liberon vakuutuksen, että DYNAMO KIEV on myös suomenkielisten urheilusivujen vakiotermi.

Vihjeestä puuttuu jotakin, joka ohjaisi hakemaan tuota paikkakuntaa tai urheiluseura DYNAMON 'lisämäärettä'. Olisiko se parempi vaikka SIELLÄ DYNAMO tai vaikkapa URHEILUSEURA DYNAMO __?

Jos ristikossa olisi pelkästään vihje URHEILUSEURA FC, minusta se olisi aika epäreilu - olkoonkin, että ratkaisusanan kirjainten lukumäärä ohjaisi vähän hakemaan, onko kysymyksessä Barcelona, Porto vai Hämeenlinna. Tai joku muu.
7. RA20.12.2006 klo 01:19
Vihje OSSI-sanalle lienee Lautta, jossa L-kirjaimen päällä on poikkiviiva; (L)autta = (L)ossi
8. HT20.12.2006 klo 04:23
En ole katsonut ristikkoa, mutta kommentteihin sen verran, että minusta KAIKKI voi olla JOKA-sanan vihjeenä, joskaan se ei ehkä ole parhaasta päästä. "Joka" = (mm.) "jokainen", ja tämän määritelmästä luemme mm. "joka ainoa, joka ikinen, kukin, kaikki". Vastaavasti "kaikki" = "jokainen" jne., ja jos kerran "jokainen" niin myös "joka".
9. Tinke20.12.2006 klo 11:41
Jos tulosteesta ei tullut tarpeeksi tarkka, vinkit voi tarkistaa painamalla ristikon alla olevasta linkistä "Täysikokoinen kuva".
10. Hui_hai20.12.2006 klo 11:52
Tarkistin tuon täysikokoisenkin ja kyllä siinäkin on se vika, että fontit ovat hiukan hankalahkon epäselviä. Vihjeytyksestä ja sanastosta olen muuten samaa mieltä kuin edellä kommentoineet. Tämä on kutakuinkin samaa tasoa kuin monet julkaistut ristikotkin, joten siltä osin ei ole syytä laittaa päätä pensaaseen ja ripotella tuhkaa päälleen. Nopeiten tuota ristikkoa kehittää hiomalla fontteja luettavimmaksi ja selkeämmiksi. (Vrt. keskusteluja joita käytiin tonimikaelin ristikoista miehen uran ensiaskelina)
11. Ari20.12.2006 klo 12:40
Hieman ihmettelen millaiset monitorit teillä mahtaa olla, kun ainakin itse saan selvää kaikista vihjeistä keskisuurestakin kuvasta. Muutamassa vihjeessä kuitenkin näyttäisi olevan painovirheitä: "Palautettuja"-vihjeen P:ssä yliviivat ja sama homma "Lautta"-vihjeen L:ssä. Lisäksi vaalea raita kuvassa naisten pään yli heureka-sanan ylärivin kohdalla. Tuo suttuisuus ja osa virheistä johtunee siitä että kuva on ilmeisesti skannattu eikä tehty koneella?
12. RA20.12.2006 klo 14:01
Ari, ymmärtääkseni yliviivat P:ssä ja L:ssä ovat vihjeiseen kuuluvia merkintöjä (eivät painovirheitä).
13. Tinke20.12.2006 klo 15:01
Skannattu on. Siitä johtuu vaalea raita :( Mutta viivat P:n ja L:n kohdalla kuuluvat olla.
14. iso S20.12.2006 klo 15:13
Minä taas ihmettelen millaiset haukansilmät ja ihmemonitori Arilla on jos kaikista vihjeistä saa selvän ja ehkäpä vielä vaivattomasti.

Jos talletan tiedoston ja yritän avata Paintissa tai Photo Editorissa niin kuva on toivottoman pieni ja siitä sivun kokoiseksi suurentamalla täysin lukukelvoton.

Suoraan selaimessa tuplaklikkaamalla (tuloksena "keskikoko"?) saan printattavaksi sopivan hailakan version minkä pystyy osittain arvailemalla ratkaisemaan.

Jos klikkaan "täysikokoinen kuva" niin automaattinen kuvan skaalaaminen likistää ristikon ruutuun sopivaksi ja muuttaa kuvan toivottomaksi sotkuksi. Jos poistan tämän option käytöstä niin hämäräksi jääneet kuvavihjeet selkenevät, vaikka sitä tiet/tiut/tiat-kuvaa piti edelleen hiukan miettiä ennen kuin se hahmottui. Oli piirretty liian hieno (tai napattu jostain valmis kuva) selvyyden kustannuksella. Vasemman ylänurkan kuvassa on silti hahmottamisvaikeuksia vaikka ratkaisu on selvinnyt.

Ivar-vihjettä vastaavasta kuvavihjeestä joku laatija sai aikanaan pyyhkeitä kun kuvan perusteella oikea vastaus olisi ollut akkual. Tässä kuva viittaisi pikemminkin ratkaisuun itnyäk.

Alanurkan pääkuva on siinä mielessä hämäävä että varsinaisella kuvalla on hyvin niukka tukeva rooli ratkaisulauseen muodostamisessa. Se on minusta aina kiusallista jos ratkaisu syntyy jostakin vähäiseltä näyttävästä yksityiskohdasta. Miespuolisten urheilun ystävien katse ei ensimmäisenä kiinny tekstiin. Ehkä tämä on harkittu harhautus.

Jonkin verran on ilmeisesti käytetty netistä napattuja kuvia. Sitten jos aikoo tuotoksiaan julkaista (tämä julkistus on varmaan jo sillä hilkulla) niin pitää olla tarkkana että kuviin on käyttöoikeus. Sisu-logo saattaa esimerkiksi olla suojattu. Vaikka sellaisten käyttö on ilmaista mainontaa niin jotkut yhtiöt ovat tarkkoja siitä missä yhteyksissä heidän tunnuksiaan käytetään.

Muuten yhdyn edellä esitettyihin mielipiteisiin paitsi että vertailu Hesariin täsmää vain joidenkin kuvien epäselvyyden osalta. Muuten Lehto on sentään pitkän linjan mestarina monta metriä edellä sekä hyvässä että pahassa.
15. Libero20.12.2006 klo 16:18
RA:n ehdottama lisäviiva Dynamon perässä tekisi vihjeestä täydellisen.

RA: Dynamoa ja FC:tä ei voi rinnastaa toisiinsa. Dynamo on olennainen osa urheiluseuran nimeä ja FC vain jalkapalloseuraa tarkoittava lyhenne, jonka voi tavallisesti jättää pois. Tinke on käyttänyt FC:n tilalla hyvää selventävää sanaa. Englanniksi seuran koko nimi on FC Dynamo Kiev ja ukrainaksi Wikipedian mukaan FK Dynamo Kyiv.
16. Tinke20.12.2006 klo 16:22
Nyt myös krypto!
Eli samoilta ylläolevilta sivuilta löytyy nyt krypto. Se kannattaa tulostaa sivulta suoraan. Ei pitäisi olla suttuinen.
17. Arska20.12.2006 klo 21:10
Silmissä alkoi vilisemään punaiset plussat ratkoessa. Ulkoasu ei oikein onnistunut. Sanasto ihan ok paitsi itselleni oudot AZARI ja ARUBA. Google löysi Aruban, siinäkin ainoan kerran kryptossa esiintynyt kirjain (22) piilossa! Nro 13 kahteen kertaan piilossa. Azari?? Tai sitten 7=Z on väärin.
18. RA20.12.2006 klo 21:24
Vielä tuosta ristikosta.

Libero, LUULEN nyt ymmärtäväni. Ainakin hetken.

Tinke, mistä otit tuon ylemmän ns. pääkuvan (kolme naista jonossa)? Se on jotenkin etäisesti tuttu - aivan kuin olisin sen nähnyt jossakin toisessa ristikossa ennenkin. Kämäräisen Karin ristikossa?
19. Ari20.12.2006 klo 23:19
iso S: Ei haukansilmiä eikä ihmemonitoria, vaan katsoin silloin vain tekstivihjeitä jotka näkyy keskikokoisessakin kuvassa tällä Hitachi CM766ET SUPER HIGH CONTRAST-monitorilla, jossa osa kuvavihjeistä on hämäriä (hailakoita ja suttuisia) eikä saa selvää kuin ehkä suurentamalla kuvan täysikokoiseksi.
20. Libero21.12.2006 klo 00:53
Kryptossa oli yksin kappalein arvioiden lähes pelkästään moitteettomia sanoja, etenkin kuvan alapuolisessa osassa. Siitä, että kirjaimia oli käytössä 26, annan ratkojana ylimääräisen plussan. Kun kuvasta tulevasta sanasta sai viisi kirjainta, niin se oli aika paljon mutta normaalia.

Hiukan arvostelisin sitä, että apu-alkuisia yhdyssanoja oli kolme, joista kaksi vielä ristesi keskenään. Outoja sanoja olivat Arskan mainitsemat ARUBA ja AZARI sekä lisäksi NYSVÄ. Jokaiselle löytyi kuitenkin melko hyvä selitys.

Aruba, Suomessakin tunnettu matkakohde Karibialla, olisi melkein pitänyt tietää. Azarista oli saatavissa mielenkiintoista tietoa: se on Iranissa ja Azerbaidžanissa puhuttu muinaiskieli sekä yksi persialaismaton tyypeistä. Ei taida olla ihan tavallinen kryptosana! Nysvästä uskon päässeeni jyvälle, mutten ole aivan varma. Minulle kävivät silti täydestä nämäkin sanat.

Säikeessä 1891 on ollut aiheena "Kryptojen perussäännöt". Säännöistä ilmenee muun muassa, että jokaisen kirjaimen tulisi olla kryptossa vähintään kaksi kertaa ja lisäksi ainakin kerran risteävissä sanoissa. Mikäli pysyin kärryillä, niin B, Z ja W olivat kahdesti ja J kolmesti ainoastaan piilokirjaimina. Kaikki muut 22 kirjainta esiintyivät säännön mukaisesti, joten nähtävästi laatija on siitä kuitenkin perillä.

Näillä sanoilla kelpaa mielestäni porskuttaa. Ulkoasu on selvästi vielä kehittelyvaiheessa.
21. Tinke21.12.2006 klo 02:14
Kiitoksia vain palautteesta.
Azari tosiaan on kieli, niin kuin Libero sanoi. Ja RA kysyi mistä otin sen pääkuvan. Otin sen eräästä kuvapankista (CD-rom) mistä sain pulittaa aikoinaan sievoisen summan.
22. kari kämäräinen21.12.2006 klo 05:25
RA: Vaikka naisista pidänkin, ei kuvan naiset kuulu mulle!
23. emma21.12.2006 klo 14:19
Häh mä en kyl tajuu miten noit pääsee ees pelaa!!
24. airisto21.12.2006 klo 15:09
Tervetuloa emma keskusteluihin. Sai Sakkekin vertaisensa keskustelijan.
25. Sakke21.12.2006 klo 15:27
Mitäköhän se airisto mahtaa nyt tarkoittaa?
26. iso S21.12.2006 klo 15:28
Ne on pelkkiä kuvia joten eipä taida olla oikein mitään muuta järjellistä tapaa kuin printtaaminen ja sitten kynä käteen. Jotkut hurjat tosin ratkoisivat ristikon hygienisesti käsin koskematta päässään.

Tässä yksi järjetön tapa mikä ei vaadi mitään ihmeohjelmistoja mutta sitäkin enemmän kärsivällisyyttä:

Avaa ristikko klikkaamalla sitä.
Kopioi se leikepöydälle klikkaamalla Alt-PrtScr.
Avaa Paint-ohjelma.
Tiputa kuva Paintiin (Edit/Paste tai Muokkaa/Liitä).
Voit raahata kuvan niin että ristikon vasen yläkulma on piirrosalueen yläkulmassa.
Ratko tekstityökalulla, kirjain per ruutu.

Kuvan asetuksista pitää muistaa ottaa pois ruksi kohdasta "Draw Opaque (mikä lienee suomenkielisessä) tai muuten tekstityökalu nielee ruudun reunaviivoja ja alapuolella olevan ruudun sisältöäkin ellei fontti ole naurettavan pieni.

Kauniimpaa jälkeä syntyy jos luot tekstityökalulla aakkoset ristikon ulkopuolelle niin että kirjainten välissä on pari välilyöntiä ja sitten kopioit sieltä kirjaimia ruutuihin. Välilyönnit on hyvä olla siksi että Select-työkalulla on helpompi rajata yksi kirjain leikepöydälle kopioitavaksi.

Jos koko ristikko ei mahdu kerralla näytölle selaimelta kaapatessa niin elämä vaikeutuu entisestään. Silloin kuva pitää kaapata paloina (luultavasti riittää 2: ylä- ja alaosa), kopioida palat erikseen Paintiin, tallettaa välitulokset (ainakin toinen) ja yhdistää kuvat liittämällä pala toiseen tiedostosta.

Ehkä jostain löytyy helppokäyttöisempää ratkottavaa ellei ole printteriä. Ei näiden ratkaisematta jättäminen ole NIIN korvaamaton menetys.
27. Sakke22.12.2006 klo 00:27
Mikset risto vastaa? Sammuitko?
28. Arska22.12.2006 klo 00:34
Iso S, eikös Paint ohjelma jouda jo roskikseen? No, tuleehan se Windowsin kylkiäisenä mutta onhan "sata" kertaa parempiakin kuvankäsittely/muokkausohjelmia.

Hyvää joulua kaikille Sanasepoille ja muillekin!
29. Tinke22.12.2006 klo 01:04
No nyt tuli vähän opeteltua tietokoneen käyttöä ja tulosta syntyi!

Ylläoleva linkki ristikko-sivuilleni on nyt päivitetty ja olen nyt saanut ristikot sellaiseen muotoon ettei pitäisi enää tarvita suurennuslasia.

Käykäähän katsomassa. Lisäsin sinne juuri tuoreen ristikon.
30. iso S22.12.2006 klo 10:06
Arska: olet oikeassa, parempia ohjelmia on varmaan pilvin pimein. Kaikki eivät kuitenkaan ole vannoutuneita tietokonenörttejä. Monen ihmisen tietokoneosaaminen on kohtalaisen vaatimattomalla tasolla eikä kaikilla ole tarvetta eikä halua kuvankäsittelyyn satunnaisia poikkeustilanteita lukuunottamatta. Silloin he eivät hanki noita parempia ohjelmia.

Paint on kaikkien Windows-maailmassa pyörivien käytettävissä. Kun antaa ohjeet siihen niin ei tarvitse antaa kymmeniä erilaisia ohjeita. Niissä paremmissa ohjelmissa on kuitenkin erilaiset vimpaimet joten yleispäteviä ja samalla tarkkoja ohjeita ei voi antaa. Noita ohjelmia hankkineet ovat lisäksi todenäköisesti keskimääräistä kokeneempia ja alasta kiinnostuneempia joten he osaavat tehdä vastaavat naamaliikkeet ilman että setä neuvoo!

Minun ohjeeni oli tarkoitettu matalan tason osaajille. Päätarkoituksena oli osoittaa että homma on niin työlästä ettei kannata nähdä vaivaa ellei ole hillitöntä tarvetta päästä "pelaamaan" juuri tiettyä kuvamuodossa olevaa ristikkoa eikä ole varaa tai halua pulittaa muutamaa kymppiä printteristä.

Lisäksi epäilen ettei useimmissa paremmissakaan ohjelmissa ole sellaisia ominaisuuksia että niillä syntyy kuvamuodosta olevasta ristikosta ketterästi sellainen minkä ratkominen sujuu edes lähimain yhtä joustavasti kuin vaikkapa täällä arkistossa olevien ristikoiden ratkominen. Näitäpä ei ratkotakaan yleiskäyttöisellä kuvankäsittelyllä vaan tarkoitusta varten räätälöidyllä erikoisohjelmalla.

Kyllä Paintia voi edelleen käyttää yksinkertaisiin asioihin: kuvatiedoston katseluun, koon muuttamiseen, rajaamiseen ja bittimuotoisen kuvan tallettamiseen jpg-muodossa mikä tuottaa radikaalisti pienemmän tiedoston esimerkiksi sähköpostin liitteenä lähetettäväksi eikä oleellisesti heikennä kuvan laatua silloin kun kyseessä on vain "kertakäyttöinen" putkella katseltava kuva.

Ihmisten "tyhmyyttä" ja tietämättömyyttä ei ole syytä aliarvioida, arvostella eikä moittia. Jos joku ei osaa jotain niin saattaa olla toisella alalla varsinainen mestari. Tätähän Arska ei tehnytkään, joten Sanaseppojen ja muiden puolesta tai ainakin neljänneksestä hyvää joulua hänellekin!
31. JTak22.12.2006 klo 10:17
Paintissa on se hyvä puoli, että sen saa avattua kohtuullisen nopeasti vanhallakin koneella. Nämä uudemmat kuvankäsittelyohjelmat raksuttavat 5 vuotta vanhalla masiinalla ainakin 10 sekuntia, ennen kuin suvaitsevat aueta. Ja tuo 10 sekuntia on tietokonemaailmassa pitkä aika.
32. iso S22.12.2006 klo 10:51
No niin, nyt sain syntymään paljon kirkkaamman kuvan paperillekin kun talletin sen, avasin Paintilla ja tulostin optiolla "Fit to 1 by 1 pages". Vasemman yläkulman luolat selkenivät ratkaisevasti, samoin alakulmassa selällään oleva hevonen. Oikean reunan kuva on periaatteessa selvä mutta hahmottuu edelleen vaikeasti.

Alareunan pullon ja lasin ympärillä on jotain ihme sauhuamista ja pullon edessä on jotain mistä ei paperilla saa selvää mutta putkelta katsottuna näyttää kahdelta banaanilta. Oli mitä oli, eivät vaikuta ratkaisusanaan. Kuva ja aikaisempi elämänkokemus tuntuisi viittaavan siihen että lasissa oleva tavara on tullut kyseisestä pullosta. Siksi monikko tuntuu väärältä. Lisäksi kun en ole mikään prosenttijuomien asiantuntija ihmettelen lievästi mikä kuvassa todistaa että tuote on juuri sitä mitä ratkaisusana väittää sen olevan?

Tällainen vihjettä tarkempi ratkaisusana tuntuu jotenkin epäreilulta. Esimerkiksi vihjeenä voisi olla niin kaavamainen kalankuva kuin olla voi (sellainen alkukristillisten symboli) ja ratkaisuna enosilakka vaikka kuvasta ei mitenkään pysty hahmottamaan lajia, sukupuolta saati sitten sukulaisuutta. Tai muutamalla viivalla hahmoteltu yleisluotoinen auton kuva ja siitä tulisi Falck Turbodiesel (nimi muutettu) vaikka ei ole mitään eväitä tunnistaa merkkiä saati sitten mallia.

Kertokaapa bittiviisaat nyt miten tämän parannetun mallin pystyy tulostamaan A4-koossa suoraan selaimessa kulkematta välitallennuksen kautta? Jos minulla ei ole päällä optio "Allow Automatic Image Resizing" kuva on putkella selkeä mutta aivan liian iso mahtuakseen näytölle tai paperille. Yhdelle sivulle tulostuu ristikosta vain noin neljäsosa. Jos printterin asetuksista asettaa zoomaukseksi 50% niin kyseinen neljännes tulostuu edelleen omalle sivulleen mutta pienempänä. Jos laitan kuvan koon automaattisäädön päälle niin tulos on paperilla sama kuin äsken mutta putkella kuva on täysin lukukelvoton.
33. Arska22.12.2006 klo 11:30
Iso S. Tarkoitukseni ei ollut suinkaan aliarvioida Paintin käyttäjiä, ei todellakaan! Jos tuollainen mielikuva kirjoituksestani tuli se oli tahatonta. Paint ohjelma soveltuu vallan hyvin mainitsemiisi hommiin!
Itse en ole mikään tietokonenörtti enkä -nero, en lainkaan. Kuvankäsittelyohjelma on yksi eniten käyttämäni ohjelma johtuen noista harrastuksista. Ja Paintin ominaisuudet ei niihin juttuihin riitä. Käytän Paint Shop pro vesrio 7 eikä se ole mitenkään erityisen raskas ja konetta kuormittava ohjelma. Lisäksi riittävän yksinkertainenkin. Kokeilin kerran Corelia, olkohan versio 8, mutta totesin sen liian monimutkaiseksi, laajaksi ja vaikeakäyttöiseksi. Luovuin siitä saman tien.
Joitain asioita osaan tehdä keskivertoa paremmin, joissain taas olen täysi tumpelo. Niinkuin me kaikki?
Hyvää Joulua!
34. iso S22.12.2006 klo 11:42
Arska: juuri näin sen näin ja siksi laitoinkin loppukommentin että et syyllistynyt moiseen nenänvartta pitkin katselemiseen. Asia tuli vain yleisellä tasolla mieleen, kun joskus joku saattaa esittää mielipiteitä siihen malliin että on hienompi ihminen kuin muut koska käyttää hienompia ohjelmia kuin jotkut tai tietää jostakin erikoisalasta enemmän kuin toiset, keskivertoiset poloiset. Sama elvistelijä voi olla toisessa yhteydessä varsinainen tuplauuno.

Joskus tuollaisen käsityksen saattaa saada vaikka kirjoittaja ei itse niin ajattelisikaan. Ei vain ole muistanut nöyristellä kun kirjoittaa juuri siitä aiheesta minkä tietää tai luulee osaavansa. Täydelliset yleistumpelot ovat luultavasti yhtä harvinaisia kuin täydelliset yleisnerot. Viimeinen kuka oli edes lähellä jälkimmäistä taisi olla Leonardo da Vinci.

Siitä huolimatta, oikein hyvää koodia. Ei kun joulua. Tai molempia, mitä tässä säästelemään!
35. Ylläpito22.12.2006 klo 13:47
Muutamia uusia ristikoita tuli tänään tämänkin saitin arkistoon ja ne näkyvät etusivulla pyhien yli, jolloin vasta seuraavat uudet tehtävät ilmestyvät ratkottaviksenne.
36. airisto22.12.2006 klo 17:14
Lähettäjä: Sakke 22.12.2006 klo 00:27

"Mikset risto vastaa? Sammuitko?"

Soon AIristo.

Sinulla vaan MIELESTÄNI tuppaa olemaan jokaikisessä kirjoituksessasi hivenen ylimielinen asenne. Lapsellisuutta tai mitä lienee...

Siksi "emman" kirjoituksista tulit mieleeni. :(

Tämähän on vain minun? mielipiteeni.

Hyvää Joulua joka tapauksessa.
KOMMENTOI

Pakolliset kentät merkitty tähdellä *