KESKUSTELUT > MUUT AIHEET > MUSIKAALISTA PORUKKAA

3095. Musikaalista porukkaa

hyde16.11.2006 klo 18:52

No onpas siellä palstoilla musikaalista porukkaa - aktiivisia jopa yöllä.
Mutta eiköhän heitetä ne parhaat kipaleet vielä harkintaan - muistetaan klassikot. Joita olivat:
Elvis, Rollarit, Beatles, Tina Turner, suomalaisista ehkä Badding, Irwin ym. kuolleet.
Muutama elävä nainenkin on mielessä, kuten Babitsinien vanhempi tyttö, mutta ei taida vielä yltää legendana ristikoihin.
Yleensäkin ristikoiden laatijat tulevat sata vuotta myöhässä suhteessa nuorisomusiikkimuotiin.

Vika ei ole muusikoissa eikä laulajissa, vaan näiden ristikoiden laatijoi
2. hyde16.11.2006 klo 19:07
Jatkoa tuolle "Musikaalista porukkaa", kun se katkesi kesken.

Niin.
Vika ei ole muusikoissa eikä laulajissa, vaan näiden ristikoiden laatijoissa, jotka eivät välttämättä ymmärrä sen ristikkoasiansa ohella tätä musiikkipuolta. Kyllähän ne tietysti sujuvasti kuuntelevat - niin kuin minäkin ja Seppo Räty vaikka oopperaa - mutta vain kaksi minuuttia !

Tarvittais siis nuorempia ristikon tekijöitä. Onko heitä ?
3. iso S16.11.2006 klo 20:13
Nuorempia kuin ketkä? Nykyiset laatijat? Ei ole, sehän olisi mahdotonta, koska kukaan laatija ei voi olla nuorempi kuin nuorin nykyisistä laatijoista, vai mitä!

Kohtuullisen nuoria kyllä on, sen verran nuoria ettei homma ole ainakaan iästä kiinni eikä välttämättä ymmärryksestäkään. Kaikkia ei vain musiikki kiinnosta niin paljon että olisivat sitä väenväkisin ristikkoon tunkemassa. Lisäksi huomautan että kokeneempikin laatija voi olla nuorisomusiikista hyvin perillä, ainakin ristikkoon vaadittavalla tarkkuudella. Ekikin on laatinut Suosikkiin reilusti vajaat sata vuotta eikä sellainen onnistuisi jos tarjoaisi vain Dallapeeta ja Matti Jurvaa.

Siinäpä taitaakin olla villakoiran ydin. Laatijan pitää yleensä ajatella koko kohderyhmää. Nuorison musiikkilehteen kannattaa nimenomaan laittaa nuorisomusiikkia niin paljon kuin pystyy ristikkoon ahtamaan mutta Kelan Sanomissa (nimi muutettu) sitä kannattaa välttää, koska valtaosa lukijoista ja sitä kautta ratkojista seuraa ihan toisenlaista musiikkia jos sitäkään. Kaikenikäisille leviävään lehteen voi laittaa yksittäisiä nuorisoidoleita siinä kuin muitakin sellaisia sanoja mitä kaikki eivät tunne, mutta ei joka ristikkoon eikä monta yhteen.

Jos tarkoitat Babitsinien vanhemmalla tytöllä Muskaa niin mielestäni se juna meni jo. Siitä on kauan kun radiosta tuli tuoretta "Muskaa kurkun täydeltä" kuten juontaja asian niin kauniisti ja kuvaavasti ilmaisi. Käsittääkseni Muskalla on ollut jotain virityksiä aktivoitua esintyjänä mutta vaikea uskoa että hänestä enää mitään teinien ihannetta kehkeytyy.

Missään vaiheessa hänen merkityksensä ei ole ollut samaa luokkaa kuin yhdenkään mainitsemistasi, joten enpä ymmärrä miksi häntä pitäisi vartavasten sovitella ristikkoon. Eri asia jos ns. pakkosanana tulee Muska, kyllä sitä käyttää voi. Toinen kuviteltavissa oleva syy olisi se että laatija tekisi naisrokkareista tai Babitzineista (näin se nimi kai kuuluu olla) teemaristikon.
4. Z17.11.2006 klo 00:36
Aina silloin tällöin radiosta kuuluu Muskan parahtelua...
KOMMENTOI

Pakolliset kentät merkitty tähdellä *