KESKUSTELUT > RISTIKOT > AVAINSANA

3073. Avainsana

ö8.11.2006 klo 16:31
IS:n avainsanakäytäntöä vastausten lähettämisessä on kritisoitu, koska avainsanan saa yleensä selville koko ristikkoa ratkaisematta. Toinen käyttökelpoinen menetelmä olisi, jos ratkojan pitäisi ilmoittaa esim. ristikkoon tulleiden ö-kirjainten lukumäärä. Sitä tuskin uskaltaisi lähteä arvailemaan, ellei ristikko ole täynnä. Muitakin menetelmiä saattaa löytyä.
2. tonimikael8.11.2006 klo 23:20
Miksi just ö-kirjaimia? ;)

Hyvä ehdotus niinku oikeesti! Tekstiviestistäkin tulisi lyhyempi ja näin ollen säästyisi enempi aikaa laakapallon pelaamiselle. :)
3. JPQ9.11.2006 klo 03:20
tonimikael: ö kirjain lienee esimerkki :) sanoisin tehtävä kohtainen
kirjain on paras.
Ps. hyvä idea minustakin.
4. iso S9.11.2006 klo 08:43
Minusta olisi parempi jos pitäisi ilmoittaa kuinka monta isoa S-kirjainta ristikkoon tuli. Silloin testattaisiin ratkaisutaidon lisäksi kielitaitoakin. Pitäisi ymmärtää mitkä sanat ovat erisnimiä, mitkä eivät.

Erityisymmärrystä vaatisivat sellaiset sanat mitkä ovat sekä erisnimiä että tavallisia substantiiveja, kuten esimerkiksi Sisko ja Sirkku. Silloin ratkaisu tehtäisiin vihjeen perusteella.

Aivan erityistä tietoa vaadittaisiin silloin kun ristikossa on vieraskielisiä sanoja. Yleisimmin nämä ovat englantia tai latinaa, mutta saattaapa joku laatija hätäpäissään tai tällä palautussysteemillä ihan piruuttaan käyttää saksaakin. Silloin kuuluu tietää että kaikki saksan substantiivit alkavat isolla kirjaimella. Valitettavasti ei aina Ässällä, mikä on niin väärin. Saksanhan pitäisi olla looginen kieli, joten kaikkien sanojen pitäisi olla johdonmukaisesti Sch-alkuisia ja päättyä verbiin!
5. Wittgenstein9.11.2006 klo 16:42
Schweigen! ;-)
KOMMENTOI

Pakolliset kentät merkitty tähdellä *