KESKUSTELUT > MUUT AIHEET > KAINO VIENO TOIVOMUS

3019. Kaino vieno toivomus

Eki16.10.2006 klo 14:49
Kun täällä keskustellaan, voitaisiinko jokaisen kirjoittajan mielipide ottaa yhden ihmisen mielipiteenä, sitä paisuttamatta ja sitä vähättelemättä.

Ei ole olemassa mitään suurempaa voimaa, joka täällä jakelee käskyjä, mitä ihmisten pitää sanoa.

Eikä kenenkään uudenkaan kirjoittajan pitäisi antaa minkään voiman estää kirjoittamasta mielipiteensä.
2. Eki16.10.2006 klo 14:54
Koskapa yllä olevassa ei liene kovin paljon jutun juurta, tämän säikeen alle saa kirjoittaa muitakin huomioita siitä, miten haluaisi palstalla kirjoitettavan.

Muistetaan kuitenkin, että "kaikki eivät aina hauku" ja "kaikki eivät hymistele", se on käytännön mahdottomuus. Käsitellään asiaa hieman pienemmässä mittakaavassa..
3. Kaino16.10.2006 klo 15:09
Pysytään aiheessa, ei jaaritella, ei jankuteta. Ja tietyt henkilöt voisi ovella puhalluttaa.
4. JTak16.10.2006 klo 15:19
Aina jos juttu alkaa mennä aiheen sivusta, niin uusi aihe pystyyn.
5. Ritu16.10.2006 klo 17:10
Kyse on sanaristikoita harrastavien palstasta. Sanaristikot liittyvät olennaisesti äidinkieleen ja sen hallintaan. Mutta sanaristikoita pystyy kait laatimaan ja ratkomaan sellainenkin, jonka äidinkielen numero ei kiitettävällä tasolla olisi ikinä ollutkaan.
Sellainen jatkuva oikeinkirjoituksesta huomautteleminenkin nyppii joskus. En jaksa uskoa, että kukaan tahallaan väärin kirjoittaisi. Toki huomaavaista muita kohtaan on, että pyrkii sanottavansa siihen muotoon laittamaan, että muutkin siitä jotain tolkkua saavat. Pelkkää laiskuttahan se usein on, ettei viitsi oikolukea tekstiään, ennen sen lähettämistä.

Toki välillä kirjoitusvirheistä ja sen sellaista syntyy tahattomasti ihan hauskaa huumoriakin. Lause kun saattaa kirjoitusvirheensä takia muuttua sisällöltään hauskaksikin sattumukseksi.
Mutta useimmiten jostain kirjoitusvirheistä huolimatta kirjoittajan sanoman sisältö on kyllä ihan ymmärrettävissä, jos vain tahtoa löytyy.

Jotta kuitenkaan kenenkään sananvapautta ei rajoitettaisi, niin tuon asian tiimoilta voisi perustaa oman säikeen otsikolla pilkunviilaus, johon näitä kirjoitusvirheitä koottaisiin halukkaitten viilattavaksi. ;)
6. RA16.10.2006 klo 17:26
Aikaisemmat tähän aiheeseen liittyvät kommenttini ovat aiheuttaneet siellä sun täällä sen verran pahaa mieltä, että niistä viisastuneena totean: Mieluummin miten vain.

Ei tietenkään tulisi yksittäisen kirjoittajan antaa vaikuttaa omiin kannanottoihin ja kirjoittamisiin, mutta lienee inhimillistä, että vaikuttaahan se. Tulee aremmaksi, eikä uskalla kirjoittaa enää mitään. Tai tulee rohkeammaksi ja uskaltaa / haluaa kirjoittaa lisää samalla tyylillä. Olipa kyse ns. uudesta tai vanhasta kirjoittajasta. - Tällainen kirjoittelu on kuitenkin ihmisten välistä vuorovaikutusta ja täytyisi kai olla "sokea ja kuuro ja ilman tuntoaistia", jos meininki, etteivät muiden kommentit hetkauttaisi mihinkään suuntaan. Yksittäisetkin kommentit.

YLEISTÄMINEN on yksi keskeisiä ajattelustrategioita ja jokainen meistä tekee sitä koko ajan, KOSKA siitä on yleensä monissa tilanteissa paljon hyötyä. Joskus siitä on myös paljon haittaa. Sen huomaaminen, koska yleistäminen on hyvä ja koska huono, lienee sitä paljon puhuttua ajattelutaitoa.

Jaa niin, minulla ei ole tuostakaan (koska hyvä / koska huono) valmista listaa.
KOMMENTOI

Pakolliset kentät merkitty tähdellä *