KESKUSTELUT > MUUT AIHEET > NIMI VÄÄRIN "VIRALLISESSA" LÄHTEESSÄ

3012. Nimi väärin "virallisessa" lähteessä

iso S15.10.2006 klo 12:07
Eki heitti Melkein täyskaimoihin (osa 3) tämän parin:

…. …… (4,6) euroviisutohtori
…. ……hti (4,9) laulaja-esiintyjä, Kwan-yhtyeen MC Mariko

Wikipedian mukaan jälkimmäisen nimi on Liisa Mariko Pajalahti. Stara.fi tuntee muodon Mari “MC Mariko” Pajalahti. Wikipediassa on linkki elokuvakantaan ja siellä nimi on, hupsistakeikkaa, Mariko Pajamäki.

Voihan olla että hän käyttää näyttelijänä tuota nimeä taiteilijanimenä, mutta voi olla että IMDB on väärässä.

Tähän säikeeseen voi ilmiantaa sellaisia tapauksia missä joku periaatteessa kohtuullisen uskottava taho kuten Wikipedia tai Imdb antaa väärän nimen.
2. Tuomas L.15.10.2006 klo 13:38
Eila Kivikkaho
Eila Kivikk'aho

En ole ikinä onnistunut saamaan lopullista selvyyttä, kumpi on oikein kirjoitettu; tietosanakirjat, kirjailijaluettelot yms. luotettavat ja viralliset lähteet tarjoavat vaihtelevasti molempia kirjoitusasuja.
3. Arska II15.10.2006 klo 21:34
Virallisena ja luotettavana tahona on pidettävänä postimerkkiä, jonka ulkoasu ja teksti tarkastetaan moneen kertaan, ennenkuin laitetaan painoon.

Kaikista tarkistuksista huolimatta oli kuitenkin mesenaatin eli suurlahjoittajan Amos Andersonin sukunimi postimerkissä virheellinen, eli kahdella ässällä.

Jalkaväenkenraali Adolf Ehrnroothin hautajaisissa valtioneuvoston seppeleesssä oli sukunimi tekstattu väärin, ensimmäinen ärrä puuttui.
4. Tuomas L.16.10.2006 klo 16:50
Tässä erikoinen tapaus...

Isa-Eerika, lyhyemmin vain Isa Lehto juontaa Nelosen Buusteri-ohjelmaa ja musisoi aikoinaan Tarharyhmä-yhtyeessä. Nimi on kaikissa yhteyksissä kirjoitettu noin, myös esim. Tarharyhmän levyjen krediiteissä ja Buusterin lopputeksteissä; kuitenkin neiti on aikanaan 90-luvulla antanut minulle omakätisen nimikirjoituksen muodossa "Iisa"!
KOMMENTOI

Pakolliset kentät merkitty tähdellä *