KESKUSTELUT > MUUT AIHEET > KAINO TOIVE

2862. Kaino Toive

Seija26.8.2006 klo 20:17
Lukeeko kukaan jälkeenpäin noita kymmeniä ja kymmeniä, ellei satoja, ketjusäikeitä? Voisiko ne siirtää johonkin arkistoon tai vaikka ö-mappiin ja säilyttää vain viimeisimmät? Helpottaisi sellaisten vanhojen säikeiden selaamista/lukemista/etsimistä, joissa voisi olla jotain annettavaa vielä tällekin päivälle.
2. Ari26.8.2006 klo 21:27
Parempana ehdotuksena (minun mielestäni) olisi tämä:
Jos KETJUT saisivat oman alueensa
RISTIKOT ja MUUT AIHEET rinnalle. Olisiko itua?
3. Ylläpito26.8.2006 klo 21:39
Jospa ollaan tyytyväisiä näihin. Ei se muutos ihan pikkujuttu ollut viimeksikään.
4. Seija26.8.2006 klo 21:50
Tyytyväisiä ollaan, mutta onko vanhojen (tarpeettomien?) viestisäikeiden poistaminen isokin työ?
5. Ari26.8.2006 klo 21:59
Ollaan tyytyväisiä. En tiennyt operaation vaativuudesta.
Tämä toive olisi sitten kaikille kirjoittelijoille:(Seijallekin)

Kun teillä on jotain sanottavaa niin etsikää sellainen otsikko jo tehdyistä säikeistä johon tuo viestinne sopii ja laittakaa se sinne. (Tämäkin olisi sopinut otsikkoon "Muut aiheet"

Mielestäni ei ole järkevää tehdä ns "kertakäyttösäikeitä" koska ne myöskin lisäävät "kahlaamista".

Ja siksikin kannattaa katsoa noita vanhoja aiheita ettei tule kaksinkertaisesti samaa aihetta niin kuin on monesti käynyt.

Tämä tietenkin tällaisena kainona toiveena joka mielestäni myös kaikkien näiden sivujen käyttäjien etu.
6. Seija26.8.2006 klo 22:18
Äläs nyt, Ari, ala äitiäs neuvoa. ;) Niitä sopivia säikeitä olisi helpompi löytää ilman montaa sataa ketjusäiettä siellä välissä. Oikaiskoon joku, jos väitteeni, että vanhat ketjut ovat turhia, on väärä.

Jos esimerkiksi Muut aiheet -otsikon alle voi tunkea mitä tahansa, niin miksei kaikki ketjut ole yhden ja saman otsikon alla? (vitsi?)
7. qwer26.8.2006 klo 23:43
Pelkkää skeidaa ovat kaikki säikeet. Kaikki voitais poistaa eli koko sivusto. Eki vaan täällä kinastelee itsensä kanssa ja yrittää elvyttää muka keskusteluja ristikoista.

Siinä miehellä on jäänyt puperteeti-ikä elämättä.
Ihmettelen kovasti että nämä säikeet ovat yleensä vielä hengissä
8. Seija26.8.2006 klo 23:49
Kyse ei nyt ollut siitä mikä on hyvää tai huonoa. Sehän on makuasia ja kaikelle löytyy tykkääjänsä siinä missä ei-tykkääjänsäkin. Kyse oli siitä, mikä on tarpeetonta ja joutaa mennä. Nimiä mainitsematta. ;)
9. Ihmettelen26.8.2006 klo 23:50
qwer:
Jos nämä säikeet ovat mielestäsi pelkkää skeidaa, miksi sitten käyt näillä sivuilla??
10. qwer26.8.2006 klo 23:56
Juuri siksi. skeidaa tarvitsee ihmiskunta. Digi-tv:n puolelta taitaa tulla nyt pornoa. Sekin on skeidaa. Lähdenkin katsomaan.
11. Ihmettelen27.8.2006 klo 00:09
Typeryys kunniaan, näköjään
12. qwer27.8.2006 klo 00:14
Ihmettelen:

Taidat olla naiseläjä?
13. iso S28.8.2006 klo 09:14
Seija: mielestäni ketjun arvo (olkoon vaikka kyseenalainen) kärsii jos siitä nipsaistaan osa pois. Lisäksi, kuka sen määrittelee ja millä ajalla, mikä joutaa pois? Yhtä hyvin voisi toivoa että siivottaisiin pois joidenkin kverulanteiksi luokiteltavien lähettäjien jutut, ketään tässä erikseen ehdottamatta.

Joissakin vanhoissa jutuissa on ihan selvää asiaa, jopa joissakin ketjuissa. Esimerkiksi joku voi käyttää tätä sivustoa lähteenä kun kerää itselleen henkilönimistöä. Silloin hyviä paikkoja ovat artisti-, kirjailija- ja urheilijaketjujen tyyppiset, sekä uudet että vanhat, vaikka niissä ei olekaan erityisesti painotettu nimien "ristikkokelpoisuutta".

Kukin lukija siis määrittelee sisällön arvon omien mieltymyksiensä ja lähtökohtiensa mukaan. Mistä sen tietää jos joku vääntää tästä joskus gradun missä käsitellään viestien sisällön muuttumista ajan funktiona? Silloin poistaja olisi tehnyt hallaa tieteelle ja ihmiskunnan kehitys pysähtyy :-(

Itse asiassa toiveesi on tavallaan huomioitu jo aikojen alussa. Oletko huomannut että otsikkosivulla on kohta 'keskustelujen listausjärjestys' missä voi valita vaihtoehdoista Kommentoitu (oletus) ja Aloitettu. Kun valitset jälkimmäisen, säikeet listataan niiden aloituspäivämäärän mukaan ja voit lopettaa historiaan porautumisen silloin kun alkaa maistua liian vanhalle.

Pitäisikö poistamisen muuten perustua säikeen ensimmäisen vai viimeisen viestin aikaleimaan? Nopeatempoisissa ketjuissa sillä ei ole oleellista merkitystä, mutta hitaasti etenevissä ja ajoittain pinnalle pulpahtelevissa kysymys on oleellinen. Onhan esimerkiksi 4.8.2003 klo 00:20 avattua säiettä 220 Yhdysyhdyssanat kommentoitu 19.8.2006 klo 13:07. Yli 3 vuotta ensimmäisestä uusimpaan!
14. mor28.8.2006 klo 10:07
Olen vahvasti sillä kannalla, että vanhoja säikeitä ei saa poistaa! Kuten IsoS edellä kirjoitti, niissä on jopa asiaa. Ja ellei asiaa, niin ainakin mielenkiintoista ajatustenvaihtoa. On ihan mielenkiintoista ottaa joskus esille joku pari vuotta sitten sammunut säie ja lueskella mitä mieltä silloin oltiin.

Ketjusäikeistähän Seija tämän säikeen alustuksessa nimenomaan puhui. Mielestäni niissäkin on muuta, kuin pelkkää listaamista. Aina välillä on hauskoja kommentteja, jotka, ainakin minulla, saavat suupielet kohoamaan. Ei tässä maailmassa koskaan liikaa hauskoja asioita ole!

Vanhojen asioiden hakemisen helpottamiseen on muistaakseni olemassa joku hakusysteemi. Ainakin Juhani Heino on sen suhteen ollut aina välillä virkistävä ;-)
15. Juhani Heino29.8.2006 klo 21:20
;-) Löytyy täältä: http://www.sanaristikot.net/keskustelut/index.php? ryhma=0&p1=vast.php&p2=info_3.php&id=679&alku=135& t=k1
Kannattaa kokeilla eri tavoilla jos yksi ei onnistu - on siis Google rajattuna vain tälle sivustolle, Juhan virittämä yleishaku (johon ei ilmeisesti enää mahdu ihan kaikki vaikka Juha onkin poistanut ketjut siitä) ja mun ylläpitämäni haku ketjulauluille (tavalliset ja alkukirjaimin, sanoista jatkuvan olen pitänyt "epämuodollisena" eli en ole ottanut mukaan) sekä rekisterikilville.
16. Miimu25.9.2006 klo 12:33
Mielenkiintoiset aiheet, ketjut ja kommentoijat on sanaristikot.net:ssä.
Hauskaa täällä on vierailla.

Kritiikkiä (tietenkin ;) esitän uuteena käyttäjänä:
- kyllä ketjuille saisi olla olla oma palsta
- milloin sivuja viimeksi uudistettu
(tuo "ävär" alkaa jo nyppiä, viikko vaihtuu täällä miten sattuu...)
- hakupalvelu auttaisi, noita otsikoita helv*tisti.
Tämänkin aiheen löytämiseen meni toista viikkoa...
(Jotain hakuvinkkejä tuossa on esitetty, mutta en jaksa/osaa niihin paneutua...)
- jonkinliseen arkistoon voisi vanhat aiheet laittaa, poistamista en minäkään kannata
- halutaanko uusia käyttäjiä houkutella sivustolle ylipäätään?

Ymmärrän sen työn määrän, mitä muutokset aiheuttaisivat,
mutta minun mielestäni sanaristikot.net:iin kannattasi panostaa enemmän!
17. Ylläpito25.9.2006 klo 12:41
- ketjuille ei tule omaa palstaa
- ävär just muuttumassa
- hakupalvelu saadaan toivottavasti lähiaikoina
- arkistoa ei ole näköpiirissä, mutta kaikkihan ovat tallessa
- uudet kävijät enemmän kuin suotavia, mutta lisäpanostustoive ei tällä miehistöllä toteutettavissa
18. ö25.9.2006 klo 12:59
Kiitokset ylläpidolle palstalaisten mielipiteiden ja parannusehdotusten huomioonottamisesta!

Tällä hetkellä tilanne on se, että palstalla on vain kaksi aihetta: ketjut ja ristikot. Ehdotan harkittavaksi, että kahden osion nimet muutetaan siten, että toinen on ketjut ja toinen ristikot ja muut aiheet. Sitten voisi jälkimmäiseen kirjoittaa muistakin mieltä askarruttavista asioista kuin ristikoista. Nyt ne aiheet hukkuvat ketjujen sekaan.
19. Ylläpito25.9.2006 klo 13:04
Tuota nimenmuutosta on joskus harkittu. Raja ristikoiden ja muiden aiheiden välillä on hälvennyt ja ristikkoaiheet eivät nykyisellään katoaisi niiden joukkoon kuten ennen. Katsotaan.
20. Miimu25.9.2006 klo 14:29
...on tyytyväinen ylläpidon vastaukseen esittämäänsä kritiikkiin. Huomasin jälleen, miten vaikeaa kritiikin esittäminen kirjallisesti on. Menen itseeni.

Kritiikinesittämistyylilajit:
ytimekäs, selkeä = tyly, hyökkävä, ehdoton
humoristinen = ei mee perille, kun suupielen virne ei näy ilman hymiötä (eikä aina sen kanssakaan...)
asiapohjainen = harva jaksaa lukea, tärkeilevä (vähän niinkuin tämä minun juttunikin ;)

Toivotan mukavia hetkiä sanaristikot.netin parissa.
(En uskalla laittaa huutomerkkiä, saatetaan ottaa "v*luna")
21. iso S25.9.2006 klo 15:22
Hakupalvelu olisi hyvä mutta hyvän hakupalvelun tekeminen on vaikeaa. Usein tietää että jotain mielessä olevaa asiaa on käsitelty aikaisemmin mutta miten sen pystyisi kuvailemaan sille teoreettiselle hakupalvelulle?

Antamalla jotain aihetta kuvaavia avainsanoja? Niitä ei välttämättä esiinny aiheen teksteissä, joten jonkun pitäisi käydä kaikki säikeet läpi ja kytkeä jokaiseen kaikki sellaiset hakusanat millä joku mahdollisesti hakee.

Mitä palvelu sitten palauttaisi kysyjälle? Säikeiden otsikot? Otsikko ei välttämättä kuvaa säikeen sisältöä, kun keskustelu on rönsyillyt aiheen ulkopuolelle. Samoin ei välttämättä auttaisi mitään jos haku antaisi pienen pätkän keskustelun alkua. Sen pitäisi osata näyttää avainsanojen yhdistelmää parhaiten vastaava tekstinäyte. Sellaiseen ei kone pysty, ylläpidon pitäisi viritellä ne käsin. Hirveä työ mistä iso osa menisi hukkaan, kukaan ei koskaan kysy :-(

Ohjelmallisesti toteutettavissa olisi kai jonkinlainen tee-se-itse-Google mikä analysoisi vain keskustelusivuja. Silloin kysyjän pitäisi muistaa tai arvata joitakin hakemassaan säikeessä käytettyjä sanoja täsmälleen siinä muodossa kuin niitä on käytetty haetussa säikeessä. Harmittava takaisku että suomessa sanat taipuvat sinne ja tänne ja viesteissä on vielä nakkisormien tekemiä kirvoitusvihreitä.

Olisikin toivottavaa että tuo kuviteltu maanmainio hakupalvelu sallisi haun sanojen alkuosan perusteella, jolloin voisi syöttää sanaa vain niin pitkälle kuin se pysyy muuttumattomana taivutusmuodoissa. Kirhoitusvireille haku ei juurikaan voisi mitään. Suomenkielisille sanoille voisi teoriassa olla jonkinlainen oikolukuprosessi missä ohjelma kylmästi muokkaisi tekstiä työmuistissaan tuntemiensa sanojen mukaiseksi. Väärin kirjoitetuille Swartsenekkereille ja muille nimille ei yleispätevästi voi mitään.

Täydellistä hakupalvelua on siis turha odottaa, ellei Ylläpito pysty risteyttämään kristallipalloa ja kuudetta aistia. Odotetaan kärsivällisesti ja ollaan kiitollisia siitä mitä joskus ehkä saadaan.
22. Hui_hai25.9.2006 klo 16:05
isoS kirjoitti :"Ohjelmallisesti toteutettavissa olisi kai jonkinlainen tee-se-itse-Google mikä analysoisi vain keskustelusivuja."

Tämähän on jo olemassa Googlessa niiden käyttää jotka osaavat. liitä vain täsmenne site:sanaristikot.net hakuusi ja Google hakee hakemaasi sanaa/sanoja vain kyseisiltä sivuilta.

Esim haku: kraka site:sanaristikot.net
hakee kraka sanaa vain sanaristikot.net sivustolta. Helppoa kuin heinänteko, eikö:)
23. Miimu25.9.2006 klo 16:31
Kiitos, Hui_hai! Helppoa oli.
24. iso S26.9.2006 klo 08:39
Niinpä, mutta täsmenteen käyttö vain rajaa pois muut sivustot mutta ei paranna Googlen näkökykyä. Google indeksoi jollain aikavälillä kaikki sivut mihin on olemassa linkki joltakin sen ennestään tuntemalta sivulta. Haku perustuu näin syntyneeseen hakemistoon eikä osaa ottaa huomioon indeksoinnin jälkeen syntyneitä sivuja eikä sivuihin mahdollisesti tulleita muutoksia. Näin ollen voi mm. löytyä sivuja missä ei ole ollenkaan hakusanoina käytettyjä sanoja (jotka ovat olleet sivulla aiemmin mutta poistettu indeksoinnin jälkeen).

Näiden sivujen linkittäminen on saatettu toteutettaa sellaisella tekniikalla mitä Google ei hallitse jolloin tietyn sivun tuleminen haun piiriin vaatisi sitä että joltakin Googlen tuntemalta sivulta on siihen linkki. Siinä tapauksessa jotkut säikeet saattaisivat jäädä Googlelta ikuisesti pimentoon. Vaikka Google hallitsisikin näiden sivujen välisen linkityksen niin se laahaa enemmän tai vähemmän kehityksen jäljessä.

Kun nyt haen
helppoa kuin heinänteko site:sanaristikot.net
saan kaksi osumaa:

Sanaristikot.net - KeskusteluKari Päivärinta kirjoittaa toisaalla: "Kun laadin tuossa ristikkoa äskettäin ... vaikeuksitta muutaman ristiinmenevän sanan. Helppoa kuin heinänteko! ...
sanaristikot.net/.../index.php?ryhma=0&p1=vast.php &p2=info_3.php&id=1865&alku=450&t=k2 - 24k - Lisätulos - Välimuistissa - Samankaltaisia sivuja

Eki, rkChat. Anna / älä anna äänimerkkiä kun uusi käyttäjä saapuu. Julkinen huone ( 2 ) - Eki - rk.
www.sanaristikot.net/.../users_popupL.php3?From=in dex.php3&L=finnish&LastCheck=1147083673&B=0 - 2k - Lisätulos -

Tämä säie ei vielä löydy, mutta ehkä viikon parin perästä löytyy.

Tarkoittamani Ylläpidon tekemä ihanteellinen sanaristikot-Kuukkeli tuntisi sivuston rakenteen ja osaisi hakea kaikilta hakuhetkellä olemassaolevilta sivuilta.
25. Eki26.9.2006 klo 08:45
Tuo "poikien" tarjoama systeemi (Freefind) ei kyllä löydä kaikkia sanoja, mitä sivuilla on, mutten ollut ajatellut sen parempaa systeemiä. Ajatus oli vain tehdä se käyttäjille mahdollisimman yksinkertaiseksi.

http://search.freefind.com/find.html?id=9251959&la ng=fi
KOMMENTOI

Pakolliset kentät merkitty tähdellä *