KESKUSTELUT > RISTIKOT > IS KOVIS 29.7

2832. IS Kovis 29.7

Ei ratkennut kulma9.8.2006 klo 16:14
Hei laatija, mikä Helsinkiä ja pääkp ylös tulee siihen vasempaan yläkulmaan?
2. EJlo9.8.2006 klo 17:37
"Ei ratkennut kulmalle" tiedoksi
Ennen laatijaa ajattelin jo vastata että itselläni siinä on pääkaupunkina ylös TUNIS eli siis SINUT ja Helsinkiä KONTULA siinä vieressä.
3. Teemu Pallonen9.8.2006 klo 17:38
Helsinkiä on KONTULA ja pääkaupunki ylös on SINUT (eli TUNIS ylösalaisin).
4. Ei ratkennut kulma9.8.2006 klo 19:17
no voi pentele, vielä jäi yksi auki, se saada tehdyksi? miksi tämä nurkka on tehty niin hankalaksi? ei siihen saa oikeaa suomenkielen sanaa..
5. RA9.8.2006 klo 20:20
Kyllä siihen saa. SAADA TEHDYKSI = HENNOA (= saada tehdyksi tunnesyiden aiheuttamista esteistä huolimatta, raatsia, raskia).

Tämä Teemun hieno "tekele" jäi kaiken kaikkiaan vähälle palautteelle johtuen mm. ehkä siitä, että se ilmestyi Sanaseppojen Kesäpäivä-viikonloppuna. Siellä sitä kuitenkin kimpparatkottiin melkoisella mielihyvällä. Mukava, hauska, tasapainoinen, hienosanainen ja -vihjeinen Kovis.
6. Ei ratkennut kulma9.8.2006 klo 21:04
En ole samaa mieltä tuosta hennoa sanasta, ei hyvä. Minulla oli pitkään erottuu ammunnasta vihjeessä TENORI ja olin ihan varma että se on oikea sana, joten en sitä yrittänytkään korjata! Siksipä kait kulma ei sitten ratkennutkaan, kun muutkin sanat olivat niin hankalia.
7. tonimikael9.8.2006 klo 23:32
Niin muuten. Kesäpäivillä kimpparatkoimme (On on se verbi! Koettakaa vaikka hakea googlella sitä viikon päästä! ;)) sen Antti V.:n ja Riitta A.:n kanssa ja muuten kaikki oli selvää pläkkipeltiä, mutta se ammunnasta erottuva juttu ei auennut meille kellekään. Eli mikä se ratkaisusana oli ja selitys siihen? Tai luottamus Teemuun alkaa rakoilla tai känsillä. ;)
8. Teemu Pallonen9.8.2006 klo 23:48
Ja kohta joku pääsee irvailemaan, että ne laatijat keskustelevat keskenään...

"erottuu ammunnasta" - SOTURI

Soturin tunnistaa (naamioitunut sissi paljastuu muusta metsästä), kun kuulee ammuntaa. Ei sen parempaa eikä pahempaa. Luulin muuten pienenä, että sissi on naissoturi. Vaikka ei se mitenkään tähän liitykään.
9. Jyrki10.8.2006 klo 00:17
Enpäs taida pitää tuota erottuu ammunnasta -vihjettä kovin hyvänä :/. Ihan noin pitkälle menevä ajatuspolku ei minusta oikein toimi kuten pitäisi. Oikean sanan saatuanikin jäisin epävarmaksi, miten tuo vihje liittyy ratkaisusanaan, eli mitä laatija oikeasti on ajatellut. Tarkoittaako yleistä erottumista sellaisista ihmisistä, jotka eivät ole koskaan ampuneet, vai loistaako ammuntakilpailun tuloksissa, vai mistä kyse. Sitä paitsi ei välttämättä erotu maastosta, saattaa vain suunnilleen paikallistua...

Jokin "Paljastuu pamauttaessaan" voisi olla lähempänä, vaikkei mikään kummoinen sekään.
10. Jyrki10.8.2006 klo 00:21
Vai liekö sitten tuo oma ehdotukseni kovikseen taas liian ilmeinen ja vihjesanoina liian vailla moniselitteisyyttä (erottua ja ammunta liittyvät tietysti useampaan keskenään aivan erilaiseen asiaan kuin esim. pamauttaminen)... mutta tuntuu, että olisi kuitenkin ratkaisun löydyttyä yksiselitteisempi.
11. tjn10.8.2006 klo 07:48
Tekevälle sattuu ja vahinko voi kohdata laadukastakin laatijaa. Sellaiselta tuntuu tämä "erottuu ammunnasta" -vihjeytyksen ajatuskuvio, sillä kyllä perustelujen kuuleminen militaarista ajattelijaa väkisinkin hymyilyttää :D

Tai sitten Teemu onkin asialla pilke silmäkulmassa ( "sissi on naissoturi"!) viittaamalla "naisseikkailija" Sissiin.

:-)
12. Teemu Pallonen10.8.2006 klo 08:19
Joo ei tuo vihje ihan klassikoksi tule päätymään :)

Joskus sitä kompastuu omaan nokkeluuteensa, kun pyörittää vihjettä päässään liian kauan.
KOMMENTOI

Pakolliset kentät merkitty tähdellä *