KESKUSTELUT > MUUT AIHEET > ÄLYKKYYSTESTI

275. Älykkyystesti

Jouni3.9.2003 klo 10:26
Paras netistä löytämäni älykkyystesti löytyy:

http://80.223.6.177/iqtest/index.html

Mitä mieltä muuten olette tällaisista testeistä?
2. Teemu Pallonen3.9.2003 klo 10:53
Mielenkiintoinen testi, joka mittaa ilmeisesti vain tietynsuuntaista älykkyyttä? Tietääkö joku, paljon tuossa mahtaa olla esim. keskiarvo (pitäähän sitä omaa tulosta johonkin verrata...), kun ei viitsi maksaa 12 euroa, että sais diplomin ja vertausta muihin vastaajiin?
3. Kravattimies3.9.2003 klo 11:12
Mielestäni nettitestit kuuluvat samaan luokkaan kuin lehtipisteistä ja kirjakaupoista ostetut testit. Ne ovat harjoitusta siihen oikeaan ja salassa pidettyyn valikoimaan Mensan testejä. Testiluokassa ympärillä istuu pari tusinaa muuta maksanutta osallistujaa. Voi olla nykyisin jo eri tavalla, mutta näin se oli kauan sitten nykyisessä asuinmaassani ja siitä luokasta ainoana selvisin jäseneksi, mikä selvisi myöhemmin. Normaalisti kaksi sadasta mattimeikäläisestä läpäisee testin. Täällä ei paljasteta älykkyysosamäärää, mutta oletan itselläni olleen juuri minimirajan, joissakin taulukoissa noin 130. Lukemat vaihtelevat suurestikin riippuen siitä, minkä nimistä systeemiä käyttää. Lopuksi vielä korostan sitä, että älykkyydellä ja testituloksella ei ole mitään tekemistä keskenään. Harjoittelemalla kuka tahansa oppii ne jujut.
4. tjn3.9.2003 klo 11:32
Mielenkiintoinen piinapenkki. Tuli ihan intin palikkatesti mieleen :-)

On se mukava testata itseään mutta sitten jää hieman ilmaan, kun ei Teemun tapaan pysty oikein vertaamaan mihinkään. Olisi nyt ollut edes tunnuskuvahenkilön tulos vertailuksi :-)
5. Jouni3.9.2003 klo 11:33
'Älykkyydellä ja testituloksella ei ole mitään tekemistä keskenään', sanoo Kravattimies.

Pitäisin kuitenkin todennäköisempänä, että älykkyyttä tosiaan voidaan mitata. Testataanhan sitä kummempiakin asioita, kuten autolla-ajotaitoa.

Testitulos on tietysti pätevä vain ensimmäisellä kerralla. Harjoittelemalla tästäkin testistä tietysti voi saada vaikka maksimipisteet. Muita testejä tekemällä tuskin harjaantuu tämän testin tekemiseen.
6. Kauko3.9.2003 klo 11:33
111
7. iso S3.9.2003 klo 12:22
Aikoinaan minäkin kävin uteliaisuuttani Mensan testissä. Siellä myönnettiin aiheen ongelmallisuus. Ei ole olemassa mitään yleisesti hyväksyttyä määritelmää älykkyydelle, joten millä tavalla sitä voitaisiin testata, kun ei tiedetä, mitä testataan? Autolla-ajotaidosta on sentään olemassa jonkinlainen yksimielisyys.

Mensan testit pyrkivät olemaan sellaisia, että koulutuspohja, yleissivistys ja harjoittelu eivät vaikuta tulokseen, ainakaan periaatteessa. Käytännössä uskon, että pulmatehtävien harjoittelu väkisinkin hiukan auttaa.

Silloin (1970-luvun puolivälin paikkeilla) oltiin siirtymässä jyvityksessä keskihajonnasta 16 keskihajontaan 24. En tiedä, oliko se tilapäinen vaihe vai palattiinko perinteisiin. Vanhalla systeemillä luokat ("normaali" älykkyys ..l. erittäin älykäs ...) meni 10 pisteen välein ja Mensan raja on juuri Kravatin mainitsema, eli sinne pääse kahteen yläpään prosenttiin kuuluva. Rajat olivat muistaakseni vanhalla kaavalla 132 ja uudella 148.

Uteliaille tiedoksi: en ole jäsen.
8. Timppa3.9.2003 klo 12:37
Haa, testin mukaan ja vanhalla kaavalla olisin päässyt jäseneksi!
9. tonimikael3.9.2003 klo 13:03
Mulle ainakin tuli niin hyvä tulos tuosta Jounin mainitsemasta testistä, ettei se voi olla kovin luotettava... ;-P
10. Jouni3.9.2003 klo 13:19
No niin, nyt se alkoi, valitus liian hyvistä pisteistä.

Uskoisin kuitenkin, että jokainen tälle palstalle kirjoittava saa testistä ainakin keskiarvon 100 pistettä.

Uusimpien tutkimustulosten mukaan aivot ovat kuin lihas. Niiden suorituskykyä voidaan parantaa treenaamalla. Ei olisi ihme, jos ristikkoväellä tällaista treenauksen tuomaa älykkyyden nousua olisi havaittavissa.

Itse olen tällaisia testejä aina läpikäynyt, kun siihen on ollut mahdollisuus. Testien taso, pituus ja painoalueet ovat vaihdelleet. Hämmästyttävää on ollut, että aina olen saanut eri testeistä lähes samat pisteet.
11. Jouni3.9.2003 klo 13:46
Suomi on ainoa maa maailmassa, jossa aletaan heti epäillä testin luotettavuutta, jos saadaan hyvä tulos.

Muualla asia on täsmälleen päinvastoin!
12. Pena3.9.2003 klo 17:10
Kylläpä yllätyin kun sain 120. Suuri osa meni arvaamalla kun meinasi aika loppua.

Mielestäni ehdottoman luotettava ja pätevä testi! Pitäisi "virallistaa"!

:-D :-D :-D
13. Maiju3.9.2003 klo 22:23
Minusta testi mittasi vain jotain tietynlaista älykkyyttä, jota minulla ilmeisesti on jonkin verran, koska sain 150 pistettä (aamulla kolmen tunnin yöunien jälkeen!). En ihan oikeasti pidä itseäni minään neropattina, sillä olen istunut puzzle-kisoissa JP Ikäheimosen vieressä ja nähnyt syrjäsilmällä kuinka tehtävät valmistuivat huikeata vauhtia minun pureskellessani kynää ensimäisen tehtävän kimpussa.
Olisipa kiva tietää ne JP:n pisteet.
14. iso S3.9.2003 klo 23:08
Enpä tiedä mitä sanoisi. Tulos 129 pääasiassa arvaamalla. Muutaman numerotehtävän tajusin, muista en yhtikäs mitään. Toisaalta, vastaa aika hyvin muinaisen Mensan testin tulosta.
15. jupejus3.9.2003 klo 23:15
Onnittelut omasta puolestani iso S! Olit yhden numeron minua älykkäämpi. Tosin en tiennyt taistella aikaa vastaan, sen sijaan luulin ymmärtäneeni vastata oikein niihin, mihin ehdin.
16. Kravattimies4.9.2003 klo 01:21
Mensan testeistä jäi mainitsematta pari seikkaa. Niihin piti ilmottautua ja maksaa etukäteen. Myöhemmin sain tiedon ajasta ja paikasta ja sinne ajaessani en huomannut ajoissa kääntyä isolta tieltä vaan minun piti ajaa kyseisen risteyksen ohi! Ajattelin, mikä typerys olen ja menossa älykkyystestiin!

No niin, sen möhläyksen takia matkaan tuli useiden kilometrien pituinen ylimääräinen mutka ja saavuin koulun parkkipaikalle paljon sovitun alkamisajan jälkeen.

Siellä onneksi minut vastaanotti joku mensalainen, joka heti hoputti minut kohti yhtä koulun monista rakennuksista. Luokkaan juostuani olin jo akateemisen vartin myöhässä.

Minua moitittiin pikaisesti toisten odotuttamisesta ja hermostuttamisesta. Pyysin anteeksi ja testi alkoi jo, kun olin menossa kohti ainoaa tyhjää paikkaa.

Ensimmäisille testipapereille tippui melko lailla hikeä eikä se johtunut yksin omaan tehtävien vaikeustasosta.

Paperit kerättiin sille testille sallitun ajan umpeuduttua ja uudet tehtäväpaperit annettiin. Näin meni ensimmäinen tunti, minkä jälkeen oli viiden minuutin tauko, jolloin saattoi rentoutua. Sitten taas pakertamaan. Siinä testaillessahan se lauantai-aamupäivä kului rattoisasti.

Olen ollut mukana toisenkin kerran yhtä pitkässä testissä täällä. Siinä oli mukana toista sataa henkilöä ja palkintona oli neljälle työpaikka. Onni oli mukana ja sain työpaikan, vaikka olin toisiin verrattuna lähes kielitaidoton ja paljon vanhempi.

Nuorena kannattaa harjoitella ja opetella ne testien jujut! Ei koskaan tiedä, siitä voi olla hyötyä myöhemmin elämässä.
17. iso S4.9.2003 klo 09:49
Joo, kannattaa opetella jutut ja jujut ja ainakin lukea säännöt ajatuksen kanssa. Ennen kellon käynnistymistä saattaa "parantaa älykkyyttään" huomattavasti. Ehkä sekin on osa sitä älykkyyttä. Tässä tapauksessa on oleellista huomata, että aikaa per tehtävä on noin 36 sekuntia, mikä ei ole paljon. Kovin kauan ei kannata yhtä hautoa, jos ei ratkea. Kannattaa arvata, koska virheestä ei sakoteta (ehdottomasti pitäisi rokottaa). Viimeinen minuutti kannattaa samasta syystä käyttää auki olevien tehtävien vastausten arpomiseen.

Tein muutaman eläinkokeen. Heittelin kirjain- ja lukusarjatehtäviin vastauksia hatusta: jos näytti kasvavalta sarjalta, niin vähän isompi kuin viimeinen, ja pienenevään sarjaan vastaavasti vähän pienempi kuin viimeinen. Monivalintatehtävään otin vastaukset satunnaislukutaulukosta, missä oli arvoja 1-4. 1=A, 2=B, 3=C ja 4=D. Siihen osioon, missä piti valita kaksi vaihtoehdoista A-E, otin satunnaislukua vastaavan kirjaimen ja sille parin niin että A oli aina D:n parina ja B C:n parina; E:tä en käyttänyt ollenkaan. Sain tulokseksi 118, siis huuhaa-menettely on keskimääräistä selvästi älykkäämpi. Ei anna kovin hyvää kuvaa testistä.

Sitten kokeilin sellaista, että vastasin aina kirjainta valittaessa A, numeroa valittaessa 1, ja kirjainpariksi AB. Tulos 81. Melko tyhmä, mutta olisi pitänyt olla vielä tollompi. Valinnoilla D, 1 ja DE tuli 96, mikä on jo melkein keskimääräinen älykkyys - ja ihan ilman järkeä saavutettu tämäkin. Molemmissa oli samalla logiikalla toimiva ennalta valittu systeemi, joten 15 pinnan ero tuloksissa on vähän turhan iso. Testissä on selvästi parantamisen varaa.
18. Jouni4.9.2003 klo 11:14
Hyvä testi löytyy myös Tieteen Kuvalehden sivustolta:

http://www.tieteenkuvalehti.com/aivot/iqtest.asp

Tämä testi kestää 40 min ja siinä on 39 kysymystä. Tällä sivustolla voi testata myös koiransa älyn.

Sain muuten edellisestä testistä 147 pojoa ja tästä jälkimmäisestä vain 133, joten älkää ihmetelkö, että pidän edellistä testiä luotettavampana.
19. neropatti4.9.2003 klo 11:35
iso S: Testissä saa todennäköisesti pisteitä käyttämättömästä
ajasta, joka saattaa selittää osaltaan tuloksiasi. Silti ei tuo kovin luotettavalta tuntunut, oma tulokseni oli yli 160.
20. iso S4.9.2003 klo 12:16
Neropatti: näin voisi luulla, mutta ei. Laitoin uudelleen A1-vastaukset ja annoin hautua täydet 20 minuuttia. Tulos oli sama 81. Nopeudesta ei siis hyvitetä mitään.

Oikeassa testitilanteessa varmaan testaaja huomaisi tällaisista vastauksista, että testattava ei ole ymmärtänyt mistään mitään tai pelleilee.

Joka tapauksessa tällaiset monivalintatehtävät ovat ongelmallisia, jos osa testattavista tekee tarkkaa työtä (vastaa vain niihin, mitkä luulee tietävänsä) ja osa arvaa, ellei tiedä. Vertailukelpoisuuden vuoksi pisteytyksessä pitäisi silloin huomioida perusvähennyksenä se osuus, mikä menee arvaamallakin oikein. Ikävä kyllä joidenkin tulos menisi silloin pakkasen puolelle ja älykkyystestistä tulisi älyttömyystesti.

Aikoinaan läpäisin monivalintoihin perustuvan englannin ymmärtämiskokeen. Kaikilta osin mielestäni ei ollut kysymys kielitestistä, kun eräskin lause oli "Speer WAS/WAS NOT one of those flamboyant nazis." Ymmärsin kyllä lauseen ajatuksen, mutta 'flamboyant' meni arvailuksi eikä minulla ollut hajuakaan, oliko Speer natsi ja jos oli, niin minkälaisilla mausteilla. Mutta, kuten Shakespeare (tai eräs toinen samanniminen henkilö) sanoi: loppu hyvin, kaikki hyvin.
21. Maiju4.9.2003 klo 13:07
Minulle kävi lähes samoin kuin Jounille, että tieteenkuvalehden testi antoi vähän pienemmän tuloksen (145) kuin sivun alussa mainittu (150).
23. Timppa4.9.2003 klo 17:18
Taidan olla poikkeus tieteen kuvalehden suosijana, sain siitä paremman tuloksen kuin ensimmäisestä (132/133).
24. Pena7.9.2003 klo 08:49
Mensa on latinaa ja tarkoittaa älyä ja pöytää .
Mensalaiset eivät halua puhua itsestään eliittinä, pikemminkin vähemmistönä
Mitä eroa on älykkäällä ja viisaalla?
- Älykäs oppii virheistään, mutta viisas ei tee virheitä alun alkujaankaan, kertoo Pirjo Kirjavainen, Mensan Pohjois-Karjalan paikallisosaston puheenjohtaja.
- Viisas en missään nimessä väitä olevani.

Konepäällikkö, musiikinopettaja, tutkija, valokuvaaja, ATK-työläinen, opiskelija, luettelevat Pohjois-Karjalan mensalaiset ammattejaan.

- Kaikista ammattiryhmistä, nuoria ja vanhoja, yhtä lailla naisia kuin miehiä, kertoo Pirjo Kirjavainen, itse polvijärveläinen kassanmyyjä ja avoimen yliopiston opiskelija.
- Yhdistävänä tekijänä on se, että kaikilla on vikaa päässä, määrittelee Mika Kaltiainen, yläasteen ja lukion vahtimestari Kontiolahdelta.
Mensassa eivät siis kokoonnu akateemiset älyköt tai tietokone- ja matematiikkahirmut. Vaikka heitäkin on joukossa. Ja vaikka älykkäillä on taipumusta kouluttautua keskivertoa korkeammalle.
- Älykkyyden lajeja on erilaisia, eikä esimerkiksi sosiaalisen älyn mittaaminen ole helppoa. Mensan testi mittaa enemmän loogista päättelykykyä, Kirjavainen selvittää.

- Johon liittyy organisointi- ja ongelmanratkaisukykyä, Kaltiainen lisää.
Suuria joukkoja liikuttelevat sotastrategithan lienevät tuollaisia?
- Sikäli menee pieleen, että Mensa on perustettu estämään kolmas maailmansota, huomauttaa Kaltiainen.
- Järjestö syntyi toisen maailmansodan jälkimainingeissa Englannissa. Perustajat halusivat, että ihmiset käyttäisivät maailman ongelmien ratkaisuun mieluummin älyä kuin aseita, Kaltiainen jatkaa.

- Mielenkiintoinen asia on sekin, että mensalaisissa on todella vähän poliitikkoja. Älykäs ihminen ei sopeudu helposti puoluekuriin, Kirjavainen huomauttaa.
- Ainoastaan yhden mensalaisen mainoksen näin viime vaalien alla meidän lehdessämme, vahvistaa Tuula Kyllönen, itse projektisihteeri yliopistolta.

(jatkuu)
25. Pena7.9.2003 klo 08:52
(jatkoa)

Turhautumista
ja kapinointia

Mensalaiset ovat siis ihmisiä, joilla on korkea älykkyysosamäärä. Ihmisyksilön älykkyyden katsotaan kehittyneen 16 ikävuoteen mennessä, jonka jälkeen henkilön ÄO:n ei pitäisi muuttua. Iso osa älykkyydestä on perinnöllistä.
- Ympäristökin vaikuttaa. Jos lapsi varttuu älykkäässä ilmapiirissä, jossa kaikkiin asioihin löydetään ratkaisu, niin eihän sellainen voi olla vaikuttamatta, kertoo Mika Kaltiainen.
Älykkyysosamäärää mitataan psykologisilla testeillä, joita on käytössä erilaisia. Mensalaiset käyttävät kuviopäättelytestiä, joka ei ole kulttuurisidonnainen. Ihmisen koulutuksen ja muiden taustatekijöiden ei siis pitäisi vaikuttaa tulokseen.
Suurimmalla osalla ihmisiä älykkyysosamäärä on haarukassa 80-120. Jos on selvinnyt lukion pitkästä matematiikasta, voi arvella lukemansa olevan yli 110. Alle 70:n älykkyysosamäärissä on kyse kehitysvammaisuudesta. Mensalaiset huitelevat yli 148 lukemissa.
Helsinkiläinen tutkija Teemu Leppänen on kerännyt internet-sivuilleen julkisuuden henkilöiden älykkyysosamääriä: Garri Kasparov 190, Bill Gates 160, Madonna 140...
- ÄO on sellainen luku, että emme me niitä toisille tapaamisissamme kuuluta, Pirjo Kirjavainen sanoo.
- Työhönottohakemuksissa on kyllä selvästi ollut hyötyä, kun voi mainita, että on Mensan jäsen. Pyytävät uteliaina haastatteluun, Tuula Kyllönen hymähtää.
Eikö ihmisten jyvittely tyhmiin ja älykkäisiin ole hieman epäreilua?
- Sanoisin, että ihmisten numerointi alkaa jo muutaman minuutin iässä. Mensan testeihin kenenkään ei ole pakko tulla, Kirjavainen toteaa.
- Itselleni oli pelkästään selittävää tajuta vuosien jälkeen, mistä elämäni jotkut käänteet lopultakaan johtuivat. Esimerkiksi omina kouluaikoina energiani meni kapinointiin auktoriteetteja vastaan. Olin todella turhautunut muiden oppilaiden tahtiin, enkä olmyöhemmin aikuisiällä, Kirjavainen miettii.
- Suomen koulussa panostetaan paljon ryhmätyöhön, eikä ryhmään sopeutuminen minullekaan ollut helppoa. Piti ottaa organisaattorin rooli tai todeta, että tehkää tavallanne, en viitsi puuttua, Kyllönen muistelee.
- Mensalaiset ovat eräänlainen vähemmistö muiden vähemmistöjen joukossa. On ollut hauska löytää vertaisryhmä. Sellainen tuntuu yhdistävän, että mensalaisilla on poikkeavia elämänkaaria: huippumenestystä tai vaikka jatkuvia ihmissuhdeongelmia, Kirjavainen tuumaa.
Yhdistystoiminnassahan syntyy suhteita. Jokos Pohjois-Karjalan Mensa on synnyttänyt älykkäitä pareja, jotka ymmärtävät toistensa ongelmia?
- Tiettävästi ei vielä, sanoo Kaltiainen.
- Toimintamme oli välillä hieman jäissä. Nyt ollaan vähän pirteydytty, ja esimerkiksi Joen yössä teltallamme oli paljon kiinnostuneita. Odotamme tämän kuun testiin aikamoista ryntäystä, kertoo Kirjavainen.

(jatkuu vieläkin)
26. Pena7.9.2003 klo 08:56
(no eikö tämä jo lopu?)

Minkäs teet muiden
epäloogisuudelle

Millaista on tulla ulos kaapista julkiälykkääksi ihmiseksi, siitä mensalaisilla on erilaisia kokemuksia.
- Osa on sanonut, että olisi kannattanut pitää asia omana tietonaan, toteaa Tuula Kyllönen.
- Polvijärvellä kaksi ihmistä lakkasi sanomasta päivää ja kymmenkunta alkoi sanomaan päivää, naurahtaa Pirjo Kirjavainen omaa kokemusta.
- Haluan korostaa, että missään nimessä en halua väheksyä ketään, olipa ÄO mikä tahansa, Mika Kaltiainen huomauttaa.
- Tavallisten ihmisten epäloogisuuteen tai epärationaalisuuteen pitää vain oppia suhtautumaan... Pitää yrittää muotoilla kauniisti, kun tuo nauhuri on päällä, mutta toisinaan kyllä ihmetyttää, miten tavalliset ihmiset tekevät itsestään selvät asiat niin vaikeiksi, sanoo Kirjavainen.
Onko älykkyydestäkään lopultakaan apua, jos älykkäiden tiedemiesten avulla vain ryövätään alkuperäisluontoa yhä tehokkaammin...
- En ymmärrä, miksi ihmiskunnan tietoa käytetään ihan väärin maapallon elämän tuhoamiseen, Kirjavainen myöntää.
- Ihmisten intressit ovat niin erilaisia. 18-vuotiaana tajusin, että humankind is destroying himself, knowing what is doing, but not understanding . Tiedetään mitä tehdään, mutta ei ymmärretä seurauksia, sanoo Kaltiainen.


l


Mensan testipäivä Pohjois-Karjalassa Joensuun pääkirjaston Muikku-salissa 24. syyskuuta klo 17. Hyvin pärjäävät voivat halutessaan liittyä Mensan jäseniksi.

Mensa

Kansainvälinen älykkäiden ihmisten järjestö. Perustettu Englannissa 1946.
Pääsyvaatimuksena selvitä Mensan älykkyystestauksesta paremmin kuin 98 prosenttia väestöstä.
Jäseniä yli 50 maassa yhteensä yli 100 000.
Suomessa Mensalla 1 500 jäsentä ja 13 paikallisosastoa, Pohjois-Karjalassa omansa.
Suomen Mensa internetissä osoitteessa www.fi.mensa.org

------------------------

Lähde:
sanomalehti Karjalainen, toimittaja Suonna Kononen/Joensuu
27. J Takala7.9.2003 klo 10:19
Mensa on siis jäsenmäärässä vain hieman Sanaseppoja edellä. Myös paikalliskerhoja Mensalla näyttäisi olevan vähän enemmän.
28. Antti Viitamäki7.9.2003 klo 11:05
Hmm... 150. Väliin jätettyjä tehtäviä läpi käydessäni taisin heittää pari "oppinutta arvausta". :-) Tyhjäksikin jäi kolme tai neljä kohtaa, aika kun loppui.

Nuorna miesnä tulin käyneeksi Mensan testissä, kun sellaisesta yliopistolla tiedotettiin ja suht halvalla pääsi.
Pari pistettä taisin jäädä Mensan rajasta, mikä oli selvästi enemmän kuin odotin. En ole nimittäin koskaan pitänyt itseäni erityisen hyvänä ongelmanratkaisijana - opin ja muistan kyllä, mutta UUDET ongelmat jättävät minut lähes aina pulaan, niin tämän sortin pähkinöissä kuin arkielämässäkin. Tuntuu oudolta, kun näprää jotain karkkipussia auki tai sekoilee jatkuvasti linja-autoaika-taulujen kanssa, ja silti paperi väittää minun kuuluvan ylimpään kolmeen prosenttiin Suomen väestöstä. (Sosiaalisesta älyttömyydestäni voisi kirjoittaa eepoksen
tai pari, joten ei siitä sen enempää.)

Mietin tuossa, että mitähän tuollaisissa testeissä auttaisi, jos monivalinnan vieressä olisi muinaista radiovisaa mukaillen: "1. Tieto 2. Oppinut arvaus 3. Arvaus", ja pisteitä sitten tietenkin painotettaisiin sen mukaan. Niin, ja jos testi olisi vielä joka kerta kalliimpi kuin edellisellä kerralla, niin se rajoittaisi ihmisten halua panna lekkeriksi.

Vaan suosisikohan moinen systeemi jollain tavoin RIKKAITA?
:-)

Tässä eräs pieni tehtävä, joka oli muinoin Tieteen Kuvalehdessä. Vastauksen sanottiin olevan suunnilleen oma älykkyysosamääräsi, jos löydät vastauksen ihan ilman apuja.
(Mainittakoon, että epäilen.)

Mikä luku jatkaa loogisesti sarjaa
1, 8, 11, 69, 88, 96, 101, 111, ?
29. Kravattimies7.9.2003 klo 13:45
Oikea vastaus on tietenkin ... mikä tahansa!
30. Pena7.9.2003 klo 13:56
888?
31. Pena7.9.2003 klo 13:57
Taisin mennä liiallisuuksiin.

181?
32. Pena7.9.2003 klo 14:12
Vielä pääsisin parikymmentä alemmaksi mutta luku muuttuisi.
(Mainittakoon, että minäkin epäilen.)
33. Ani7.9.2003 klo 14:26
Minä epäilen lukua 181, en tosin omaksi ÄO:kseni.
34. Pena7.9.2003 klo 14:55
Epäilet lukua 181?
Et sitä, että se olisi ÄÖ:si?

;-D
35. Ani7.9.2003 klo 15:05
Hekoo, hekoo, Penaaaa.

Epäilen melko varmasti, että seuraava luku ei mikään muu voi olla, mutta perustetta en paljasta, sitä voi miettiä jokainen vielä tykönänsä. Kauan meni ennen leikkauksen tulemista.
36. Pena7.9.2003 klo 15:53
Et kai ole joutumassa leikkaukseen?

Hekohekoooo!

Huomasin että mun viestiin jäi ylimääräiset pisteet O:n päälle. Olisi varmaan pitänyt annihiloida ne, vaikka viilalla.
Sen siitä saa kun alkaa viisastelemaan.

d:)
37. Ratkoja7.9.2003 klo 17:27
Täytin otsikossa olevan testin alle30 sekunnissa.
Painelin täppiä niin nopeasti, kuin ehdin. Lukea en ehtinyt
Tulos oli 96. Eli hieman alle standardi älykkystason. Lähellä sataa luku oli, joka katsotaan normaalin ihmisen tasoksi
Huuhaata ja rahastusta ovat nämä.
Jos joku haluaa egoansa kasvattaa, niin siitä vaan.
38. PP7.9.2003 klo 18:19
Niin 181 on minunkin ehdotukseni ja seuraava on sitten 609.
39. Helge7.9.2003 klo 18:35
Työmarkkinoilla käytetään testejä.
Ammatilliset taidot on yleensä selvitetty erikseen.
Seuraa henkilöllinen testi:, mm:
Sosiaaliset kyvyt,
Yleinen tietämys,
Älykkyys.
Mitä tekemistä älykkyydellä ja yleisten asioiden tietämyksellä on "hommien hoitamisella"?
Joku sanoi, että ihminen , joka unohtaa Uruguain pääkaupungin, voi unohtaa muutakin.
40. Ani7.9.2003 klo 20:05
... ja sitten 619...
41. Maiju7.9.2003 klo 20:39
Olin juuri lähettämäisilläni oman vastaukseni, 181, kun 15-vuotias tyttäreni tupsahti paikalle. Hän ratkaisi tehtävän noin puolessa minuutissa ja sai saman vastauksen kuin minä. Mitenkähän tulen pärjäämään tuon jälkikasvun kanssa, jos vasta 16-vuotiaana ihmisen ÄÖ on täysin kehittynyt. Nyt mokoma nappasi tuosta sivun alussa olleesta tehtävästä äitiänsä enemmän, 156!
42. Pena7.9.2003 klo 21:53
Tähän sopii jo aiemmin ollut osa Karjalaisesta:

"Ihmisyksilön älykkyyden katsotaan kehittyneen 16 ikävuoteen mennessä, jonka jälkeen henkilön ÄO:n ei pitäisi muuttua. Iso osa älykkyydestä on perinnöllistä.
- Ympäristökin vaikuttaa. Jos lapsi varttuu älykkäässä ilmapiirissä, jossa kaikkiin asioihin löydetään ratkaisu, niin eihän sellainen voi olla vaikuttamatta, kertoo Mika Kaltiainen."

"Mitenkähän tulen pärjäämään" sanoo Maiju. Mielestäni Maijun tulisi olla ylpeä jälkikasvustaan, koska älykkyys on PERINNÖLLISTÄ! :D
43. Kravattimies10.9.2003 klo 04:47
Antin tehtävästä tuli mieleen pari vanhentunutta laskua.

Ensimmäinen on autokorjaamon lasku 71077345/100000.

Toinen on videovuokraamon lasku 58008918/1000.

Aikaa ei ole paljon.
44. Kravattimies10.9.2003 klo 05:12
Useita vuosia sitten luin Mensan TableAus-lehdestä, että mikä tahansa luku kelpaisi ratkaisuksi niihin tehtäviin, joissa haetaan lukusarjaan jatkoa.

Suomessakin se on ollut näköjään puheenaiheena:

http://solmu.math.helsinki.fi/palautteet/2000/loka 2000.html
45. Kravattimies10.9.2003 klo 05:41
Antin tehtävä antoi aiheen tähänkin -- ambigrammit.

Ellet tunne, niin kirjoita ambigrams hakukoneeseen.

Yksinkertaisia voit itsekin tehdä vaikka osoitteessa:
http://www.ambigram.matic.com/ambigram.htm
46. Kravattimies10.9.2003 klo 05:56
Laskukoneessa lukee 37734, ulkona on 31 ja kellossa 13 nyt.
Käännän koneen. Pois.
47. Sopuli11.9.2003 klo 15:29
Kerran yksi mies yritti iskeä minua ravintolassa mensalaisuudellaan. Äly ei auttanut, kun muuta jutunaihetta ei löytynyt kuin tyypin oma älykkyys. Tylsää! Tylsää! Ja kun pehmein sanankääntein tein selväksi, ettei meistä taida tulla älykköparia seuraavaksi yöksi, alkoi valitus. Miksei hän ikinä saa naisia, vaikka sai huippupisteet ja on punaisen jaguaarikin? Jolla sitten annoin kuskata itseni kotiin, kun kävi niin sääliksi. Huippumenestystä tai (ja?) ihmissuhdeongelmia, niinhän Penan siteeraamassa jutussa sanottiin.
48. Kravattimies12.9.2003 klo 03:20
Ratkaisut käännetyn taskulaskimen näytöltä:
ShELL.OIL
BIg.BOOBS
hELLE

Lämpötila kohosi parilla asteella ...
49. Kravattimies12.9.2003 klo 04:41
Sopuli, monet naiset ihastuvat miehen autoon ja saattavat katua myöhemmin, koska huomaavat, etteivät olleetkaan ainoita autoon ihastuneita, kun mies vaihtaa vierustoveriaan useammin kuin autoaan uuteen malliin.

Jos tapaamasi mies todella väitti saaneensa huippupisteet Mensan testissä, niin hän on ilmeisesti huijari. Muistaakseni huippupisteet saanut ei ole mies vaan nainen!

Mensalaisista joku on tylsä, joku mielenkiiintoinen; joku onnistuu elämässään, joku ei; joku istuu ravintolassa, joku vankilassa; joku ratkoo ristikoita, joku laatii niitä.

Kannattaa muistaa: Elleivät pehmeät sanankäänteet toimi, älä sääli vaan pysy jyrkkänä. Elämä on sellaista arpapeliä, johon vaikuttavat paljolti omat valinnat.
50. Eki12.9.2003 klo 08:14
Asiasta sivuun mennäkseni, arvon Kravattimies, ArtoP kertoi minulle eilen, että me olemme eräänlaisia anagrammikaimoja. Minun nimestäni tulee nimittäin kraiveli-ukko.

Tuo on oikeastaan vain puolikaimuus, koska kravattimies ei ole anagrammi. Tässä Sinulle kuitenkin henkilökohtainen arvoitus: kun minä olen VEKKULI KOIRA, mikä kotieläin Sinä olet, siis oikean nimesi anagrammina? Emme ole samaa lajia, voisipa melkein epäillä, että minä voisin syödä Sinut. Tai oikeastaan: yäk! Toinen viholliseni tekisi sen mieluummin. Tai en minä sen vihollinen haluaisi olla, mutta kun se raapaisee kuonosta, jos tulen liian lähelle.
51. Kravattimies12.9.2003 klo 09:43
Hyvä Eki, vekkuli koira, kraiveli-ukko, puolikaima!

Kiitos henkilökohtaisesta arvoituksesta.

En kuitenkaan paljasta muuta kuin sen, että olen kaikkien rakastamassa kiinalaisessa horoskoopissa.
52. Esko13.9.2003 klo 17:33
Mensaan kannattaa liittyä jo pelkästään järjestön sisäisten ilmiöiden mielenkiintoisuuden takia. -70-luvun alkupuolella marisivat kokouksissaan, "miten vaikeaa meillä yli-älykkäillä on". Nyt ne tappelevat jonkun jäsenen neuvos-tittelin hakemisesta, hallituksen jäsenet haukkuvat toisiaan, eroavat ja palaavat takaisin. Varsinainen sanoma: aivorustingin älyllinen vetreys ei ennusta juurikaan kykyä selviytyä sosiaalisista ongelmista tai taitoa johtaa omaa elämäänsä.
Näihin tarvitaan Tunneälyä (Daniel Coleman), joka tutkimustenkin mukaan korreloi erittäin vahvasti elämässä ja työssä menestymisen kanssa. Nykyaikana moni työ kun vaatii useimmiten nimenomaan taitoa pärjätä itsensä ja muiden kanssa henkisesti ja psyykkisesti: hallita tunteitaan, olla tietoinen sisäisistä prosesseistaan, kykyä empatiaan, kuuntelutaitoa, kykyä innostaa itseään.
53. Esko13.9.2003 klo 17:49
Vielä toinen vinkki älynsä tutkimisesta kiinnostuneille: kokeilkaapa suorittaa erilainen älytesti:
http://www.sigmasociety.org/Sigma_Testes_Suo.html
Sigma on brasilialaisen kaverin kehittämä. kysymykset kuvaillaan sanoin, ovat osin matemaattisia, osin erilaisia ongelmatilanteita, vaikeutuvat testin edetessä kunnen saavutetaan taso, jolla ei vastaajan kyvykkyystaso yksinkertaisesti enää riitä - siihen loppuu myös pistelasku. Satunnaisia arvauksia sen jälkeen ei enää huomioida. Aikaa voit käyttää vaikka viikkoja, funtsata yhä uudelleen, tietokirjat eivät auta, jos et tajua niin et. Meitä läpäisseitä ei Suomessa ole vielä kovin paljoa joten tervetuloa mukaan. Tee testi, lähetä Petrille ja jos onnistuu, sertifikaatti äo-lukuineen päsähtää Brasiliasta. 170:n ylitykseen (keskihajonnalla 24) voit jo olla tyytyväinen. Kerro tulos vaikka tällä palstalla, omani pohjaksi: 174.
54. Kravattimies14.9.2003 klo 09:15
Sigma ei taida enää toimia? Linkki on ainakin kuollut.

Alla olevassa listassa on älytestien läpäisseitten yhdistyksiä. Luku ilmoittaa, kuinka monta prosenttia maapallon väestöstä on todennäköisesti testissä huonompia kuin alin läpäisijä.

High IQ 95
Sigma 98
Mensa 98
Top One Percent 99
Mysterium 98
Intertel 99
Colloquy 99.5
Poetic Genius 99.5
Cerebrals 99.7
One in A Thousand 99.9
Philosophical Enquiry 99.9
Triple Nine 99.9
Glia 99.9
IQuadrivium 99.9
SesquIQ 99.9
Minzar 99.9537
Prometheus 99.997
Ultranet 99.997
Mega 99.9999
Pi 99.9999
Giga 99.9999999

Mitä suurempi luku, sen vaikeampi on päästä jäseneksi.

Mitä vaikeampi on päästä jäseneksi, sen vähemmän on jäseniä.

Mitä vähemmän on jäseniä, sen vähemmän on rahaa seuratoimintaan ja vuosimaksu aktiivisilta jäseniltä nousee.

Onko tuo älykästä? Minusta ei ja siksi lopetin.
55. Kravattimies14.9.2003 klo 09:30
"... voit käyttää vaikka viikkoja, funtsata yhä uudelleen, tietokirjat eivät auta, jos et tajua niin et."

Ai niin, toimimaton linkki voi olla osa testiä!
56. Pena14.9.2003 klo 17:41
"Mensaan kannattaa liittyä...". Kamoon, Esko! Ei sinne nyt tosta vaan liitytä! Meitä "tyhmiäkin" kun täällä on.

Olisi kiva jos Sigman linkki toimisi. Vai meninkö halpaan? No, onneksi ei tullut kalliiksi.

Lienevätkö Sigman päättäjät tyhmyyttään ajaneet linkin jumiin. Joku ihmeen URL hukassa. d:)
57. J Takala14.9.2003 klo 20:49
Tuolta näyttäisi Sigman suomenkielinen testi löytyvän:

http://planeta.terra.com.br/educacao/sigmasociety/ Sigma_Testes_Suo.html
58. Pena14.9.2003 klo 21:29
Kiitos J Takala linkistä, tämä toimii. Mutta mutta, seuraava teksti:

" Ohjeet Sigma Testiin:

Perimme testistä maksun, US$ 45 tai € 40 tai £ 25. Maksu oikeuttaa arvioon älykkyydestänne ja älykkyysosamäärästänne (ÄO) Stanford-Binetin, Cattellin ja Wechslerin asteikoilla ilmaistuna."

Mielenkiinto menee heti kun aletaan rahasta puhumaan. Älkää menkö halpaan, menkää Sigman testiin!

d:)
59. Esko14.9.2003 klo 23:35
Kiitos, kun J Takala osasit korjata antamani vanhentuneen linkkiosoitteen. Kävin siellä ja totesin aineiston laajentuneen ja täsmentyneen. Suosittelen, että teette testin ensin ja sitten, jos vielä oikeasti kiinnostaa jatkatte 40 €:n kanssa. Mielestäni kysymysten kanssa askartelu on hauskaa ja mielenkiintoista ihan vaan koemielessäkin. Itse ymmärrän myös 40 €:n olemassaolon: kyllä se tulkinta kielikäännöksineen vie aikaa niin Petriltä kuin Hindenburg Melaoltakin. Pieni puute on se, ettet tule saamaan muuta palautetta kuin pistemäärän, vastauksiasi ei mitenkään analysoida (näin, jos käytäntö on ennellaan). Mikäli muista oikein (vuodelta 1970), ei Mensan testikään ilmainen ollut?
60. Esko14.9.2003 klo 23:47
Linkistä
http://planeta.terra.com.br/educacao/sigmasociety/ membros_dados_s3.html
löydät Sigman jäsenistöä, suomalaisiakin löytyy esim. sijoilta 7, 11, 12, 29.
Korkeammasta kategoriasta Petri Widsten kylläkin löytyy jopa sijalta 2, heti Melaon jälkeen.
61. 14-vuotias ratkoja16.9.2003 klo 18:45
138, eli en olekaan niin tymhä (tai mitne es tyn kijroitetnaan?). No, ei laisinkaan, vaan viisas olen ikäisekseni!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!

Niin ne koulussakin sannoo!!!!

d=)

(: (näinkö se piti olla, jos kerta olen vasenkätinen.)...

Siitäpä tuli mieleeni, että kuinkas paljon tiedätte vasenkätisiä julkkiksia, ja onko kukaan täällä vasenkätinen? Olisi kiva kerätä kaikki mahdolliset vasenkätiset julkkikset ja täällä käviäit listalle, ja voisi sitten esitellä listan täällä!!!!

Albert Einstein (nero), Julius Caesar (miten kirjoitetaankaa), Bill Clinton, Elisabeth (kuningatar Englanti) (,olios se Beethoven? en muista, kun se vas.kät.listani on jossakin piilossa kertokaahan pliis!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!)

Mun isä on myös vasenkätinen ja yks A. meidän luokalla.


Jääkarhut on myös vasenkätisiä!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
62. MM16.9.2003 klo 20:12
Poikani on vasuri. Häneltäkin kaatui Cokista näppäimistölle... vasemmalle puolelle... huutomerkin alle.
63. iso S16.9.2003 klo 20:14
Hesarin kuukausiliitteessä on tänä vuonna ollut juttu vasureista. Jos jollakin on lehdet tallessa, niin niistä voi hakea. Tunnetuista urheilijoista tulee mieleen Kanadan erikoislähettiläs Jari Kurri ja karvapalloa menestyksellä lyävä Jarkko Nieminen.

Kamppailulajeissa vasureilla onkin pieni etu - ja yllättäen myös keilailussa. Siksi en ole mitään näistä kokeillut, kun olisin varmaan niin hyvä. Ratkonnassa vasenkätisyys on lievä haitta, kun kirjoittava käsi peittää saman aukion vihjeet.

Elokuvissa vasureita näkee yllättävän paljon. Tuntuu että näyttelijöissä he ovat yliedustettuja. Pidin joskus listaa, mutta sitten tuhosin sen. Mieleen on jäänyt Michael Landonista (Bonanzan pikku-Joe, isä Pienessä talossa preerialla ja Enkeli maantiellä) hassu yksityiskohta. Bonanzassa hän veti ensin ristiin (kotelo oikealla), mutta myöhemmin vissiin budjetti kasvoi ja oli varaa teettää vasenkätinen kotelo.

Netistä löytynee listoja. Pikahaulla löysin vain mainoksen:

http://www.nemokustannus.fi/kirja/kirja_schott.htm

Ben Schott: Schottin sekalaiset

Mikä muu kirja listaa kriketin säännöt, jäävuorien kokoluokitukset, kuuluisat vasenkätiset ihmiset,...

"Tämä bisarri pikkukirja onnistuu olemaan sekä täydellisen hyödytön että lähestulkoon korvaamaton!" - The Sunday Telegraph

Englannista suom. ja muokannut Jukka Annala ja Päivi Lehtinen.
Klk 03. Kovakantinen, neulottu, 180 s. Ovh 20 €.
ISBN 952-5180-62-X. Ilmestyy lokakuussa.
64. iso S16.9.2003 klo 20:24
No pihteinen vieköön, aihe on henkilökohtaisesti riipaiseva, joten piti yrittää lontoonkieliseltä puolelta. Ihan pokkana Googlelle hakusanoiksi "famous left" ja linkkejä löytyy. Esimerkiksi

http://www.guardian.co.uk/uk_news/story/0,3604,101 8015,00.html

One hundred famous left-handed people

Wednesday August 13, 2003
Today is the annual lefthanders' day. Here we list some famous southpaws
This list is excerpted from a much longer directory at Lefthandersday.com.

Artists:
Leonardo Da Vinci
Paul Klee
Michelangelo Buonaroti
Henri de Toulouse Lautrec
Peter Paul Rubens

Actors:
Amitabh & Abhishek Bachchan
Drew Barrymore
Kim Basinger
Kenneth Branagh
Pierce Brosnan
Jim Carrey
Charlie Chaplin
Tom Cruise
Robert De Niro
Matt Dillon
Morgan Freeman
Judy Garland
Whoopi Goldberg
Angelina Jolie
Nicole Kidman
Val Kilmer
Lisa Kudrow
Marilyn Monroe
Mary-Kate & Ashley Olsen
Sarah Jessica Parker
Brad Pitt
Keanu Reeves
Julia Roberts
Jennifer Saunders
Sylvester Stallone
Chewbacca the Wookie

Writers:
Lewis Carroll
Bill Bryson
Germaine Greer
Berthold Schwartz
Janet Street Porter
Uhland Ludwig

Animation:
Matt Groening
Bart Simpson

Comedy:
Harpo Marx

Fashion:
Jean-Paul Gaultier

Directors :
James Cameron
Spike Lee

Music:
Benjamin Britten
David Bowie
Celine Dion
Eminem
Kurt Cobain
Noel Gallagher
Bob Geldof
Jimi Hendrix
Annie Lennox
Sir Paul McCartney
Ricky Martin
Sting

Television/entertainment:
Melinda Messenger
Magnus Magnusson
Ted Koppel
Paul Daniels
Tim Allen
Jeremy Beadle
Julian Clary
Charlie Dimmock
Loyd Grossman
Ross Kemp
Rik Mayal
Juliet Morris
Nicholas Parsons
Jonathan Ross
Shane Ritchie
Uri Geller
Shawn Michaels

History:
Albert Einstein
Jack The Ripper
Napoleon Bonaparte
Julius Caesar
Aristotle
Neil Armstrong
Henry Ford
Marie Curie
Joan of Arc
Helen Keller

Royalty:
Queen Mother
Prince William

Politics:
Winston Churchill
President George Bush

Sport:
Wasim Akram
Sir Bobby Charlton
Diego Armando Maradona
Pele
Paula Radcliffe
Jimmy White
Mark Williams
John McEnroe
Martina Navratilova
Greg Rusedski
Babe Ruth
David Gower
65. mats18.9.2003 klo 10:48
Joku tuttavani oli kesällä Tampereella? vasenkätisten festareilla!!! no joo - onkohan värisokeille festareita - voisin vaikka mennä.
66. Pena18.9.2003 klo 10:58
En tiedä onko värisokeille. Mutta ainakin höyrypäille on, Porvoossa!

(Oon käynyt d:))
67. iso S18.9.2003 klo 11:36
Skotlannissa on vasenkätisesti lyöville oma golf-turnaus. Tässä ei siis tarvitse olla ehta vasuri. Toisaalta minä en vasenkätisyydestä huolimatta voisi osallistua, kun en pelaa golfia ja jos pelaisin, niin löisin oikeakätisesti.
68. Kravattimies18.9.2003 klo 12:10
Itse olen oikeakätinen ja vaimo on vasenkätinen. Mikäs siinä? Vastakkain teellä istuessamme kannuja ei tarvitse pyörittää sen jälkeen, kun kahva on kohdallaan toiselle. Silloin se on kohdallaan molemmille.

Golfiin liittyvä tehtävä. Pyramidin muotoon oli kasattu golfin tii-lähtötelineitä täkäläisessä messuhallissa. Palkintona oli arvokkaat mailat ja laukku sille, joka arvaa lähimmäksi, kuinka monta tiitä rakennelmassa oli. No, sen voitti tietysti Kravattipoika ja sai tiedon eilen. Oikea vastaus on nyt jo kaikkien tiedossa ja se oli 1928. Kysyn teiltä nyt käänteisesti saman asian: Montako tiitä oli alareunassa vierekkäin?
69. Helge18.9.2003 klo 12:22
Excel ja pientä kaavan virittelyä, vaan eipä jaksa alkaa.
Sitä paitsi joku sitä varmaan parast´aikaa väsää.
Onnittelut Kr-miehelle!
70. Kravattimies18.9.2003 klo 12:39
Kiitos! Jälkikasvu on ihan mahdoton.
71. Matti18.9.2003 klo 13:11
Jos kyseessä oli neliöpohjainen säännöllinen pyramidi, jonka alemmalla neliöllä reunassa on aina yhtä tiitä enemmän kuin ylemmällä, niin 1928 ei natsaa. (Summa on siis 1+4+9+16+25+ ...) Täsmennystä kaivataan. En silti lähde haastamaan Kravattipoikaa, jolle toivotan onnea.
72. tjn18.9.2003 klo 13:29
Kun ei tunne tiin anatomiaa, kaipaa sen verran lisätietoa, että kuinka ne kaksi ylintä kerrosta rakentuivat?
73. iso S18.9.2003 klo 13:34
Ei täsmää silloinkaan, jos tii-pyramidi on kolmiopohjainen: 1+ (1+2) + (1+2+3)+...

Parempi mahdoton jälkikasvu kuin järjetön mahankasvu. Onnea, pojasta Kravattipolvi paranee?
74. Kravattimies18.9.2003 klo 14:15
Lisätiedoksi voitonhuumainen anteeksipyyntöni. Tarina oli niin, että pyramidin huippu oli ikään kuin romahtanut alas. Oli siis tarkoituksella tehty niin. Poika laski reunalta 25 tiitä ja pohjaksi 625. Kertoi sen sitten kolmella, 1875 ja se oli lähin arvaus. Julkisuuteen tosin kerrottiin, että täsmälleen oikein 1928 arvasi eräs onnekas gentleman Mount Gravattista. Huomenna on palkinnon vastaanotto ja lehteen kuvaus.

Virheen lisäsin itse, kun kuulin oikean 1928 ja ajattelin, että alareunalla oli 26. Mutta 26*26*3 onkin 2028. Sorry, folks!
75. Kravattimies19.9.2003 klo 07:23
Parempi kaikille, etten enää keksi matemaattisia tehtäviä, pieleenhän se menee. Labyrintit-palstalle kirjoittamastani osoitteesta tehtävien linkkejä löytyy uskomattoman paljon. Tässä yksi sitä kautta saatu. Kelaa sivua varovasti alaspäin, koska vastaukset ovat samalla sivulla.

http://www.clickmazes.com/ooo/ixooo.htm
77. Ate11.7.2008 klo 11:39
Vastaus Antin kysymykseen 118 koska kaikki symmetrisiä..
78. Sigma Societyn tehtävä nro 123.8.2008 klo 16:49
##1) Vuonna 1976 Marcelo oli 11-vuotias.
##Kuinka vanha hän on vuonna 1999?

Tehtävässä on useampi ratkaisu!

1a)
Hän on syntynyt 1.1.1965 täsmälleen kello 0.00
vastaus = 34

Tämä vastaus on lähimpänä oikeata, vaikka kysymys
onkin epämääräinen.

1b)
Täytti vuonna 1976 11 vuotta (myöhemmin kuin a-kohdassa)
vastaus = 33 ja 34

1c)
Täytti vuonna 1976 12 vuotta
vastaus = 34 ja 35

1d)
Missään ei sanota elikö hän enää vuonna 1976?
vastaus = 11-35
79. Zebraze23.8.2008 klo 16:50
1d) Siis elikö vuoden 1976 jälkeen...
80. Jukkis23.8.2008 klo 17:14
Hmm, jos joku oli 11-vuotias v. 1976 ja kuoli esim. vuonna 1985, niin minkä ikäinen hän oli vuonna 1999?

Minkä ikäinen 8.12.1865 syntynyt Jean Sibelius on tänään?
81. Ari23.9.2008 klo 15:13
Löysin tällaisen aivan sattumalta:
_http://www.mensa.org/workout2.php
Olisikohan saatavilla vastaavaa suomenkielistä, sillä jos google kääntää tämän niin siitä ei kyllä ymmärrä juuri mitään!?
82. Jukkis23.9.2008 klo 15:37
No suomentamallahan tuosta vasta mainion älykkyyystestin saakin:

Yksi seuraavista Sananlaskut on lähinnä merkitystä sanonta,
"samaa sakkia, parvi yhdessä." Valitse yksi:
- "Yksi niellä ei tee vielä kesää. "
- "A lintu, käden arvo on kaksi puuroa."
- "Mies on tunnettu yritys hän jatkaa."
- "Fine höyhenet esittää kauniita lintuja."
- "Don' t tuomari kirjaa sen kannen. "
83. JEP19.12.2008 klo 18:34
Mistä tuo ratkaisu tulee tuohon 0,1,8,11,69,88,96,101,111?
84. Ari19.12.2008 klo 18:41
Nuo numerot ovat samoja vaikka ne kääntäisi 180 astetta, siis mikä on seuraava sellainen luku? Mieti sitä.
85. Matti19.12.2008 klo 18:53
JEP, muistan kun vuosi 1961 oli suurta juhlaa, kun vuosiluku nurin käännettynä antoi saman luvun. Seuraavan kerran samaa ilmiötä juhlitaan vuonna 6009.
86. (LVV)19.12.2008 klo 20:33
Matti. Taidat olla sotien jälkeen syntynyttä ikäluokkaa. -46 epäilen
87. Matti19.12.2008 klo 21:18
(LVV), kylläpä kyllä.
88. Dr. Manhattan27.3.2009 klo 17:03
Neroille tarkoitetut älykkyystestit alkavat siitä mihin Mensa-tyyppiset tehtävät loppuvat. Huippukorkea älykkyysosamäärä ei sinänsä yksin kerro muusta kuin huikeasta potentiaalista. Tosin Nobelistien ÄO:n keskiarvo on ollut 15:n deviaatiolla 140 - 150 paikkeilla (sd24:llä siis 164 - 182), joten on sillä siis evidenttisesti vahva positiivinen korrelaatio tämän suuntaiseen toimintaan / menestykseen olemassa, mutta ei toisinpäin. Yksin lahjakkuus ei tee ihmisestä menestyjää. Tarvitaan myös motivaatiota. Itselläni oli lukion laajasta matematiikasta aikanaan approbatur mutta aikuisiän ÄO > 200 (sd=24). Tällaista tämä on...

-Dr. Manhattan-
89. qwert27.3.2009 klo 17:43
Dear Dr. Manhattan.
Mulla on ollut koko elämäni sama älykkyysosamäärä. Noin 120. Vähän niinkuin parempaa keskiluokkaa. Kyllä pienemmälläkin ÄO:lla pärjää.
Liika viisaus voi ollakin pahasta.
90. Jukkis27.3.2009 klo 19:06
No tosi hyvin olet onnistunut älykkyytesi muilta palstan lukijoilta pitämään piilossa. Ei ihan tyhmä mies semmoiseen niin hyvin pystyisikään. Että varmaan tuo lukema pitää paikkansa.
91. qwerty27.3.2009 klo 19:17
Jukkis. Mikä on sinun älykkyysosamääräsi? Ilmeisesti hyvin korkea.
92. qwerty27.3.2009 klo 19:21
Olisi mukava tietää mikä on RA:n ÄO
93. Jukkis27.3.2009 klo 19:26
En ihan taida Dr. Manhattanin lukemiin päästä. Mutta sitä kompensoi se, että en ole sininen enkä hortoile ympäriinsä alasti.
94. qwerty blue27.3.2009 klo 19:31
Jukkis. Olet siis ollut Dear Dr. Manhattanin kaa tekemisissä?
95. qwertsu1.5.2013 klo 18:06
Nostan etusivulle
KOMMENTOI

Pakolliset kentät merkitty tähdellä *