KESKUSTELUT > RISTIKOT > KONEELLA TEHTY RISTIKKO

2691. Koneella tehty ristikko

A. Huima8.6.2006 klo 18:34
Tietokone lateli sanat annettuun sanaristikon pohjaan ja tuotti tämän:

................
.salamurha.valo.
.alan.puoltajat.
.hakaneula.rami.
.anoa.ammollaan.
..n.l..i.s.o.r..
.kemi.vikatikki.
.o.a..ala...r.h.
.jalkeille.miko.
.emmi..i.t.imut.
..b.r.essu.l.m..
.konsortio.alas.
.omat.jussinoja.
.hakijamaa.osat.
.maut.tartuttaa.
................


Siellä on selvästi sanastovirheitä (esim. jalkeille) mutta kysymykseni on että millä tavalla tällainen koneen tekemä sanoitus teidän mielestänne eroaa ihmisen tekemästä eniten? Mikä teidän mielestänne on paras tapa päätellä että tämän ruudukon on sanoittanut tietokone eikä ihminen?

Ristikossa on ainakin yksi lääketieteellinen sana joka on kenties alatyyliä. Olen pahoillani!!! Mutta syytän PC:tä :) : )
2. A. Huima8.6.2006 klo 18:38
Öö siellä näyttää olevan myös pari 3-sanaa (syy huonosti tehdyn ruudukon) ja outoja epä(?)sanoja kuten "Milanot" joka on varmaan kummallinen monikossa ja kolmikirjaiminen Kal (mikä lienee) sekä joku ihmeen "varloi"?? Mutta sanastohan oli koneelle annettu, se ei tiedä mitkä sanat ovat "oikeita"...
3. A. Huima8.6.2006 klo 18:42
Tässä vielä ristikon sanat aakkosittain:

ajaa
alan
alanne
alaosa
alas
ambomaa
ammollaan
anaali
anoa
emmi
erjat
etuosat
hakaneula
hakijamaa
holm
ihot
imut
jalkeilile
jussinoja
kal
kemi
kirstit
kohm
koje
konsortio
krim
kumajaa
lako malm
lamark
lost
maut
miko
milanot
naku
omat
osat
otin
puoltaja
rami
ruumiillistuma
saha
salamurha
sata
sisar
tartuttaa
upea
vai
valo
varloi
vikatikki

Keskipituus ilmeisesti 6.8
4. A. Huima8.6.2006 klo 18:43
Ei olekaan vaan 6.67. Nyt lopetan tämän uutisryhmän spämmäyksen!!
5. corona8.6.2006 klo 19:57
Ainakin se näyttää Exceliin vietynä "normaalilta" ruudukkopohjalta, mutta sanastossa on tosiaan aika paljon kummallisia sanoja (vaaka: 23 / pysty: 29). Mielestäni ristikkopohja (14x14) näyttää aika avaralta, mutta keskiosan sokkeloisuus häiritsee jonkun verran.

Kysymyksesi: voiko antamastasi ristikosta erottaa laadintatavan. Annan kaksi vaihtoehtoa: kyllä ja ei.

Kyllä: ammattilaatijat eivät saisi noin pahaa jälkeä aikaan menettämättä kasvojaan.

Ei: itsekin innostuin tekemään "kokeiluja" ristikkohuumassa ollessani. Ja voit uskoa, että minä sain vielä pahemman näköistä tulosta aikaan ilman konetta. Olen kokeillut myös eräällä ilmaisohjelmalla laatimista, mutta kyllästyin ohjelman venkoiluun aika nopeasti.

Joten murheellisin mielin jouduin antamaan periksi hauskalle ajanvietteelle. Se hyvä puoli siinä oli, että ainakin nyt tiedän kuinka vaikeasta lajista täällä keskustellaan.

Onneksi maailmassa on oikeita laatijoita, ettei itse tarvitse ruveta ristikoita väsäämään.
6. Jaska8.6.2006 klo 21:07
A. Huiman ilmoittama keskipituus tuntui huimalta nelikirjaimisten sanojen runsauteen verrattuna, 26 kpl 51:stä. Oma tulokseni 5,65, missä lako ja malm ovat eri sanoja (koneko malmin on väärään paikkaan heittänyt) ja jalkeilile = jalkeille. Kysymyksiä A. Huimalle (muutkin saavat mielellään vastata yleisluontoisiin kysymyksiin): Oletko itse suunnitellut koneen laadintaohjelman vai kuka/ketkä? Tarkoittaako valmis pohja pelkästään suorakulmaisen ruudukon mittoja sivu kertaa sivu (ruutumäärä kertaa ruutumäärä) ja mitkä ne olivat? Koneelle on siis alunperin annettu sanasto, jossa on 3-kirjaimisia sanoja, miksi? Mikä on koneelle syötettyjen sanojen lukumäärä kaikkiaan ja kirjainmäärien mukaan jaoteltuna? Oletko itse valinnut sanaston vai kuka/ketkä? Tekeekö kone käskystä ristikon, jossa on annettu määrä annetun pituisia sanoja? Yllä oli esim. vain kaksi viisikirjaimista sanaa 51:stä, ja sellaista ristikkoahan ei synny "luonnonmenetelmällä"!? Kuinka monta eri koneellista risitkonlaadintaohjelmaa Suomessa on käytössä. Kuinka monta on sellaista, jotka tekevät myyntikelpoista jälkeä ilman korjauksia? Opastetaanko konelaadintaa missään? Menisikö ylläoleva mielestäni ala-arvoinen konekyhäelmä läpi mihinkään ristikkojulkaisuun? Vastaukset kiinnostaisivat, koska tietämykseni tietokonelaadinnasta = 0, ja alkeistiedon voisi ehkä katsoa kuuluvan ristikkoharrastajan yleissivistykseen.
7. A. H.9.6.2006 klo 00:33
Plop, Jaska oikeassa, sanat laskettu väärin. 5.65 oikein, laskin koneella vahingossa mukaan rivinvaihdot. Lisäksi myönnän että kompositio on naurettavan surkean karsea, erityisesti sanavalinnat "kumajaa", "kal" ja "varloi" ynnä "torinot". Palaan asiaan jos saan jotain järkevämpää ulos vekottimesta. Tulipahan ainakin nostettua käsityön arvostusta.
8. Antti Viitamäki9.6.2006 klo 06:39
Torinot ei kuulosta hyvältä - Alyssa Milano kuulostaa jo paljon paremmalta, sukulaisten äänistä en tiedä, mutta niitä kuitenkin on.
9. Teppo9.6.2006 klo 09:09
Eivätkös Torinot ole makaroneja ja muita pastatuotteita?
10. iso S9.6.2006 klo 09:59
Jonkun mielestä tämäkin voisi olla melkein pastatuote:
Punto 60 Torino 5d 44 kW

www.tuulilasi.fi/uudetautot/?make=014&model=004

Näyttelijätär Anna Torino voisi pyytää lisää Torino-esimerkkejä ja niitä tarjoilisivat kollegat
David Daniel, Ryan, Alex, Joan, Margarita, Bibiana, Dolores, Stephanie ja Cosimo Torino tuntemattomuuden hämärästä.
KOMMENTOI

Pakolliset kentät merkitty tähdellä *