KESKUSTELUT > RISTIKOT > ONNITTELUT!

2671. Onnittelut!

Matti3.6.2006 klo 18:39
Onnea! Kaksikymmentä vuotta ja tuhat kappaletta Uutisristikoita.

Kaksikymmentä vuotta on aika pitkä aika ihmisen elämässä. Kovin montaa perättäistä kaksikymmenvuotisprojektia ei ehdi toteuttaa.

Oli kiinnostavaa lukea, että idea tuli IS:n Juhani Tolvaselta.

Aiemmin jo kehaisin, että olen täyttänyt Uutisristikoista varmasti 99%. Nehän ovat tarkoituksella helpohkoiksi viritetyt.
2. Aikku3.6.2006 klo 19:10
Onnea 20 vuodelle ja 1000 Uutisristikolle
3. Jaska3.6.2006 klo 20:16
Samoin. Eka ristikko tänäänkin ajankohtainen tietyn uutisen osalta.
4. tonimikael3.6.2006 klo 20:38
Onnea onnea onnea vaan!
Punainen turpa ja perunanenä!

Ommulla vaan viksut ja vilimaattiset kolleegat.

:)
5. Taata3.6.2006 klo 21:09
Taata onnittelee merkkitapahtuman johdosta paikan isän-
tää Misun yhtyessä onnitteluihin luvaten tarjota sittenkin
kahvit terassilla, vaikka naisnäyttelijöitäkin sorsitaan...
Nyt on kuulunut isännän ääni, mutta katsotaanpa jatkossa
miten käy...
6. RA3.6.2006 klo 22:18
Varsin mielenkiintoinen oli ratkottavaksi tuo Ekin haastattelunsa viereen laatima "ristikko-ristikossa"-juhlauutisristikko!

[= Tänään 3.6. IS:ssa ollut juttu otsikolla "20 vuotta - tuhat Uutisristikkoa" ja sen kunniaksi ylimääräinen Uutisristikko, joihin Mattikin jo alkutekstissään viittasi.]

Uusi osa sujui helposti ja - yllättävää kyllä- myöskin 20 vuotta vanhoilla uutisvihjeillä toteutettu "pääkuva" eli silloinen uutisristikko ratkesi, vaikka ensin ajattelin, että turha yrittääkään.

Joistakin asioista olisin ollut valmis kinaamaan, "ettei siitä sentään 20 vuotta ole". :-)

Laajennan vähän:
Laadintakannalta sananmukaisesti AIKA tärkeää on kai eritellä:

- millaiset asiat ovat niin ajankohtaisia ja tuttuja, että ne voi laittaa (helpohkoon) ristikkoon
- millaiset asiat ovat ajattomia - siis sellaisia, joita voi toistaa loputtomiin
- millaiset asiat vanhenevat ja ovat vain aikansa hyviä vihjeitä / ratkaisusanoja

Joskus on puhuttu siitä, voiko / kannattaako (siis yleensä!) ristikon ilmestymisajankohtaan liittyviä vihjeitä käyttää. Nyt tuntuu, että se on ihan hyvä vihjetyyppi ja yksi vihjeityksen rikastaja. Laatija ottaa vihjeen "hetkestä kiinni". Ratkojat voivat varmaankin ymmärtää tuon - silloinkin, kun ratkonta tapahtuu vähemmän kuin 20 vuotta myöhemmin.
7. Matti4.6.2006 klo 12:04
Sen 20 vuotta vanhan ristikon ratkonta oli elämys. "Ai tapahtiko tämäkin 20 vuotta sitten!" Suurennuslasi vasemmassa kädessä, kynä oikeassa.
8. jupejus4.6.2006 klo 16:25
Onnea toki 20 vuotiaalle.

Nyt vasta havaitsin lukea etusivun artikkelit. Mielenkiintoisia kirjoituksia. Mukava lukea, miten joistain henkilöistä syntyy laatijoita. Miten he valitsevat uransa muiden suunnitelmiensa ohelle. Työniloa Teemullekin. Hän tekee sellaisia ristikoita, joita meikäläinen mielellään ratkoo.
9. Ritu4.6.2006 klo 19:42
Tuon 20 vuotta vanhoilla vihjeillä osion ratkominen oli tosiaan mielenkiintoista. Huh, kuinka aika vieriikään! Tuskin edes muistin KOP pankkia tai tuota kuopattua julkaisua. En ainakaan ilman, että sain jonkin sortin muistin virkistystä.
Perjantai-illan elokuva-vihje ei auennut muuta kuin katsomalla nykäsestä tuo risteävän "letkun" ratkaisu.
Muutoin ristikko oli vielä kohtalaisen helposti ratkottavissa.
10. Libero4.6.2006 klo 21:29
Erikoisuutisristikko oli kyllä napakymppi. Onneksi olkoon laatijalle! Myös Matti ansainnee onnittelut, kun on uskollisesti uutisristikoita ratkonut lähes sataprosenttisesti: onnea. :)

Vuoden 1986 kevään ja alkukesän uutistapahtumat tuntuivat tuoreilta, aivan kuin ne olisivat olleet eilistä päivää. Oli kiinnostavaa myös huomata, että korkean tason seurapiiriuutiset vielä puuttuivat ristikosta, kun taas tässä uusimmassa niitä oli ainakin kaksi ellei kolme. Pääkuvasta 20 vuotta sitten tulleet ratkaisulauseet olivat nekin ajankohtaisia, totta kai, ja tuolloin varsin trendikkäästä aiheesta.

Vihjeen LÄHELLÄ TSHERNOBYLIA ratkaisusana liippasi liki. Olin pari päivää onnettomuuden jälkeen ratkaisusanan yläpuolella. :(

Minullekin oli outo tuo Ritun mainitsema sana "LETKU"-vihjeestä.

- - -

Etusivun uudet artikkelit luin ja liityn jupejusin ajatuksiin. Kun päätoimisia laatijoita on niin vähän, niin tällaiset tarinat ovat harvinaista herkkua. On hyvä, että on joku, joka ne kirjoittaa ja tuo näin julki.
11. Jaska4.6.2006 klo 22:29
Libero, LANKIa en minäkään kuullut vuosikymmeniin, mutta lapsena kuulin erään kaksikielisen sukulaisen sitä käyttävän letkun merkityksessä. Tulee ruotsin sanasta SLANG = letku. En osaa sanoa, onko sukunimi Lanki samaa perua. Tunnetuimpia Lankeja taitaa olla ex-ravikuningas Patrikin ohjastaja Risto L. Kerropa Libero, jos suoralta kädeltä muistat, minkä lajin miehiä oli Pentti Kettunen. Pentti Skönin kyllä muistan, eikös hän ollut pituushyppääjä? En jaksanut netistä tsekata.
12. Libero4.6.2006 klo 23:17
Jaska: Tack ska du ha. Mahtavatko nuo ponnekkaat ennätysmiehet liittyä ollenkaan yleisurheiluun? Joku, joka tietää varmasti, saa kertoa.
13. Jaska4.6.2006 klo 23:27
Libero, eivät taidakaan liittyä. Takaraivo alkoi syövereistään viestittää, että Pentti Skön olikin SMP:n kansanedustaja. Olisiko se Kettunenkin ollut niitä "kyllä kansa tietää" -miehiä.
14. Libero4.6.2006 klo 23:31
Jaska, jeps, Kettunen oli SMP:n miehiä.
15. Libero4.6.2006 klo 23:32
Olikohan ratkaisuaikaa vielä jäljellä?!
KOMMENTOI

Pakolliset kentät merkitty tähdellä *