KESKUSTELUT > RISTIKOT > VÄÄRINYMMÄRRETTY VAI VÄÄRINLUETTU

2622. Väärinymmärretty vai väärinluettu

raukoo14.5.2006 klo 02:43
Kirjoitin jolloinkin duunariristikoista, se omasta mielestäni meni osalta yli hilseen. Tarkoitin: voiko olla niin, että proffa on vain tottunut Helsingin Sanomien huonosti laadittuihin ristikoihin ja korkeintaan ratkoo sen tai kotiinsa tulevan Suomen Kuvalehden?
2. raukoo14.5.2006 klo 02:54
Eli jos suomen ykköslehdessä julkaistaan semmoisia ristikoita, joissa on nelikirjaimisessa sanassa kaksi iilokirjainta, ja jotain muha-juttuja. Näiden ristikoiden on pakko olla jotain muuta kuin duunariristikoita. SK:ristikot ovat hyviä, mutta duunari ei tilaa/osta moista läpyskää.
3. raukoo14.5.2006 klo 03:09
Eli ei osata hakea oikeita ristikoita. Pidetään itsestään selvänä, että hesarissa parhaat. Ja sitten täällä pääsee taata selvittelemään muhan alkuperää. Ei käy päinsä. Siitä tämä duunariristikot kysymys kumpusi. Ei tekomääristä.
4. Hui_hai14.5.2006 klo 09:37
raukoon alustus on hyvä esimerkki siitä kuinka huolellisesti ja ytimekkäästi sanottavansa pitäisi muotoilla näillä nettifoorumeilla. Jos viestisi on mahdollista ymmärtää väärin, ne myös ymmärretään väärin. Erityisen helposti homma menee viestin vastaanottajalta yli hilseen ja ohi horisontin kun viestin kirjoittaja kirjoittaa provosoivaan tyyliin, kuten raukoolla on usein tapana.

Tarkoitus ei ole kieltää ketään kirjoittamasta tai vaatia kirjoittajia kirjoittamaan jollakin tyylillä. Provosointi tuottaa toisinaan/usein parempaa keskustelua kuin sovinnollinen hymistely. Säikeen otsikkoon palatakseni vielä hiukan, tälläkin foorumilla useimpia viestejä sekä ymmärretään, että luetaan väärin. Toisaalta viestejä myös luetaan oikein ja toisinaan jopa ymmärretään kirjoittajan pointti. Yrittäkäämme kirjoittaa hyvää ja selkeää kieltä, että väärinkäsityksiä tulisi mahdollisimman vähän.
5. Taata14.5.2006 klo 11:45
Mikä raukoo ei käy päinsä? Sekö että selvitän kysyjälle hä-
nelle tuntematonta muhasanaa? Puhutaan kyllä pururadois-
ta, mutta muha nyt on kuitenkin hyvin tuttu sana useimmille.
Tämä tapahtui eilen, mutta sinun duunariristikkoristiretkesi
Vapun korvilla joten yritä pitää joku tolkku jutuissasi, vaikka
olisit valvomisesta hyvinkin väsynyt. Minäkin nukahdin eilen
illalla päivän töiden jälkeen kesken illan.
6. tjn14.5.2006 klo 16:32
Väärinajateltu.
KOMMENTOI

Pakolliset kentät merkitty tähdellä *