KESKUSTELUT > MUUT AIHEET > KÄYTTÄJIEN REKISTERÖINTI

2539. KÄYTTÄJIEN REKISTERÖINTI

Lakiuskovainen18.4.2006 klo 03:36
Nimimerkki "Meedio(.)(.)" nosti säikeessä "Yhdyssanaketju-9" 18.4.2006 klo 02:31 esille (mielestään) erittäin vakavan ongelman: tänne ilmeisesti kirjoittelevat jotkut useammalla nimimerkillä. Tosin Meedion kirjoitus ei täysin vakuuttanut yllekirjoittanutta, sillä Meedion mukaan minäkin olen kirjoittanut tänne jonkun muun nikillä viestejä, jotka eivät takuulla ole minun käsialaani. Mutta älkäämme antako tekaistun todisteluaineiston himmentää Meedion sinänsä arvokasta keskustelunavausta. Ongelma on varmasti olemassa, sillä ovathan siihen mm. RA ja ylläpitokin kiinnittäneet huomiota viime aikoina. Ylläpidon puuttuminen asiaan kertonee omaa kieltään ongelman vakavuudesta ja sen kriittisyydestä sivuston toimivuuden kannalta.

Onhan toki törkeää, että kun jotkut pelaavat reilua peliä, ja miettivät päänsä puhki kekseliäitä jatkoja ketjuihin yhden kerrallaan, niin toiset sitten huijaavat ja laittavat useamman kerralla, jolloin ovat päässeet ajan kanssa suunnittelemaan jatkoa omiin viesteihinsä. Tämä saattaa rehelliset ketjuilijat huonompaan asemaan kuin vilunkia pelaavat, ja semmoisesta on tultava loppu! Kaikilla pitää olla yhtäläiset mahdollisuudet ehtiä ajoissa viestinsä kanssa ilman, että joku roisto tyhjentää koko pajatson vaikka olisi sinun vuorosi pelata!

Jotta Meedion ja kaikkien muidenkin jotka epäilevät, että ketjuissa huijataan osallistumalla useammalla nimimerkillä, luottamus saittiin palautuisi, otettakoon saitilla käyttöön pakollinen rekisteröityminen jos mielii tänne jotain kirjoittaa. Lukea voisi rekisteröitymättäkin.

Kannatusta/vastustusta/ajatuksia?
2. iso S18.4.2006 klo 08:24
Tämä on niitä ikuisuusasioita mitkä putkahtavat esiin säännöllisen epäsäännöllisesti.

On totta että täällä pystyy esiintymään monella nimimerkillä ja toisen nimimerkillä. Molemmissa on omat haittapuolensa.

Jos joku käyttää ketjuissa useita nimimerkkejä voidakseen esiintyä fiksuna niin minusta se ei ole suuri ongelma. Jos todellakin miettii etukäteen päänsä puhki keksiäkseen hienon sarjan minkä sitten sopivan sauman tullen läväyttää maailmalle niin sehän vain parantaa ketjun laatua. Jos tuo elvistelijä lisäksi käyttää jatkuvasti samoja nimimerkkejä niin huomataanhan se mistä tuulee.

Todellisempi ongelma on se jos joku katsoo asiakseen häiriköidä ketjuja tai "asiallisempaa" puolta ja tukea häiriköintiään toisilla nimimerkeillä. Yleensä tällaiset tyypit ovat niin tolloja että tyyli paljastaa tekijän samaksi, jolloin joutuu naurunalaiseksi. Teoriassa joku voisi olla niin viekas että onnistuisi saamaan yksinäiselle mielipiteelleen omatekoista kannatusta ja näin luomaan sellaisen valheellisen mielikuvan että kyseinen asia, oli se mikä tahansa, on suositumpi kuin se todellisuudessa onkaan. Pitemmän päälle tämäkään ei toimi. Herättää kummastusta jos tietyt nimimerkit ovat joka asiasta keskenään yhtä mieltä ja täysin eri mieltä kuin kaikki muut vakiokirjoittajat, tai jos yllättäen esiin ponnahtaa muutama ennestään tuntematon nimimerkki vastustamaan kaikkien ennestään tunnettujen mielipidettä.

Toisen nimissä tahallaan esiintyminen on mielestäni suurin synti. Se on törkeää, raukkamaista, sietämätöntä. Jos ja vain jos tällaista alkaa esiintyä runsaammin niin siirryn pakollisen rekisteröinnin kannattajien leiriin. Toistaiseksi olen sitä mieltä että tilapäiset häiriköt voidaan sietää ja ammattimaisempiin ylläpidolla on jonkin verran keinoja.

Useat kirjoittajat ovat ilmoittaneet että he vierastavat sivuja joihin on rekisteröitymispakko ja he lopettavat osallistumisen jos tänne sellainen tulee. Tässä maailmassa ihmisiä valvotaan muutenkin enemmän kuin tarpeeksi ja tahtomattaan joutuu ties minkälaisiin rekistereihin. Salasanojakin on muistettavana enemmän kuin päähän mahtuu. (Olisikohan minulla pakollista muistettavaa noin 60? En muista!)

Rekisteröitymisellä voitaisiin suojata nimimerkit salasanan taakse ja siten estää toisen nimissä esiintyminen. Pelkällä tunnuksen rekisteröimisellä ei estettäisi sitä että joku perustaa itselleen useita tunnuksia tai varaisi omaan käyttöönsä jonkun toisen henkilön oikean nimen. Tietysti tämä vaatii hiukan nykyistä enemmän viitseliäisyyttä mutta sitähän kunnon häiriköltä löytyy - onhan paholaistakin kehuttu yhdestä asiasta, nimittäin ahkeruudesta. Rekisteröityjältä pitäisi ehkä vaatia sosiaaliturvatunnuksen ilmoittaminen, mikä viimeistään karsisi halukasta porukkaa, eikä estäisi uutteraa häirikköä. Asioista vähänkin perillä oleva pystyy generoimaan oikealta näyttäviä tunnuksia ihan niin monta kuin tarve vaatii.

Olen sitä mieltä että jos ongelmat pysyvät nykyisellä tasolla niin säilytetään nykyinen vapaus. Jos ylläpidolla riittää harrastusta niin voisi lisätä vapaaehtoisen tunnuksen rekisteröinnin. Näin oman nimimerkkinsä voisi halutessaan suojata. Bonuksena systeemi voisi toimia niin että kirjautumisen kautta sisään tulleiden ei tarvitsisi täyttää Lähettäjää, riittäisi kun klikkaisi Lähetä. Tosin silloin saattaisi hajamielisyyden vuoksi karata keskeneräinen viesti matkaan. Tuon estämiseksi itse kirjoitan Lähettäjaän vasta kun viesti on valmis, eli nyt.
KOMMENTOI

Pakolliset kentät merkitty tähdellä *