KESKUSTELUT > RISTIKOT > PIENTÄ PURNAUSTA

253. Pientä purnausta

Jouni21.8.2003 klo 12:08
Viimeisessä Paksussa Pelikaanissa on Pihlajamäen vaikea, jossa on vihjeenä 'nimensä muuttanut näyttelijä'. Vastaussanassa on yksi piilokirjain, jota voin vain arvailla.

Tämä on turhauttava tilanne. Vaikean ristikon ratkaistuani jään ihmettelemään yhtä piilokirjainta.
2. iso S21.8.2003 klo 15:42
Joo, sietämätöntä tuollainen. Pitäisi kelata läpi kaikki mahdolliset kirjaimet, verrata tulosta johonkin näyttelijämatrikkeliin (mistähän sellaisenkin tempaiset) ja vielä ties mistä kalastaa tieto siitä, onko henkilö muuttanut nimeään.

Joskus reilut 20 vuotta sitten Iltiksessä julkaistiin vanhan ajan SM-kisojen finaaliristikko. Siinä sai arvailla pikkusormen kynnen kokoisesta mustasta tuhrukuvasta, onko kyseessä SALA vai SOLA. Molempien nimet olivat ristikoista tuttuja, mutta naamasta ei tietoakaan - ja vaikka olisi ollut, niin ei olisi auttanut. Arvasin väärin. Olen kantanut kaunaa ison pinon.

Kyseistä tapausta tuntematta ihan uteliaisuuttani kysyn, oliko ratkaisusanan pituus 5 kirjainta? Mielessä on eräs, mikä ei tule peräs. Sehän ei olisi korrektia. Kyseinen henkilö, jonka etunimi on palindromi, näytteli kotimaisissa elokuvissa vuosina 1945-1976.

Asiaa sivuten: jos vihje on 'nimensä muuttanut näyttelijä' ja nimenomaan sukunimi on muuttunut, saako ratkaisusana olla
- etunimi
- vanha sukunimi
- uusi sukunimi

Minun mielestäni vain uusi sukunimi, koska vanha ei ole vielä muuttanut ja etunimi on liian epämääräinen, ellei kyseessä ole joku niin suuri näyttelijä (Leo Lastumäki, heh heh), että jo siitä tunnistaa.
3. Timppa21.8.2003 klo 18:31
Kyllä isolla S:llä on varmaan oikea henkilö mielessä. Ekin Ristisanakirjasta löytyy kyllä vastaus, kun hakee oikeasta paikasta. Eihän siinä tarvitse selata kuin vajaat 400 sivua, ellei sitten satu aikaisemmin kohdalle...
KOMMENTOI

Pakolliset kentät merkitty tähdellä *